ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάρτη 2003
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Ολοι σήμερα μαζί με τη νεολαία στο Σύνταγμα

Συναυλία, με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, στις 12 το μεσημέρι και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία διοργανώνουν οι: ΚΝΕ, Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Νεολαία ΣΥΝ και Νεολαία ΔΗΚΚΙ

Ενα ακόμα βήμα αντιπολεμικής έκφρασης για όλο το λαό και τη νεολαία της πρωτεύουσας είναι η συναυλία που διοργανώνουν οι Πολιτικές Νεολαίες σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και η πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Παλλαϊκή διαδήλωση, λοιπόν, σήμερα ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική συμμετοχή σ' αυτόν, με μπροστάρη τη νέα γενιά, που ορθώνει και πάλι το ανάστημά της.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ανταποκριθεί σ' αυτή τη διοργάνωση της ΚΝΕ, της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, της ΟΝΝΕΔ, της Νεολαίας ΣΥΝ και της Νεολαίας ΔΗΚΚΙ, που από κοινού διατρανώνουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και απαιτούν να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο.

«Οι ελληνικές Πολιτικές Νεολαίες καταδικάζουν τον απροκάλυπτο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον του Ιράκ», αναφέρουν στο ψήφισμά τους, τονίζοντας: «Για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αναζητούν (οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους) ούτε τα συνήθη "νομικά επιχειρήματα" ή ακόμα και την ελεγχόμενη διεθνή νομιμότητα για να "νομιμοποιηθεί" η επέμβασή τους.

Ο πόλεμος αυτός έχει σαφή γεωπολιτικά κίνητρα, στοχεύει στην εμπέδωση της αμερικανικής κυριαρχίας στην περιοχή, στον έλεγχο των πετρελαίων της. Με κυνικό τρόπο οι ΗΠΑ οργανώνουν έναν εγκληματικό πόλεμο. Είναι χρέος όλων μας να αντιδράσουμε για να τον σταματήσουμε».

Παράλληλα απαιτούν:

  • «Να μη χρησιμοποιηθούν ελληνικά εδάφη ή στρατιωτικές βάσεις για τη διευκόλυνση των πολεμικών επιχειρήσεων. Να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη. Να αποσυρθεί το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό
  • Να αναλάβουν δράση κατά του πολέμου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας».
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αύριο περικυκλώνουν το ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Στις 11 π.μ. συγκέντρωση των διαδηλωτών στην πλ. Τυρνάβου

Χιλιάδες μαχητές της ειρήνης που θα ξεκινήσουν, αύριο Κυριακή, από κάθε σημείο της θεσσαλικής γης, θα περικυκλώσουν το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο, για να διαδηλώσουν την αγωνιστική αντίθεσή τους στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ και ν' απαιτήσουν από την κυβέρνηση να κλείσει, αμέσως, τη βάση της Σούδας, ν'ανακαλέσει τα ελληνικά πλοία από τον Περσικό Κόλπο και την Ανατολική Μεσόγειο και τους Ελληνες πιλότους από τα ΝΑΤΟικά «Αβακς», να σταματήσει να παρέχει την οποιαδήποτε διευκόλυνση στους Αμερικανοβρετανούς εισβολείς. Οι Θεσσαλοί αγωνιστές θ' απαιτήσουν, ταυτόχρονα, να φύγει το στρατηγείο του θανάτου από την περιοχή τους και, γενικότερα από την Ελλάδα.

Τη νέα αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης και οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, ενώ συμμετοχή δηλώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η τοπική κίνηση της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» κι άλλοι φορείς του νομού.

Η αυριανή, πανθεσσαλική, φιλειρηνική κινητοποίηση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, στην οποία θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι μαζικών φορέων από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς και στη συνέχεια θ' ακολουθήσει μεγάλη πορεία προς τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, που βρίσκονται στο δρόμο Τυρνάβου - Λάρισας.

ΜΕΣΣΗΝΗ
Συλλαλητήριο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι

Σε συμβολική περικύκλωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Μεσσήνης καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, την Κυριακή 30 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης τονίζει πως «είναι ανάγκη να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση - και μάλιστα να κλιμακωθούν - οι ιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις. Να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδος από το μακελειό. Δεν έχουν θέση, τέτοιες ώρες, ευχολόγια περί "ειρήνης και πολέμου"».

Οι προσυγκεντρώσεις για την κινητοποίηση έχουν οριστεί ως εξής: Στην Καλαμάτα, στις 11:15 π.μ. πίσω από το δημαρχείο. Στη Μεσσήνη, στις 11:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία και στην Πύλο στις 10:30 π.μ. μπροστά από την Εμπορική Τράπεζα. Επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού του αντιπολεμικού κινήματος στην Καλαμάτα είναι την Τρίτη 1 Απρίλη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Στη σκηνή της σημερινής συναυλίας, που στήνουν οι Πολιτικές Νεολαίες στο Σύνταγμα, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι:

- David Lynch

- Δημήτρης Υφαντής

- Διονύσης Τσακνής

- Ελλη Πασπαλά

- Ερωφίλη - Νίκος Κουρουπάκης

- Καλλιόπη Βέτα - Γιάννης Ιωάννου

- Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

- Λουδοβίκος των Ανωγείων

- Μίλτος Πασχαλίδης

- Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα ΗΧΟΔΡΑΣΗ

- Ορφέας Περίδης

- «Socrates»

- «Αctive Member»

- «Magic de Spell»

- «Κίτρινα Ποδήλατα»

- «Ανοιχτή Θάλασσα»

ΕΕΔΥΕ
Συγκεντρώνει χρήματα για το λαό του Ιράκ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), απηχώντας τη βούληση των χιλιάδων μελών της σε όλη την Ελλάδα και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό που δολοφονείται από τους εισβολείς των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των συμμαχών τους, συγκεντρώνει χρήματα. Στόχος της επιτροπής είναι να αγοραστούν φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στο Ιράκ μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για το σκοπό αυτό, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας με αριθμό: 040/679598-68.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ