ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ολοταχώς για νέα νίκη!

Πλήθος λαού και κλίμα ενθουσιασμού στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέα Καρδίτσα», που με υποψήφιο τον νυν δήμαρχο Χρήστο Τέγο, διεκδικεί τη δημαρχία της πόλης

Ολοταχώς προς τη νέα μεγάλη νίκη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογικές προχωρεί ο συνδυασμός «Νέα Καρδίτσα», με επικεφαλής τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Τέγο.

Το δείχνει το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε, προχτές το βράδυ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας.

Το αποδεικνύει η αποδοχή που βρίσκει το πρόσωπο του κομμουνιστή δημάρχου στους δημότες της Καρδίτσας, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων και των κομματικών προτιμήσεών τους και η ευρύτητα του συνδυασμού, στον οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι -νέοι και παλιοί, στην πόλη και στα πέντε χωριά που εντάχθηκαν στο δήμο κι αποτελούν δημοτικά διαμερίσματά του - που προέρχονται από διάφορους και διαφορετικούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.

Το εγγυάται η λαϊκή αναγνώριση του σημαντικότατου έργου που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή, στην τετραετία που πέρασε.

Το θέλουν όλοι οι Καρδιτσιώτες που είδαν το δήμαρχο να είναι μαζί τους στους αγώνες για το μεροκάματο, το αγροτικό εισόδημα, τη σύνταξη, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, την ειρήνη και ξέρουν πως το ίδιο θα κάνει και στη νέα τετραετία.

Πάντα μαζί με το λαό

Αυτά ήταν και τα πρώτα λόγια του Χρήστου Τέγου, όταν ανέβηκε στο βήμα, για να χαιρετίσει το πλήθος που κατέκλυσε το χώρο μέσα και έξω από το εκλογικό του κέντρο. «Είμαστε μαζί με το λαό - είπε- στους κοινωνικούς αγώνες, στη μάχη για ένα καλύτερο «αύριο», στην προσπάθεια για εκείνα που η Καρδίτσα δικαιούται και η πολιτεία δεν της παρέχει. Δε συμβιβαστήκαμε ποτέ, δεν απουσιάσαμε, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, απαντήσαμε με δράση, με αγώνα στην επιχείρηση υποβάθμισης της πόλης και του νομού μας».

Στάθηκε στο μεγάλο έργο της Δημοτικής Αρχής, χωρίς κομπασμούς και υπογράμμισε: «Εχουμε να παρουσιάσουμε ένα πλούσιο έργο, το οποίο έγινε πραγματικότητα με σεβασμό στην οικονομική κατάσταση της περιοχής, χωρίς αυξήσεις στα τέλη, ή στους έμμεσους φόρους, παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις που η κεντρική εξουσία θέλει να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Δεν αναφέρθηκε στο παρελθόν και «πέρασε» στο μέλλον. «Οι εκλογές στις 13 Οκτώβρη -τόνισε- σηματοδοτούν την προοπτική και το μέλλον του τόπου μας. Θα αναδείξουν τη νέα Δημοτική Αρχή που στα επόμενα κρίσιμα χρόνια θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, να βγάλει την Καρδίτσα στο προσκήνιο... ». Και, μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων, ο Χρήστος Τέγος κατέληξε, επισημαίνοντας: «Εμείς κοιτάμε μπροστά. Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή του πολίτη, για τη νίκη, για το μέλλον της Καρδίτσας».

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Στις προτεραιότητες και το κυκλοφοριακό

Τις προτάσεις της «Δημοτικής Συνεργασίας» για την επίλυση του κυκλοφοριακού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Λάρισας, παρουσίασε σε εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Παπαστεργίου. Οπως τόνισε ο Αγ. Παπαστεργίου, μια καλή λύση είναι η μεταβίβαση στη δημοτική αρχή και η αξιοποίηση όλων των χώρων της 1ης Στρατιάς, στους οποίους θα μεταφερθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και θα αποσυμφορηθεί το κέντρο από αρκετά αυτοκίνητα.

Αναφερόμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας στις αιτίες που δημιουργούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τόνισε ότι βρίσκονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα ζητήματα των συγκοινωνιών, της χρήσης γης, του τρόπου δόμησης και ανάπτυξης των αστικών κέντρων. «Η αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου προβλήματος - υπογράμμισε - δεν μπορεί να γίνει μόνο με κάποια μέτρα και παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με τη διεκδίκηση μιας άλλης συγκοινωνιακής και οικιστικής πολιτικής, με μια σειρά έργων υποδομής που οφείλει να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει η πολιτεία». Ο Αγ. Παπαστεργίου κατήγγειλε, δε, τις δημοτικές αρχές των κυρίων Τζανακούλη και Καφφέ, επισημαίνοντας ότι, όχι μόνο δε διεκδίκησαν τέτοιες αλλαγές, αλλά με μια σειρά ενεργειών τους επιβάρυναν την πόλη και τους δημότες.

Οσον αφορά στις προτάσεις της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας» για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, μεταξύ των άλλων, είναι η κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από το πεζοδρομημένο κέντρο και σε κεντρικές οδούς, η απαγόρευση στάθμευσης γύρω από το πεζοδρομημένο κέντρο για την απελευθέρωση των κεντρικών αρτηριών, η αύξηση της σταθμευτικής ικανότητας ανεγειρόμενων οικοδομών κ.ά.

Ψηφοδέλτιο της νίκης

Γνωστοί παράγοντες που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, οι οποίοι έχουν, όμως, κοινό χαρακτηριστικό τη συμφωνία τους στο πρόγραμμα και τη θέληση να αγωνιστούν για το συμφέρον των δημοτών, είναι τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Νέα Καρδίτσα», μέρος των οποίων ανακοίνωσε στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Τέγος.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν χτες είναι:

1. Ματθαίος Αγγελής, δικηγόρος.

2. Βασιλική Αγγέλου - Ξυδιά, πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός, έμπορος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

3. Γεώργιος Βογιατζής, πολιτικός μηχανικός.

4. Σωτήρης Βητοβάρης, επιχειρηματίας.

5. Βασίλειος Γαλάνης, πτυχιούχος Φιλοσοφικής - Παντείου, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕΚ, αιρετός ΠΥΣΔΕ.

6. Ανδρέας Γεωργίου, δικηγόρος.

7. Μαρία Γεωργαντζά, καθηγήτρια φυσικής αγωγής.

8. Ειρήνη Γιαννούλα, απόφοιτος Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Τεχνολογικού Ομίλου.

9. Παύλος Γκαβαλέκας, βιοτέχνης.

10. Κωνσταντίνος Γκαβογιάννης, ηλεκτρολόγος.

11. Χαρούλα Ευαγγελοπούλου - Μήνου, επαγγελματίας.

12. Ευαγγελία Σιώμου - Ιωάννου, φαρμακοποιός - ζωγράφος

13. Ελπίδα Γεωργατζοπούλου - Καγιά, πολιτικός υπομηχανικός, εκπαιδευτικός.

14. Γιάννης Καρβούνης, καθηγητής φυσικής αγωγής - πρόεδρος λαογραφικής εταιρίας μουσικών και χορευτικών μελετών «Ν. Πλαστήρας».

15. Αθηνά Καραγιάννη, τεχνικός πιάνου - μαθηματικός.

16. Βασίλειος Κονταξής, τεχνολόγος - πρώην διευθυντής ΟΑΕΔ.

17. Απόστολος Κουμαδίτης, γιατρός.

18. Βάσω Κοζιού - Κολοφωτιά, εκπαιδευτικός.

19. Βασίλειος Κωστής, δικηγόρος.

20. Πέτρος Κριπούρης, έμπορος.

21. Ευάγγελος Λέμας, οικονομολόγος - επιχειρηματίας, πρόεδρος επαγγελματικού τμήματος Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

22. Ανδρονίκη Λάμπρου - Γκιάτα, δασκάλα παραδοσιακών χορών.

23. Ευαγγελία Μανούκα - Παπακωνσταντίνου, φυσικός.

24. Βάιος Νασιόπουλος, γεωπόνος.

25. Λίλα Νταντάμη, πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων.

26. Φώτης Παπαδημητρίου, έμπορος.

27. Χρήστος Παπαϊωάννου, φαρμακοποιός.

28. Χρήστος Παλαμιώτης, έμπορος.

29. Απόστολος Πίτσαβος, γεωπόνος.

30. Γεώργιος Σιακάρας, τραπεζικός υπάλληλος.

31. Χρήστος Τσιγάρας, υπάλληλος ΤΥΔΚΥ Νομού Καρδίτσας, υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

32. Μανώλης Τσίπρας, δικηγόρος.

33. Σεραφείμ Τσιώνος, εκπαιδευτικός - γραμματέας ΕΛΜΕΚ.

34. Γεώργιος Φαλάρας, υπάλληλος Πολεοδομίας.

35. Μαρία Φιλίππου, πολιτικός μηχανικός - επιχειρηματίας.

36. Αστέρης Χαλάτσης, εκπαιδευτικός - πρόεδρος Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Η ΑΘΗΝΑ».

37. Γεώργιος Χαντζοπλάκης, καθηγητής φυσικής - πληροφορικής.

Εκδηλώσεις παρατάξεων
  • ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης» (ΑΔΗΚ) στα Γιάννενα γίνονται σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., στη στοά Ορφέα. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της ΑΔΗΚ, Σπύρος Εργολάβος.

  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση» παρουσιάζει το ψηφοδέλτιό της αύριο Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, πλατεία Κοραή.

  • ΠΑΤΡΑ

H Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά Ενωμένοι», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, καλεί στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου (Μαιζώνος 106, κοντά στο δημαρχείο), αύριο Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 8.30 μ.μ.

  • ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Περιοδεία στον Ακροκέραμο πραγματοποιούν σήμερα στις 6.30 π.μ. εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ)και ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου Δημήτρης Μουρίκης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Συνδυασμός ελπίδας και προοπτικής

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νίκη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Τυρνάβου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Κιτσίδη έγινε η μεγάλη εκδήλωση του συνδυασμού, στα πλαίσια της οποίας παρουσιάστηκαν τα πρώτα 22 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ψηφοδελτίου του. Μιλώντας στην εκδήλωση, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ο Χρ. Κιτσίδης τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» αποτελεί συνδυασμό νίκης, με έμπειρα στελέχη, που αν και προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, έχουν μοναδικό στόχο την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του Τυρνάβου.

Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου παρουσίασε τις βασικές αρχές και θέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και με «όπλο» τη διεκδίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά ο Χρ. Κιτσίδης έκανε στις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμό που αφορούν στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των αγροτών - κατήγγειλε, μεταξύ των άλλων, την κυβέρνηση για την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους παγετόπληκτους με τραγικές συνέπειες και στ'άλλα λαϊκά στρώματα του Τυρνάβου - της ανεργίας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού κ.α. Ανακοίνωσε, δε, την πρόθεση του συνδυασμού να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού τέλους στην ύδρευση από 80% σε 40% και την ξεκάθαρη απόφασή του να μην επιβληθούν νέοι φόροι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων φορέων του Τυρνάβου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ