ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Στο στόχαστρο η πολιτική δράση

Αστυνομικός διοικητής απείλησε μέλη της ΚΝΕ ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα με την κατηγορία του... προσηλυτισμού!!!

Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της ΚΝΕ φαίνεται ότι ενοχλούν κάποιους που προσπαθούν, με υπερβάλλοντα ζήλο, να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη της Οργάνωσης και γενικότερα του λαϊκού κινήματος
Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της ΚΝΕ φαίνεται ότι ενοχλούν κάποιους που προσπαθούν, με υπερβάλλοντα ζήλο, να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη της Οργάνωσης και γενικότερα του λαϊκού κινήματος
Τους ξεπεσμένους και άθλιους ενωμοτάρχες - υπανθρώπους περασμένων δεκαετιών μιμήθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μονεμβάσιας Κώστας Θωμαδάκης, που με περίσσιο θράσος, τρομοκρατικό ύφος και βαρύτατους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε εναντίον πέντε μελών της ΚΝΕ και φίλων τους, στην προσπάθειά του να παρεμποδίσει την πολιτική δράση της ΚΝΕ στην περιοχή.

Το εν λόγω «όργανο», αρχικά, αφού βλακωδώς προσπάθησε με ψευδείς και αστήριχτες κατηγορίες να τους παρουσιάσει ως κοινά κλεφτρόνια που κάνουν και χρήση χασίς, συναντώντας την έντονη αντίδραση των μελών της ΚΝΕ και των γονιών τους, τα γύρισε στη συνέχεια και τους απείλησε ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα(!) με την κατηγορία του προσηλυτισμού (!!!), επειδή προπαγάνδιζαν τις θέσεις και την πολιτική της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Το «καμάρι» αυτό της Αστυνομίας, με την... ευρυμάθεια που το διακρίνει, καθώς και πολλά άλλα στελέχη της, έχει μπερδέψει τον προσηλυτισμό με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Τον έχει πονέσει τον άξεστο λεβέντη μας, που η νεολαία στην περιοχή συμμετέχει κι οργανώνεται στην ΚΝΕ, απαιτώντας ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που προσφέρει το καπιταλιστικό σύστημα. Και ιδιαίτερα, μετά την αθώωση των μελών της ΚΝΕ τον περασμένο μήνα από το δικαστήριο στη Μονεμβάσια, που είχαν μηνυθεί από αστυνομικούς του τμήματός του για παράνομη αφισοκόλληση, προσπαθεί να πάρει το «αίμα» του πίσω, καταφεύγοντας και στις τηλεφωνικές συστάσεις - απειλές.

Αμετανόητος και κολλημένος στις παμπάλαιες και άθλιες πρακτικές της Χωροφυλακής, συνέχισε απτόητος το παραλήρημά του, όταν ο γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ Δήμος Λεβεντάκης και ο γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομάκος προχώρησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας. Θαυμάστε ορισμένους από τους χαρακτηρισμούς του ανδρός: «Αυτά τα παιδιά είναι ντροπή για τη Μονεμβάσια», «τα μαλακισμένα τα έχετε αφηνιάσει», «κάνουν προσηλυτισμό, θα τους στείλω στον εισαγγελέα στη Σπάρτη», «ξέρω ποιοι είναι στην ΚΝΕ και ποιος έρχεται από πάνω και τους τα λέει».

Η χοντρόπετση στάση του Κ. Θωμαδάκη - αλήθεια η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας γιατί καλύπτει τις απαράδεκτες ενέργειες του Θωμαδάκη και δεν τον εγκαλεί, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο(;) - δεν έμεινε αναπάντητη από τα δύο στελέχη, που σε εντονότατο ύφος του είπαν πως η δίωξη της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την οποία έχει στο στόχαστρο, δεν πρόκειται να περάσει, καθώς επίσης και ότι η πρακτική του αυτή δε θα μείνει αναπάντητη. Θορυβημένος ο «ήρωάς» μας, στην προσπάθειά του να χαμηλώσει τους τόνους μέχρι και ότι ο πατέρας του ήταν αντιστασιακός θυμήθηκε.

«Η αυξανόμενη απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ εντείνει τον αυταρχισμό»

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ τονίζει: «Είναι καθαρό. Ενόχλησε η δράση των νεολαίων αγωνιστών στη Μονεμβάσια, που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να γίνουν εθελοντές στην υποταγή, βάλθηκαν να γίνουν πρωταγωνιστές στη ζωή για να οικοδομήσουν την κοινωνία των ανθρώπων, βάλθηκαν να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο, για την άρση της αδικίας και το τέλος της εκμετάλλευσης. Και μάλιστα τόλμησαν σε αυτόν τον ωραίο αγώνα να "προσηλυτίζουν" και άλλα νέα παιδιά... Γι' αυτό, λοιπόν, με τις γνωστές ασφαλίτικες μεθόδους των "συστάσεων", της τρομοκρατίας και της συκοφαντίας, προσπαθούν να ανακόψουν και να παρεμποδίσουν τη δράση της ΚΝΕ. Οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό».

Και καταλήγοντας σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Καλούμε το λαό και τη νεολαία, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για συσπείρωση, αντίσταση και πάλη».

Το ΣΠ Αν. Πελοποννήσου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Την ώρα που η αντιτρομοκρατική υστερία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΣΥΝ, λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις στη χώρα μας, σε πλήρη αρμονία με το δόγμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο στόχαστρο και με αυτές τις ενέργειες μπαίνει το ίδιο το λαϊκό κίνημα και όποιοι σηκώνουν αγωνιστικό ανάστημα στη "νέα τάξη", στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία κι αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση του ξυλοδαρμού των απεργών, της επιστράτευσης ναυτεργατών, των τρομονόμων, της κατάπνιξης των δικαιωμάτων της νεολαίας έχει χάσει προ πολλού το δικαίωμα να μιλά για μεμονωμένα περιστατικά.

Συνειδητοποιεί ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο λαό και στη νεολαία και προσπαθεί, εντείνοντας τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων, να βάλει φραγμό στην αγωνιστική δράση».

Και καταλήγει:

«Το ΣΠ Αν. Πελοποννήσου καλεί κάθε νέο και νέα:

  • Να καταδικάσει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τις διώξεις των κομμουνιστών κι άλλων αγωνιστών.
  • Να ενισχύσει, με τη συμμετοχή του, το λαϊκό κίνημα ενάντια σε αυτή την πολιτική και να δώσει μαχητικό "παρών" στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις μπροστά στο 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ».
  • Να ενισχύσει μαζικά τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ στις επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ