ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Αισιόδοξος ο Σάντος

Ο τεχνικός του ΠΑΟ Φερνάντο Σάντος

Sportidea

Ο τεχνικός του ΠΑΟ Φερνάντο Σάντος
Αρκετά αισιόδοξος για τη νέα χρονιά αλλά και με εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του, εμφανίστηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, μίλησε για τη νέα χρονιά που ξεκινάει, το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ και για το πώς πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα προκειμένου να είναι νικήτρια.

Ο Σάντος προσπάθησε να μη σταθεί στις απουσίες για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στο «Δικέφαλο», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί δικαιολογία. «Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έντεκα ποδοσφαιριστές και άλλους επτά στον πάγκο, στους οποίους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα προτιμούσα βέβαια να τους έχω όλους στη διάθεση μου, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα ήταν κακό του κεφαλιού μας, αν το χρησιμοποιούσαμε σαν δικαιολογία. Η ομάδα έχει καινούρια φιλοσοφία και σημασία έχει η ομάδα και όχι οι ποδοσφαιριστές», ενώ συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε να έχει η ομάδα τη βοήθεια των φιλάθλων της. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο τεχνικός των «πρασίνων», ζήτησε από τους παίκτες του να παλέψουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να αποτελεί, μία ήττα, το τέλος του κόσμου. «Το πρωτάθλημα είναι ένα τεστ διαρκείας και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος, μετά από 30 αγώνες. Το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό και θέλουμε τους 3 βαθμούς. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντί μας έναν εξαιρετικό αντίπαλο, σε ένα γήπεδο δύσκολο και με ενθουσιώδη κοινό που στηρίζει την ομάδα του. Πάμε στη Θεσσαλονίκη με θέληση για τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για να την πάρουμε. Είναι ένα από τα 30 παιχνίδια και εμείς πάμε παιχνίδι παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και στην ομάδα μου. Πρέπει να παλέψουμε περισσότερο και να είμαστε πιο οργανωμένοι από τον αντίπαλό μας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού του «τριφυλλιού», ο προπονητής του επέμεινε στην κατοχή της μπάλας, που όπως φάνηκε θεωρεί ότι είναι η καλύτερη προϋπόθεση για τη νίκη. «Αυτό που θα κρίνει το παιχνίδι και ζητάω από την ομάδα μου, είναι να έχει την κατοχή της μπάλας. Να παίζει οργανωμένα τόσο στην επίθεση, όσο και στην κόντρα επίθεση. Θέλω να έχω μια ομάδα ικανή να κλέβει την μπάλα, όχι μόνο να έχει καλή άμυνα. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να βάλεις την μπάλα στο τέρμα του αντίπαλου περισσότερες φορές από τον αντίπαλο. Και αν έχουμε την κατοχή της μπάλας, τότε μόνο έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρουμε».

  • Με έγγραφό της προς την ΕΣΑΠΕ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε χτες με επιστολή της την παραίτηση του προέδρου της, Θ. Κανελλόπουλου για το θέμα που προέκυψε με τα εισιτήρια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ.
ΠΟΛΟ
Ισοπαλίες πρόκρισης

Εχοντας πάρει ισοπαλίες από την Ιταλία και την Ισπανία, το ματς με την Κροατία φάνταζε εύκολη υπόθεση για την Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003, αλλά και το εισιτήριο για την εξάδα του FINA Cup που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Για να τα καταφέρει όμως, καρδιοχτύπησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τελικά παραχώρησε ισοπαλία 7-7 στην Κροατία και σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο Β' όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δε συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχε κάνει στα ματς με την Ιταλία και την Ισπανία. Ξεκίνησε νωθρά και έδωσε την ευκαιρία στους Κροάτες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Το γεγονός αυτό αποσυντόνισε την ελληνική ομάδα, που όσο κι αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα απέναντι στην Κροατία, που φαινόταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Οι Κροάτες βρέθηκαν να προηγούνται ακόμη και με 5-3, αλλά κάπου εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Γιώργος Αφρουδάκης, που με δύο συνεχόμενα γκολ κράτησε «ζωντανή» την Εθνική, ενώ ο Θοδωρής Καλακόνας της έδωσε δικαίωμα να ελπίζει, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το τελευταία επτάλεπτο ανήκε στο Γιάννη Θωμάκο, που ισοφάρισε σε 6-6, ενώ 2.48 πριν το τέλος, με πολύ ωραίο γκολ στην κόντρα έκανε το 7-6, το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα. Οι Κροάτες ισοφάρισαν με τον Βράνιες, ενώ είχαν και δοκάρι, 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, σε σουτ του Αλιόσα Κούνατς. Παρ' όλα αυτά, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια, αλλά ο Ούγγρος διαιτητής Τσάζαρ χρέωσε με βούλιαγμα τον Γιώργο Αφρουδάκη, 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έδωσε τη δυνατότητα στην Κροατία για ακόμη μία επίθεση.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτη συμφωνία

Τη συμπαράσταση και κατανόηση που περίμεναν από πην Πολιτεία φαίνεται πως βρήκαν οι επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές στη συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Κουράκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνάντησε στο γραφείο του το προεδρείο του ΠΣΑΚ και αποδέχτηκε τα αιτήματά του που αφορούσαν το ασφαλιστικό, τις εγγυήσεις για την τήρηση των συμφωνηθέντων στα συμβόλαια, την άμεση εκδίκαση των προσφυγών και τη θέσπιση μεταγραφικής περιόδου μεσούσης της σεζόν. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουράκης έδειξε να συμφωνεί πλήρως ότι υπάρχει ανάγκη ασφάλισης των παικτών, ενώ δέχτηκε ότι πρέπει να δίνονται εγγυήσεις και για το ότι θα τηρούνται τα συμβόλαια που υπογράφονται. Συγχρόνως όμως ξεκαθάρισε στην αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πρόβλεψη για την καταβολή από τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ πριν την έναρξη της περιόδου εγγυητικής επιταγής ίσης με το 10% του προϋπολογισμού (οι παίκτες ζητούσαν να δίνονται εγγυήσεις τουλάχιστον για το 45% του μπάτζετ). Από εκεί και πέρα ο υφυπουργός συμφώνησε ότι οι προσφυγές θα πρέπει να εκδικάζονται άμεσα και η ΕΕΟΔΑΚ να αποφασίζει εντός 15 ημερών ώστε να μη μένουν ξεκρέμαστοι οι παίκτες, ενώ τέλος δέχτηκε τη θεσμοθέτηση και δεύτερης μεταγραφικής περιόδου στη διάρκεια της χρονιάς. Νέα συνάντηση των δύο πλευρών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Η γνωστή πεντάδα

Οι... συνήθεις εκλεκτοί, από τους ξενιτεμένους, βρίσκονται στις επιλογές του Ρεχάγκελ για το παιχνίδι με την Ισπανία. Χτες ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας δημοσιοποίησε την πεντάδα, την οποία αποτελούν οι Τραϊανός Δέλλας (Ρόμα), Κώστας Κωνσταντινίδης (Χέρτα Βερολίνου), Ζήσης Βρύζας (Περούτζια), Νίκος Νταμπίζας (Νιουκάστλ), Αγγελος Χαριστέας (Βέρντερ Βρέμης). Εκτός πλάνων είναι για μια ακόμα φορά ο Νίκος Μαχλάς που δεν αγωνίζεται στον Αγιαξ.

Τις επιλογές ξενιτεμένων, για τον αντίστοιχο αγώνα των Ελπίδων που θα διεξαχθεί μια μέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε χτες και ο Στέλιος Μανωλάς. Την τριάδα στελεχώνουν οι Γιάννης Αμανατίδης (Στουτγκάρδη), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Μπέρνλι), Λάμπρος Βαγγελής (Σιένα). Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και τις τιμές για τα εισιτήρια των δύο αγώνων. Για τους άνδρες είναι 10, 15, 20, 30 ευρώ και θα διατίθενται από τη Δευτέρα (ΕΠΟ, «Απόστολος Νικολαΐδης»), ενώ για τις ελπίδες 5 ευρώ και θα πωλούνται από την Τρίτη (ΕΠΟ, «Νίκος Γκούμας»).

  • Συνεδριάζει τη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Κοινή Οργανωτική Επιτροπή ΕΠΟ - ΠΟ Τουρκίας για το EURO 2008. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η προετοιμασία της ΚΟΕ για την επίσκεψη του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ σε Τουρκία (14-16/10) και Ελλάδα (16-18/10), για την επιθεώρηση και αξιολόγηση των προτεινόμενων εγκαταστάσεων και γενικότερων υποδομών, όπως αυτές αναφέρονται στο φάκελο της συνυποψηφιότητας, ενόψει της τελικής απόφασης της ΟΥΕΦΑ στις 12 - 13.12.2002 στη Νιόν.
ΣΤΙΒΟΣ

Εβδομήντα χρόνια ζωής κλείνουν φέτος οι Βαλκανικοί Αγώνες στίβου που αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο στο Βουκουρέστι με συμμετοχή και των ελληνικών χρωμάτων. Η ομάδα συγκροτήθηκε από νέους κυρίως αθλητές που ζητούν αγωνιστικές ευκαιρίες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι από τη λεγόμενη παλιά φρουρά, όπως ο Αγγελος Παυλακάκης που λόγω τραυματισμού αγωνίζεται ξανά με τα χρώματα της Εθνικής μετά από αρκετό καιρό. Από αυτούς που πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου μετέχουν οι Γιώργος Ντούπης, Αλέξανδρος Κόντζος, Μάγδα Πανταλέων, Μαριλένα Διακάτου, Γεωργία Τσιλιγκίρη και Ευδοκία Τσαμόγλου.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Δύο πρωτιές περιλάμβανε το τέλος της Προολυμπιακής Διοργάνωσης Ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στον Αγιο Κοσμά. Τόσο το δίδυμο στην κατηγορία 470, Σοφία Μπεκατώρου - Αιμιλία Τσουλφά όσο και ο Νίκος Κακλαμανάκης, εξασφάλισαν την 1η θέση στη γενική κατάταξη των κατηγοριών τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρωταθλήτριες ήταν σταθερά στη δεκάδα στις τελευταίες ιστιοδρομίες και έτσι κράτησαν τη μεγάλη διαφορά που είχαν από τις αντίπαλές τους ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, παρά τις άσχημες εμφανίσεις στις τελευταίες ιστιοδρομίες, μπόρεσε να παραμείνει με διαφορά ασφαλείας μπροστά από τους διώκτες του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ