ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Συνεχίζουμε με δήμαρχο τον Γ. Γιώγο

Μεγάλη συγκέντρωση προμήνυμα νίκης, πραγματοποίησε χτες στην κεντρική πλατεία η «Δημοκρατική Συνεργασία»

«Ψήφο δε χαρίζουμε, Γιώγο όλοι ψηφίζουμε». Είναι τα νιάτα της Πετρούπολης που καταφτάνουν με ταμπούρλα, πανό και συνθήματα στο χώρο της μαζικής κεντρικής συγκέντρωσης της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Είναι τα νιάτα της Πετρούπολης που πυροδοτούν την ατμόσφαιρα και προειδοποιούν ότι «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το Γιώγο δήμαρχο, αντίσταση και πάλη». Είναι όλοι εκείνοι οι έφηβοι, οι μαθητές, οι φοιτητές που συναντήθηκαν χτες το βράδυ κάτω απ' την ίδια εξέδρα με τους ασπρομάλληδες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, όλους τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους της Πετρούπολης. Συναντήθηκαν και ένωσαν τις φωνές τους διαβεβαιώνοντας ότι οι αγώνες και οι θυσίες τους, με τις οποίες χτίστηκε αυτή η πόλη -έχοντας πάντα στο πλευρό τους για αρκετές τετραετίες τον επίτιμο δήμαρχο της πόλης Ν. Παξιμαδά και σήμερα τον Γ. Γιώγο- δε χαρίζονται σε κανέναν.

Ο Νίκος Παξιμαδάς, με μήνυμά του αναφέρθηκε στους δυο επίδοξους διεκδικητές της διοίκησης του δήμου και τους διαμήνυσε «ότι ο Παξιμαδάς, ποτέ δε δέχτηκε χαϊδέματα στην πλάτη, ούτε από εχθρούς, ούτε από φίλους. Στάθηκε παλεύοντας στο πλευρό όλου του λαού της Πετρούπολης, χωρίς να υψώνει τείχη, χωρίς να κρύψει ποτέ ποιος είναι. Σ' αυτό το πνεύμα και με αυτές τις αρχές, η "Δημοκρατική Συνεργασία" συνεχίζει να πορεύεται, δίνοντας και αυτή τη μάχη και έχοντας συσπειρώσει στις γραμμές και το ψηφοδέλτιό της καταξιωμένους αγωνιστές, ικανούς και έντιμους. Γιατί ο λαός της πόλης έχει και μνήμη και κρίση». Στο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Πετράκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στους διεκδικητές του δήμου είπε: «Δεν είμαστε συνήθεια, είμαστε η συνέχεια».

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γ. Γιώγος τόνισε ότι «μετά από 36 ώρες που έχουν μείνει θα κριθεί το μέλλον της πόλης μας. Δε σκοπεύουμε, και δεν το κάναμε ποτέ, να καλύψουμε τα νώτα οποιασδήποτε κεντρικής εξουσίας. Δεν είμαστε στο τσεπάκι κανενός. Σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της πόλης. Δεν κρύψαμε τις πολιτικές πεποιθήσεις μας για να καμωθούμε τους δήθεν απολίτικους και να ψαρέψουμε ψηφοφόρους σε θολά νερά». Και πρόσθεσε: «Εδώ και δυο τετραετίες η Πετρούπολη έχει αλλάξει, έχει ομορφύνει. Απόχτησε νέα κτίρια, εγκαταστάσεις και υποδομές, κι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να φέρουμε τον πολίτη πιο κοντά στο δήμο. Φερθήκαμε με ευπρέπεια. Αντίπαλοί μας δεν είναι οι πολίτες που έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματα. Μαζί θα συνεχίσουμε γιατί οι καλύτερες μέρες είναι εκείνες που δεν έχουν έρθει ακόμα. Η νίκη είναι δική μας».

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Πετρούπολης, Ανω Λιοσίων, Φυλής και Θρακομακεδόνων που διαβάστηκε στη συγκέντρωση και στην οποία καταγγέλλεται η αποτυχημένη προσπάθεια εκφοβισμού που έγινε από τον υποψήφιο δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο και υποψηφίους του συνδυασμού του, σε βάρος υπαλλήλων, τους οποίους απείλησαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν. Ο Σύλλογος δηλώνει ότι «δε θα δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να προσβάλει ή να θίξει την τιμή και την αξιοπρέπεια των μελών μας».

ΙΛΙΟΝ
Δυναμική συγκέντρωση της «Συνεργασίας Αλλαγής»

Κάλεσμα προς όλους τους δημότες, με την ψήφο τους την Κυριακή να «γυρίσουν σελίδα» για να φέρουν μια νέα εποχή στο Ιλιον, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συνεργασία Αλλαγής», Νίκος Τριανταφύλλου. Απο νωρίς χτες το απόγευμα εκατοντάδες νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της παράταξης κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του Ιλίου, σε μια συγκέντρωση η οποία ήταν η μεγαλύτερη στο Ιλιον τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η παράταξη «Συνεργασία Αλλαγής», που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων «Δημοκρατική Ενότητα», «Δημοτική Ενότητα» και «Δημοτική Παρέμβαση», βρήκε πλατιά ανταπόκριση στο λαό της πόλης, ο οποίος πλήττεται από την ανεργία, τη φτώχεια και την υποβάθμιση και που παράλληλα έχει χορτάσει από τα μεγάλα λόγια του κυβερνητικού δημάρχου.

Τη στήριξή τους στην παράταξη εξέφρασαν με ανακοίνωση τους και 19 ενεργοί πολίτες της περιοχής, οι οποίοι κατά περιόδους διατέλεσαν στελέχη της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Ιλιον.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ Ηλίας Νικολόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που στηρίζονται από κόμματα του δικομματισμού, καθώς στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος οι εκπρόσωποί τους κατέπνιξαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις αποφάσεις που πήραν, ενώ τώρα ζητούν την ψήφο των δημοτών ως σωτήρες της.

«Παλεύουμε για μια δημοτική αρχή που θα βρίσκεται στο πλάι του δημότη. Η "Συνεργασία Αλλαγής" μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί δεν είναι πρόσκαιρη. Εχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν, έχουμε και μέλλον το οποίο μας εγγυάστε εσείς», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Κώστας Χριστόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας».

Τη στάση του κυβερνητικού δημάρχου που με την πολιτική του έχει μετατρέψει τον δήμο σε «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης, κατήγγειλε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Μπεζαΐτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Δημοτικής Παρέμβασης».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ν. Τριανταφύλλου για την κεντρική ομιλία. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι «επιχειρείται η αναδιάρθρωση του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος. Σε αυτήν την αναδιάρθρωση σημαντικό ρόλο καλείται να παίξει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες, γι' αυτό μεταφέρει κοινωνικές αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς βέβαια να της δίνει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με την ελλιπή καθαριότητα, κυκλοφοριακό χάος και τα άλλα καθημερινά προβλήματα, υπογράμμισε «σίγουρα φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά φταίει και ο σημερινός δήμαρχος. Που αντί να διεκδικήσει κονδύλια για έργα, έχει αναγορευτεί σε κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Κλείνοντας ο Ν. Τριανταφύλλου υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιστική και διεκδικητική. Μια Αυτοδιοίκηση που δε θα εφορμά στο πορτοφόλι του εργαζόμενου, με δημοτικούς φόρους και τέλη. Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων».

ΤΑΥΡΟΣ
Να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική

Μεγάλη συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"», προχτές, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Σε αγωνιστική συσπείρωση για την υπερψήφιση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "Η ΑΛΛΑΓΗ"» κάλεσε τους δημότες του Ταύρου, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Χερουβείμ, μιλώντας προχτές το βράδυ στη μεγάλη κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού που ηγείται και που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και τους Οικολόγους Εναλλακτικούς. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο ιστορικός δήμαρχος της πόλης, ο καταξιωμένος αγωνιστής Π. Βακαλόπουλος. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο των Οικολόγων Εναλλακτικών και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δ. Γεωργίου, καθώς και από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Β. Λάμπρου, που αναφέρθηκε στα προβλήματα των γυναικών. Για τις νομαρχικές εκλογές μίλησε ο υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Γ. Πέρρος.

Στην ομιλία του ο Δ. Χερουβείμ αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούν τις δημοτικές εκλογές σαν πρόκριμα για τις εθνικές και αποκρύβουν την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός συγκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες που τα προκαλούν. «Εμείς, υπογράμμισε, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει διαχωρισμός των γενικών προβλημάτων από τα τοπικά».

«Σας καλούμε - είπε καταλήγοντας Δ. Χερουβείμ - να καταδικάσετε τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που εκφράζουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και όσοι τις στηρίζουν. Σας καλούμε να να υπερψηφίσετε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ "Η ΑΛΛΑΓΗ". Να μην προσμετρηθεί η ψήφος σας σε πράσινες και και γαλάζιες σημαίες στο χάρτη. Στο ψηφοδέλτιό μας συσπειρώνονται όχι μόνο αγωνιστικές πολιτικές δυνάμεις από διαφορετικούς χώρους, αλλά και άνθρωποι που συναντηθήκαμε μαζί τους το προηγούμενο διάστημα σε κοινωνικά μέτωπα. Είναι μια συσπείρωση όχι εκλογική αλλά συσπείρωση με δυναμική για τη συνέχεια. Γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα και θα βρισκόμαστε απέναντι από κάθε αντιλαϊκή πολιτική, όπως χτες, όπως σήμερα, όπως αύριο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ