ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΙΜΠΙΑ - ΠΑΟ
«Προσοχή στους Σλοβένους»

Την απόλυτη συγκέντρωση των παικτών του θέλει για σήμερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Sportidea

Την απόλυτη συγκέντρωση των παικτών του θέλει για σήμερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Δύσκολη αποστολή περιμένει τον Παναθηναϊκό στην επανέναρξη των αγώνων της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» με αποκλειστικό σκοπό να διατηρηθούν στα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας στο Β` όμιλο αντιμετωπίζουν στην περίφημη «Χάλα Τίβολι» την Ολίμπια Λουμπλιάνας (21.30). Το παιχνίδι είναι κρίσιμο και για τις δυο ομάδες που βρίσκονται στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ταουγκρές. Κάτι λοιπόν η σημασία του παιχνιδιού, κάτι και η διακοπή, κάτι η ίδια βαθμολογική θέση των δυο ομάδων (4-2 νίκες μέχρις στιγμής) και δικαίως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του: «Χρειαζόμαστε απόλυτη αυτοσυγκέντρωση. Αν τους αφήσεις να κάνουν το παιχνίδι τους, είναι ασταμάτητοι. Η Ολίμπια έχει πολύ καλή και ομοιογενή ομάδα. Δεν έχει σημασία που στη σύνθεσή της δεν περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα. Οπλο της είναι το ομαδικό παιχνίδι και για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε μπάσκετ υψηλής ποιότητας με επιθετική άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Ζοτς». Πάντως ο Σέρβος τεχνικός επισήμανε το γεγονός ότι εάν η ομάδα του συνεχίσει το ρυθμό που είχε και κόντρα στο Μαρούσι δε θα έχει προβλήματα στη συνέχεια. Από την αποστολή των «πρασίνων» που ταξίδεψε στη Σλοβενία δεν υπάρχουν απουσίες, αφού ο στρατευμένος Φώτσης εξασφάλισε άδεια. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή σε παλιά γι' αυτούς λημέρια των Αριέλ Μακ Ντόναλντ και του Γιάκα Λάκοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη οι Σλοβένοι μάλλον προσπαθούν να μετατοπίσουν το άγχος του αγώνα στην ελληνική ομάδα, αφού το μόνο που λένε είναι για τη δυναμικότητα των «πρασίνων» που τους χαρακτηρίζουν φαβορί για την αναμέτρηση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή των Σλοβένων Τόμο Μάχοριτς «Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, έχει 12 πολύ καλούς παίκτες, είναι ένα από τα φαβορί να κερδίσει τα πάντα φέτος και κατά τη γνώμη μου είναι η ισχυρότερη ομάδα του ομίλου μας. Επομένως στο μεταξύ μας παιχνίδι είναι το φαβορί. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά, να ικανοποιήσουμε τους φίλους μας και αν μας παρουσιαστεί η ευκαιρία να κερδίσουμε, να την αρπάξουμε και με τα δυο μας χέρια».

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ελληνοϊταλικές κόντρες

Με ελληνοϊταλική μάχη συνεχίζουν τους αγώνες στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ που αύριο αντιμετωπίζουν αντίστοιχα τη Βίρτους Μπολόνια στον Κορυδαλλό και την Μπενετόν Τρεβίζο στη Λαμία. Οι δυο εκπρόσωποί μας μπορεί να έχουν διαφορετικούς λόγους να θέλουν τη νίκη, έχουν όμως και κάτι κοινό. Το δύσκολο έργο κόντρα στις δυο ιταλικές ομάδες που έχουν δείξει μέχρις στιγμής ότι διαθέτουν ισχυρά σύνολα.

Σούμποτιτς: «Το πιο δύσκολο έργο»

Με δυο εντός έδρας ήττες και κατρακύλισμα στην 6η θέση του ομίλου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να... καυχιούνται και για το μέγεθος των περιθωρίων απώλειας που έχουν κόντρα στους Ιταλούς. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, όπως επισήμανε και ο Σούμποτιτς, το ματς κόντρα στη Βίρτους αποτελεί το κλειδί για το ξεπέταγμα στη βαθμολογία που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. «Ισως να είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που δίνουμε φέτος. Εχουμε χάσει ήδη δυο παιχνίδια στο γήπεδό μας και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ήττα. Η Κίντερ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά βρίσκουμε το δρόμο μας. Θέλουμε καθαρό μυαλό και πάθος. Οι παίκτες μου το έχουν καταλάβει και πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο «Πίξι».

ΑΕΚ: Να αλλάξει τα δεδομένα

Η νίκη που πέτυχε η Ενωση στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφες Πίλσεν είναι σαν ένα μισό βήμα προκειμένου η ομάδα να αλλάξει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή πορεία της και να διατηρήσει ακέραιες τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση. Βέβαια, για να ολοκληρωθεί αυτό απαιτείται και η νίκη αύριο επί της Μπενετόν Τρεβίζο στη Λαμία. Πάντως στην ΑΕΚ τα πνεύματα είναι πλέον ήρεμα (έστω και προσωρινά) μετά την πληρωμή από μέρους της διοίκησης κάποιων από τα οφειλόμενα προς τους παίκτες. Από την πλευρά του, ο Σάκοτα προβληματίζεται για τους μικροτραυματισμούς των Ταπούτου, Κακιούζη αν και εκτιμάται ότι δε θα έχουν πρόβλημα συμμετοχής.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα αναχωρεί σήμερα για την Ελβετία η Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει αύριο στις 21:00 το αντίστοιχο Εθνικό συγκρότημα στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η Ελευθερία Μαυρογένη, σε δήλωσή της για το παιχνίδι αυτό τόνισε: «Αποδείξαμε στο δεύτερο ματς με την Πολωνία ότι δεν παρατάμε τη μάχη ούτε όταν είναι μεγάλη η διαφορά στο σκορ. Αυτό θα κάνουμε και στην Ελβετία», ενώ δεν παρέλειψε να πει πως σημαντική είναι η προσφορά των φιλάθλων της Εθνικής, που τους βοήθησε αρκετά στα παιχνίδια του Λέχοβο και του Αμυνταίου.

  • Για την 13η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Κυψέλη του Πανελληνίου με 20-18. Σήμερα διεξάγεται ο αγώνας Κιλκίς - Φίλιππος που ανοίγει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ
Απλήρωτοι, νικητές και... τιμωρημένοι

Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του Πανιωνίου να είναι πολλά, μπορεί να αποφάσισαν να πάνε στη Σόφια την τελευταία στιγμή, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν τους εμπόδισε να νικήσουν. Ο Πανιώνιος λοιπόν, παρά τα τόσα προβλήματά του, κέρδισε τη Λέφσκι Σόφιας με 99-88 (ημ. 54-41) και διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Καπ. Κορυφαίοι των κυανερύθρων ήταν ο Διαμαντόπουλος και Μπερνάρντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μπράιαν Λιντς. Τα δεκάλεπτα: 25-24, 41-54, 71-73, 88-99. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπερνάνρτ (19π) και Διαμαντόπουλος (21π).

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη νίκη οι 5 παίκτες που αρχικά είχαν αποφασίσει να μην μεταβούν και πήγαν τελικά την τελευταία στιγμή (χτες το μεσημέρι) δε θα γλιτώσουν την τιμωρία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Οι Διαμαντόπουλος, Γκαγκαουδάκης, Μπατής, Μελάς και Σκλάβος θα απολογηθούν και κατόπιν η διοίκηση θα ανακοινώσει τις επιπτώσεις αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό το νεαρό της ηλικίας τους και την πίεση που δέχονται από τα αποτελέσματα της ομάδας στο πρωτάθλημα».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ
Η πρώτη... ναυμαχία

Η κλασική κόντρα του ελληνικού πόλο μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση σήμερα. Αυτή τη φορά οι δυο αντίπαλοι καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, όπου ο ηττημένος θα πει το πρόωρο αντίο στο θεσμό. Ο πρώτος αγώνας σήμερα θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του Λαιμού (18.00 ΠΟΛΙΣ), όπου οι δυο αντίπαλοι έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι τη νίκη και εάν γίνεται διαφορά ασφαλείας, προκειμένου να δουν με άλλο... μάτι τη ρεβάνς στον Πειραιά. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν για ένα αποτέλεσμα που να τους δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους. Στους υπόλοιπους αγώνες, τα Χανιά υποδέχονται τον Ηρακλή (Χανίων 18.00), η Χίος τον ΠΑΟΚ (Ιωνικό 19.00), ενώ στο Χαλάνδρι ο Νηρέας, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 που συνεχίζει στη διοργάνωση, θα παίξει με τη Γλυφάδα (Χαλανδρίου 20.30). Σημειώνεται ότι το 5ο φάιναλ φορ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Φλεβάρη. Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης. Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 18 Δεκέμβρη.

ΒΟΛΕΪ
Στη μάχη της... Ευρώπης

Στη μάχη της Ευρώπης ρίχνεται σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος - στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών - υποδέχεται τη βουλγαρική Λέφσκι Σόφιας (18.30). Την ίδια ώρα το δικό της ταξίδι στα σαλόνια της «Γηραιάς ηπείρου» ξεκινάει και η γυναικεία ομάδα του Πανελληνίου, η οποία φιλοξενεί τη ρουμανική Πιάτρα Νιμτ (17.00), σε αγώνα για το «Τοπ Τιμς Καπ» γυναικών.

«Εσπασε» χτες το αήττητο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, αφού στην αναμέτρηση στον «Τάφο του Ινδού» που διεξήχθη στο πλαίσιο της αυλαίας της 9ης αγωνιστικής, ο πολύ μαχητικός - όπως αποδείχτηκε - Αρης τον κατέβαλε δύσκολα στο τάι μπρέικ με 3-2 (25-20, 26-24, 16-25, 24-26, 22-24). Οσον αφορά στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, η Ορεστιάδα πέτυχε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, καθώς επικράτησε στην Κυψέλη του Πανελληνίου με 3-2 (25-18, 22-25, 22-25, 25-22, 15-10).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ