ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
«Τέλος» ο Ιωσηφίδης

Περίπου μια βδομάδα μετά την κίνηση των εννέα παλαιότερων παικτών της Εθνικής ανδρών να ζητήσουν την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού Κούλη Ιωσηφίδη που οδήγησε στην αποχή τους από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, οι εξελίξεις στην Εθνική συνεχίζουν να είναι ραγδαίες. Από χτες ο Κούλης Ιωσηφίδης αποτελεί παρελθόν αφού υπέβαλε για δεύτερη φορά από τη μέρα που ξέσπασε η κρίση την παραίτησή του αλλά τώρα έγινε αποδεκτή από την ΚΟΕ. Οπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο Ελληνας τεχνικός, αυτό έγινε προκειμένου η παρουσία του να μην αποτελέσει εμπόδιο στις προσδοκίες των ανθρώπων της υδατοσφαίρισης ενόψει και των Ολυμπιακών του 2004. «Θέτω την παραίτησή μου που είναι οριστική και αμετάκλητη στην Ομοσπονδία, ευχόμενος η ενέργειά μου αυτή να σημάνει έτσι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα μας, κατακτώντας το πολυπόθητο μετάλλιο (σημ. στο φετινό Γουόρλντ Λιγκ). Στα νέα παιδιά που υπερέβαλαν τον εαυτόν τους, κατά τους αγώνες της Πάτρας και κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδα και της Εθνικής μας, εύχομαι ό,τι καλύτερο στην αθλητική τους καριέρα και τους ευχαριστώ από βάθος καρδιάς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του πρώην πλέον ομοσπονδιακού τεχνικού. Η Ομοσπονδία έκανε αποδεκτή την παραίτηση του προπονητή αλλά απέφυγε στην ανακοίνωση που εξέδωσε να πάρει θέση για το θέμα, ενώ όρισε τον Παναγιώτη Μίχαλο προσωρινό προπονητή της Εθνικής για τους αγώνες κόντρα στη Βραζιλία το Σαββατοκύριακο. Πάντως, άγνωστο παραμένει αν μετά τις καινούριες εξελίξεις η Ομοσπονδία θα κάνει κινήσεις... προσεγγίσεις των εννέα παικτών που αντιτάχθηκαν στον Ιωσηφίδη καθώς και για τον επόμενο τεχνικό. Πάντως πρώτο φαβορί για την ανάληψη των καθηκόντων θεωρείται ο προπονητής της Εθνικής νέων Τάσος Δούμπας.

ΑΕΚ
Δίψα για τίτλους

Σαν ξεκίνημα μιας νέας καριέρας, αντιμετωπίζει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο πρώην παίχτης της Ιντερ, κατά τη χτεσινή επίσημη παρουσίασή του ανέφερε πώς με τα χρώματα της «Ενωσης» σκοπεύει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου η νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Παράλληλα τόνισε πώς σημαντικό ρόλο στο να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπαιξε η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Τον ξέρω και με ξέρει. Πέρασα τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια μαζί του και ελπίζω και τα επόμενα τέσσερα χρόνια να είναι πάρα πολύ καλά για μένα. Δεν έπαιξαν ρόλο τα λεφτά, αλλά το ότι η ΑΕΚ με ήθελε και αυτό είναι τιμή για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής παίχτης ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους με το «Δικέφαλο»: «Εχω πολλούς στόχους και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι καλά εγώ και η ομάδα μου, για να είμαστε όλοι καλά. Δε μου αρέσει να υπόσχομαι. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να έχουμε διάκριση στην Ευρώπη». Την ίδια ώρα για άλλη μια φορά ο Μάκης Ψωμιάδης έκανε επίδειξη δύναμης, αναφορικά με την αντίδραση που φέρεται να έχει προκαλέσει σε αρκετούς οπαδούς της ομάδας, η μεταγραφή του Γεωργάτου. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι παρελθόν τα κουμάντα στην ΑΕΚ. Αυτός που βάζει τα λεφτά κάνει τα κουμάντα. Οποιος πληρώνει, αυτός αποφασίζει. Ο ανώνυμος οπαδός είναι αυτός που πονάει την ΑΕΚ και όχι όσοι έχουν ετικέτα ή είναι πρόεδροι συνδέσμων».

Πάντως στο χθεσινό αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια παραβρέθηκαν περίπου 500 άτομα που χειροκρότησαν όλους τους παίκτες εκτός από μια μικρή μερίδα οπαδών (περίπου 40 άτομα) που αποδοκίμασαν τους Μπάγεβιτς - Γεωργάτο, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για εκτεταμένες ζημίες έξω από το γήπεδο καθώς και στο αυτοκίνητο του παίκτη.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Για πρόκριση το ΑΠΟΕΛ

Το εισιτήριο της πρόκρισης στο Β' γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να σφραγίσει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ που φιλοξενεί στη Λευκωσία την εσθονική Φλόρα στους επαναληπτικούς αγώνες της Α` φάσης. Η λευκή ισοπαλία που απέσπασαν οι πρωταθλητές Κύπρου στο πρώτο αγώνα στο Ταλίν αυξάνει τις ελπίδες τους για πρόκριση, κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει σημαντική επιτυχία. Ο τεχνικός της ομάδας, Ευγένιος Γκέραρντ, πάντως εμφανίζεται συγκρατημένος και ζητάει από τους παίκτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή. Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων (σημ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα). Μπάρι Τάουν (Ουαλία) - Σκόντο Ρίγα (Λετονία) (0-5), Μπελσίνα Μπόντρουϊσκ (Λευκορωσία) - Πόρτανταουν (Β.Ιρλανδία) (0-0), Βαρντάρ Σκοπίων (ΠΓΔΜ) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) (1-1), Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία) - FBK Κάουνας (Λιθουανία) (3-2), Ακράνες (Ισλανδία) - Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία) (0-3), Σέλμπουρν (Ιρλανδία) - Χιμπέρνιανς (Μάλτα) (2-2), Τόρσαβν (Νησιά Φερόε) - Τορπέντο Κιουτάισι (Γεωργία) (2-5), Ζενίς Αστάνα (Καζακστάν) - Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) (1-2).

ΒΟΛΕΪ
Στη Γαλλία με... αισιοδοξία

Αισιόδοξοι, λόγω της πολύ καλής παρουσίας τους στη δεύτερη αναμέτρηση με τη Γιουγκοσλαβία στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του «Γουόρλντ Λιγκ», αλλά με σαφώς λιγότερες ελπίδες για πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες του κόσμου, μετά την ήττα που γνώρισαν, οι διεθνείς μας αναχωρούν σήμερα για τη Γαλλία.

Παρά την ήττα που υπέστη προχτές στο δεύτερο αγώνα με τους «πλάβι» με 3-2 (19-25, 25-23, 25-19, 18-25, 16-14), η Εθνική μας δε δείχνει διατεθειμένη να παραδώσει εύκολα τα... όπλα και στόχος της είναι να παλέψει με «νύχια και δόντια» για τη νίκη στα δύο παιχνίδια που έπονται με τη Γαλλία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, προκειμένου να διατηρηθεί στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Οι 12 αθλητές που θα ταξιδέψουν σήμερα στη Γαλλία είναι οι Κουρνέτας, Μποζίδης, Πανταλέων, Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Ρουμελιώτης, Ντράκοβιτς, Δημητρακόπουλος, Λάππας, Κυριαζής, Μπάεφ και Γκιούρδας.

  • Ενας «γαλαξίας αστέρων», θα πλημμυρίσει σήμερα τη Ρόδο, καθώς στο «σμαραγδένιο» νησί ξεκινάει το «ΟΠΕΝ» γυναικών του Παγκόσμιου Σιρκουί μπιτς βόλεϊ. Το πρόγραμμα των αγώνων της προκριματικής φάσης και του κυρίως ταμπλό είναι το εξής: Σήμερα: 09.00 - 21.00 προκριματικά, αύριο: 09.00 - 18.00 προκριματικά, Παρασκευή: 09.00 - 14.00 πρωινοί αγώνες κυρίως ταμπλό, 16.00 - 22.30 απογευματινοί αγώνες κυρίως ταμπλό, Σάββατο: 09.00 - 14.00 πρωινοί αγώνες κυρίως ταμπλό, 16.00 - 22.30 απογευματινοί αγώνες κυρίως ταμπλό, Κυριακή: 17.00 πρώτος και δεύτερος ημιτελικός, 20.30 μικρός τελικός, 21.45 μεγάλος τελικός.
ΠΑΟΚ
Πολωνός «πορτιέρο»

Στην απόκτηση του τερματοφύλακα Ράντοσλαβ Μάινταν, προέβη χτες ο ΠΑΟΚ με σκοπό να... λύσει τα χέρια του Αγγελου Αναστασιάδη που λόγω του τραυματισμού του Κσμίλ Σούσκο, στη διάθεσή του είχε μόνο τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Ο Πολωνός γκολκίπερ, ο οποίος ήταν στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο πρόσφατο Μουντιάλ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 χρόνων και χαρακτήρισε τη μεταγραφή του ως ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι η νέα μου ομάδα αγωνίζεται στο Κύπελλο UEFA και είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ