ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
Σελ. /64
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Σήμερα οι επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές

Από το σημερινό επαναληπτικό γύρο εκλογών αναμένεται να εκλεγεί ο πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού στις χτεσινές πρυτανικές εκλογές κανένα από τα υποψήφια σχήματα δε συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50%. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 986 εκλέκτορες, υπήρχαν 52 λευκά και δυο άκυρα ψηφοδέλτια και έλαβαν: ο συνδυασμός του Α. Ανδρεόπουλου 448 ψήφους και ποσοστό 45,44%, ο συνδυασμός του Σ. Σιμόπουλου 302 ψήφους και ποσοστό 30,63% και ο συνδυασμός του Δ. Μπαρτζώκα 182 ψήφους και ποσοστό 18,5%.

Θυμίζουμε ότι ο συνδυασμός του Δ. Μπαρτζώκα στηριζόταν από τις δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ και της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Ο σημερινός δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί ανάμεσα στους συνδυασμούς των Α. Ανδρεόπουλου και Σ. Σιμόπουλου.

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Εθελοντική αιμοδοσία

Από το ΤΕΙ Αθήνας ανακοινώνεται ότι κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου θα βρίσκεται από τη Δευτέρα και για τέσσερις μέρες στους χώρους του Ιδρύματος, προκειμένου εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα, η ανάγκη του οποίου αυξάνεται για τα νοσοκομεία κατά τους θερινούς μήνες.

Το συνεργείο θα βρίσκεται τη Δευτέρα 9/6 στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου Τελετών του ΤΕΙ, την Τρίτη και την Τετάρτη (10 και 11/6) στο ιατρείο του κτιρίου ΕΡΓΑΣ και την Πέμπτη 12/6 στο προαύλιο της κεντρικής πύλης του ΤΕΙ.

«Παιδική Φωλιά» δημιουργικότητας

Μια αξιέπαινη εφημεριδούλα των μαθητών του Παγώνδα Σάμου

«Τα παιδιά της Χαλιμάς δεν ακούνε παραμύθια. Κι αν θέλεις την αλήθεια, μόνο κλαιν και δε γελούν. Τα παιδιά της Χαλιμάς, δεν μπορούν να μιλήσουν, ή τον κόσμο να γνωρίσουν, γιατί τα βομβαρδίζουν οι Αμερικανοί».

Αποτυπώνοντας την οργή και τα όνειρά τους στο χαρτί, γράφοντας ποιήματα, άρθρα και δημιουργώντας ζωγραφιές, οι μαθητές του Παγώνδα Σάμου, «έντυσαν» για άλλη μια φορά με χρώματα και φαντασία τις σελίδες της δίμηνης παιδικής εφημερίδας «Παιδική Φωλιά» (στο τεύχος Μάρτη - Απρίλη που έφτασε στην εφημερίδα μας). Αυτή τη φορά στην περίοδο του εγκλήματος κατά του λαού του Ιράκ, η λαχτάρα για την ειρήνη, «φώλιασε» για τα καλά στις δώδεκα σελίδες της εφημερίδας, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέρα από την ειρήνη όμως, οι μαθητές της Σάμου εκφράζουν τις οικολογικές ανησυχίες τους, την ανάγκη για διατήρηση πατροπαράδοτων εθίμων, «φιλοξενούν» αινίγματα, σταυρόλεξα και ανέκδοτα, αλλά και ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, τον ποιητή της Ρωμιοσύνης και της ειρήνης.

Ποιος έστειλε τον ασφαλίτη στο σχολείο του Βόλου;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για το περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία

Στην απαράδεκτη επίσκεψη υπαλλήλου της ΕΥΠ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου, ο οποίος ζήτησε απ' τον διευθυντή πληροφορίες για εκδήλωση που θα πραγματοποιούσαν οι μαθητές σχετικά με τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπαλλήλου της ΕΥΠ Οθωνα Μετζαφού (όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος επιδεικνύοντας την υπηρεσιακή του ταυτότητα) έχει προκαλέσει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά και όλων των κατοίκων του Βόλου.

«Το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοια περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά για αστυνομικούς με πολιτικά να παρακολουθούν σωματεία και πορείες και επιβεβαιώνει τον επικίνδυνο - αντιδημοκρατικό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού "ότι έχει σταματήσει η παρακολούθηση του χωροφύλακα και των φακέλων", η οποία όπως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά διευρύνθηκε και εκσυγχρονίστηκε με πιο σύγχρονα μέσα», υπογραμμίζουν στην Ερώτησή τους οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Ρωτούν, τέλος, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη «με τίνος εντολή ο υπάλληλος της ΕΥΠ επισκέφτηκε το σχολείο για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του» και «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ