ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
Σελ. /64
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Απαιτείται μια άλλη πολιτική

Τη Δευτέρα η συγκέντρωση - συζήτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των ΕΒΕ. Μιλά στο «Ρ» ο γραμματέας της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟΑ, Φ. Λάφης

ICON

Τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στη συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνει η Αχτίδα ΕΒΕ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση του ΚΚΕ, που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ (πλατεία Καραϊσκάκη), μίλησε στο «Ρ» ο γραμματέας της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟΑ, Φ. Λάφης.

-- Ποιος είναι ο σκοπός της εκδήλωσης και γιατί γίνεται αυτήν την περίοδο;

-- Σε αντίθεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, το ΚΚΕ στάθηκε πάντα στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τη δουλιά τους, να ζήσουν την οικογένειά τους, να εξασφαλίσουν επίπεδο ζωής σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Η κατάσταση για τους μικρούς ΕΒΕ καθημερινά χειροτερεύει. Με την πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - που στα βασικά της σημεία στηρίζεται από τη ΝΔ - δηλαδή την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δημιουργούνται ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες ύπαρξης και λειτουργίας για την ήδη αφόρητα πιεσμένη, μικρή επιχείρηση. Βιώνουμε καθημερινά τον εκτοπισμό των μικρών από την αγορά και τη ραγδαία μετατόπιση παραγωγής, τζίρου και εισοδημάτων από τους μικρούς ΕΒΕ στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοεισαγωγείς και τα πολυκαταστήματα. Αν συνεχιστεί αυτό, χιλιάδες ΕΒΕ θα οδηγηθούν στη συρρίκνωση και στον αφανισμό. Στόχος της συγκέντρωσης τη Δευτέρα είναι να προβάλλουμε τη δική μας αντίληψη για την προοπτική της μικρής επιχείρησης σήμερα και αύριο, καθώς βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όξυνσης της επίθεσης στα δικαιώματά τους.

-- Πώς θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι ΕΒΕ από αυτή την κρίση; Ποιοι είναι οι άξονες της πρότασης του ΚΚΕ;

-- Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν από αυτούς που τα δημιουργούν. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι για να επιβιώσει ο μικρός ΕΒΕ χρειάζεται μια άλλη πολιτική, η οποία θα εγγυάται τη λήψη αντιμονοπωλιακών μέτρων, τη χάραξη και υλοποίηση κλαδικών πολιτικών που να στηρίζουν την ντόπια παραγωγή. Είναι ανάγκη να περιοριστεί η εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, να διαμορφωθεί δίκαιο φορολογικό σύστημα, να παρθούν μέτρα που να ενθαρρύνουν το συνεταιρισμό των μικρών ΕΒΕ. Ο συνεταιρισμός είναι πολύ σημαντικός, γιατί μπορεί να αποτελέσει ένα αμυντικό μέτρο απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και στη διαρκή τάση για συγκέντρωση και συγκεντροποίηση.

-- Ποιο είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς τους ΕΒΕ;

-- Χωρίς αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί να εφαρμοστούν μέτρα υπέρ των ΕΒΕ. Η μόνη εναλλακτική τους λύση είναι η ανάπτυξη του αγώνα τους για την ανατροπή της υφιστάμενης πολιτικής. Το χτίσιμο ενός ισχυρού μετώπου πάλης με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στις σημερινές συνθήκες καλούμε τους ΕΒΕ να εγκαταλείψουν μαζικά τους εκφραστές του δικομματισμού και να ενισχύσουν, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Τους καλούμε να βάλουν τέλος στις αυταπάτες ότι μπορεί να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους από αυτά τα κόμματα και με την πολιτική που εφαρμόζεται.

29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πυρήνες αντιιμπεριαλιστικής αντίστασης

Motion Team

Το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στρέφει το βλέμμα του στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και ιδιαίτερα στο λαό της Κούβας, για τα επιτεύγματα και τον αγώνα του οποίου θα μιλήσει αύριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις του γίνονται πυρήνες προετοιμασίας για τη 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ και τις παλλαϊκές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σε δυο βδομάδες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

- Ολοκληρώνεται σήμερα, το διήμερο της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Πειραιά στους χώρους του ιδρύματος, με συζήτηση στη 1 το μεσημέρι, στο αίθριο, για την ανάγκη Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

- Δεύτερη μέρα σήμερα, για το τριήμερο των Τομεακών Οργανώσεων ΣΔΟ - ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ - ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ ΑΘήνας, στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στον Πευκώνα, συζήτηση με θέμα «Μπορεί να εξαλειφθεί η ανεργία στην εποχή μας;», με τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στέλεχος ΠΑΜΕ. Επίσης αύριο, στο αίθριο της ΣΕΥΠ, συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και το σύστημα Υγείας, με τον Γιώργο Νάνο, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Αύριο, Παρασκευή, από τη 1 μ.μ. και μετά, προβολή των ταινιών: «Ακήρυχτος πόλεμος», «Ο ταχυδρόμος» και «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ».

- Αύριο και μεθαύριο, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 6 το απόγευμα με αγώνες σκάκι, πινγκ - πονγκ, εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα και θεατρικά δρώμενα.

Αύριο, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πριν και μετά την ομιλία θα παίξουν τα ροκ συγκροτήματα. Στις 6 μ.μ. θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών και το βράδυ θα δώσουν συναυλίες τα συγκροτήματα «Ματ σε δυο υφέσεις» και «Ακρως Απόρρητον» και στις 11.15 μ.μ. το λάτιν συγκρότημα «Patuca». Επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., στο χώρο της ελεύθερης δημιουργίας θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών. Το Σάββατο, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Χόρχε Κεσάδα. Πριν και μετά την ομιλία θα παίξουν τα συγκροτήματα «Διαπασών» και «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» και στις 11 μ.μ., ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών κ.ά.

- Αλλες εκδηλώσεις αύριο, Παρασκευή:

  • Οι ΟΒ Νέας Ιωνίας, στον πεζόδρομο Μικράς Ασίας, στις 7 μ.μ., με θέμα τις παλλαϊκές διαδηλώσεις και την 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  • Οι ΟΒ Χολαργού θα προβάλουν στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο την ταινία «Το πείραμα».

- Το Σάββατο 7/6:

  • Στο Αιγάλεω, πλατεία Λέλας Καραγιάννη, στις 8.30 μ.μ., για τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη.
  • Στο Περιστέρι, πλατεία Δημαρχείου, στις 8.30 μ.μ., με το ίδιο θέμα.
  • Στα Ανω Πατήσια, πλατεία Αγ. Βαρβάρας, στις 7 μ.μ., με το ίδιο θέμα.
  • Στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, πλατεία Αγίου Δημητρίου, στις 8 μ.μ., με το ίδιο θέμα.
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σύσκεψη - συγκέντρωση πραγματοποιείται στα Τρίκαλα, σήμερα, Πέμπτη, 5/6, στις 8.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», με θέμα «Το ΚΚΕ και οι μικροεπαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι» και ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

-- Η ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, 5/6, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) στην Ομόνοια, με θέμα: «Ο ρόλος της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε σχέση με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

-- Σήμερα, Πέμπτη, 5/6 η Κομματική Οργάνωση Εθνικής Τράπεζας της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί φίλους του Κόμματος σε σύσκεψη, στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία της στον 6ο όροφο της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τις επικείμενες διαδηλώσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στη συμπρωτεύουσα. Θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

- Αύριο, Παρασκευή, 6/6, στις 8.30 μ.μ., στο καφενείο «Το Λέσβιο» στο Γαλάτσι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - ομιλία με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα και θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις - πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

-- Οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης - συζήτησης που διοργανώνουν οι ΚΟΒ Αμπελοκήπων του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες ΟΒ της ΚΝΕ, το Σάββατο, 7/6, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, με ομιλητή τον Γ. Γεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Η ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 8 Ιούνη 2003 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Κυδάδειο Κτίριο, στη Μύρινα Λήμνου, με θέμα: «Οι προτάσεις και η δράση της ΚΟ Λήμνου». Στην εκδήλωση θα τιμηθούν με τιμητικό μετάλλιο μέλη, οπαδοί και αντιστασιακοί του νησιού, που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του σοσιαλισμού. Θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Κόμματος στο νομό, Σταύρος Σκοπελίτης.

-- Οι εργατικές ΚΟΒ Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνουν, την Κυριακή 8 Ιούνη 2003 και ώρα 6 μ.μ., στα γραφεία της Οργάνωσης (Σταμάτη 4 - Παίδων στην πλατεία Τζαμιού), εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Απολύσεις - Ανεργία και Σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης νεολαίας».

-- Εκδήλωση - σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα των ΕΒΕ και τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, οργανώνει την Τρίτη 10 Ιούνη, η Κομματική Οργάνωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27).

- Με θέμα τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής στους ΕΒΕ, διοργανώνεται σύσκεψη στην πιτσαρία «ΒΕΡΑ» στο Γαλάτσι (οδός Πρωτοπαπαδάκη, δίπλα στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης), στις 10 Ιούνη, στις 9 μ.μ.

-- Οι θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα της απασχόλησης, της ανεργίας και τα προβλήματα των ανέργων, είναι το θέμα πλατιάς συγκέντρωσης που διοργανώνει η Αχτίδα Βιομηχανίας και η Αχτίδα Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, καθώς και οι Εργατικοί Τομείς Αθήνας της ΚΝΕ, την Τετάρτη 11 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Τρίτση»). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα «Με τις αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της "Δράσης" στη Θεσσαλονίκη», διοργανώνουν οι ΚΟΒ Εξαρχείων - Γκύζη του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες ΟΒ της ΚΝΕ, στις 13/6, στις 7.30 μ.μ., στα Παναθήναια.

Στην Κρήτη

Αύριο, Παρασκευή 6/6

- Στα Χανιά

  • Περιοδεία στο χωριό Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, στις 8.30 το βράδυ.

- Στο Ηράκλειο

  • Σύσκεψη οικοδόμων στη συνοικία Ατσαλένιο στα γραφεία της ΚΟΒ Ατσαλένιου στις 7 το απόγευμα.

Το Σάββατο 7/6

- Στο Λασήθι

  • Περιοδεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασηθίου, με επικεφαλής τον γραμματέα, Γιώργο Πάγκαλο, σε ξενοδοχεία.

- Στο Ηράκλειο

  • Περιοδεία στο Αρκαλοχώρι, στις 9.30 το πρωί.
  • Σύσκεψη με ξεναγούς.

Την Κυριακή 8/6

- Στο Ηράκλειο

  • Περιοδεία και σύσκεψη στην περιοχή Βιάννου.
Αναγκαία η δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο

Πολύτιμη και αναντικατάστατη η δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο για το ΚΚΕ και την προώθηση των στόχων του, άμεσων και μακροπρόθεσμων. Μια δουλιά που βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των κομματικών μελών και που συχνά υποτιμάται ή με ευκολία μετατίθεται χρονικά, μπροστά στα τρέχοντα καθήκοντα, αυτά που ξεπηδούν από την επικαιρότητα και τις εξελίξεις. Είναι όμως μια δουλιά επιτακτικά αναγκαία στις σημερινές συνθήκες, μια δουλιά προοπτικής, που μπορεί να μας ανοίξει πόρτες λαϊκών οικογενειών, τις οποίες δε θα είχαμε ευκαιρία να προσεγγίσουμε. Η συνάντηση και ο διάλογος με ανθρώπους που συμπαθούν το Κόμμα, αλλά και με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, είναι η αρχή για τη σύσφιγξη των δεσμών του κόμματος μαζί τους, για να τους φέρουμε σε επαφή με το λόγο και την πρότασή μας, να τους ενεργοποιήσουμε, να τους προσελκύσουμε στη δράση άμεσα ή μακροπρόθεσμα, στη βάση των προβλημάτων που είναι κοινά για όλους.

Η εμπειρία κομματικών οργανώσεων και μεμονωμένων συντρόφων που έχουν εντάξει οργανικά στη δράση τους τη διοργάνωση συσκέψεων, έχουν μονιμοποιήσει αυτού του είδους την επαφή με ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο επιρροής, είναι θετική. Βρεθήκαμε σε μια τέτοια σύσκεψη στο Κερατσίνι. Ανάμεσα σε γυναίκες. Δεν ήταν όλες ψηφοφόροι του ΚΚΕ, όλες όμως μοιράζονταν τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες αναζητήσεις, τα ίδια προβλήματα. Τα περιέγραψαν άλλωστε με απόλυτη σαφήνεια. Περιέγραψαν την «εξάρτηση όπως του ναρκωτικού», όπως χαρακτήρισαν τις πελατειακές - ρουσφετολογικές σχέσεις που κάποιοι επιτήδειοι καλλιεργούν χρόνια τώρα, παίζοντας με τον πόνο των λαϊκών οικογενειών. Μας εξέφρασαν την αγωνία τους για το «πώς θα ζήσουν οι νέοι, τα παιδιά μας, πώς θα δημιουργήσουν οικογένεια;». Μας μίλησαν για τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία, αλλά και για την απογοήτευση από τη στάση των ηγεσιών σε ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μας είπαν ακόμα για τα χιλιάδες «υποθηκευμένα σε τράπεζες νοικοκυριά».

Η κατάστασή τους είναι γνωστή από πρώτο χέρι, τη βιώνουν, την αντιμετωπίζουν καθημερινά. Το ζητούμενο αυτής αλλά και κάθε άλλης τέτοιας σύσκεψης είναι το πώς θα πειστεί ο καθένας που συμμετέχει για τη δύναμή του, για τη δύναμη της οργανωμένης πάλης, πως θα δει τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή στην προσπάθεια για δρομολόγηση εξελίξεων προς όφελος του λαού. Πώς θα ενταχτεί ενεργά στη δράση. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τους κομμουνιστές, η μεγάλη πρόκληση που απαιτεί ακόμα εντονότερη προσπάθεια, με προσήλωση στο στόχο, με επιμονή και υπομονή, χωρίς παλινδρομήσεις και κυρίως χωρίς αναβολές. Χτες, από το Κερατσίνι φύγαμε με χαμόγελο. Οχι γιατί όλες οι γυναίκες πείστηκαν για όλα. Αλλά γιατί, καταρχήν, ήρθαν, συζήτησαν και άκουσαν την πρόταση του ΚΚΕ. Γιατί θα ξανάρθουν. Γιατί κάποιες απ' αυτές αποφάσισαν να διοργανώνουν τέτοιες συσκέψεις στα σπίτια τους με τους δικούς τους φίλους και γνωστούς. Αλλά κυρίως γιατί φαίνεται πως υπάρχουν οι δυνατότητες, γόνιμο έδαφος, τέτοια «γαϊτανάκια» να πλέξουν πολλές κομματικές οργανώσεις, όλοι οι σύντροφοι, διευρύνοντας κατά πολύ τον κύκλο των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να σταθούν πλάι στο Κόμμα και να το στηρίξουν στην προσπάθειά του και αξιοποιώντας αυτόν που ήδη υπάρχει.


Β. Ν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
«Σαρώνουν» το νομό οι κομμουνιστές

Η ΚΟ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση της ΚΝΕ του νομού πραγματοποιούν μια σειρά περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε νυχτερινά σχολεία και γενικά σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε πόλεις, κεφαλοχώρια και δήμους σε όλο το νομό, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για τις απολύσεις και την ανεργία.

Για το λόγο αυτό, η ΚΟ Μεσσηνίας οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ανεργία, απολύσεις και δουλιά με δικαιώματα», τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην Καλαμάτα (πλ. Φραγκόλιμνας). Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καθημερινά με τους εργαζόμενους

Συνεχίζοντας την Πολιτική Εξόρμηση, η ΚΟΠ του ΚΚΕ, μπροστά στις διαδηλώσεις στη Σύνοδο της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει περιοδείες σε εργασιακούς χώρους. Μοιράζοντας και συζητώντας το κάλεσμα του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στις 20-22 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στα μπλοκ της «Δράσης» και του ΠΑΜΕ.

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, ο Μ. Φιορεντής.

-- Στην ΚΟΛΓΚΕΪΤ, ο Ν. Ξουράφης.

-- Στα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου και στα Μανιάτικα ο Π. Γιαννακόπουλος.

-- Στις Ιδιωτικές Κλινικές, η Ε. Παντελάκη.

-- Στη Νομαρχία, η Ε. Παπαδοπούλου.

-- Στους εργαζόμενους του Δήμου Δραπετσώνας, ο Α. Ζαζόπουλος.

-- Στα κεντρικά του ΙΚΑ, ο Γ. Τούσσας.

-- Στο Εμπορικό Κέντρο, η Ο. Κυζίλη.

Επίσης, συνεχίζονται οι συσκέψεις που διοργανώνουν οι ΚΟ. Ετσι, στις 11/6 στις 7 μ.μ., στο Πέραμα, στα γραφεία της ΚΟΒ (Λ. Ειρήνης 73), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Νίκο Σοφιανό, Γραμματέα της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκδήλωση - συζήτηση για την ανεργία

Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης των εργαζομένων του νομού για τις θέσεις του Κόμματος στο πρόβλημα της ανεργίας, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Οι αιτίες που γεννούν την ανεργία και η πρόταση του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή της». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Τάσος Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Στη μάχη της επιτυχίας των κινητοποιήσεων

Εντείνεται καθημερινά η προσπάθεια της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ να μεταφερθεί πλατιά σε χώρους δουλιάς και άλλους μαζικούς χώρους το κάλεσμα παγκινητοποίησης μπροστά στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και για να ενημερώσει τους εργαζόμενους της πόλης για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον τους, σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας.

-- Σήμερα Πέμπτη, 5/6, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό, στις 12 το μεσημέρι, με τον Φ. Λάφη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Αύριο Παρασκευή, 6/6, περιοδεία θα γίνει στη ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων στις 11 π.μ., από τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή επίσης θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα καταστήματα της κεντρικής αγοράς της Νέας Σμύρνης στις 5.30μ.μ.

-- Την Τρίτη, 10 Ιούνη, στις 3.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος».

-- Την Τρίτη 10/6, στις 7.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στη ΔΕΗ στα Καμίνια.

- Επίσης την Τρίτη, 10/6, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Νέας Σμύρνης, στις 6.15 το πρωί.

-- Την Πέμπτη 12 Ιούνη, στις 3.30 το μεσημέρι, στο «Πράκτικερ» Ταύρου.

-- Στις 17/6 στελέχη της ΚΟΑ θα περιοδεύσουν στην «ΕΛΑΪΣ», στις 7.30 το πρωί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ