ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια αντίστασης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διεργασίες για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των συλλαλητηρίων αντίστασης στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η πρωτοβουλία της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» βρίσκει ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα όπου καθημερινά παίρνονται αποφάσεις από μαζικούς, εργατικούς και άλλους φορείς για συλλαλητήρια. Στην πλειοψηφία τους τα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για τις 12 Δεκέμβρη την ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, αλλά και μια, δυο μέρες πριν. Ταυτόχρονα με συσκέψεις που έγιναν και γίνονται προετοιμάζουν και οργανώνουν την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Σ' αυτά τα πλαίσια έχουν ξεκινήσει περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, γειτονιές, χώρους της νεολαίας κ.α. απλώνοντας παντού το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής.

Σε Αθήνα και Πειραιά

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 12 του Δεκέμβρη, στα Προπύλαια, στις 6.30 το απόγευμα. Προχτές δεκάδες φορείς πραγματοποίησαν σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, επισημαίνοντας ότι τις ημέρες που απομένουν πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους σ' αυτή την κατεύθυνση.

Στον Πειραιά θα γίνει συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 10 του Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή Πειραιά της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Στη Θεσσαλονίκη

Την αντίστασή τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρουν σε βάρος του λαού στην Κοπεγχάγη θα εκφράσει και ο λαός της Θεσσαλονίκης στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Η επιτροπή Θεσσαλονίκης της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει καλέσει το λαό να συμμετέχει μαζικά και να συστρατευτεί στον κοινό αγώνα και να στείλει πανίσχυρο μήνυμα αντίστασης στις επιλογές της ΕΕ και των ηγετών της.

Στη Λάρισα

Την Τετάρτη, 11 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται το παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ στη Λάρισα, μία μέρα, πριν, δηλαδή την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη. Το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα σε βάρος λαών και χωρών και στα αντιδημοκρατικά, αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται. Και υπογραμμίζει ότι απαιτείται η «συσπείρωση με ταξικό προσανατολισμό, συντονισμός της δράσης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, τη νεολαία και η συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου που θα δίνει τη μάχη αποτελεσματικά και με προοπτική ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό για ν' ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική που θα υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα».

Στην Πάτρα

Την αντίθεσή του στις επιλογές του ιμπεριαλισμού και κυρίως ενάντια στον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ και το σχέδιο - παγίδα του Ανάν για το Κυπριακό, αλλά και την εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ καλείται να εκφράσει ο λαός της Αχαΐας σε συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Το συλλαλητήριο, που αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη συνδικάτων, συλλόγων, φορέων, συσπειρώσεων, προχτές τη Δευτέρα, διοργανώνουν: η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και η Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Πάτρας.

Στην Κόρινθο

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα.

Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης η Συντονιστική θα κάνει σύσκεψη αύριο Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Εθνικής Αντίστασης 5, στην Κόρινθο).

Στο Αγρίνιο

Συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας αποφάσισε και η Επιτροπή Αγρινίου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εκδήλωση της «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»

Ανοιχτή συζήτηση - σύσκεψη οργανώνει η Γραμματεία της Κίνησης Ιωαννίνων «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», αύριο, Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Αραβαντινού 5), με θέμα τη διεύρυνση της Κίνησης και τον προγραμματισμό δράσης της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ