ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητές καλούνται σε προανάκριση!

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Ακόμα και τώρα, τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές που αγωνίστηκαν για την κατάργηση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, καλώντας τους σε προανάκριση.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί καλείται σε προανάκριση στο Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, κατά εισαγγελική παραγγελία, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 7ου Ενιαίου Λυκείου Καλλιθέας της σχολικής χρονιάς 2000 - 2001. Κι αυτό γιατί αγωνίστηκαν την περίοδο εκείνη και διεκδίκησαν μια καλύτερη Παιδεία. Ομως, όπως έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα, τέτοιου είδους ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης και των μηχανισμών της τα αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν και το μόνο που θα καταφέρει είναι να φουντώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών.

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Με αμείωτο ρυθμό και με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πόλεις, χωριά και νησιά της χώρας μας. Μετά από ένα μεγάλο «ταξίδι» σε κάθε μεριά της Ελλάδας, οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το τετραήμερο 18, 19, 20, 21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, με κεντρικό σύνθημα «Πρωταγωνιστές στη ζωή και όχι εθελοντές στην υποταγή».

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζονται μέχρι την τελική κορύφωσή τους στην Αθήνα είναι πλούσιες σε συζητήσεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα όπως της ανεργίας, των ναρκωτικών, της παγκοσμιοποίησης, της ειρήνης, του ανύπαρκτου ελεύθερου χρόνου των νέων, του αθλητισμού, των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ομως, όσοι συμμετέχουν σε αυτές έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν συντροφιά με νεανικά ροκ αλλά και ρεμπέτικα μουσικά συγκροτήματα.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και αυτή τη βδομάδα. Ετσι, ξεκίνησαν χτες μια σειρά προφεστιβαλικών εκδηλώσεων στη Θάσο, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θάσο έχουν κεντρικό θέμα την παγκοσμιοποίηση και τη Σύνοδο Κορυφής 2003. Σήμερα, Τετάρτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιράχη Θάσου, ενώ αύριο Πέμπτη σειρά έχουν οι Μαριές. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Λιμένα, ενώ το Φεστιβάλ της Θάσου θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου στα Λιμενάρια. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 το βράδυ, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να τραγουδήσουν παρέα με νεανικά ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.

Με θέμα «Νέοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση», θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 8.30μμ.

Επίσης, την Παρασκευή 9 Αυγούστου εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, η οποία θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και έχει θέμα «Σύνοδος Κορυφής 2003».

Διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Αυγούστου, στη Ζάκυνθο, ενώ την Κυριακή εκδήλωση θα γίνει στο Ναύπλιο.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε την Παρασκευή 9-8-2002 και ώρα 9.30 π.μ. 40ήμερο μνημόσυνο στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και αδελφής

ΡΕΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

Τα παιδιά της: Γιώργος και Αννα Ανδρεάδη, Αλέξανδρος και Jemma Ανδρεάδη, Πέτρος και Rose Marie Ανδρεάδη. Τα εγγόνια: Στρατής, Ναταλία, Αλεξία, Λεωνίδας, Παύλος, Αλέξανδρος, Νικόλαος. Η αδελφή: Λένα Κοριζή. Τα ανίψια.

Εκδήλωση αντιστασιακών

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καλαβρύτων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανω Λουσών διοργανώνουν εκδήλωση, την Κυριακή 11.8.2002 και ώρα 11.30 π.μ. στα Ανω Σουδενά, για να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ (1941-49). Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Κυριακή 11/8 στις 7 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στο τηλ. 010.8234.296.

Διαβλητό το σύστημα μεταθέσεων εφοριακών

Το διαβλητό μοριακό σύστημα μεταθέσεων που, όπως σημειώνει, «μπάζει» από χίλιες πλευρές, καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) Εφοριακών Νομού Θεσσαλονίκης με αφορμή τις πρόσφατες μεταθέσεις συναδέλφων τους από την πόλη της Θεσσαλονίκης προς τους Νομούς Εβρου (Ορεστιάδα - Διδυμότειχο) και Γρεβενών.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη, το σύστημα μεταθέσεων που ισχύει περιλαμβάνει εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων με τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις και ειδικότητες από όπου δεν κινδυνεύουν να μετατεθούν, εξαιρέσεις των αποσπάσεων, επιλεκτική χρησιμοποίηση και παραβιάσεις αντικειμενικής σειράς.

Ανάμεσα σ' αυτούς που μετατίθενται είναι υπάλληλοι με δύο και τρία παιδιά, ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων δημιουργούνται γενικότερα οικογενειακά προβλήματα.

«Οι μεταθέσεις αυτές γίνονται λίγο καιρό πριν τις τοπικές αλλά και τις συνδικαλιστικές εκλογές του κλάδου, για να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο τρομοκράτησης και εκμαυλισμού συνειδήσεων. Χρησιμοποιούνται από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, το βασικό υπεύθυνο του επί χρόνια άδικου συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών, το συνδιαχειριστή των ρουσφετιών για να ενισχύσει το ρόλο του ως μεσολαβητής και δικολάβος. Η δική μας πρόταση είναι να ανακληθούν όλες αυτές οι μεταθέσεις, και τα παρουσιαζόμενα κενά σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας να καλυφθούν με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικό τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ Εφοριακών Νομού Θεσσαλονίκης.

Βρέθηκε απανθρακωμένος

Απανθρακωμένος βρέθηκε μέσα στην καλύβα του, στην περιοχή Διπόταμος της Καβάλας, ο 58χρονος κτηνοτρόφος Θεόδωρος Καρανικολής. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα ο θάνατός του προήλθε, όταν από αναμμένο τσιγάρο πήρε φωτιά η καλύβα. Πάντως, συγγενείς του υποστηρίζουν πως ο Θ. Καρανικολής είχε τουλάχιστον 1.500 ευρώ μέσα στην καλύβα του, τα οποία και δε βρέθηκαν. Τη φωτιά είδε νεαρός Αλβανός, που εργάζεται για λογαριασμό του 58χρονου και ειδοποίησε κατοίκους του χωριού και αυτοί με τη σειρά τους την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Το απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών για νεκροψία - νεκροτομή.

Κηδεύτηκε ο Κυριάκος Καρούτσος

Κηδεύτηκε χτες από το νεκροταφείο Ζωγράφου ο Κυριάκος Καρούτσος, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και πρόεδρος του ΔΣ και της Επιστημονικής Επιτροπής του «Κυανού Σταυρού». Είχε διατελέσει διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου, πρόεδρος του ίδιου νοσοκομείου και πρόεδρος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας. Στην τελευταία του κατοικία, τον συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, του ιατρικού κόσμου, συμπατριώτες του Ικαριώτες, αλλά εργαζόμενοι στον «Κυανό Σταυρό».

Διακοπή νερού στην Ανατ. Αττική

Χωρίς νερό θα παραμείνουν από αύριο το βράδυ μέχρι το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, οκτώ περιοχές στην Ανατολική Αττική, λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, από τις 10 μ.μ. αύριο μέχρι τις 8 μ.μ. μεθαύριο Παρασκευή, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού, στις περιοχές Γλυκά Νερά, Κάντζα, Παιανία, Σπάτα, Κορωπί, Καλύβια, Κουβαρά και Κερατέα.

Σε κατάσταση σήψης βρέθηκε η σορός μιας γυναίκας ηλικίας 30 με 35 ετών, σε μονοπάτι κοντά στη νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος της Νέας Ηρακλείτσας. Από την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, προέκυψε ότι το θύμα φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, η άτυχη γυναίκα να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ή και δυστυχήματος. Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Καβάλας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ