ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Τσιρμιράκης
Δημήτρης Τσιρμιράκης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, 450 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα.

Η γυναίκα του Λίτσα Καραγεωργόπουλου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 14 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΓΚΑ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος, στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το «χαμό» του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ και ακούραστου αγωνιστή ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου, στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ροδή Τριανταφυλλίδη

Η κόρη Εφη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της κουνιάδας μου ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία πέθανε πρόσφατα, προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

Αλεξάνδρα Νικητίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ: Αδερφέ μου, πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγες» από κοντά μας. Εξι μήνες χωρίς την παρουσία σου, χωρίς τους αγώνες σου. Κοιμήσου ήσυχος! Δεν πέρασε μέρα, δεν πέρασε στιγμή που να μη σε θυμάμαι. Ξέρω πως πάντα ήσουν με το κουπόνι στο χέρι, σε κάθε προεκλογικό αγώνα. Γι' αυτό, αντί για λουλούδια στον τάφο σου, για την ενίσχυση του αγώνα στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Τζένας
Νίκος Τζένας
Γιώργος Αρμάγος

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπητών μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ και ΦΡΟΣΩΣ Φωτιάδη - ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗ, προσφέρουμε για τον εκλογικό αγώνα: Τα αδέρφια τους Χαράλαμπος και Χρήστος 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ και τα παιδιά τους Ζώγια, Μαρίκα και Λευτέρης 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

φΩΤ.

Στις 28 Οκτώβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Πάντα αγωνιζόταν στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σοφία προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στον αγωνιστικό Συνδυασμό Νέας Σμύρνης, τον οποίον στηρίζει το ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Θόδωρος Παναγόπουλος

* * *

Φωτ.2

Στις 14 του περασμένου Αυγούστου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπητού πατέρα μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Τζώρτζη) ΒΑΦΕΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, συνειδητοποιημένου και ανένταχτου κομμουνιστή, «γνήσιου προλετάριου», όπως του άρεσε να λέει.

Γεννήθηκε το 1912 στη Σινώπη της Μικράς Ασίας. Μεγάλωσε στα Γιάννενα. Εφηβος συνδέθηκε με το αριστερό κίνημα και ακολούθησε τη μοίρα πολλών αγωνιστών της Εθικής Αντίστασης, πολιτικός πρόσφυγας στη Γιουγκοσλαβία. Τσεχοσλοβακία, Τασκένδη, αυτή ήταν η πορεία της ζωής του.

Ανθρωπος δίκαιος, δυνατός και άξιος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες, ήταν το στήριγμα για την οικογένειά του. Η αγάπη και ο σεβασμός για τον συνάνθρωπο ήταν η φιλοσοφία της ζωής του.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μας ΙΣΜΗΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Αργυρίου
Γιώργος Αργυρίου
Αντώνης και Βερονίκη

* * *

Φωτ,

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΒΟΥΡΑΣ, από το χωριό Καλλονή Γρεβενών, γεννήθηκε το 1919. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Από μικρός, δούλευε στις οικοδομές για να συντηρήσει την οικογένειά του. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41, ενάντια στους επιδρομείς, το 1942 εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του.

Το 1946, βγήκε και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ. Ηταν διμοιρίτης στο Πυροβολικό.

Από το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, δούλεψε σε διάφορες οικοδομικές επιχειρήσεις και διακρίθηκε για τη συνειδητή δουλιά του.

Για πολλά χρόνια, διατέλεσε γραμματέας ΚΟΒ στη 10η Πολιτεία.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, τα αδέρφια του Ηλίας Βόβουρας και Κούλα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 2 Απρίλη 1949, στο ύψωμα Γύφτισσα του Σμόλικα, «έπεσε» πολεμώντας ο αδερφός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ (Μήτσος), πολιτικός επίτροπος του Τάγματος της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ. Για το ήθος και την τόλμη του, τον επαινούσαν όλοι οι συναγωνιστές του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Λευτέρης Τσιρμιράκης

* * *

Φωτ.

Στις 11 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και το πρωτοπαλίκαρο του Αρη Βελουχιώτη ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ.

Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Στη μνήμη του, προσφέρουμε στην ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ 100 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του Γιάννης - Ντίνα Τζένα

* * *

Στη μνήμη όλων όσοι «έπεσαν» στον αγώνα για την Ελλάδα μας, προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ, 100 ευρώ στη Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη Τώρα» και 100 ευρώ για την Κούβα.

Π. Κ. Σ.

* * *

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Δήμητρα Θεοδωρίδου, από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ, η οποία για τις ιδέες και τη δράση της βασανίστηκε και φυλακίστηκε, και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, μένει πάντα ακούραστη, προσφέρει στην ΚΟ Μαγνησίας 30 ευρώ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές, στη μνήμη της μητέρας της, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και της αδελφής της ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Αύριο, 14 Οκτώβρη, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Σταυρούπολης, 20 ευρώ στο Παράρτημα Σταυρούπολης της ΠΕΑΕΑ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Η γυναίκα του Ζωή Καραβασίλη

Τα παιδιά Αθανάσιος και Δημούλος

* * *

Φωτ.

Για τα 50 χρόνια (1952-2002) που πέρασαν από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ (Γιάγκου)ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, το συμβολικό ποσόν των 120 ευρώ στο ΚΚΕ.

Στέλλα Παναγοπούλου
Στέλλα Παναγοπούλου
Η γυναίκα του Ευγενία

Τα παιδιά του Νίκος - Ιωάννα

* * *

Φωτ.

Προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, για τη μάχη των εκλογών, 100 ευρώ στη μνήμη του δάσκαλου και αγαπητού παλιού φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ.

Ειρήνη Παπαγεωργίου

* * *

φΩΤ.

Ο εκπαιδευτικός ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, μέλος του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ, ήταν κρατούμενος 4 χρόνια στο γερμανικό στρατόπεδο Νταχάου.

Επέστρεψε στην πατρίδα τον Αύγουστο του 1945.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Στέλλα και η κόρη του Δάφνη προσφέρουν 20 ευρώ στο Παράρτημα Ηλιούπολης, 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 10 ευρώ στην ΚΟΒ Ηλιούπολης και 10 ευρώ στη «Δημοκρατική Ενότητα» για τις εκλογές.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΔΗΜΑΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, οι σύντροφοι και φίλοι του: Β. Αγορίτσας, Σ. Ιωακείμ, Θ. Καλαμάτας, προσφέρουν 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 15 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας, 15 ευρώ στο Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ και 15 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

***

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τον άδικο χαμό του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, 200 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου ο Γρ. Δεφαράνας αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Ηλίας Αρμάγος
Ηλίας Αρμάγος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μάνας μας ΤΑΣΙΑΣ ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΗ, προσφέρουμε για ενίσχυση του αγώνα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης και Φαίδων

***

* * *

Στις 15 Οκτώβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΖΙΑΚΚΑ από την Καρίτσα του Δήμου Ζίτσας Νομού Ιωαννίνων. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από έφηβος ήταν δραστήριο μέλος της κοινωνίας του χωριού του. Συμμετείχε σε όλους τους μαζικούς φορείς και γι' αυτήν του τη δραστηριότητα και την αγάπη του για το χωριό του τον εξέλεξαν πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Καρίτσας. Δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που άφησε ο θάνατός του στην οικογένειά του, στην ΚΟΒ του Δήμου Ζίτσας και στο χωριό του.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ Ζίτσας προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ενώ η συντρόφισσά του Παρασκευή και τα παιδιά του Στάθης και Θοδωρής προσφέρουν 150 ευρώ.

* * *

φωτ

Στις 12 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τον ξαφνικό θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗ. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων και από μικρός αναγκάστηκε να ριχτεί στη βιοπάλη. Η προσφορά του στο Κόμμα ήταν μόνιμη και σταθερή και για μεγάλο διάστημα ήταν γραμματέας της ΚΟΒ Ζίτσας.

Στη μνήμη του συντρόφου Νίκου, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος στη Ζίτσα προσφέρουν το ποσόν των 600 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας εδώ και 5 χρόνια, η γυναίκα του Ελένη και οι κόρες του Βάσω και Δάφνη προσφέρουν 30 ευρώ στην ΚΟΒ Ιδιοκτητών Ταξί.


Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Γιώργος Μωραϊτης
Γιώργος Μωραϊτης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ