ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ολοταχώς για μετάλλιο

Από τους καλύτερους της Εθνικής μας στο χθεσινό αγώνα ήταν ο Βασιλειάδης

Sportidea

Από τους καλύτερους της Εθνικής μας στο χθεσινό αγώνα ήταν ο Βασιλειάδης
Στο δρόμο για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βρίσκεται από χθες η Εθνική ομάδα των εφήβων που μετέχει στην τελική φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Γερμανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην Πολωνία, την οποία νίκησε με 112-63. Τα παιδιά του Νίκου Σταυρόπουλου «διέλυσαν» τους Πολωνούς στο νοκ-άουτ παιχνίδι των προημιτελικών που φαίνονταν αδύναμοι να ακολουθήσουν το ρυθμό της εθνικής μας. Με ηγέτες τους Κώστα Βασιλειάδη (32π.) και Στράτο Περπέρογλου (30π.), οι έφηβοί μας έχουν βάλει πλώρη για το μετάλλιο και την κορυφή. Στο σημερινό ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Σλοβενία - Τουρκία (έπαιζαν χτες βράδυ). Στον αγώνα με την Πολωνία, η Εθνική δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό της και πήρε διαφορά από την αρχή (27-13). Το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ 53-36. Με τυπική διαδικασία έμοιαζε η συνέχεια της αναμέτρησης, καθώς οι διεθνείς μας είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους, αυξάνοντας συνεχώς το σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 53-36, 84-53, 112-63.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 32 (6), Περπέρογλου 30 (3), Σχορτσιανίτης 18, Αποστολίδης 12 (2), Θέος 5, Λυμπάρης 4, Βασιλόπουλος 4, Ξανθόπουλος 3(1), Αγγελόπουλος Ν. 2, Γιαννουλάκος 2, Ζευκιλής, Αγγελόπουλος Δ.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στέλμαχ 21 (5), Κόζαρεκ 11 (1), Ζουμπάργκα 11, Βάριτς 8, Λάμπε 8, Μαλέσα 2, Βόζνιακ 2.

Δεν τα κατάφεραν οι νεάνιδες

Αντίθετα με τους εφήβους, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των νεανίδων που διεξάγεται στη Σλοβενία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχοντας στα προημιτελικά δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρωσία, που θεωρείται από τα φαβορί. Τα κορίτσια της Εθνικής μας αν και ξεκίνησαν καλά εντούτοις δεν απέφυγαν την ήττα με 74-62. Ετσι σήμερα, κόντρα στην Πολωνία θα αναμετρηθεί για τις θέσεις 5-8. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κοντά στο σκορ σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μετά φάνηκαν να χάνουν τον έλεγχο από τις πιο έμπειρες Ρωσίδες (33-22 στο 15`), βρισκόμενο πίσω στο ημίχρονο με 47-28. Η κυριαρχία στα ριμπάουντ από τις αντιπάλους των Ελληνίδων οδήγησε τη Ρωσία να αποκτήσει μεγάλη διαφορά στο σκορ (52-39 στο 27`, 71-46 στο 35`).

Παρ' όλα αυτά όμως οι οι αθλήτριες της Εθνικής βρήκαν το κουράγιο στα τελευταία λεπτά να αντιδράσουν, μειώνοντας σε αξιοπρεπή επίπεδα την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 47-28, 59-39, 74-62.

ΕΛΛΑΔΑ: Κανατσέλου 13, Δελώτη, Λύμουρα 12, Σπανίδου, Γιαννοπούλου 13, Σωτηρίου 17, Χαλιβέρα, Σταμάτη 3, Πλαβούκου, Ζούρνη, Γλυνιαδάκη 2, Μπαρμπερίδη 2.

ΡΩΣΙΑ: Ντανιλότσκινα 15, Μάκλινα 11, Ποντροβαλκίνοβα 23, Κούζινα 12, Πορπούνινα 4, Λοβάνοβα 9.

ΒΟΛΕΪ
Κυνηγώντας την... οκτάδα

Με στόχο να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Εθνική μας των ανδρών υποδέχεται αύριο και μεθαύριο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του «Γουόρλντ Λιγκ», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γιουγκοσλαβίας. Με αφορμή τους δύο αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ξάνθη, οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας παρέθεσαν χτες συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας χαρακτήρισε την αντίπαλο της Εθνικής μας ως «νούμερο ένα ομάδα του βόλεϊ», ενώ τόνισε πως πεποίθησή του είναι ότι οι αναμετρήσεις με τους «πλάβι» θα πάνε πόντο - πόντο. Χαρακτηριστικά είπε: «Πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα πρέπει να βγαίνει από το κέντρο. Η έξοδος στη Θεσσαλία ήταν ικανοποιητική και πιστεύω μετά την επιστροφή μας από την Ξάνθη τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο ικανοποιητικά. Ο κόσμος της Ξάνθης θα έχει την τύχη να δει την Εθνική σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, ενώ θα παρακολουθήσει και τη νούμερο ένα ομάδα του βόλεϊ, τη Γιουγκοσλαβία. Ολα αυτά προμηνύουν αγώνες που θα πάνε πόντο - πόντο». Περισσότερο αισιόδοξος συγκριτικά με τον προπονητή του, ήταν ο αρχηγός της ομάδας: «Είναι δύο παιχνίδια από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί η πορεία μας στη συνέχεια του θεσμού. Ελπίζω ότι θα φύγουμε από εδώ χαρούμενοι. Πιστεύω ότι έστω και με μια νίκη απέναντι στη Γιουγκοσλαβία παραμένουμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση», είπε αρχικά ο Μάριος Γκιούρδας, ο οποίος στη συνέχεια αναφερόμενος στην αγωνιστική κατάσταση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επισήμανε: «Δεν αντιμετωπίζουμε αγωνιστικό πρόβλημα και πιστεύουμε όλοι οι παίκτες ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους Γιουγκοσλάβους, που αυτή τη στιγμή είναι από τις ισχυρότερες ομάδες του παγκόσμιου βόλεϊ».

Οι 12 παίκτες της Εθνικής μας είναι οι Γκιούρδας, Χατζηαντωνίου, Κυριαζής, Μποζίδης, Κουρνέτας, Δημητρακόπουλος, Τσακιρόπουλος, Πανταλέων, Ντράκοβιτς, Λάππας, Ρουμελιώτης και Μπάεφ.

  • Και οι δύο αγώνες ξεκινούν στις 21.00 και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΤ-1.
ΑΕΚ
Συνεχίζει τις επαφές

Στο οικονομικό μέρος φαίνεται να κολλάει το ενδεχόμενο συνεργασίας του Γρηγόρη Γεωργάτου με την ΑΕΚ, αφού πάρα τις αρχικές διαψεύσεις από τους «κιτρινόμαυρους» για το ενδιαφέρον προς τον παίκτη, απ' ό,τι φαίνεται οι συζητήσεις έχουν γίνει και μάλιστα έχουν προχωρήσει πολύ. Αλλωστε, μετά την άρνηση του Ολυμπιακού να ασχοληθεί με την επιστροφή του στο «λιμάνι», ο διεθνής ποδοσφαιριστής φέρεται να έστρεψε το βλέμμα του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ήδη ο Γεωργάτος έχει ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών με τον Μάκη Ψωμιάδη, όμως οι ίδιες πηγές τονίζουν πώς οι δύο πλευρές δε συμφωνούν στον οικονομικό τομέα, καθώς η αρχική διαφορά ανερχόταν περίπου στα 150 εκατομμύρια δραχμές. Πάντως κάποια σενάρια φέρνουν το διεθνή, πρώην παίκτη της Ιντερ, που έμεινε ελεύθερος από τους Ιταλούς, να έχει ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του σε ελληνική ομάδα.

Στο μεταξύ, «συγνώμη», ζήτησε μέσω της ΕΠΟ η ΦΙΦΑ από την «Ενωση» για την υπόθεση του Ιβάν Ρούσεφ, αφού ανακάλυψε τελικά ότι δεν υπάρχουν χρωστούμενα τόσο προς την πρώην ομάδα όσο και προς τον ίδιο τον παίκτη.. Συγκεκριμένα, με έγγραφό της η παγκόσμια συνομοσπονδία ενημέρωσε ότι η ΑΕΚ δε χρωστάει χρήματα στο Βούλγαρο μέσο, ο οποίος δεν έχει καταθέσει προσφυγή.

Οσον αφορά στην προετοιμασία της ομάδας, αυτή αναμενόταν να ολοκληρωθεί χτες μετά το φιλικό παιχνίδι με την τουρκική Γκεντεμπιρλιγί. Αύριο η ΑΕΚ, εκτός απροόπτου, θα επιστρέψει στην Αθήνα, έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Αυστρία και συγκεντρώσει ουσιαστικά και χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ - ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Εχθρός για την ομαλή διεξαγωγή της διαδρομής Κως - Νάξος, στάθηκε για τα σκάφη που μετέχουν στο 39ο Ράλι Αιγαίου, η άπνοια που επικρατούσε την Πέμπτη στο Αιγαίο. Οι χαμηλοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, έκαναν αρκετά δύσκολη την αποστολή των πληρωμάτων, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα σκάφη παρέμειναν σταματημένα στο στενό Κω - Κάλυμνος. Χτες το πρωί, το σκάφος «ΟΝΛΙ ΔΕ ΜΠΡΕΪΒ» κατάφερε μετά από 24 ώρες να φτάσει πρώτο στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Δεύτερο τερμάτισε το «ΟΠΤΙΜΟΥΜ» και τρίτο το «ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΙΧ».

ΣΤΙΒΟΣ
Ξεχώρισε η Εμμανουήλ

Παραπάνω και από το... ύψος των περιστάσεων βρέθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια Δήμητρα Εμμανουήλ που συμμετείχε στον τελικό του άλματος επί κοντώ του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου εφήβων - νεανίδων που διεξάγεται στην Τζαμάικα. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων, με επίδοση 4,10μ. καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο αγώνισμα. Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Δήμητρα Εμμανουήλ έχασε το βάθρο για μόλις 10 εκ. Παρ' όλα αυτά, η επίδοσή της αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας και αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του αγωνίσματος από ελληνικής πλευράς

Το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ νεανίδων κέρδισε η Γερμανίδα Φλοέ Κούχνερτ με 4,40μ., το ασημένιο η Ιουλία Γκολουμπτσίκοβα (Ρωσία) με 4,30 και το χάλκινο η Ναταλία Μπελίνσκαγια (Ρωσία) με 4,20μ. Ας σημειωθεί ότι χτες το βράδυ αγωνιζόταν στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών και ο Σταύρος Κουρουπάκης με πολλές ελπίδες διάκρισης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Ράπτης, τόνισε για την επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας. «Πιστεύω ότι η Δήμητρα έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Εδωσε τη μάχη της και τα κατάφερε. Το επίπεδο της ομάδας είναι υψηλό και η επιτυχία της Δήμητρας θα έχει συνέχεια».

ΑΙΓΑΛΕΩ
Γεύση από... Ευρώπη

Την «παρθενική» του εμφάνιση στα σαλόνια της Ευρώπης κάνει σήμερα το Αιγάλεω που ρίχνεται στη μάχη της Γ` φάσης του Κυπέλλου Ιντερτότο, κόντρα στην αγγλική Φούλαμ (19.00). «Δε θα ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτες μου δεν είναι έτοιμοι για να αντεπεξέλθουν, όπως θέλω σε ένα 90λεπτο. Το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα», είπε για τους στόχους της ομάδας του ο τεχνικός του «Σίτι» Γιώργος Χατζάρας, τονίζοντας παράλληλα πως το Αιγάλεω δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση με βασικό στόχο να αποκτήσει εμπειρίες. Οσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα της αθηναϊκής ομάδας, απόντες από την αναμέτρηση στο γήπεδο «Κρέιβεν Κότατζ» θα είναι οι Χαραλαμπάκης και Τζανέτης, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην ομάδα μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο, αλλά και ο Μπίκιτς που αντιμετώπισε πρόβλημα με τη βίζα του.

Σημειώνεται ότι ο επαναληπτικός αγώνας με τη Φούλαμ θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ