ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάη 2003
Σελ. /48
Η ξεφτίλα της υποτέλειας

Είναι τόσο ανιδιοτελής και μετριόφρων η «δική μας» κυβέρνηση, ώστε ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να μην τη συγχαρεί δημόσια(!) για τη συνεισφορά της στον πόλεμο κατά του Ιράκ! Τέτοια μεγαλεία «η ισχυρή Ελλάδα»...

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Αν ο Πρόεδρος Μπους δε συμπεριέλαβε την Αθήνα ως ξεχωριστό σταθμό στην περιοδεία που ξεκίνησε για να συναντηθεί με τους «νέους φίλους», οι οποίοι δοκιμάστηκαν για την αφοσίωσή τους στην Ουάσιγκτον κατά τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, μάλλον δεν ευθύνεται αυτός. Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση Σημίτη είναι αυτή που δεν επιθυμεί επίδειξη μιας τόσο «ισχυρής φιλίας» αυτή τη στιγμή. Είναι τόσο ανιδιοτελής και μετριόφρων η «δική μας» κυβέρνηση, ώστε ζήτησε (βλέπε στη βάση της σελίδας) από τον Λευκό Οίκο να μην τη συγχαρεί δημόσια(!) για τη συνεισφορά της στον πόλεμο κατά του Ιράκ! Τέτοια μεγαλεία «η ισχυρή Ελλάδα»...

Είναι τόσο δουλική και υποτελής η στάση της κυβέρνησης Σημίτη - (η Ρηγίλλης δεν υστερεί διόλου) -, ώστε πασχίζει να τη σκεπάσει όπως όπως για να μη γίνει τέλεια η ξεφτίλα της στα μάτια του ελληνικού λαού... Δε θα ήταν άδικο ή υπερβολικό να υποθέσουμε, εκ των υστέρων, ότι μάλλον η κυβέρνηση Σημίτη ήταν εκείνη που ζήτησε να μην περιληφθεί το όνομά της στη λίστα με τα ονόματα των «προθύμων συμμάχων» - καμιά σαρανταριά «απίθανες» χώρες, αν θυμάστε - που είχε «διαρρεύσει» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Βέβαια, η κυβέρνηση Σημίτη δε σταμάτησε μετά τον πόλεμο κατά του Ιράκ να επιδεικνύει την ίδια αφοσίωση στο «μεγάλο αφεντικό», π.χ., «σύνοδος των Αθηνών». Συμμετέχει με κάθε τρόπο «στο κυνήγι των τρομοκρατών» - αίφνης το Αιγαίο και η Μεσόγειος γέμισαν από τρομοκράτες-ισλαμιστές που επιβάλλουν διαρκή «κόκκινο συναγερμό»... Είναι βέβαιο πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να καθησυχάσει τις ανησυχίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τυχόν «επεισόδια» από «αναρχοκομμουνιστές» στη σύνοδο της Θεσσαλονίκης...

ΥΓ: Γιατί, άραγε, «ξεφώνισαν» τον Κ. Σημίτη επειδή «φοβάται το ευχαριστώ» των ΗΠΑ; Μήπως για να 'ρθει κάποιος που δε θα φοβάται;...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΩΝ ΗΠΑ

«ΟΧΙ» ΔΗΜΟΣΙΑ... «Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να μην την ευχαριστήσει δημόσια για τη συνεισφορά της στον πόλεμο κατά του Ιράκ, εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα την έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενώπιον της κοινής γνώμης της Ελλάδας, που ήταν σχεδόν πλήρως αντίθετη στον πόλεμο. Ο Λευκός Οίκος απεδέχθη το αίτημα της Αθήνας - και ως εκ τούτου στις δημόσιες ευχαριστίες του προέδρου Μπους προς τις συμμάχους χώρες που τον συνέδραμαν δεν περιελήφθη η Ελλάδα» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - ΝΕΑ).

...«ΝΑΙ» ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ... «Στο πλαίσιο της ικανοποίησης που επικρατεί στην Ουάσιγκτον για την ελληνική στάση, κυβερνητικές πηγές θεωρούσαν εξαιρετικά πιθανή μια σύντομη συνάντηση του κ. Μπους με τον πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G8, που θα γίνει στο Εβιάν τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι, αντιθέτως, η αμερικανική πλευρά έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα κατ' ιδίαν συνάντησης με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. H βοήθεια της Ελλάδας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την εκστρατεία τους εναντίον του Ιράκ, έρχεται τέταρτη σε σημασία, έπειτα από τη βοήθεια που παρείχαν η Βρετανία, η Ισπανία και η Πολωνία - τρεις χώρες που ευχαρίστησε δημόσια ο Αμερικανός πρόεδρος» (Στο ίδιο).

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΗΓΕΜΟΝΑ: «Για να καταλάβει κάποιος την άποψη του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τον κόσμο μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, ας παρακολουθήσει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει στο πρώτο μετά τον πόλεμο ταξίδι του στο εξωτερικό: μία επίσκεψη στους νέους φίλους στην Πολωνία και τη Ρωσία, μία «παγερή» ανταπόκριση σε κάποια καθήκοντα με παλαιούς συμμάχους στη Γαλλία και όχι λιγότερες από τρεις στάσεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον Μπους, οι στρατηγικές σχέσεις της Αμερικής στον κόσμο αλλάζουν εντυπωσιακά. Μία νέα γενιά συμμάχων, όπως Πολωνία και Κατάρ, έχει ήδη αποδειχθεί πιο αξιόπιστη από το Παρίσι ή το Βερολίνο» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΔΙΑΡΚΗΣ «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»: «Με το "δάκτυλο στη σκανδάλη" βρέθηκαν πολλές φορές τις περασμένες δύο εβδομάδες οι κρατικές υπηρεσίες, λόγω πληροφοριών που προειδοποιούσαν για από θαλάσσης τρομοκρατικό χτύπημα ή "διείσδυση" τρομοκρατών μεταμφιεσμένων ως λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με έγκυρες κρατικές πηγές, μια τέτοια πληροφορία οδήγησε σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης Υπουργών Εξωτερικών που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης» (ΒΗΜΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ ΚΑΙ ΓΟΥΛΦΟΒΙΤΣ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΚΑΙ ΕΝΕΧΥΡΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εξετάσεις: Μετά τη Φ(θ)υσική, μπαστούνια και στα... ΜΑΘΗΜΑΧΤΙΚΙΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανελλαδικές: ΣΦΑΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΛΑΘΟΣ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΨΥΧΗ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ 163 ΕΠΙΒΑΤΕΣ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΡΙΣΗΣ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.

ΧΩΡΑ: Η ΒΡΟΜΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο Β. ΜΑΛΕΣΙΟΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΕΣΤΙΑ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ... ΝΤΟΜΑΤΑΣ!

ΕΘΝΟΣ: ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ 600.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η «ΑΣΥΛΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ!

ΑΥΓΗ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι (πρώην) «καλοί» φίλοι...«Αλλά έτσι είναι. Ο έλεγχος, η κριτική, η ίδια η Δημοκρατία είναι σκληρό παιχνίδι και δεν αντέχεται από τους επαγγελματίες της εξουσίας. Ενοχλούνται τώρα από τα πάντα. Τους πείραξε η δημοσκόπηση, επειδή λέει ήταν άγνωστη η εταιρεία. Και τι θα πουν σε λίγες ημέρες όταν θα βγουν οι επόμενες και θα περιγράφουν τα ίδια και χειρότερα;.. Αλλά αυτά είπαμε τα βλέπουν μόνον εχθροί και συνωμότες. Κακοί άνθρωποι, που θέλουν να πλήξουν τον ηγέτη και τη μεγάλη παράταξη. Εσείς λεβέντες της πολιτικής στο έργο σας με τους "καλούς" τους φίλους σας, τους κουμπάρους, τους "μεγάλους αδελφούς" των έργων, των μίντια, της κλεψιάς και της απάτης. Θα προκόψετε!!!» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Ρεκόρ διαπλοκής: «Από την αντίδραση του K. Σημίτη προκύπτει ότι αυτό που τον ενόχλησε τόσο πολύ και τον ώθησε στη συνωμοσιολογία δεν είναι από μόνα τους τα δημοσιεύματα της "Αυριανής". Είναι το γεγονός ότι δεν απολαμβάνει πια της πρωτοφανούς και σχεδόν σκανδαλώδους ασυλίας, που απολάμβανε τα προηγούμενα χρόνια από το οικονομικό - εκδοτικό κατεστημένο. Είναι, ίσως, ο μόνος πρωθυπουργός στην ιστορία αυτού του τόπου που είχε τόσο ευνοϊκή μεταχείριση. Κι αυτή δεν οφειλόταν μόνο στις εκσυγχρονιστικές επαγγελίες του. Οφειλόταν πρωτίστως στο γεγονός ότι επί των ημερών του η διαπλοκή έσπασε κάθε ρεκόρ» (Στ. Λυγερός - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ακραία πόλωση: «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα ακραίας πόλωσης. Η κυβέρνηση, στην αδυναμία της να διεκδικήσει την πολιτική, εκλογική της ανάκαμψη με πολιτικούς όρους, θα επιχειρήσει το διχασμό και την ένταση... Η κατασκευή της πόλωσης θα γίνει αυτή τη φορά στο όνομα των μεγάλων διαπλεκόμενων συμφερόντων. Η διαπλοκολογία επανέρχεται στο προσκήνιο και αξιοποιείται από την κυβερνητική παράταξη για να γίνει ο μεγάλος πολιτικός αποπροσανατολισμός» (Γ. Κουβαράς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ