ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την απάντηση αντίστασης και πάλης που πρέπει να δώσoυν και μέσα από αυτή τη μάχη η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, πραγματοποίησε περιοδεία, χτες στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αλ. Παπαρήγα, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενου από τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, τον Γ. Αραβανή, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τον Τ. Πατούλα, γραμματέα της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, τον Τ. Παπανικολάου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιο νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και άλλα στελέχη και μέλη του Κόμματος, περιόδευσε και μίλησε με εργάτες, εργάτριες και αγρότες της περιοχής. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε και μίλησε με τις εργάτριες της βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων του κ. Καμένου. Στη συνέχεια, συζήτησε με τους καπνοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς του Αγροτικού Συλλόγου και του Γεωργικού Συνεταιρισμού του δημοτικού διαμερίσματος Καινούριου του Δήμου Θεστιαίων. Επίσης, νωρίς το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο του Αγρινίου, ενώ αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφος - δριμύ «κατηγορώ» στην πολιτική και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Αγρίνιο

«Η ψήφος στα αγωνιστικά ενωτικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, θα δώσει φτερά στους αγώνες του λαού, θα δυναμώσει τον πόλο αντίστασης και αντεπίθεσης, θα δώσει νέα ώθηση στην πολιτική των αγωνιστικών ριζοσπαστικών συνεργασιών. Σημασία έχει, αν θα βγει από την κάλπη ένα δριμύ "κατηγορώ", μια ουσιαστική φανερή καταδίκη των δύο κομμάτων».

Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ, σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην κεντρική πλατεία, στο Αγρίνιο. Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Εντελώς διαφορετικό
το στοίχημα του λαού

«Η ψήφος του Οκτώβρη», τόνισε η ομιλήτρια, «που θα δοθεί στα ψηφοδέλτια που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αξιοποιηθεί ως επιβράβευση της κοινής πολιτικής που έχουν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, θα αξιοποιηθεί στο μεταξύ τους ανταγωνισμό. Ψήφος χαμένη και επικίνδυνη για τα λαϊκά προβλήματα, για το αύριο που θα ξημερώσει.

Μην επιτρέψετε, λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί η ψήφος σας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως επιβράβευση της πολιτικής τους.

Αν δε φοβηθούν τη λαϊκή ετυμηγορία, θα συνεχίσουν ακάθεκτοι, ενώ θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη διακυβέρνηση.

Ανεξάρτητα τι λένε προεκλογικά και οι δύο, μετεκλογικά θα αξιοποιήσουν την ψήφο για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο αέρα στην πολιτική της βάρβαρης λιτότητας μισθών και συντάξεων, των ανατιμήσεων. Θα δώσουν αέρα στην πολιτική της συγκέντρωσης κεφαλαίου και της απελευθέρωσης της αγοράς. Στην κυριαρχία της μερικής απασχόλησης, να μοιράζουν μια θέση σε τρεις και τέσσερις άνεργους. Στην πολιτική σε βάρος του μικρομεσαίου επαγγελματία, βιοτέχνη, εμπόρου και αγρότη. Στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων που γεννά πολέμους σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σε βάρους του ιρακινού λαού.

Το ίδιο, άλλωστε, έγινε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθανε ταχύτερα μετά τις εθνικές εκλογές του '96 και του 2000, μετά τις τοπικές εκλογές του 1998, όπου προκύψανε πλειοψηφίες ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να γίνουν μεσολαβητές και διαιτητές στο ντέρμπι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ποιος θα κερδίσει το στοίχημα. Το στοίχημα του λαού είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και ικανότητα χειραφέτησης από τα δύο κόμματα και τους μονόδρομους που υπηρετούν

Να μην μπουν ανάμεσα στα δύο κόμματα που ερίζουν για το "πάπλωμα", αλλά να αφήσουν πίσω και τους δύο. Να κάνουν το βήμα εκείνοι που δεν το έκαναν ως τώρα, να ψηφίσουν διαφορετικά.

Η ψήφος στα αγωνιστικά ενωτικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ θα δώσει φτερά στους αγώνες του λαού, θα δυναμώσει τον πόλο αντίστασης και αντεπίθεσης, θα δώσει νέα ώθηση στην πολιτική των αγωνιστικών ριζοσπαστικών συνεργασιών. Σημασία έχει αν θα βγει από την κάλπη ένα δριμύ "κατηγορώ", μια ουσιαστική φανερή καταδίκη των δύο κομμάτων».

Κρύβουν την πραγματικότητα για το θεσμό της ΤΑ

«Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημείωσε στη συνέχεια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν κρίνεται από τα πρόσωπα, αλλά από την πολιτική που αυτά ακολουθούν και αντιπροσωπεύουν. Τι να κάνουμε τους ικανούς όταν ακολουθούν ή υποκύπτουν σε μια αντιλαϊκή πολιτική ή κάνουν τους απλούς θεατές, ασχολούμενοι δήθεν με τα του οίκου τους;

Συνιστά επίσημα, σύμφωνα με το νόμο, ένα θεσμό του κράτους ενταγμένο στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με κορυφαίο πρόβλημα την ανεργία και τη μερική απασχόληση, την εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής.

Οι συνδυασμοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και η ΝΔ δε λένε κουβέντα για την κατάσταση σήμερα του θεσμού. Κρύβουν από το λαό ότι υπάρχει ένα αυταρχικό αντιδραστικό πλαίσιο, που επιβάλλει ιδιωτικοποιήσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες και επιβολή υποχρεωτικών φόρων. Κρύβουν για δύο λόγους αυτήν την πραγματικότητα: Για να μη φανεί πώς η ΟΝΕ και γενικότερα οι αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ συνδέονται με το θεσμό, αλλά και για να κρύψουν τις ευθύνες τους γι' αυτήν την εξέλιξη. Από τη στιγμή που κρύβουν τι αλλαγές έχουν γίνει στην ΤΑ, κρύβουν και τις θέσεις τους γι' αυτές. Γι' αυτό και μιλάνε γενικά και αφηρημένα για όνειρα και οράματα. Ονειρα θερινής νυκτός αποτελούν οι υποσχέσεις τους».

Προοδευτική και ριζοσπαστική πολιτική στην πράξη

«Οι εκλεγμένοι», τόνισε επίσης η Αλέκα Παπαρήγα, «οφείλουν να δίνουν όχι απλά το "παρών" στους αγώνες, αλλά να συνδράμουν στην κινητοποίηση των εργαζομένων, στενά συνεργαζόμενοι με τους φορείς τους, με τις ταξικές δυνάμεις. Να συμβάλλουν στις κοινωνικές συμμαχίες, στη διαμόρφωση ενός αγωνιζόμενου ριζοσπαστικού ρεύματος, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής και των φορέων της. Αν οραματιζόμαστε λαϊκό θεσμό, έτσι πρέπει να τον εννοούμε.

Η πολιτική των εκλεγμένων, για να είναι προοδευτική και ριζοσπαστική στην πράξη, πρέπει να έχει ένα ΟΧΙ, ένα ΣΤΟΠ στην υλοποίηση των σχεδίων που βαφτίζουν την ανεργία "απασχόληση" μέσω, λόγου χάρη, των τοπικών συμφώνων απασχόλησης.

Οι εκλεγμένοι πρέπει να πάρουν ενεργό μέρος στη δράση κατά της ΚΑΠ και της συγκεκριμένης αναθεώρησης που είναι στα σκαριά, σύμφωνα με την οποία ένας μεγάλος αριθμός μικρών παραγωγών θα βρεθεί εκτός ιδιοκτησίας και αγροτικού επαγγέλματος, ενώ η ανεργία στην ύπαιθρο θα πάρει μεγάλες διαστάσεις. Να βρεθούν στο πλευρό των ΕΒΕ που δέχονται νέα επίθεση από τη συγκέντρωση του πλούτου, από τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και της ΝΔ, επιλεκτικά συγκεντρώνουν τα πυρά τους σε ορισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα, στο κυκλοφοριακό, το πράσινο, την καθαριότητα, κάποια αποσπασματικά μικρής εμβέλειας έργα υποδομής. Βεβαίως και είναι προβλήματα αυτά, ούτε λόγος να γίνεται, αλλά δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν και να βάλουν στην μπάντα και όλα τα άλλα. Οταν ο κόσμος καίγεται παντού, αυτοί κάνουν προτάσεις που δεν κοστίζουν και πολύ για την πλουτοκρατία, σε ορισμένα μόνο ζητήματα, επιλεκτικά.

Οι εκλεγμένοι οφείλουν να αρνηθούν η ΤΑ να παράγει υπηρεσίες και έργο στο χώρο της παιδείας και της υγείας με τη λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή του χαρατσώματος.

Οι προτάσεις τους είναι άνευ περιεχομένου και αντικρίσματος, αποτελούν κλισέ διακηρύξεις και ευχολόγια. Δεν κάνουν τον κόπο να ξεκαθαρίσουν πώς όλα αυτά θα γίνουν και την ίδια ώρα θα στηρίζουν την ΟΝΕ και το πρόγραμμα Σταθερότητας, όπως αυτό επιδρά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δε γίνεται να δουλεύεις "σε δύο κυρίους". Δε μας λένε πώς θα συμβιβάσουν μια πολιτική που συμφέρει στους μεγάλους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα συμφέρει τα λαϊκά στρώματα... Πρόκειται για ασυμβίβαστη υπόθεση.

Τα προβλήματα έχουν χρώμα, με την έννοια ότι είναι διαφορετικά τα "προβλήματα" της πλουτοκρατίας και διαφορετικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διαφορετικά μέσα έχει η πλουτοκρατία στην αντιμετώπιση συνεπειών της δικής της πολιτικής, π.χ. στο περιβάλλον, από τα μέσα που δε διαθέτει ο λαός».

Τα προβλήματα που πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο της αναμέτρησης

Οπως σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης για τις τοπικές εκλογές πρέπει να βρεθούν:

- Το πρόβλημα των εισοδημάτων και συντάξεων-παροχών φτώχειας, η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της λαϊκής οικογένειας, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα των γυναικών και της νεολαίας, το φορολογικό.

- Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επιπτώσεις από τις ιδιωτικοποιήσεις, που έγιναν και γίνονται στη συνέχεια. Αφορούν τομείς μεγάλης σημασίας όπως τον τομέα της υγείας και της παιδείας, της πρόνοιας, του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το νερό, το ρεύμα, γενικότερα τις πηγές ενέργειας, τις συγκοινωνίες, την επικοινωνία, την αεροπορική επικοινωνία και τη ναυσιπλοΐα στις δύσκολες και απόμακρες περιοχές και νησιά, τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ.

- Η ανεργία και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η αναδιάρθρωση του εργάσιμου χρόνου που οδηγεί εκτός των άλλων και στη συγκάλυψη της ανεργίας, άρα και των μέτρων που πρέπει να παρθούν για την καταπολέμησή της. Στην αύξηση και στην πορεία στη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, σε βάρος της πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Το καθεστώς της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που πάει παρέα με τα αλλεπάλληλα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων.

- Το αγροτικό πρόβλημα και το πρόβλημα των ΕΒΕ.

- Το πρόβλημα της γης και της ιδιοκτησίας της, που συνδέεται με όλο το πρόβλημα του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, των ακτών, των δασών. Η πλήρης εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.

- Το μείζον ζήτημα της ενισχυόμενης συνεχώς κρατικής καταστολής, της δράσης των κρατικών και παρακρατικών, παραστρατιωτικών μηχανισμών που στήνονται στο όνομα της πάλης κατά της τρομοκρατίας, μια πάλη που έχει ως περιεχόμενο το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων, τη χειραγώγηση. Την επιχείρηση να μετατραπεί ένα μέρος του λαού σε πληροφοριοδότες του κράτους. Το ζήτημα της δημοτικής αστυνομίας που θα βάλει και αυτή το χεράκι της για να παρεμποδίσει και να εκφοβίσει τη λαϊκή δράση.

Υπάρχουν και άλλα κρίσιμα προβλήματα, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, που αφορούν άμεσα το λαό και η ΤΑ δεν μπορεί να «νίπτει τας χείρας της». Είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο και στην περιοχή, οι νατοϊκές αμφισβητήσεις, τα νατοϊκά στρατηγεία που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα σε θέματα συνόρων, άμυνας κ.λ.π. Είναι το Κυπριακό, ο επικείμενος πόλεμος κατά του Ιράκ. Τα θέματα δηλαδή του πολέμου και της ειρήνης, που και αυτά αφορούν το λαό, επομένως και την ΤΑ.

Εκβιασμοί και υπόγειες συμφωνίες

Παρασκηνιακά δουλεύουν διάφοροι μηχανισμοί, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου
«Σ' αυτή τη μάχη των τοπικών εκλογών, ο κρατικός, παρακρατικός μηχανισμός και ο ΠΑΣΟΚικός μηχανισμός, αλλά και οι μηχανισμοί της ΝΔ, οι μηχανισμοί των επιχειρηματιών, δουλεύουν υπόγεια, παρασκηνιακά - αλλά φαίνονται - για να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν πειθαρχικές τοπικές αρχές μετά τις δυο Κυριακές», κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής συνέντευξης Τύπου, όπου επίσης αναφέρθηκε στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

Εξήγησε, δε, ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων «δεν τους εμποδίζει κατά τόπους να έχουν υπόγειες διαδρομές και συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν να μην υπάρξει άλλο ψηφοδέλτιο που θα νικήσει. Γιατί το κάνουν αυτό; Διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι διασυνδεδεμένη πια και ως θεσμός με το καινούριο θεσμικό πλαίσιο, με τα μεγάλα συμφέροντα. Διακινείται πολύ χρήμα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι για τις κοινωνικές ανάγκες, για κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά για να διεισδύσουν βαθύτερα οι επιχειρηματίες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός, έχει μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρία. Επομένως, σε περιοχές που λειτουργούν κοινοτικά προγράμματα, που πρόκειται να γίνουν έργα για τους επιχειρηματίες, εκεί υπάρχουν διασυνδέσεις υπόγειες, που τους ενώνουν για να εξασφαλίσουν στο δεύτερο γύρο να μην υπάρξει αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Και μάλιστα, αυτό έχει γίνει και στις προηγούμενες εκλογές σε μικρότερη κλίμακα και διάσταση. Είχε γίνει, π.χ., στο Δήμο της Πάτρας στις εκλογές του 1998, όπου τότε η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - με κατεύθυνση της κεντρικής ηγεσίας, που μάλλον το έκανε και σε άλλους δήμους - μελετούσε τα "έξιτ πολς", που άνοιγαν παράνομα το μεσημέρι πριν κλείσει η κάλπη και με βάση αυτά, όταν είδε ότι πήγαινε στο δεύτερο γύρο το ψηφοδέλτιο του Π. Κοσιώνη και αυτό του ΠΑΣΟΚ, μοίρασε ψηφοδέλτια σε "πιστούς ΠΑΣΟΚους" και ψήφισαν Φλωράτο (τον υποψήφιο της ΝΔ) για να μην περάσει στο δεύτερο γύρο ο Π. Κοσιώνης. Εγινε πριμοδότηση του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ, γιατί εκεί "τρέχουν" κοινοτικά προγράμματα, το λιμάνι της Πάτρας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών.

Το καταγγείλαμε τότε, αλλά μας είπαν ότι θέλουμε να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι ο Π. Κοσιώνης δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο. Σήμερα, ύστερα από τέσσερα χρόνια πια, υπάρχει και επώνυμη καταγγελία γι' αυτό το ζήτημα, που δημοσιεύτηκε σήμερα (σ.σ. χτες) στο "Ριζοσπάστη".

Αυτές οι υπόγειες διαδρομές πολλαπλασιάζονται σε δήμους που είναι, π.χ., "Ολυμπιακοί δήμοι", που γίνονται μεγάλα έργα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι πραγματικός, με την έννοια ότι ο ένας θέλει να περάσει τον άλλον, αλλά είναι και "σικέ" όσον αφορά στα πολιτικά προγράμματα, τα οποία είναι ίδια».

Η Αλ. Παπαρήγα μίλησε για εκβιασμούς, απειλές, χρηματισμό ανθρώπων για να μπαίνουν σε ψηφοδέλτια, από τους υποψηφίους των μεγάλων κομμάτων, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν και πολλές αρνήσεις και άνθρωποι που τα καταγγέλλουν, όμως δε βγαίνουν δημόσια, γιατί φοβούνται, διστάζουν. Και μ' αυτή την έννοια, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει μεγάλο πείσμα από τους ανθρώπους που έχουν ριζοσπαστική συνείδηση, που είναι υπερήφανοι, που δεν ανέχονται να τους χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και πρέπει με πείσμα και φανατικά να ψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, με άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις». Μίλησε, παράλληλα, για την αντίστοιχη πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας και στόχος του ΚΚΕ είναι να προχωρήσει και μετά τις εκλογές, καθώς, όπως είπε, «δεν είναι μια τυχοδιωκτική εκλογική συνεργασία "για τα κουκιά", αλλά είναι συνεργασία δράσης, που πρέπει να διευρυνθεί και να τονωθεί και μετά τις εκλογές».

Οι άνθρωποι του μόχθου, έδωσαν χτες μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση στο Αγρίνιο, με ξεχωριστή μάλιστα την παρουσία της νεολαίας, που με τις σημαίες υψωμένες βροντοφώναξε «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ»! Ανάμεσά τους επίσης, παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης, καθώς και ο υποψήφιος νομάρχης και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ, μαζί με άλλες λαϊκές δυνάμεις και προοδευτικούς ανθρώπους, στους δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ