ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Χρέος μας να ψηφίσουμε όλοι

Επίσκεψη στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων

Από τη χτεσινή συζήτηση στον ΟΣΕ
Από τη χτεσινή συζήτηση στον ΟΣΕ
Αντιμέτωπος με το χάος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Διεύθυνση Μητρώων και Δημοτολογίου του Δήμου Αθηναίων και την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες ψηφοφόροι, βρέθηκε χτες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, κατά την επίσκεψή του εκεί.

Στο Δημοτολόγιο προσέρχονται καθημερινά εκατοντάδες Αθηναίοι που το όνομά τους δεν υπήρχε στους εκλογικούς καταλόγους και υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μετά τις τελευταίες συνεννοήσεις μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και κομμάτων, αποφασίστηκε όσοι μη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους προσκομίσουν - την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα - πιστοποιητικό από το δήμο τους ότι είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιό του, να μπορέσουν να ψηφίσουν. Εκτιμάται πως η έκδοση των προαναφερόμενων πιστοποιητικών γίνεται με αργούς ρυθμούς.

Ωστόσο, πέρα από τους μη εγγεγραμμένους, προσέρχονται στο Δημοτολόγιο και δημότες απλώς για να ενημερωθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν. Το Δημοτολόγιο θα είναι ανοιχτό μέχρι και το Σάββατο από τις 8 πμ έως τις 8 μμ. Την Κυριακή θα λειτουργήσει από τις 7 πμ έως τις 7 μμ.

«Οι φιλότιμες - έως και ηρωικές - προσπάθειες των εργαζομένων δεν μπορούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά», δήλωσε ο Σπ. Χαλβατζής. «Την ευθύνη έχει πρωτίστως το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν πήρε τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με βάση τη συνάντηση όλων των υποψηφίων, αλλά και ο Δήμος Αθηναίων που δεν πίεσε όσο έπρεπε το Υπουργείο Εσωτερικών. Εμείς ως "Συμπαράταξη για την Αθήνα" πολύ έγκαιρα επισημάναμε αδυναμίες, ελλείψεις, κενά και κινδύνους. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πιθανότητα να μην προσέλθει τελικά στην κάλπη τμήμα των ψηφοφόρων που ταλαιπωρούνται, ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε: «Καλέσαμε και καλούμε όλους τους εργαζομένους, όλο το λαό, να κάνει τα αδύνατα δυνατά, να βρει πού ψηφίζει και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Αυτό το δικαίωμα που καταστρατηγείται, ειδικά σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά Διαμερίσματα, δεν πρέπει το εκχωρήσουν σε κανένα. Να καταδικάσουν, εκτός από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, τους μονομάχους του δικομματισμού και για την ταλαιπωρία. Ανθρωποι ηλικιωμένοι, άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν, προσπαθούν να βρουν πού πρέπει να ψηφίσουν. Το δικαίωμα της ψήφου δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος, κανένας δημότης να το εκχωρήσει σε κανέναν».

Αργότερα, το μεσημέρι, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Σιδηροδρομικών του ΚΚΕ, στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού στην οδό Καρόλου. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποφύγουν τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του δικομματισμού, να επιλέξουν και να στηρίξουν αγωνιστικούς συνδυασμούς («Συμπαράταξη» στο Δήμο Αθηναίων και «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» σε ευρύτερα γεωγραφικό επίπεδο), που είναι βέβαιο ότι θα παλέψουν για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

  • Σήμερα Παρασκευή στις 10 πμ ο Σπ. Χαλβατζής θα περιοδεύσει στη χαρτοβιομηχανία «ΣΟΦΤΕΞ» (Ιερά Οδός 91).
  • Πληροφορίες για το πού ψηφίζουμε και προεκλογικό υλικό, μπορούμε να ζητάμε στα ακόλουθα τηλέφωνα: Εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης» στα Χαυτεία 010-33.14.552. Εκλογικό Κέντρο της ΝΑΣ στην Εθνική Βιβλιοθήκη 010-36.10.109. ΚΟΑ 010-52.82.516.
Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και για το Θων

Στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στο πρώην κτήμα Θων, σ' έναν πολύτιμο ελεύθερο χώρο, ο μεγαλοεργολάβος Μπ. Βωβός χτίζει άλλο ένα τσιμεντένιο μεγαθήριο, με την ανοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της δημοτικής αρχής της ΝΔ. Στις ταράτσες των γύρω πολυκατοικιών ορθώνονται οι κακόγουστες και επικίνδυνες κατασκευές με τις γιγαντοαφίσες και τα ψεύτικα χαμόγελα των υποψήφιων νομαρχών και δημάρχων του δικομματισμού.

Εκεί ακριβώς χτες το βράδυ φίλοι της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» έστησαν ένα αεροπανό, με το οποίο ζητούσαν από τους Αθηναίους να ρίξουν «μαύρο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το Βωβό ξεπούλημα του Θων και των ελεύθερων χώρων». Σημείωναν δε ότι «ψηφίζουμε αγωνιστικά για την Αθήνα, "Συμπαράταξη" και Σπύρο Χαλβατζή».

Οπως σημείωσε στους δημοσιογράφους ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Δανδουλάκης, το κτήμα Θων αποτελεί τρανή απόδειξη του πόσο σέβονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν εναπομείνει στην Αθήνα. Και αυτός με τη σειρά του κάλεσε τους δημότες να απαντήσουν με αγώνες αλλά και με την ψήφο τους σ' αυτή την κατά βάση αντιλαϊκή πολιτική, που μας στερεί και τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου.

  • Οργή και αγανάκτηση είναι τα κύρια αισθήματα των ενοίκων της πολυκατοικίας Κηφισίας 5, που συνορεύει με το κτήμα Θων και την οποία ο μεγαλοεργολάβος Μπ. Βωβός επιδιώκει να κατεδαφίσει προκειμένου να... αναδειχτούν καλύτερα τα μεγαθήρια που ετοιμάζει. Τα παραπάνω σημειώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών της εν λόγω πολυκατοικίας.
Δεν ξεχνάνε

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής θα παραβρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και η ΚΝΕ, το Σάββατο 12/10 στις 9:15π.μ., με την ευκαιρία της 58ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η «Πράσινη Πολιτική» για την ψήφο της υπέρ της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Η «Πράσινη Πολιτική» πρόσφατα δημοσιοποίησε τους συνδυασμούς, ή ποιους συμμετέχοντες σε συνδυασμούς υποστηρίζει, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στο προχτεσινό της φύλλο δημοσίευσε τις υποστηρίξεις, ξεχνώντας τη «Συμπαράταξη» και υπερβάλλοντας σε ό,τι αφορά στον Μ. Γλέζο. Η «Πράσινη Πολιτική» εξέδωσε νέο διευκρινιστικό δελτίο Τύπου.

Λόγω του ότι η εφημερίδα δεν ανέφερε ποιον υποστηρίζει η «Πράσινη Πολιτική» στο Δήμο Αθηναίων, η «Πράσινη Πολιτική» διευκρινίζει με το νέο δελτίο Τύπου ότι «υποστηρίζει τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δ. Τριανταφύλλου, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπ. Χαλβατζή». Εξάλλου στο δημοσιογραφικό ομώνυμο όργανό της, η «Πράσινη Πολιτική» σημειώνει ότι η στήριξη στον Δ. Τριανταφύλλου είναι μια πολιτική στήριξη και ότι επέλεξε έναν υποψήφιο της «Συμπαράταξης», γιατί αυτή «την τελευταία τετραετία διατήρησε τον πολιτικό πλουραλισμό της, όχι μόνον κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά σε κάθε δραστηριότητά της» και επισημαίνει ότι «η "Συμπαράταξη" θα προβάλει και θα στηρίξει το κίνημα των ελεύθερων χώρων».

Σε ό,τι αφορά στην Υπερνομαρχία Αθήνας, η «Ελευθεροτυπία» υποστήριξε ότι η «Πράσινη Πολιτική» στηρίζει το συνδυασμό του Μ. Γλέζου. Από την πλευρά της, η «Πράσινη Πολιτική» διευκρινίζει με το νέο δελτίο Τύπου ότι υποστηρίζει τρεις υποψηφίους του συνδυασμού του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ