ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40

Μεταξύ Δανών και ουτιδανών

... τυφλώνει!

Με τη θέση του για το Κυπριακό το ΚΚΕ «γλιστράει ολοένα και περισσότερο σε μια εθνικίζουσα λογική»!

Η παραπάνω...φοβερή ανάλυση ανήκει στον κ.Ν. Κωνσταντόπουλο. Το δυστύχημα για τον ΣΥΝ και τον πρόεδρό του είναι ότι τέτοιου είδους εκτιμήσεις διατυπώνονται τη στιγμή που -εκτός από το ΚΚΕ- δεκάδες άνθρωποι της επιστήμης, των Γραμμάτων, της Τέχνης, της πολιτικής, τοποθετούνται με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στο «σχέδιο Ανάν» και σημειώνουν:

«Το αμερικανοβρετανικής έμπνευσης σχέδιο, το οποίο προωθήθηκε ως σχέδιο Ανάν, δε νομιμοποιεί μόνο τη διχοτόμηση με τη δημιουργία δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών. Αποσκοπεί πολύ περισσότερο στην κατάλυση των ελευθεριών και του μη κατεχόμενου σήμερα τμήματος της Κύπρου...».

Αυτά τονίζονται, μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη 90 και πλέον ανθρώπων της πολιτικής και της πνευματικής ζωής του τόπου, που δημοσιοποιήθηκε χτες. Μια διακήρυξη που τονίζει ότι «οφείλουμε να πούμε ΟΧΙ» σε αυτό το σχέδιο. Μια διακήρυξη που, μεταξύ άλλων, υπογράφεται από ονόματα όπως ο θεατράνθρωπος Κ.Γεωργουσόπουλος, ο καθηγητής Γ.Γραμματικάκης, ο Μ.Δρεττάκης και άλλους, και άλλους... Αλλά -κατά τον κ.Κωνσταντόπουλο- όλοι αυτοί «γλιστρούν σε μια εθνικίζουσα λογική»!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, λοιπόν. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το μέγεθος της «τύφλωσης», πού μπορεί να οδηγήσει ο «αριστερός» ΠΑΣΟΚισμός...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Eurokinissi

Eurokinissi

Πίσω από το δέντρο υπάρχει «δάσος»...

Στις σχολές του εξωτερικού, όταν οι καθηγητές μιλούν στους μαθητές τους για την εξέλιξη του σιδηροδρομικού δικτύου παγκοσμίως, τους προτρέπουν αν θέλουν να μάθουν πώς ήταν το σιδηροδρομικό δίκτυο τον 19ο αιώνα, να επισκεφτούν... την Ελλάδα.

Οπως, δε, επιβεβαιώθηκε χτες, αμέσως μετά τον εκτροχιασμό του τρένου στην Πελοπόννησο, αυτή η... τουριστική ατραξιόν θα συνεχιστεί. Ο αρμόδιος υπουργός, ερωτηθείς σχετικά ήταν σαφέστατος: «Το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πελοπόννησο δεν προβλέπεται να εκσυγχρονιστεί διότι δεν προβλέπονται κονδύλια», ξεκαθάρισε ο κ. Βερελής!

Μην είμεθα, όμως, μεμψίμοιροι, όπως πολλάκις έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός. Δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος! Διότι τρένα μπορεί να μην έχουμε, αλλά έχουμε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ευρώπη! Τι να το κάνεις το τρένο άμα έχεις το δέντρο με τα περισσότερα λαμπιόνια στην Ευρώπη! Η «ισχυρή Ελλάς», όπως βλέπετε, έχει τις δικές της προτεραιότητες.

Πράγμα που με το δικό του τρόπο το έχει πει, άλλωστε, και ο χτεσινός προσκεκλημένος του κ. Αβραμόπουλου. «Κουράγιο φίλε»! Ετσι δεν το λέει ο κ. Τόλης Βοσκόπουλος;..


Ανεβαίνει το «επίπεδο»!

«Χωρίς τον εθελοντισμό δε θα μπορούσαν να διοργανωθούν τόσο καλοί Ολυμπιακοί Αγώνες και με τέτοια αποδοχή από την κοινωνία. Πιστεύω, λοιπόν ότι είναι χρέος, καθήκον, όλων των Ελλήνων να βοηθήσουν όσο μπορούν με όλες τους τις δυνάμεις».

Τάδε έφη Καίτη Γαρμπή. Η αοιδός, γνωστή και για τις γενικότερες ανησυχίες της, όπως προκύπτουν από τις δραστηριότητες του ιδρύματός της υπό τον τίτλο «ο σκύλος και ο άνθρωπος», φωτογραφήθηκε εθελοντικά - μαζί με άλλους ανθρώπους των... Τεχνών (μεταξύ των οποίων οι Πλούταρχος, Θεοδωρίδου, Διονυσίου κλπ. κλπ.) - για το περιοδικό της «Αθήνα 2004».

Η Ολυμπιάδα, απ' ό,τι φαίνεται, περνά τώρα τη φάση της πίστας και της γαρδένιας.

Αν πάντως συγκρίνει κανείς τον ήχο που υπηρετούν οι νυν εθελοντές, με τον ήχο του κ. Μπουγά, τα τραγούδια (;;;!!!) του οποίου επέλεγαν (!!!) οι διοργανωτές των συνεστιάσεων στο Εντμοντον (όπου έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου), για να επενδύσουν μουσικά (;;;!!!) τις συναντήσεις Ελλήνων αθλητών σε αυτές τις συνεστιάσεις με τους ομογενείς του Καναδά, ε, τότε, υπάρχει πράγματι μια σχετική «πρόοδος»...

1944 Η Αθήνα ξεσηκώθηκε σύσσωμη να συνοδέψει στην τελευταία τους κατοικία τα θύματα της φασιστικής θηριωδίας. Οταν ο όγκος της πένθιμης πομπής έφθασε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές γονάτισαν και ορκίστηκαν στη μνήμη των νεκρών κάτω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες, ή τα όπλα».

Μα, στην επιστροφή από το νεκροταφείο, οι συμμορίες των δοσιλόγων και αστυνομικοί εξαπέλυσαν νέα δολοφονική επίθεση. Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

Λίγες ώρες πριν το αιματοκύλισμα της διαδήλωσης της 4ης Δεκέμβρη, ο στρατηγός Σκόμπι, με τη συγκατάθεση του Γ. Παπανδρέου, είχε κηρύξει το στρατιωτικό νόμο. Το βράδυ της 4ης Δεκέμβρη, κάτω από την πανελλήνια κατακραυγή και το ξεσήκωμα του αθηναϊκού λαού, ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.

Ο Τσόρτσιλ, όμως, που ενημερωνόταν τηλεγραφικά για τις εξελίξεις της κατάστασης, επεμβαίνει αμέσως. «Τη στιγμήν εκείνην - γράφει στα Απομνημονεύματά του - ανέλαβα τον άμεσον έλεγχον της υποθέσεως».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς προκύπτει αυτή η διαφορά», έλεγαν χτες υψηλόβαθμοι της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που φέρει τη ΝΔ να προηγείται 7 μονάδες του ΠΑΣΟΚ. «Αλλά» - πρόσθεταν - «είμαστε αισιόδοξοι. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να προηγείται του Καραμανλή στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων!».

Νομίζουμε, πάντως, ότι η αισιοδοξία τους είναι βάσιμη. Χωρίς αμφιβολία, η πολιτική τους είναι τόσο ...δεξιά, που έχουν όλα τα φόντα να τις δικαιώσουν, τελικά, τις δημοσκοπήσεις και να φτιάξουν μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό ...τον κ. Σημίτη.

ΟΠΩΣ είπε χτες ο κ. Τσοχατζόπουλος, «δεν υπάρχει καμία κερδοσκοπία στην αγορά»!

***

ΑΚΡΙΒΗΣ, ακριβέστατος ο κ. υπουργός! «Δεν υπάρχει ακρίβεια»! Το είπε ο υπουργός! Τελεία και παύλα!

***

ΜΟΝΟ που διέφυγε του κ. υπουργού ότι επίσης «δεν υπάρχει νέφος» (αλλά αυτό είναι γνωστό από παλιά)...

***

ΕΠΙΣΗΣ «δεν υπάρχει λιτότητα»...

***

ΕΠΙΣΗΣ «δεν υπάρχει κυκλοφοριακό»....

***

ΕΠΙΣΗΣ «δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχουν ουρές σε Εφορίες και τράπεζες, δεν υπάρχει ρεμούλα, δεν υπάρχει και διαφθορά»...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ (αλλά αυτό είναι το μόνο σίγουρο) «δεν υπάρχει και φιλότιμο»...

***

ΚΑΘΟΛΟΥ!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ