ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2002
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτακτη Γενική Συνέλευση των δικηγόρων

Εκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 20 του Ιούνη, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), στις 2 το μεσημέρι στο θέατρο «Ορφέας», πρώην «Χατζηχρήστου».

Στα υπάρχοντα προβλήματα των δικηγόρων έρχονται πλέον να προστεθούν και καινούρια, όπως: Η επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στις δικηγορικές αμοιβές που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δικηγορικό κόσμο, καθώς θα κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των λαϊκών στρωμάτων, με συνέπεια τη μείωση της δικηγορικής ύλης. Η λεγόμενη συνάφεια με το κλείσιμο των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 1993-1998, σύμφωνα με το νόμο 2915/01. Το Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα μετά τη δυσμενή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαιώνει τις επιχειρήσεις στο θέμα της καταβολής εισφορών υπέρ τρίτων (Ταμείο Νομικών). Επίσης, θα συζητηθούν και τα γνωστά προβλήματα του δικηγορικού κόσμου, όπως η κατάργηση έκδοσης προδικαστικής απόφασης στα Πολυμελή Πρωτοδικεία κλπ.

Στο μεταξύ έπεσαν και οι πρώτες «καμπάνες» από τη νέα διοίκηση του ΔΣΑ στους δικηγόρους που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις λεγόμενες «τηλεδίκες».

Σε εξάμηνη προσωρινή παύση τέθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του συλλόγου οι δικηγόροι Β. Τρουξής και Γ. Θάνου και σε ένα μήνα ο Π. Σταυριανάκης, ενώ στην Α. Τζαβέλα επιβλήθηκαν δύο ποινές συνολικής προσωρινής παύσης 2,5 μηνών.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Την Κυριακή 16-6-02 διοργανώνουν εκδηλώσεις:

  • Ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, σύσκεψη των Παραρτημάτων και των «πυρήνων» όλης της Αττικής, ώρα 10 το πρωί. Η σύσκεψη γίνεται στα γραφεία του συλλόγου (Πειραιώς 6, 4ος όροφος, Ομόνοια).
  • To Παράρτημα Τρίπολης της ΠΕΑΕΑ στις 11 π.μ., προς τιμήν της επετείου της νικηφόρας ιστορικής μάχης του ΕΛΑΣ στα Κανελλάκια Γορτυνίας, ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για τα Κανελλάκια, που αναχωρεί στις 7 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 010.8234.296 και 010.8813.368.
  • Ο Δήμος Κορινθίων και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις του Νομού Κορινθίας ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, στις 10.30 π.μ., στο χώρο του μνημείου (στου Νέγρη), προς τιμήν των εκτελεσμένων πατριωτών στο περιβόλι Νέγρη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ, δρομολογεί πούλμαν που αναχωρεί στις 9.45 π.μ., εμπρός από την Αγροτική Τράπεζα (στο Λουτράκι). Πληροφορίες τηλ: 07440-23.628 και 04440-28.589.
  • Το Παράρτημα Αγίων Αναργύρων της ΠΕΑΕΑ με τη συμμετοχή του δήμου, στις 11 π.μ., τελεί μνημόσυνο για τους πεσόντες και θανόντες αγωνιστές και όλους τους πατριώτες που έπεσαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου της πόλης, στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Μπίμπιζα.
  • Το Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Ν. Σμύρνης, κατά την περίοδο της Κατοχής, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Σκατζουράκη.
  • Ο Δήμος Καισαριανής και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, στις 10.30 π.μ., στη Μονή Καισαριανής, εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών που έπεσαν στις 16 προς 17 Ιούνη 1944, καθώς και όλων των πεσόντων, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, Καισαριανιωτών πατριωτών. Πούλμαν θα αναχωρήσουν από την πλατεία Καισαριανής για τη Μονή, στις 9.30 π.μ.
  • Η ΠΕΣΑΘΕΑ πραγματοποιεί διήμερη εκδρομή - προσκύνημα στις 15 και 16 Ιούνη 2002, στην Πελοπόννησο (Τρίπολη, Σπάρτη, Διρός, Καλαμάτα). Για τα μέλη της ΠΕΣΑΘΕΑ η εκδρομή είναι δωρεάν. Πληροφορίες τηλ.: 010.3249.037. Πούλμαν αναχωρεί το Σάββατο (15/6) στις 7.15 π.μ., από την οδό Αθηνάς εμπρός από το δημαρχείο της Αθήνας.
  • Τα Παραρτήματα Χαλκιδικής των ΠΕΑΕΑ και ΠΟΑΕΑ τελούν, στις 11 π.μ. στη Μαραθούσα, μνημόσυνο προς τιμήν των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν και τους αμάχους που κάηκαν ζωντανοί από τα στρατεύματα κατοχής τον Ιούνη του 1944, στο ολοκαύτωμα της Μαραθούσας.
Νέες λεωφορειολωρίδες σε Αθήνα και Πειραιά

Την επέκταση των λεωφορειολωρίδων σε Αθήνα και Πειραιά, προβλέπουν αποφάσεις που υπέγραψε - και προωθούνται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως - ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Οι νέες λεωφορειολωρίδες πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα στις οδούς Ιπποκράτους και Χαρ. Τρικούπη και στον Πειραιά στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη και Ηρώων Πολυτεχνείου. Εκκρεμούν και πρόκειται να εκδοθούν σύντομα οι αποφάσεις για τον καθορισμό και άλλων λεωφορειολωρίδων στις οδούς Πατησίων και Ακαδημίας, καθώς και στις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Μεσογείων και Συγγρού.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Δίνουν ρουχισμό σε πολιτικούς πρόσφυγες

Με την προσφορά υπηρεσιακού τους ρουχισμού, εκφράζουν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Αθήνας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους πολιτικούς πρόσφυγες.

Με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ο ρουχισμός που αναλογούσε στα μέλη του για χρήση προηγούμενων χρόνων και ο οποίος χορηγήθηκε ευγενικά από τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, θα διατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, 19 του Ιούνη, στο Κέντρο Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου και στον Ξενώνα Πολιτικών Προσφύγων Αθήνας.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου, τονίζεται ότι σ' έναν κόσμο με «όραμα» την παγκοσμιοποίηση, είμαστε όλοι εν δυνάμει μετανάστες και προστίθεται ότι για το λόγο αυτό θα πρέπει να σταματήσουν με κάθε τρόπο τα παιχνίδια των ισχυρών της Γης, που επιδιώκουν να ξαναμοιράζουν τον κόσμο για οικονομικά και μόνο συμφέροντα.

Πυρκαγιές

Πυρκαγιά στο ρέμα Χελιδονούς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11.30 π.μ. χτες, από άγνωστη αιτία, δίπλα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα δώδεκα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 32 πυροσβεστών καθώς και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια περίπου ώρα ξέσπασε μία ακόμη δασική πυρκαγιά στη θέση Μπαρτζός, στους Μολάους Σπάρτης, η οποία τέθηκε τελικά υπό έλεγχο στις 15:50 μ.μ. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Για την αντιμετώπισή της επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα πυροσβεστών, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στις 10:30 χτες, σε εργοστάσιο χρωμάτων με την επωνυμία «DURAL ΑΕ», που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Σχηματαρίου - Αυλίδος. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οκτώ υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ, άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ