ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκό συμφέρον η στήριξη του ΚΚΕ

Ομιλία του Σπ. Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Πύργο

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο μίλησε προχτές το βράδυ στον Πύργο στο θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Στριφτάρης, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Αγγελος Μπούζης, και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Σπ. Στριφτάρης, ο οποίος με αφορμή τη δυσχερή θέση των εργαζομένων, όπως αυτή διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά πως όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ακόμα και στο παραμικρό, η εξουσία των αστών δε διστάζει να πάρει και τα πιο σκληρά μέτρα, καταλύοντας ακόμα νόμους και Συντάγματα που η ίδια έχει ψηφίσει. Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της «17 Νοέμβρη» επισήμανε τους κινδύνους για την εκμετάλλευση της τρομοκρατίας, προκειμένου να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα και κάλεσε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Αυτό που κυριάρχησε στην ομιλία του ήταν το θέμα των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και η ανάγκη να στηριχτούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Ξεκίνησε δε θέτοντας το ερώτημα: «Αν το ΠΑΣΟΚ εκλέξει πολλούς δημάρχους και πολλούς νομάρχες τι θα πει την άλλη μέρα; Η πολιτική μου δικαιώνεται. Αφού ο λαός στηρίζει αυτούς που εγώ στηρίζω ως κόμμα ο λαός είναι ευχαριστημένος από την πολιτική μου. Σε ανάλογη περίπτωση, αν η ΝΔ καταφέρει να εκλέξει έναν σημαντικό αριθμό δημάρχων και νομαρχών θα πει: Η δική μου πολιτική είναι καλή, άρα εμένα ο κόσμος επιβραβεύει. Και θα αρχίσει ο καυγάς για το "πάπλωμα" που στρώνουν κάθε φορά ένα κομμάτι οι ΗΠΑ και το υπόλοιπο η ντόπια ολιγαρχία με το οποίο και οι δύο κοιμούνται και ο λαός μένει απέξω.

Και ρωτώ, τι συμφέρον έχει ο μικρομεσαίος να ψηφίσει για δήμαρχο οποιονδήποτε εκπρόσωπο του δικομματισμού; Τι συμφέρον έχει ο αγρότης, ο εργάτης; Μήπως αλάφρυναν για το μικρομεσαίο τα χρήματα που δίνει στο δήμο μέσα από τους φόρους; Μήπως τους είχαν στο πλευρό τους οι αγρότες στους αγώνες που έδωσαν; Μήπως τους είδαν οι εργάτες στους σκληρούς αγώνες για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης; Εμείς θέλουμε τους άρχοντες της ΤΑ να οργανώνουν, αν θέλετε, την πάλη του λαού ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές». Και ολοκληρώνοντας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μην ακούτε τι σας λένε. Δείτε τι κάνουν».

Αργά χτες το βράδυ ο Σπ. Στριφτάρης μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Ιθάκη, κι ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Νομό Κεφαλονιάς σήμερα, όπου στις 12.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ στο Αργοστόλι και το βράδυ στις 9 θα μιλήσει στο Ληξούρι στην αίθουσα του Δημαρχείου.


Ξεκίνησε η διανομή των εκλογικών καρτών

Ξεκινά σταδιακά από τους δήμους της χώρας η διανομή των καρτών, στις οποίες θα αναγράφεται ο εκλογικός αριθμός με τον οποίο θα ψηφίζουμε από τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Θυμίζουμε ότι το εκλογικό βιβλιάριο καταργείται και πως για να ψηφίσουμε αρκεί η επίδειξη της αστυνομικής μας ταυτότητας, ενώ δε χρειάζεται να θυμόμαστε απ' έξω τον εκλογικό αριθμό. Εφιστούμε δε την προσοχή πως όσοι δεν έχουν μάθει ή βεβαιώσει πού ψηφίζουν, θα πρέπει άμεσα να το κάνουν, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων την ημέρα των εκλογών. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως διπλοεγγεγραμμένοι ή εκλογείς που δεν είναι γραμμένοι σε κανέναν εκλογικό κατάλογο.

Την Τετάρτη ξεκίνησε η διανομή των καρτών από το Δήμο Αθηναίων και θα ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου. Οι δημότες μπορούν να τις προμηθευτούν, τις εργάσιμες μέρες από τις 7.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης από τις 4.00 έως τις 8.00, ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επιθέτου τους. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο, όπως διαβατήριο.

Τα σημεία διάθεσης των εκλογικών καρτών που έχουν οριστεί είναι:

Α-Β, 42ο Γυμνάσιο, Μιχαήλ Βόδα 12. Γ-Δ, 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο, Μάγιερ και Σουρμελή, Αχαρνών. Ε-Ζ-Η-Θ-Ι και Λ, 42ο Λύκειο, Λιοσίων 42. Κ, 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο, Τ. Φιλήμονος και Τσόχα, Αμπελόκηποι. Ν-Ξ- Ο και Χ, 2ο ΤΕΕ, Θεμιστοκλέους και Κατακουζηνού 2, Πλ. Κάνιγγος. Π και Σ, 3ο & 5ο ΤΕΕ, Κωλέττη 34, Εξάρχεια. Ρ, 6ο και 7ο Εσπερινό, Π. Κυριακού και Κοτυναίου, Αμπελόκηποι. Τ-Υ-Φ-Ψ-Ω, 6ο & 7ο Εσπερινό ΤΕΕ, Ελ. Βενιζέλου και Π. Κυριακού, Αμπελόκηποι.

Οι δημότες με αρχικό γράμμα επιθέτου Μ θα μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες από τις 15 Ιουλίου, στο 16ο Γυμνάσιο - Λύκειο, Λαρίσης και Πανόρμου.

Για πληροφορίες μπορούν να καλούν στα 1464 και 195.

Από τη Δευτέρα, 15 Ιούλη, ξεκινά η διανομή των καρτών και από το Δήμο Γλυφάδας. Η διανομή θα γίνεται όλες τις εργάσιμες μέρες, από τις 7.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.


Σήμερα στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902», στις 20.00, την εκπομπή «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο μικροσκόπιο». Ο Γ. Λιβέρης συνομιλεί με τον Πατρίκ Κομνηνό, διευθυντή ποδοσφαίρου του 2004, σε μια κουβέντα για το ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ