ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ 0 - 1
«Πικρό» αντίο

Τέλος στα όνειρα των Πορτογάλων έβαλαν χθες οι Κοερεάτες με τη νίκη τους με 1_0

Sportidea

Τέλος στα όνειρα των Πορτογάλων έβαλαν χθες οι Κοερεάτες με τη νίκη τους με 1_0
Τρίτωσαν χτες τα... μεγάλα αντίο. Μετά τις Γαλλία, Αργεντινή τη διοργάνωση αποχαιρέτησε και η Πορτογαλία. Οι Ιβηρες δεν μπόρεσαν ν' αποσπάσουν το «χρυσό» βαθμό που τους αρκούσε, ηττήθηκαν με 1 - 0 από τη συνδιοργανώτρια Ν. Κορέα (69' Ζι Σουνγκ Παρκ) και πλέον θα παρακολουθούν το Μουντιάλ από την τηλεόραση.

Η κατάσταση για τους Πορτογάλους έγινε άσχημη από μια ανόητη ενέργεια του Ζοάο Πίντο που στο 27' με άκρως αντιαθλητικό και εξίσου αχρείαστο φάουλ ανάγκασε τον Ανγκελ Σάντσεζ να τον αποβάλει. Ο Αργεντινός διαιτητής έκανε το ίδιο (2η κίτρινη) στο 65' με τον Μπέτο. Ομως εδώ η απόφασή του «σηκώνει» συζήτηση. Τα... μαύρα έγιναν άραχνα για τους Πορτογάλους όταν δέχτηκαν το γκολ. Αναγκάστηκαν πλέον να βγουν μπροστά και να τα παίξουν όλα για όλα. Θα μπορούσαν βέβαια να ισοφαρίσουν, κάλλιστα όμως και να διευρυνθεί η ήττα τους αφού οι Νοτιοκορεάτες τρεις φορές είδαν το Μπαΐα να... κατεβάζει τα ρολά.

Ο εκλέκτορας της Πορτογαλίας, Αντόνιο Ολιβέιρα, παραδέχτηκε: «Αισθανόμαστε τρομερά απογοητευμένοι. Σίγουρα αυτό που έγινε δεν το περιμέναμε σε καμία περίπτωση πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε την ανωτερότητά μας και έτσι να πάρουμε την πρόκριση». Από την πλευρά του ο νικητής τεχνικός, Γκους Χίντινγκ, δήλωσε: «Τώρα βλέπουμε την επόμενη φάση για την οποία είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Φέραμε το ματς στα μέτρα μας. Μετά το "ανόητο" τάκλιν του Ζοάο Πίντο, αποκτήσαμε την αριθμητική υπεροχή. Πετύχαμε ένα πολύ ωραίο γκολ σε σημαντικό σημείο της αναμέτρησης. Στη φάση των ομίλων, αποδείχτηκε ότι η ομάδα έχει ωριμάσει και ότι μπορεί να ξεφύγει από καταστάσεις μεγάλης πίεσης».

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπαΐα, Ζόρζε Κόστα, Κόουτο, Ρούι Ζόρζε (72' Σαβιέ), Μπέτο, Πετίτ (77' Νούνο Γκόμες), Μπέντο, Φίγκο, Ζοάο Πίντο, Κονσεϊσάο, Παουλέτα (67' Αντράντε).

Ν. ΚΟΡΕΑ: Λι, Τσόι, Κιμ Τ., Γιου, Κιμ Ν., Σέολ, Λι Γ., Αν (91' Λι Κ.), Χονγκ, Παρκ, Σονγκ.

ΠΟΛΩΝΙΑ - ΗΠΑ 3 - 1

Με «ψηλά το κεφάλι» αποχώρησε από τα γήπεδα της Κορέας η Πολωνία. Στον... αποχαιρετιστήριο αγώνα κέρδισε τις ΗΠΑ με 3 - 1 (3' Ολισαντέμπε, 5' Κριζάλοβιτς, 66' Ζεβλάκοφ - 88' Ντόνοβαν), μια ήττα που έγινε ανώδυνη για τους Αμερικανούς λόγω του αποτελέσματος στο έτερο παιχνίδι του ομίλου.

Λογικά λοιπόν, ο τεχνικός των ΗΠΑ, Μπρους Αρίνα, αναγνώρισε: «Ημασταν πολύ τυχεροί και πιστεύω πως χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Νότια Κορέα. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και είμαι απογοητευμένος. Εχουμε 72 ώρες στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχολογικά». Οσο για το συνάδελφό του, Γέρζι Ενγκελ: «Νικήσαμε για την πατρίδα μας και είναι ωραίο που φεύγουμε με αυτήν την ανάμνηση. Κρίμα που οι παίκτες κατάλαβαν ότι βρίσκονται στο Μουντιάλ μετά το δεύτερο αγώνα. Παρ' όλα αυτά, η εμπειρία μας εδώ ήταν πολύ σημαντική, ενόψει των υποχρεώσεων στους προκριματικούς του EURO 2004».

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μάτζταν, Κλος (90' Βάλντοχ), Ζιελίνσκι, Κουχάρσκι (76' Ζεβλάκοφ), Κρισβάλοβιτς, Ολισαντέμπε (89' Σίμπικ), Κλόβατσι, Μουράφσκι, Κρίζνοβεκ, Ζοράβσκι, Κοζμίνσκι.

ΗΠΑ: Φρίντελ, Χέιντουκ, Ο' Μπράιεν, Στιούαρτ (68' Τζόουνς), Ρέινα, Μάθις, Αγκος (36' Μπίσλεϊ), Μακ Μπριτζ (58' Μορ), Ντόνοβαν, Σανέ, Πόουπ.

ΒΕΛΓΙΟ - ΡΩΣΙΑ 3-2
«Ρωσικό χαρακίρι»

Μπορεί την προηγούμενη φορά να της είχε κάνει δώρο, όμως αυτή τη φορά το πήρε πίσω και μάλιστα με το παραπάνω. Οταν πριν μερικές μέρες η Ρωσία έχανε από την Ιαπωνία το Βέλγιο ερχόταν 2-2 με την Τυνησία δίνοντας στους Ρώσους το δικαίωμα να πανηγυρίσουν για το «μη χείρον βέλτιστον». Χτες όμως οι Βέλγοι δεν άφησαν το παραμικρό δικαίωμα για καινούρια... κεράσματα. Ηθελαν μόνο νίκη και την πέτυχαν με 3-2 απέναντι στους Ρώσους που τους βόλευε και η ισοπαλία, αλλά μάλλον έδειξαν ότι τους άρεσε ιδιαίτερα η ιαπωνική παλιά συνήθεια του... χαρακίρι.

Με ένα γρήγορο γκολ μόλις στο 7' μετά από απευθείας φάουλ του Βάλεμ, έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και τους ήταν αρκετό ώστε να κλείσουν το ημίχρονο έχοντας το πάνω χέρι. Στην επανάληψη η Ρωσία φάνηκε να συνέρχεται και νωρίς νωρίς στο 55' με τον Μπεσάστνικ ισοφάρισαν, ενώ με τον Καρπίν λίγο αργότερα έχασαν κλασική ευκαιρία να προηγηθούν. Παρ' όλα αυτά, από το 78' και έπειτα ήρθε η μεγάλη αντεπίθεση της ομάδα του Βάισεζ που πέτυχε δυο γκολ σε εκείνο το λεπτό με τον Σονκ και το αυτογκόλ του Νιγκατούλι στο 82' τελειώνοντας ουσιαστικά τις ελπίδες των αντιπάλων τους και αφήνοντάς τους μόνο στη «χαρά» της μείωσης του σκορ στο 88' με τον Σίτσεφ.

ΒΕΛΓΙΟ: Βλίεγκερ, Ντε Μπεκ (90' Φαν Μέιρ), Κερκόφεν, Βίλμοτς, Γκουρ, Βάλεμ,. Βέρεβεν (79' Σίμονς), Πίτερς, Μπούιτεν, Βαντερέγκε, Μπενζά (70' Σονκ).

ΡΩΣΙΑ: Νιγματούλιν, Κοφτούν, Νικιφόροφ (43 Σενίκοφ), Σμερτίν (34' Σιτσέφ), Σολομάτιν, Ονόπκο, Καρπίν (84' Κερζάκοφ), Τιτόφ, Μπεσαστνίκι, Αλένιτσεφ, Κοκλόφ.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ 2-0

Με τον «αέρα» της πρωτοπόρου του ομίλου αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των οπαδών της, η Ιαπωνία επικράτησε της Τυνησίας που απλώς πάλεψε για το καλύτερο με 2-0 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο β' μέρος και με τα τέρματα των Μορισίμα (48') και Νακάτα (75') έφτασε στην επιτυχία που της επέτρεψε να τερματίσει στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου και πλέον θα αντιμετωπίσει την Τουρκία για μια θέση στα προημιτελικά

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπουμνιέλ, Μπαντρά, Τραμπελσί, Μπουζαϊάνε (20' Ζιτουνί), Τζαΐντι, Κλέιτον (61' Μχαντέμπι), Μπουαζίζι, Μπεν Αχούρ, Γκοντμπάνε, Μελκί (46' Μπαγιά), Τζαζίρι.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ναραζάκι, Ματσούντα, Μιγιαμότο, Κόζι Νακάτα, Μιοζίν, Ιναμότο (46' Ιτσικάβα), Τόντα, Χιντετόσι Νακάτα (84' Ογκασαβάρα), Ονο, Σουζούκι, Γιαναγκισάβα (46' Μορισίμα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
ΣΗΜΕΡΑ

09.30 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

14.30 ΔΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ

09.30 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ

14.30 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

09.30 ΜΕΞΙΚΟ - ΗΠΑ

14.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ1

«Χάλασε» η γιορτή

Η Ιταλία... χάλασε τη γιορτή της Εθνικής ανδρών για τα 15 χρόνια από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι «Ατζούρι» στα πλαίσια της πρώτης ημέρας του διεθνούς τουρνουά «Κύπελλο Ακρόπολις» που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα (βράβευση των μελών εκείνης της ομάδας) για την επιτυχία του 1987, επικράτησε της Εθνικής μας 64-66. Οι πειραματισμοί του Γιάννη Ιωαννίδη και η νωθρότητα των Ελλήνων παικτών οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε μια κακή εμφάνιση, ιδιαίτερα επιθετικά. Ετσι σήμερα στο μικρό τελικό της διοργάνωσης (16.00) θα αντιμετωπίσει την Κροατία που ηττήθηκε χτες από τη Λιθουανία με 94-82.

  • Μπορεί οικονομικά να πήρε τις υποσχέσεις που ήθελε η ΑΕΚ για τα χρωστούμενα από την ΟΥΛΕΜΠ, όμως αγωνιστικά μάλλον η Λίγκα απογοήτευσε τους πρωταθλητές Ελλάδας. Και αυτό γιατί ανακοίνωσε ότι κατά τον καταρτισμό τον ομίλων της νέας Ευρωλίγκα η Ενωση θα μετέχει στο γκρουπ των... αδυνάτων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Από Κύπρο... Ριζούπολη

Το «πράσινο φως» προκειμένου ο Ολυμπιακός να δώσει τα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιά στη Ριζούπολη (όπου θα παίζει για το πρωτάθλημα) έδωσε χτες η ΟΥΕΦΑ στους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που βρέθηκε στο γήπεδο του Απόλλωνα Αθηνών χτες, φάνηκαν ευχαριστημένοι από τα έργα ανακαίνισης που προτίθενται να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» και ήδη έχουν αρχίσει. Με βάση μάλιστα και τη χτεσινή απόφαση της ΟΥΕΦΑ να απαγορεύσει και τυπικά τον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στην Κύπρο για το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε η λύση της Ριζούπολης αν τελικά ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι τα μέσα Αυγούστου, είναι η πιο κοντινή. Σε διαφορετική περίπτωση οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν στο «Νίκος Γκούμας».

ΣΤΙΒΟΣ
Εθνική μέσω... Τρικάλων

Τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο να κατακτήσουν μια θέση στις εθνικές ομάδες τις χώρας μας που θα πάρουν μέρος στο «Μπρούνο Τζάουλι», θέλουν να προσφέρουν σήμερα πολλά από τα μεγαλύτερα «αστέρια» της χώρας μας, στο 88ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών και 67ο γυναικών που θα διεξαχθούν στο Εθνικό Στάδιο των Τρικάλων. Μεταξύ των αθλητών που θα παλέψουν να πιάσουν ή να ξεπεράσουν το όριο προκειμένου να κερδίσουν μια θέση στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, θα είναι οι Κώστας Κεντέρης (200μ.), Κατερίνα Θάνου (100μ.), Τασούλα Κελεσίδου (δίσκος), Μιρέλα Μανιάνι (ακόντιο), Παναγιώτης Σαρρής (200μ.), Γεωργία Κοκλώνη,(100μ.), Κατερίνα Βόγγολη (δισκοβολία), Σάββα Λίκα (ακόντιο) Γιώργος Θεοδωρίδης (100μ.), Αρης Γκαβέλας (100μ.), Στέλιος Δημότσιος (400μ.), Παναγιώτης Στρουμπάκος (800μ.), Περικλής Ιακωβάκης (400μ. με εμπόδια), Κώστας Ζαλαγκίτης (τριπλούν), Χρήστος Μελέτογλου (τριπλούν), Σάββας Πανάβογλου (δίσκος), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (σφυροβολία), Χρήστος Πολυχρονίου (σφυροβολία), Μαρία Παπαδοπούλου (800μ.) Μαρία Τσίρμπα (1.500μ.), Χριστίνα Ταμπάκη (100μ. με εμπόδια), Φλώρα Ρεντούμη (100μ. με εμπόδια), Γωγώ Τσιλιγκίρη (επί κοντώ), Θάλεια Ιακωβίδου (επί κοντώ).

Απόντες από τη διοργάνωση, η οποία ουσιαστικά είναι η πρεμιέρα για τους περισσότερους από τους κορυφαίους αθλητές μας τη φετινή σεζόν, θα είναι οι Κώστας Γκατσιούδης και Νίκη Ξάνθου οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν λόγω τραυματισμού.

ΡΑΛΙ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Ξεχώρισε ο Μάρτιν

Ο οδηγός του ΦΟΡΝΤ ΦΟΚΟΥΣ Μάρκο Μάρτιν από την Εσθονία, με συνοδηγό το Βρετανό Μάικλ Παρκ, ήταν τελικά ο νικητής της πρώτης ημέρας του 49ου Ράλι Ακρόπολις, με διαφορά 51 και πλέον δευτερολέπτων από το δεύτερο Φρέντι Λόιξ. Με την ολοκλήρωση και των έξι ειδικών διαδρομών, ο Μάρτιν προηγείται στη γενική κατάταξη με 1 ώρα 43.01.6 και ακολουθούν ο Βέλγος Φρέντι Λόιξ (ΧΙΟΥΝΤΑΪ). Οσον αφορά στους Ελληνες, ο Βωβός αναδείχτηκε 19ος στη γενική κατάταξη με 1:47:20,4, ενώ ο Παπαδημητρίου είναι 21ος με 1:47:46,0. Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της 6ης ειδικής ο Φιλανδός Τόμι Μάκινεν εγκατέλειψε, αφού αντιμετώπισε προβλήματα με την υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι του ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΙΜΠΡΕΖΑ και στη συνέχεια του έφυγε ο πίσω τροχός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ