ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλη συγκέντρωση στα Φάρσαλα

Μεγάλη συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστική Συνεργασίας Λάρισας» (ΝΕΑΣ) έγινε χτες στα Φάρσαλα. Αγρότες, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι και πολλοί άλλοι άνθρωποι του μόχθου, δίνοντας δυναμικά και με ενθουσιασμό «παρών» στη συγκέντρωση, έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας για την επιτυχία της ΝΕΑΣ στις ερχόμενες εκλογές. Και διαμήνυσαν τη θέλησή τους να «βγει» από την κάλπη νομαρχιακή αρχή, που δε θα έχει ρόλο διαχειριστή της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά θα τεθεί στην υπηρεσία του λαού.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος νομάρχης Μπάμπης Μπακούλας ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΕΑΣ για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων, όπως αυτά των αγροτών, της λειψυδρίας, της απομόνωσης κ.ά. Και πρόσθεσε ότι για τη ΝΕΑΣ δεν είναι δεδομένη η πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά δεδομένα είναι τα συμφέροντα του λαού και γι' αυτά θα αγωνιστεί. Οπως για τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου, για την άρση της απομόνωσης, για την ανάδειξη του πολιτιστικού, αρχαιολογικού «πλούτου» της επαρχίας.

Στη συγκέντρωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γ. Πατάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Θεσσαλονίκη

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση (ΝΑΣΥ) μπορεί με την αγωνιστική διεκδικητικής της κατεύθυνση να συμβάλλει, ώστε η Νομαρχία να είναι μαζί με τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους, στην πάλη για τη λύση των προβλημάτων τους. Αυτό διαβεβαίωσε ο Γιώργος Ρόκος υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου περιόδευσε χτες το πρωί.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους Μιχ. Σπυριδάκη, Π. Γεωργάκα και Μ. Λιάκο, συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ι. Κλιγκόπουλο και συνομίλησε με εργαζόμενους. Σε όλους τους χώρους, η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν θερμή.

Ο Γιώργος Ρόκος, κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη ΝΑΣΥ, και να στείλουν μήνυμα καταδίκης στην πολιτική του δικομματισμού. Δεσμεύτηκε ότι η ΝΑΣΥ θα παλέψει, ώστε να γίνει πράξη η ουσιαστική συνεργασία της Νομαρχίας με τους φορείς της υγείας και δήλωσε ότι θα είναι δεδομένη η στήριξη της Νομαρχίας στην προσπάθεια των φορέων για βελτίωση των συνθηκών υγείας σε όφελος των πολιτών.

Ανατολική Αττική

Να καταδικάσουν με την ψήφο τους το δικομματισμό και τα αντιλαϊκά παράγωγά του και να γίνουν μπροστάρηδες στους αγώνες για την προστασία του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, κάλεσε τους εργαζόμενους και επισκέπτες του «Ασκληπιείου» Βούλας ο υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Γιώργος Πάντζας, ο οποίος επισκέφτηκε χτες το νοσοκομείο. Στην περιοδεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιάννης Σταυρόπουλος (Αθήνα - Πειραιά) και Νίκος Στεφανίδης και Στέλλα Χριστοφόρου (Ανατ. Αττική).

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, κατήγγειλαν ότι, δυο χρόνια τώρα, η σίτιση έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται οικονομικά το νοσοκομείο και να έχει μειωθεί δραματικά η ποιότητα σίτισης. Μάλιστα, οι υποψήφιοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας έγιναν και αυτόπτες μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης, καθώς τη στιγμή της περιοδείας, η αρμόδια επιτροπή του νοσοκομείου επέστρεψε ως ακατάλληλο στον ιδιώτη το φαγητό. Σε ιδιωτική εταιρία έχουν δοθεί ακόμα τα πλυντήρια και ο ιματισμός.


Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
  • ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗ

Σήμερα στις 10 π.μ. ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Πάντζας θα επισκεφτεί τη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση» στη Ραφήνα και στη συνέχεια, στις 11 π.μ., το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Επίσης σήμερα στις 10.30 π.μ., κλιμάκιο υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων της ΝΑΣ θα περιοδεύσει στους Δήμους Παιανίας - Κορωπίου.

  • ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Γιώγος, θα μιλήσει στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη. Ενώ αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στην πλατεία Θέμιδος.

  • ΒΥΡΩΝΑΣ

Ο δήμαρχος Βύρωνα - και εκ νέου υποψήφιος - Ν. Ρογκάκος θα μιλήσει σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Λαζάρου.

  • ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Δ. Καλτσώνης, θα μιλήσει σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ. σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ανεξαρτησίας της Αγίας Μαρίνας. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει από τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Μαυρίκος.

  • ΑΙΓΑΛΕΩ

Σήμερα, στις 8 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για το Αιγάλεω» Γιώτης Σαντζαρίδης, θα μιλήσει στην πλατεία Αναγέννησης.

  • ΜΑΡΟΥΣΙ

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Δημοτική Ενότητα», Μπάμπης Ζιώγας θα περιοδεύσει σήμερα στις 7.45 π.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο, στις 9.30 π.μ. στο Σισμανόγλειο και στις 8 μ.μ. στη συνοικία Βορρέ και στο τοπικό καφενείο.

  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας» διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα, στην κεντρική πλατεία Λόφου στις 7 μ.μ.

  • ΤΑΥΡΟΣ

Σήμερα Τετάρτη, περιοδεία υποψηφίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στους χώρους των εργαζομένων του Δήμου.

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Σήμερα το πρωί περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Β. Δημόπουλου και υποψηφίων της ΝΑΣ στους χώρους των εργαζομένων του Δήμου. Στις 9.30 π.μ. επίσκεψη στο ειδικό σχολείο και το βράδυ στις 7 μ.μ. σύσκεψη με τους ναυτεργάτες της Περιοχής.

  • ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Περιοδεία στη λαϊκή αγορά Δραπετσώνας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10.30 π.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ενότητας» Νίκος Μπεάζογλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

  • ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Δημήτρης Μουρίκης, θα επισκεφθεί σήμερα τους μεταλλεργάτες της Ζώνης. Στις 9.45 π.μ. θα επισκεφτεί το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο. Το απόγευμα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη των εργατών μετάλλων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Ταμπούρια.

  • ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Η Δημοκρατική Ενότητα Καματερού καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο καφενείο Ψίλια, στη λεωφόρο Γούναρη.

  • ΠΑΤΡΑ

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Αχαΐας, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Βασίλη Ασπρούλια, καλεί σε συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

  • ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Μεθαύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι» διοργανώνει συγκέντρωση στην Πάνω Καισαριανή, στον Αϊ - Γιάννη. Θα μιλήσει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γ. Κατημερτζής.

  • ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή, 4 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τερζάκη (4η στάση, Ανω Ιλίσια).

  • ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Οι ετεροδημότες από Κεφαλονιά και Ιθάκη πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 6 του Οκτώβρη, στις 10.30 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27). Θα μιλήσουν ο υποψήφιος νομάρχης Δ. Μαντζουράτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Παλλικής Ν. Αλεξανδρόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Δ. Τζαννάτος.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει σε δήμους και νομαρχίες

Τα ονόματα των υποψηφίων στους συνδυασμούς των οποίων συμμετέχει και στηρίζει έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Κομμουνιστική Ανανέωση.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: Η Κομμουνιστική Ανανέωση συμβάλει μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, οικολογικές κινήσεις και ανένταχτους αγωνιστές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της οικολογίας, στην προσπάθεια συγκρότησης και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενός μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, το νεοφιλελευθερισμό, την κεντροαριστερά. Ενός μετώπου αγωνιστικού, ριζοσπαστικού, ανατρεπτικού της εφαρμοζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ασυμβίβαστου με τη διαχειριστική - εξωραϊστική λογική. Ενός μετώπου από δυνάμεις και ανθρώπους που χρόνια τώρα κάνουν πράξη τις διακηρύξεις τους, που βρέθηκαν μαζί, μέσα κι έξω από τους θεσμούς, στον αγώνα για την πόλη και τους ανθρώπους της, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο, για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής και την αντιλαϊκή καταστολή κάθε διεκδίκησης που θα επιφέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για τους άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς, τους μετανάστες. Ενός μετώπου με στέρεες βάσεις στις δράσεις του παρελθόντος και στους αγώνες του μέλλοντός μας.

Αναλυτικά η Κομμουνιστική Ανανέωση υποστηρίζει:

Αττική:

Αθήνα: Σπ. Χαλβατζής. Αλιμος: Χρ. Δουρίδας. Αργυρούπολη: Παν. Κυριακίδης. Βούλα: Χρ. Αράπη. Γαλάτσι: Μπ. Ασφής. Δραπετσώνα: Ν. Μπεάζογλου. Ελληνικό: Χρ. Κορτζίδης. Ηλιούπολη: Δ. Καλτσώνης. Ιλιον: Ν. Τριανταφύλλου. Καλλιθέα: Β. Δημόπουλος. Κηφισιά: Γιάν. Αντωνίου. Κορυδαλλός: Απ. Συρίγος. Μαρούσι: Μπ. Ζιώγας. Μπραχάμι: Χρ. Κατσιώτης. Ν. Ιωνία: Παν. Τσουκαλάς. Ν. Σμύρνη: Γ. Καρούμπας. Νίκαια: Στ. Μπενετάτος. Πειραιάς: Κ. Τζατζάνης. Περιστέρι: Π. Σοφός. Πεύκη: Θ. Κακαβάς. Υμηττός: Π. Μηνακάκης.

Θεσσαλονίκη:

Θεσσαλονίκη: Αγ. Σαχίνης. Αγιος Παύλος: Μ. Μοσχονάς. Καλαμαριά: Δαμ. Παπαδόπουλος. Συκεές: Θ. Αποστολίδης. Τριανδρία: Δ. Καλώτας. Αμπελόκηποι: Γιάν. Νομικός. Ελευθέριο -Κορδελιό: Γιάν. Χαρχαντής. Μενεμένη: Λ. Παυλίδου. Πυλαία: Πασχ. Τσαμπάζης. Ωραιόκαστρο: Βαλ. Παπουλίδου. Κουφάλια: Σάββ. Μωυσίδης. Αξιός: Γ. Ρίσκος, Εχέδωρο: Αν. Πετρίδης. Χαλάστρα: Μ. Σαρδαγάνη. Θέρμη: Θ. Ιγνατιάδης. Βασιλικά: Ελευθ. Γραβαλά. Πανόραμα: Τρύφ. Κωστόπουλος. Σταυρός: Αγγ. Σγουρομάλλης. Μαδυτός: Μαν. Γαλατιανός. Μυγδονιά: Μιχ. Ξυλάκης.

Υπόλοιπη Ελλάδα:

Αλεξανδρούπολη: Σ. Δευτεραίος: Αρτα: Ν. Καραβασίλης. Βόλος: Ν. Γκατζής. Λάρισα: Αγ. Παπαστεργίου. Πάτρα: Π. Κοσιώνης. Αμπελώνας Λάρισας: Χαρ. Αρχοντής. Νέσσωνας Λάρισας: Ν. Γερογιάννης. Τύρναβος: Χρ. Κιτσίδης. Εστιώτιδα Λάρισας: Χαρ. Κολοβός. Καμένα Βούρλα: Γ. Εξαρχος.

Νομαρχίες:

Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς Θανάσης Παφίλης. Υπερνομαρχία Εβρου Χρίστος Τρέλλης. Νομαρχία Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρόκος. Νομαρχία Αρτας Ευάγγελος Τζαδήμας. Νομαρχία Μαγνησίας Απόστολος Νάνος. Νομαρχία Λάρισας Μπάμπης Μπακούλας. Νομαρχία Ζακύνθου Παν. Κεφαλληνός. Νομαρχία Πιερίας Γιάννης Σκούφας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ