ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Νέα αρχή και ενότητα

Sportidea

«Θέλω να κάνουμε μια νέα αρχή για το συμφέρον της ΑΕΚ. Ολοι μαζί». Στη φράση αυτή απεικονίζονται απόλυτα οι προθέσεις και το πνεύμα του Μπάγεβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Σερβοέλληνας δεν έκανε «φοβερές αποκαλύψεις», αφού δεν ήταν αυτός ο στόχος του. Θέλησε ξεκάθαρα αφ' ενός να ρίξει (για τελευταία φορά;) κάποιες «γέφυρες» και αφ' ετέρου να στείλει σαφέστατα μηνύματα. Με τα λεγόμενα και τη στάση του κατέστησε συνυπεύθυνους τους αποδέκτες δηλαδή (κυρίως) παίχτες, κόσμο και διοίκηση.

Αφού τόνισε ότι «ούτε θα φύγω, ούτε θα παραιτηθώ, ούτε θ' αφήσω την ομάδα στα δύσκολα», θέλησε ν' αφαιρέσει το επιχείρημα των κατηγόρων του για υπέρμετρο εγωισμό., Επισήμανε λοιπόν «έχουμε όλοι ευθύνη και πρώτα απ' όλα εγώ», αλλά... χτύπησε και το καμπανάκι για τους παίχτες: «Βρήκα μια ομάδα με διαφορετική νοοτροπία από τότε που την άφησα. Πολλά πράγματα πρέπει ν' αλλάξουν. Θέλω να συμπεριφερόμαστε πιο ομαδικά. Δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω κανέναν παίκτη. Ομως οι περισσότεροι από τους παλιούς έχουν άλλη νοοτροπία. Αυτό πρέπει ν' αλλάξει. Οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες, οι εγωισμοί και οι καχυποψίες πρέπει να υποχωρούν μπροστά στον κοινό στόχο. Η ενότητα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό για μας αυτή τη στιγμή. Το συμφέρον του Μπάγεβιτς είναι ίδιο με το συμφέρον της ΑΕΚ». Μίλησε «στα πεταχτά» για αγωνιστική απειθαρχία, διαφορετική αντιμετώπιση των αγώνων, κούραση, αλλά όχι για τις αποφάσεις του, «γιατί πρέπει να πω και τα λάθη που είδα».

Ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να κλείσει ένα κεφάλαιο που τον πονάει (κάποια στιγμή με δυσκολία συγκράτησε οργή και δάκρυα) αλλά ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφέστατα, τόνισε την αγάπη του για την ΑΕΚ και το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος τον οποίο συνειδητά υποδύθηκε: «Εκανα λάθος που δεν είπα κάποια πράγματα όταν έφυγα. Τώρα δε χρειάζεται να πω τίποτα, αφού δεν έχει νόημα. Οταν ζήτησα συγνώμη από αυτούς που στενοχώρησα τότε, χωρίς να το θέλω, εξαίρεσα εκείνους που έθιξαν την αξιοπρέπεια μου. Εννοώ αυτούς που σήκωσαν το πανό. Οταν είπα ότι για μένα είναι νεκροί, όπως είμαι κι εγώ γι' αυτούς, εννοούσα τους ίδιους. Μπορεί να έχω πολλά ελαττώματα, ψεύτης όμως δεν ήμουν ποτέ. Δεν είχα μιλήσει με κανέναν τότε και δεν είχα υποσχεθεί τίποτα. Οταν έφυγα έπρεπε να την πληρώσω εγώ. Στο κεφάλι του Μπάγεβιτς όλα. Και καλύτερα που χτύπησαν εμένα παρά την ΑΕΚ. Είχα βγάλει και μια ανακοίνωση τότε ότι δεν έπρεπε να πειράξουν την ομάδα. Μπορούμε να πούμε πάρα πολλά και να κάνετε 15 εκπομπές. Δε θέλω να προχωρήσω και να πω πράγματα που δε συμφέρουν την ΑΕΚ. Η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει για μένα».

Ο Σερβοέλληνας στήριξε τη διοίκηση ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι δε χάθηκε τίποτα στο πρωτάθλημα «αξία έχουμε, δύναμη έχουμε, πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα». Και κατέληξε: «Το τελευταίο που θέλω είναι οι φίλαθλοι της ομάδας να έρχονται στα χέρια. Πρέπει να επιστρέψουν οι φίλαθλοι και να χειροκροτούν. Οχι εμένα, τους παίχτες. Διψάνε για συμπαράσταση, η οποία παίζει ρόλο στην αγωνιστική συμπεριφορά και τ' αποτέλεσμα».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ευκαιρία για δοκιμές

Με αρκετές απουσίες, ο Ολυμπιακός ρίχνεται σήμερα στη «μάχη» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα από τα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της γ' φάσης του θεσμού. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν τουλάχιστον το... μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή (19:00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»), την οποία θα αντιμετωπίσουν και την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Ο Σρέτσκο Κάτανετς, σκοπεύει να δοκιμάσει αρκετούς παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια και ο λόγος δεν είναι μόνο η δυναμικότητα της αντιπάλου του Ολυμπιακού, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν... κτυπήσει την πόρτα του Ρέντη. Συγκεκριμένα, με τους Ζε Ελίας και Ζέτερμπεργκ, που στην τελευταία προπόνηση της ομάδας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ήρθε να προστεθεί και η θλάση αριστερής γαστροκνημιαίας που υπέστη ο Ανατολάκης. Ο αμυντικός των πρωταθλητών υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Εκτός αποστολής παρέμειναν ακόμα και οι υγιείς Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Αλεξανδρής και Βενετίδης. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται 17 παίκτες, στους οποίους είναι οι Μπερμούντες, Αλβες και Πουρσανίδης που πιθανότατα θα δώσουν το «παρών» στο παιχνίδι.

  • Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας το Αιγάλεω υποδέχεται τον Πανηλειακό (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)..
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής με το παιχνίδι μεταξύ του Λεωνιδίου και του Ναυπακτιακού (19:00). Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη που για τους πρώτους θα ενεργήσει κυρίως ως ένεση ηθικού. Ο Ναυπακτιακός θέλει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του πίνακα.

ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Παγκόσμια Ρεάλ

Στην κορυφή του κόσμου, για τρίτη φορά στην ιστορία της, βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στον τελικό του «Διηπειρωτικού Κυπέλλου» που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα, επικράτησε της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής, Ολίμπια Ασουνσιόν με 2-0. Οι Μαδριλένοι παρά το γεγονός ότι δε διανύουν καλή αγωνιστική περίοδο, κατάφεραν να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο και να τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Από πολύ νωρίς τα... αστέρια της ομάδας έλαμψαν και η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης μέχρι το τέλος δεν άφησε την τύχη του αγώνα να ξεφύγει από τον έλεγχό της κόντρα στους Παραγουανούς. Μόλις στο 14` η επικράτηση της Ρεάλ στην αναμέτρηση άρχισε να αποδίδει καρπούς, όταν ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ μετά από άψογη συνεννόηση με Ραούλ και Ρομπέρτο Κάρλος, ενώ στο 85' η ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας επιβραβεύτηκε ξανά με το τέρμα που σημείωσε ο Γκούτι. Οσον αφορά στους Παραγουανούς, ναι μεν προσπάθησαν με αξιόλογες ενέργειες να πετύχουν κάτι καλό, όμως τελικά δεν κατάφεραν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα. Σημειώνεται ότι ο Ρονάλντο αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίχτης του τελικού.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Ιέρο, Κάρλος, Φίγκο, Καμπιάσο (90' Παβόν), Μακελελέ, Ζιντάν (86' Σολάρι), Ρονάλντο (82' Γκούτι), Ραούλ.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ: Ταβαρέλι, Ισάσι, Πέδρο Μπενίτεζ, Σελέγια, Γιάρα, Ορτεμαν, Καθέρες, Ενκίσο, Κόρντομπα (65' Μπάεζ), Λόπες, Ανγκελ Μπενίτεζ (81' Καμπαλέρο).

ΠΑΟ
Το μυαλό στην Κυριακή

Το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ηρακλή στη «Λεωφόρο», βρίσκεται πλέον στις σκέψεις των παικτών του Παναθηναϊκού που προσπαθούν κρατώντας χαμηλούς τόνους να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Τόσο ο προπονητής του «τριφυλλιού» Σέρχι Μαρκαριάν όσο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, θεωρούν πως πρέπει να δουλέψουν σκληρά και συστηματικά πριν μπουν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» καθώς νιώθουν πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι μια από τις δυσκολότερες του πρωταθλήματος. Στη χτεσινή προπόνηση, άπαντες έδωσαν το «παρών» με εξαίρεση τον Γιαν Μικάελσεν που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Δανός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα τραυματίστηκε στο γόνατο και ο προπονητής του προτίμησε να τον προφυλάξει. Η επόμενη προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 11.00, στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Στο μεταξύ, τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Βασίλη Τσάρτα να μετακομίζει στην Παιανία έβαλε χτες με ανακοίνωση που εξέδωσε ο μάνατζέρ του παίχτη. Ο ίδιος, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «ουδέποτε συζητήσαμε με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσάρτα, που άλλωστε έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2003»..

ΠΑΟΚ
Και τώρα... Ιωνικός

Το μυαλό στο γήπεδο και για την ακρίβεια στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, ζητάει από τους παίκτες του ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προσπαθεί να επαναφέρει στην πραγματικότητα τους ποδοσφαιριστές του μετά τη νίκη του «Δικεφάλου» επί της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή καθώς δεν είναι λίγες οι φορές όπου μετά από μία μεγάλη νίκη, οι «ασπρόμαυροι»... στραβοπατούν από υποδεέστερους αντιπάλους.

Ο Μακεδόνας τεχνικός κάνει τα σχέδιά του ενόψει του Ιωνικού και ήδη πρόσθεσε στη λίστα των απουσιών για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τον Δημήτρη Ζαβαντία. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, υπέστη ρήξη έξω κοιλιακών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τελικά θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Εκτός αποστολής επίσης θα είναι ο Τοχούρογλου που γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβει τον επαναληπτικό αγώνα με τη Σλάβια Πράγας λόγω του προβλήματος με τους κοιλιακούς του, και ο Αμπονσά που είναι έτοιμος αλλά θα απουσιάσει για προληπτικούς λόγους. Αντίθετα ετοιμοπόλεμοι είναι οι Ουντέζε και Σπάσιτς ενώ κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μάινταν με αναπληρωματικό τον Σούσκο καθώς οι δύο Ελληνες τερματοφύλακες είναι τραυματίες.

Στον Ολυμπιακό το «Καραϊσκάκη»

Με ψήφους 17 υπέρ, 11 κατά και ένα λευκό, η Ολομέλεια της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στη χτεσινή μαραθώνια συνεδρίασή της να παραχωρήσει το Στάδιο «Καραϊσκάκη» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από εκεί - όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος - στον Ολυμπιακό που θα προβεί στην εκ θεμελίων ανακατασκευή του. Ετσι ολοκληρώνεται η δεδομένη απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των γηπέδων με το πρόσχημα της... πίεσης του χρονοδιαγράμματος για την Ολυμπιάδα. Η συνεδρίαση της ΕΟΕ με παρόντα τα 29 από τα 34 μέλη, ξεκίνησε στις 17.40 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε 21.30 για να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Λάμπης Νικολάου, που είπε ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα ανταλλάγματα για την παραχώρηση του γηπέδου καθώς και το χρονικό διάστημα που θα είναι στον έλεγχο του Ολυμπιακού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ