ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
Σελ. /40
Η Πετρούπολη θα συνεχίσει το δρόμο προς τα μπροστά

Με στόχο ούτε μια λαϊκή ψήφος να μη χαριστεί στους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, δίνουν τη μάχη του 2ου γύρου ο Γιώργος Γιώγος και η «Δημοκρατική Συνεργασία»

Ο Γιώργος Γιώγος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης
Ο Γιώργος Γιώγος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης
Με πίστη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για τη νίκη στο 2ο γύρο των εκλογών έχουν ριχτεί από χτες η «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Γιώγος. Με την πίστη ότι «σε τούτα δω τα μάρμαρα», ποτέ δεν έπιασε η σκουριά κι η λάσπη, αλλά και τη θέληση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε καμιά ψήφος εργαζόμενου, συνταξιούχου, δημοκράτη και προοδευτικού πολίτη να μη χαριστεί αυτή την Κυριακή στους εκφραστές και τα όργανα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η πορεία της Πετρούπολης προς τα εμπρός είτε το θέλουν είτε όχι θα συνεχιστεί. Γιατί, ο λαός της Πετρούπολης έχει και μνήμη και κρίση. Και ξέρει πως εδώ η αλλαγή είναι καθημερινή και πάντα προς το καλύτερο. Γνωρίζει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τούτη εδώ την πόλη ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει λαϊκός θεσμός, κοντά στους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους. Είναι το μήνυμα αγώνα και νίκης, που απευθύνει η «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης» στα μέλη της, αλλά και σε όλους εκείνους που στήριξαν οχτώ χρόνια τώρα τη διοίκηση του δήμου και πάλεψαν, για να γίνει σήμερα η Πετρούπολη το στολίδι των δυτικών προαστίων.

Στη συκοφάντηση και στα λόγια λάσπης η «Δημοκρατική Συνεργασία» θα «επιτεθεί» με όπλο την πολύχρονη προσφορά και τη συνέπειά της στους δημότες της πόλης. Σπίτι - σπίτι, πόρτα - πόρτα, τα μέλη, οι φίλοι της Παράταξης θα στείλουν το μήνυμα: «Καμία ψήφος δε θα χαθεί». Γιατί το «τιμόνι» του δήμου δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Γιώγος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ως «ένα αναμφίβολα θετικό αποτέλεσμα για την Πετρούπολη και για το κίνημα γενικότερα» και συνέχισε: «Το ποσοστό που μας τίμησε ο λαός της Πετρούπολης είναι 34,09 % έναντι 37,86% του αντιπάλου μας στο 2ο γύρο, του κ. Βλάχου. Ενα ποσοστό που μας βάζει μπροστά σε ευθύνες και υποχρεώσεις. Ευθύνες και υποχρεώσεις του να ανταποκριθούμε στον πόθο του λαού της Πετρούπολης, για να συνεχίσουμε το έργο, να κατοχυρώσουμε κατακτήσεις και της πόλης και της κοινωνίας της τοπικής και να συνεγείρουμε τον κόσμο σε μια πορεία προς τα μπροστά».

Ο Γ. Γιώγος υπογράμμισε ότι «η "Δημοκρατική Συνεργασία" από τη θέση της δημοτικής αρχής, όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει δείγματα, με έργα και όχι με λόγια και από εκεί πηγάζει και η αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό στο οποίο θα στηριχτούμε είναι να προβάλουμε το δημοτικό μας έργο, τη διαφορετικότητά μας. Δε φτιάξαμε μια κομματική διοίκηση στην Πετρούπολη. Ανταποκριθήκαμε στην επιθυμία της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του πετροπουλιώτικου λαού. Σταθήκαμε τίμιοι απέναντί του, στηρίξαμε προσπάθειες από οποιονδήποτε που συνέτεινε στο καλύτερο για την πόλη μας και έχουμε κάθε λόγο να προσδοκούμε το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα».

Ανεμος αλλαγής πνέει στη Νίκαια
  • Με ενθουσιασμό έχουν ριχτεί στη μάχη του 2ου γύρου ο Στέλιος Μπενετάτος και η «Δημοκρατική Ενότητα»
  • Τη στήριξή τους ανακοίνωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πρωτόπαπας και ο συνδυασμός «Νίκαια - Πρωτοπορία»

Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας
Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας
Ενα βήμα πριν το θλιβερό και άχαρο «διάλειμμα» των δύο τετραετιών της αντιλαϊκής διαχείρισης του ηρωικού δήμου της γίνει παρελθόν βρίσκεται η Κοκκινιά. Δεν πρόκειται για ευχή αλλά για διαπίστωση, που προκύπτει από τα πολλαπλά, ενθουσιώδη μηνύματα που φτάνουν από κάθε γωνιά της Κοκκινιάς στον αγωνιστικό και ιστορικό συνδυασμό της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο.

Ο επικεφαλής της ΔΕ μετέφερε αυτό το μήνυμα στη χτεσινή σύσκεψη του συνδυασμού, λέγοντας πως «η "Δημοκρατική Ενότητα" θα επιστρέψει στη διοίκηση του δήμου και η Κοκκινιά θα επιστρέψει στο λαό της».

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και από τη χτεσινή πρώτη - μετά τις εκλογές της Κυριακής - μαζική και μαχητική περιοδεία στη λαϊκή της πλατείας του Αϊ-Νικόλα, ο Στ. Μπενετάτος υπογράμμισε ότι η ΔΕ είναι πιο μπροστά από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Κάτι που φάνηκε και με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής αφού η φιλοκυβερνητική δημοτική παράταξη, σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, έχασε πάνω από 13% του ποσοστού της.

Ο Στ. Μπενετάτος ανακοίνωσε και επίσημα την υποστήριξη του συνδυασμού «Νίκαια - Πρωτοπορία» του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Ν. Πρωτόπαπα, στη ΔΕ και στο πρόσωπο του Στ. Μπενετάτου.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο Γ. Πρωτόπαπας έχει ως εξής: «Εγώ προσωπικά και ο δημοτικός συνδυασμός "Νίκαια - Πρωτοπορία" δηλώνουμε ομόφωνα ότι στις εκλογές της Κυριακής 20 Οκτωβρίου δε στηρίζουμε Τράπαλη, δεσμευμένοι με την αρχική μας διακήρυξη για αλλαγή και αποκατάσταση της αξιοπρέπειας στην αυτοδιοικητική πολιτική του δήμου. Παρότι ο συνδυασμός δεν εκλέχτηκε δημοτική αρχή, με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες της Νίκαιας που τίμησαν τις θέσεις μας και τις αρχές μας με την ψήφο τους, προτείνουμε και καλούμε το λαό στις εκλογές της Κυριακής να εκλέξει Νικαιώτη δήμαρχο τον Στ. Μπενετάτο».

Αλλά και τα μηνύματα από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο είναι κάτι παραπάνω από θετικά, αφού αρκετοί ήδη στηρίζουν τη ΔΕ στη μάχη του β΄ γύρου.

Η γιορτή της νίκης προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη με μεγάλη συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη ΔΕ Χρ. Κροκίδη σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Προσκλητήριο νίκης

Η «Δημοκρατική Συνεργασία για το Ελληνικό» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα στο δήμο

Ο Χρήστος Κορτζίδης
Ο Χρήστος Κορτζίδης
Αγωνιστικό προσκλητήριο νίκης στους δημότες του Ελληνικού απευθύνουν γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι, τα μέλη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας για το Ελληνικό» και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης

Η πρώτη Κυριακή των εκλογών έστειλε τη «Δημοκρατική Συνεργασία» στον επόμενο εκλογικό γύρο, έχοντας αυξημένα ποσοστά και ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 1998. Συγκεκριμένα, έχοντας καταμετρηθεί το 100% των ψήφων, η «Δημοκρατική Συνεργασία για το Ελληνικό», που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, έλαβε ποσοστό 34,3% και 2.619 ψήφους, ενώ ο νυν δήμαρχος που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό έλαβε ποσοστό 39,6% που σε ψήφους αντιστοιχεί σε 3.030.

Μιλώντας στο «Ρ» ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, σημειώνοντας ακόμη ότι «οι δημότες του Ελληνικού εκτίμησαν την ιστορία της παράταξής μας, αλλά κύρια εκτίμησαν τη συνεπή της στάση στο πλευρό των δημοτών, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα προβλήματα. Εκτίμησαν την παρουσία μας στους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα».

Ο Χρ. Κορτζίδης τόνισε ακόμη πως «το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δε δικαίωσε τις προσδοκίες των δημοτών», προσθέτοντας ακόμη ότι «η εκλογική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην παράταξη και στην παράταξη του νυν δημάρχου Ιορδ. Εφραιμίδη είναι πολύ μικρή».

«Πιστεύουμε ότι ξεκινούμε από καλύτερη αφετηρία», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Τις πέντε μέρες που απομένουν, τα μέλη και οι φίλοι της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» θα καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για να κλείσει η παρένθεση της σημερινής δημοτικής αρχής. «Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες, υπογράμμισε ο Χρ. Κορτζίδης, και τους καλούμε να πάνε την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη, έχοντας ως κριτήριο για την ανάδειξη δημοτικής αρχής, την αταλάντευτη αγωνιστική μας στάση για την επίλυση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων. Πιστεύουμε ότι με τη σκληρή, καθημερινή μας δουλιά, καμία ψήφος δε θα πάει χαμένη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ