ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σε πορεία νίκης η «Δημοκρατική Ενότητα»
  • Τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο και την παράταξή του στηρίζουν στο 2ο γύρο το ΔΗΚΚΙ και οι συνδυασμοί του Γ. Πρωτόπαπα και του Ευ. Κίτσιου
  • Με λάσπη και τεχνητή πόλωση επιχειρεί να αναστρέψει το κλίμα η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Β. Τράπαλη

Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας
Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας
Τεχνητή πόλωση μεταξύ της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ) και των εργαζομένων στο δήμο επιχειρεί να δημιουργήσει από χτες η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Νίκαιας, εμφανώς τρομοκρατημένη από την όλο και μεγαλύτερη απήχηση των θέσεων της «ΔΕ» και του υποψήφιου δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου στο λαό της Κοκκινιάς. Παράλληλα η παράταξη του Β. Τράπαλη προσπαθεί να δημιουργήσει ρωγμές στη συσπείρωση των άλλων συνδυασμών γύρω από τη «ΔΕ», όπως η παράταξη «Νίκαια Πρωτοπορία» του Γ. Πρωτόπαπα που ήδη έχει δημοσιοποιήσει τη στήριξή της στον Στ. Μπενετάτο, αλλά και η παράταξη «Νέα εποχή» του Ευ. Κίτσιου, ο οποίος έχει δηλώσει προφορικά την υποστήριξή του στη «ΔΕ».

Χτες, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον Γ. Αράπη, πρώην βουλευτή και μέλος της ΚΕ του κόμματος, προσήλθε στο εκλογικό κέντρο της «ΔΕ» και δήλωσε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από το κόμμα του να ανακοινώσει την υποστήριξη του ΔΗΚΚΙ στη «Δημοκρατική Ενότητα» και στον Στ. Μπενετάτο.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου δημοσιοποίησε χτες, παραμονές του δεύτερου γύρου των εκλογών, ποινική δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά προς την πλειοψηφία του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία στηρίζεται σε υποτιθέμενη υποβολή μήνυσης από τη «Δημοκρατική Ενότητα» για να ακυρώσει μονιμοποιήσεις εργαζομένων του δήμου! Η λάσπη όμως δε σταματά εδώ, όπως και ο κατήφορος της παράταξης του δημάρχου. Χρησιμοποίησαν τη συνδικαλιστική τους παράταξη στο Σύλλογο των Εργαζομένων του Δήμου, η οποία όχι μόνο αναπαρήγαγε σε ανακοίνωσή της τα παραπάνω ψεύδη, αλλά ενέπλεξε και τη «Νέα εποχή», λέγοντας ότι η υποτιθέμενη μηνυτήρια αναφορά της «ΔΕ» έγινε και εναντίον της!

Η αντίδραση της «Δημοκρατικής Ενότητας» ήταν άμεση. Ο Στ. Μπενετάτος πήγε αμέσως στο Δημαρχείο, όπου μικρή ομάδα όψιμων υπερασπιστών των εργαζομένων προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της «ΔΕ» χωρίς όμως να το καταφέρει. Αντίθετα, με μακροσκελή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου είναι «πανικόβλητη» και «καταφεύγει στις πιο βρώμικες μεθόδους κατασυκοφάντησης του συνδυασμού της "Δημοκρατικής Ενότητας"». Η παράταξη υπογραμμίζει ότι καμία μονιμότητα δεν κινδυνεύει να ακυρωθεί από αυτήν. Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο δήμαρχο, σημειώνει ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει καταγγείλει ούτε μία φορά την απερχόμενη δημοτική αρχή για τους απλήρωτους εργαζόμενους, για τη μη έγκαιρη καταβολή νόμιμων απολαβών σε πολλούς εργαζόμενους, ούτε καν για το απαράδεκτο γεγονός ότι συνάδελφοί τους αναγκάζονται να προσφέρουν "εθελοντική" απλήρωτη εργασία για μήνες, γαντζωμένοι σε κούφιες υποσχέσεις ότι κάποτε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους».

Για την αναφορά στη «Νέα εποχή» σημειώνει ότι απλώς «επιβεβαιώνει καθαρά τον προεκλογικό χαρακτήρα του λιβελογραφήματος».

Η «ΔΕ» καλεί «όλους τους εργαζόμενους στο δήμο να αναλογιστούν ποιον πραγματικά ωφελούν αυτές οι συκοφαντίες και τα ψέματα. Να αναλογιστούν, γιατί ο απερχόμενος δήμαρχος δεν τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων τους, κάτι που ομολογεί και η ανακοίνωσή τους. Μήπως γιατί ακριβώς αυτή η δημοτική αρχή τους θέλει όλους "επί ξύλου κρεμάμενους" για να μπορεί να τους εκμεταλλεύεται όπως αυτή θέλει;».

Αφού υπογραμμίζεται ότι η «ΔΕ» αγωνίστηκε μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην ανεργία και για κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, υπογραμμίζει πως «πάει πολύ να θέλουν να μας δώσουν μαθήματα αγωνιστικότητας και συνέπειας οι μιζαδόροι, οι ρουσφετολόγοι, οι θεσιθήρες, ο απερχόμενος δήμαρχος και οι κάθε λογής συνδαιτυμόνες του».

Τέλος η «ΔΕ» δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι του δήμου μόνο όφελος θα έχουν από την εκλογή της και την εκλογή του αγωνιστή Στ. Μπενετάτου στο αξίωμα του δημάρχου. Η απάντηση στη λάσπη θα δοθεί με τη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία της «ΔΕ» αύριο στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του Αϊ Νικόλα, με τον Χριστόφορο Κροκίδη και τους φίλους του. Θα μιλήσει ο Στ. Μπενετάτος.

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Ευρεία συσπείρωση για την επανεκλογή του Ν. Ρογκάκου

Την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ταπητουργείου η συγκέντρωση

Ο Νίκος Ρογκάκος
Ο Νίκος Ρογκάκος
Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στο Βύρωνα για την επανεκλογή του δημάρχου Νίκου Ρογκάκου, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον «ανεξάρτητο» και υποστηριζόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο δήμαρχο Ν. Χαρδαλιά.

Η υποψηφιότητα του Ν. Ρογκάκου δίνει την αφορμή για μια ευρύτερη συσπείρωση στο Βύρωνα, πέρα από τα όποια παραταξιακά και άλλα όρια. Η επανεκλογή του Ν.Ρογκάκου γίνεται λαϊκή υπόθεση. Το κλίμα αυτό αποκομίζεται από τις επαφές και τις περιοδείες που πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές στις γειτονιές, στις πλατείες και τους δρόμους του Βύρωνα.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης» θα γίνει την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ταπητουργείου. Ως τότε και ως την τελευταία στιγμή μέχρι την κάλπη ο αγώνας για την επιτυχή έκβαση της αναμέτρησης θα συνεχίζεται. Παράλληλα, ο συνδυασμός του Ν. Χαρδαλιά μεταχειρίζεται απεγνωσμένα όλα τα μέσα, προκειμένου να επιτύχει το στόχο του, δηλαδή να κατακτήσει το Δήμο του Βύρωνα.

Στο μεταξύ η «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση», εξέδωσε ανακοίνωση - κάλεσμα του Ν. Ρογκάκου προς το λαό του Βύρωνα, όπου τονίζει ότι η ψήφος της Κυριακής θα καθορίσει «αν θα συνεχιστούν τα άλματα προόδου ή θα κυριαρχήσει η οπισθοδρόμηση». Ζητά από τους δημότες να πουν: «Οχι στην αποχή - όχι στο λευκό - όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ναι στον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ναι στη συμμετοχή. Ναι στην Πανδημοκρατική Συνεργασία».

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Με αισιοδοξία στη μάχη ο Γρ. Γυφτόπουλος

Ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος
Ο Γρηγόρης Γυφτόπουλος
Από γειτονιά σε γειτονιά και από πόρτα σε πόρτα εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας και στο Χαλάνδρι. Ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Γυφτόπουλος και ο συνδυασμός «Χαλάνδρι Δύναμη Ενότητας» δίνουν τη μάχη με αισιοδοξία για την τελική νίκη

Η παράταξη «Χαλάνδρι Δύναμη Ενότητας» ιδρύθηκε τις παραμονές των προηγούμενων δημοτικών εκλογών του 1998 με στελέχη από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Κατάφερε στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής να ανέβει σημαντικά σε σχέση με το 1998, κερδίζοντας έξι ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, το 1998 είχε λάβει ποσοστό 27% και την Κυριακή έλαβε ποσοστό 33,44%. Στον άξονα του ενδιαφέροντος του συνδυασμού είναι τα προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, της Παιδείας, αλλά ασφαλώς και τα προβλήματα της πόλης. Ο κόσμος έδειξε ήδη την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό και έτσι επικρατεί πλέον κλίμα αισιοδοξίας πως την ερχόμενη Κυριακή με την ψήφο του θα αναδείξει δήμαρχο τον Γρηγόρη Γυφτόπουλο. Τον δήμαρχο που αποτελεί εγγύηση, ώστε το Χαλάνδρι να πάρει μια στροφή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και των προβλημάτων της πόλης.

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη

Αύριο στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Αϊ - Νικόλα, η Κοκκινιά θα δώσει την απάντησή της και θα διατρανώσει τη θέλησή της για αγωνιστική δημοτική αρχή, με τη μεγάλη συναυλία, προεόρτιο της νίκης, του γνωστού καλλιτέχνη Χριστόφορου Κροκίδη (υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της «Δημοκρατικής Ενότητας»), με τη συμμετοχή του Διονύση Τσακνή και άλλων φίλων του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ