ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (8/12)
  • Εργο του Γιώργου Γούλα
    Εργο του Γιώργου Γούλα
    Ο ζωγράφος Γιώργος Γούλας παρουσιάζει την εικαστική του δημιουργία στο εργαστήριό του (Αναγέννησης 6, Υμηττός). Τηλ. επικοινωνίας 210 9736449.
  • Ξεκινά (11.30πμ), στο Μέγαρο Μουσικής, το αφιέρωμα στην κρητική μουσική, που θα συνεχιστεί στις 10 και 11/12.
  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης ολοκληρώνει τις μουσικές παραστάσεις του στο «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου).
Δευτέρα (9/12)
  • Μουσικές και τραγούδια του Μάνου Λοΐζου θα πλημμυρίσουν σήμερα και αύριο (10μμ) τις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111). Τραγουδούν οι Κώστας Μάντζιος, Αργυρώ Καπαρού και Χρυσούλα Κεχαγιόγλου. Εικόνες και στιγμές από τη ζωή του δημιουργού θα παρουσιαστούν μέσα από το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, που παραχώρησε η Μυρσίνη Λοΐζου.
  • Με μια μεγάλη χορωδιακή βραδιά, στις 8μμ, στη Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59) ξεκινά τις δραστηριότητές της η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών. Είσοδος ελεύθερη.
  • Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα του Γιώργου Μηνά, στις 9μμ, στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος» (Πρεμετής 4, «Χίλτον»).
  • «Επί της ύλης» ονομάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Σωτηρίου που εγκαινιάζεται (8.30μμ) στην αίθουσα σύγχρονης τέχνης «λέντζου» (Ελαιών 15, Ν. Κηφισιά).
Τρίτη (10/12)
  • Εγκαινιάζεται (7.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση έργων ζωγραφικής του Βασίλη Παπανικολάου.
  • Πάνος Κατσιμίχας - Μπάμπης Στόκας
    Πάνος Κατσιμίχας - Μπάμπης Στόκας
    Ο Χριστόφορος Κροκίδης εμφανίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο «Liber Animus».
Τετάρτη (11/12)
  • Ο Τούρκος δεξιοτέχνης Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ συναντά τη Γλυκερία, από σήμερα στο «Χάραμα».
  • Εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου), αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Ασαντούρ Μπαχαριάν. Διοργανώνεται από το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τράπεζας.
Πέμπτη (12/12)
  • Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Τσανακλίδου ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου, Ν. Κόσμος, τηλ. 210-9226975). Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή.
  • Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μπάμπης Στόκας συναντώνται από σήμερα στη «Μέδουσα κλαμπ» (Μακρή 2, Μακρυγιάννη, 210 9218120). Εμφανίσεις: Πέμπτη - Κυριακή (11μμ).
Παρασκευή (13/12)
  • Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής, για πρώτη φορά ολοκληρωμένο, το έργο του Μανώλη Καλομοίρη «Από τη ζωή και τους καημούς του καπετάν Λύρα». Σολίστ: Anthony Goldstone (πιάνο) και οι λυρικοί τραγουδιστές Μαρίνα Κρίλοβιτς, Μαρούσα Ξυνή, Ζάχος Τερζάκης και Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Αφηγητής ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης. Επίσης, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 17 του Πεντερέτσκι.
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Οι «Σώκρατες» ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο «Χάουζ οφ αρτ» ((Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή).
  • «Από το Μπραχάμι στον Αγιο Δημήτριο - Εικόνες από το παρελθόν» είναι ο τίτλος της έκδοσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, που παρουσιάζεται (12.30μμ) στην Αίθουσα Τελετών της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (Ακαδημίας 20).
  • Σήμερα (5μμ - 10μμ), αύριο, αλλά και την Κυριακή (10πμ - 9μμ) στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής), διοργανώνεται χριστουγεννιάτικο παζάρι με έργα των Δημιουργικών Ομάδων των Κοινοτήτων και των Προγραμμάτων Οικογένειας της «Διάβασης».
  • Ποπ - ροκ «διαδρομές» σήμερα και αύριο, στο «Ρόδον» (Μάρνη 24) από το βελγικό συγκρότημα «Hooverphonic».
Σάββατο (14/12)
  • Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), εγκαινιάζεται (12-4μμ) ομαδική έκθεση 47 εικαστικών δημιουργών.
  • Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι «Οναρ» τραγουδούν στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι», κάθε Παρασκευή και Σάββατο (μέχρι 28/12).

Τάνια Τσανακλίδου
Τάνια Τσανακλίδου

Η τέχνη της βιβλιοδεσίας

Μία ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Πρόκειται για την έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «7ου Φόρουμ για την Τέχνη της Βιβλιοδεσίας». Η διεθνής οργάνωση για τη διάδοση της βιβλιοδετικής τέχνης ARA διοργανώνει το διεθνές συνέδριό της κάθε δυο χρόνια σε μια από τις χώρες - μέλη της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλιοδεσίας FIRA. Φέτος είναι η σειρά της ελληνικής ARA («Οι Φίλοι της Βιβλιοδετικής Τέχνης») να διοργανώσει το συνέδριο, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ, το Δήμο Αθηναίων, τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Η μεγάλη έκθεση (θα διαρκέσει έως 15/12) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (τηλ. 210 9200303) αποτελεί το κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων, οι οποίες περιλάμβαναν ακόμη διαλέξεις και συζητήσεις με θέμα την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία. Στην έκθεση συμμετέχουν 170 περίπου επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες βιβλιοδέτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Μπορείτε να την επισκεφτείτε καθημερινά 9πμ-1μμ και 5μμ-9μμ, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του «Φόρουμ», λειτουργεί στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61, τηλ. 210 7210536) έκθεση σπάνιων βιβλιοδεσιών που ανήκουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Τίτλος της «Η τέχνη της βιβλιοδεσίας: Θησαυροί από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, 1464-1911». Θα διαρκέσει έως τις 22 Μάρτη και θα λειτουργεί καθημερινά (9πμ-5μμ, Σάββατο: 9πμ-2μμ). Και τις δύο εκθέσεις μπορούν να επισκεφτούν και τα σχολεία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ