ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
Σελ. /64
ΑΧΤΙΔΑ ΕΒΕ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση - συζήτηση για τα προβλήματα των ΕΒΕ

Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών», διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» (πλατεία Καραϊσκάκη), η Αχτίδα ΕΒΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην πρόσκλησή της, η Αχτίδα ΕΒΕ επισημαίνει ότι το ΚΚΕ στάθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες των ΕΒΕ, αντιπάλεψε και συγκρούστηκε με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβίωση της μικρής επιχείρησης στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και σήμερα καλεί στη δημιουργία μετώπου αντίστασης μαζί με τους εργάτες - υπάλληλους - αγρότες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και για μια άλλη πορεία της χώρας.

Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων το Μάρτη

Τις μεγάλες δυνατότητες για παραπέρα αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» επιβεβαιώνουν τα στοιχεία με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων κατά τον μήνα Μάρτη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Ο «Ριζοσπάστης» παραμένει σταθερά ανάμεσα στις 10 πρώτες από άποψη κυκλοφορίας εφημερίδες και στην καθημερινή και στην κυριακάτικη έκδοσή του. Το στοιχείο αυτό ωστόσο καθόλου δεν πρέπει να μας ικανοποιεί και πολύ περισσότερο να μας εφησυχάζει. Απεναντίας, με αίσθημα ανησυχίας οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε και την τελευταία απ' όλες τις δυνατότητες που έχουμε ώστε να μπορούμε άμεσα να μιλάμε για αισθητή βελτίωση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ενόψει και του θέρους, πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μη χαλαρώσουν οι προσπάθειες διάδοσης της εφημερίδας, απεναντίας αυτές να ενταθούν και να μονιμοποιηθούν όχι μόνο στο κυριακάτικο αλλά και στο καθημερινό φύλλο. Ηδη, αρκετές είναι οι κομματικές οργανώσεις που πραγματοποιούν εξορμήσεις με το «Ρ» και τις καθημερινές. Το παράδειγμά τους μπορούν και επιβάλλεται να το ακολουθήσουν όλες οι ΚΟ συλλογικά, αλλά και ατομικά ο καθένας από μας σίγουρα μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Συγκέντρωση για την ανεργία στην Καλαμάτα

Τη Δευτέρα, 9 Ιούνη, με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΚΟ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση της ΚΝΕ του νομού πραγματοποιούν μια σειρά περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε νυχτερινά σχολεία και γενικά σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε πόλεις, κεφαλοχώρια και δήμους σε όλο το νομό, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για τις απολύσεις και την ανεργία.

Για το λόγο αυτό, η ΚΟ Μεσσηνίας οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ανεργία, απολύσεις και δουλιά με δικαιώματα», τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην Καλαμάτα (πλ. Φραγκόλιμνας). Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδήλωση - συζήτηση στη Λάρισα

Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης των εργαζομένων του νομού για τις θέσεις του Κόμματος στο πρόβλημα της ανεργίας, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Οι αιτίες που γεννούν την ανεργία και η πρόταση του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή της». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Τάσος Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ