ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Ιούλη 2003
Σελ. /28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΞΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αυθαιρεσιας το ανάγνωσμα...

Σε αυθαίρετο και ημιτελές οικοδομικό συγκρότημα, στεγάζονται η ΔΟΥ, το Αστυνομικό Τμήμα, το υποκατάστημα ΕΛΤΑ και το υποκατάστημα του ΟΤΕ των Παξών, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα (10/7/2003) ο Εμμ. Βλαχόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παξών Κέρκυρας. Σχετική επιστολή που θέτει το πρόβλημα έχει σταλεί στον πρωθυπουργό, ο οποίος τη διαβίβασε στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας και στη συνέχεια ο υφυπουργός προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης. Με έγγραφο που στάλθηκε από την ΤΥ στη ΔΟΥ Παξών (23/4/20030), ζητείται να ανασταλούν οι ενέργειες που είχαν ξεκινήσει για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών μέχρι νεωτέρου εγγράφου.

Στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι οι τέσσερις δημόσιες υπηρεσίες στεγάζονται σε κτίριο, που με απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της ΝΑ Κέρκυρας είχε κηρυχτεί αυθαίρετο και μάλιστα είχε απορριφθεί η σχετική ένσταση του ιδιοκτήτη. Επίσης, θεωρείται ημιτελές γιατί δε φέρει στέγη σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανονισμούς. Ο Εμμ. Βλαχόπουλος αναφέρει ότι από το 1995, κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, η ελληνική πολιτεία έχει συμβληθεί με τον ιδιοκτήτη τρεις φορές, επισυνάπτοντας συμβάσεις μίσθωσης, οι οποίες είναι παράνομες και ζημιώνουν τον ελληνικό λαό με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προς όφελος του ιδιοκτήτη.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ξεδιπλώνονται σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Για τις αμέσως επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω:

-- Πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Εξελίξεις στην Αγροτική Οικονομία», οργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Θα γίνει σήμερα Κυριακή 27 Ιούλη, στις 9.30 μ.μ. στη Λεπενού και θα μιλήσει ο Ν. Σταματέλος, μέλος του Γ. Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Μαρουσιού του ΚΚΕ πραγματοποιούν συνάντηση με εκπροσώπους των μαζικών φορέων της περιοχής αύριο Δευτέρα 28 του Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ (Περικλέους 22). Στη συνάντηση θα παραβρεθεί ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟΑ.

Στη Λέσβο

-- Αύριο Δευτέρα, 28/7, στις 9 μ.μ., στη Στύψη θα μιλήσει ο Δ. Σιαμέτης, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου.

Στη Λάρισα

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ομιλίες:

-- Σήμερα Κυριακή 27/7: Στις 11 π.μ. στη Βαρδικούσια, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Γιάννη Πατάκη. Στις 11 π.μ. στη Ραψάνη, με ομιλητή τον βουλευτή Τάκη Τσιόγκα. Στις 8 το βράδυ στο Πύθιο, με ομιλητή, επίσης, τον Τάκη Τσιόγκα.

-- Αύριο Δευτέρα, 28/7: Στις 9.00 το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, θα περιοδεύσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισσας.

-- Την Τρίτη 29/7: Στις 6.45 το πρωί, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας θα μιλήσει στους εργαζόμενους του Αμαξοστάσιου του Δήμου Λάρισας.

Στην Καρδίτσα

Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω συγκεντρώσεις:

- Σήμερα Κυριακή, 27/7, στα Καλογριανά, στις 9μ.μ.

- Αύριο Δευτέρα, 28/7, στη Μέλισσα, στις 9μ.μ.

Στη Βοιωτία

-- Σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Δαύλειας του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή 27 του Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Ν. Αγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Επίσης, συγκεντρώσεις από τις αντίστοιχες Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ θα γίνουν:

  • Την Τρίτη 29/7 στο Συνοικισμό Θήβας.
  • Την Τετάρτη 30/7 στο Πυρί Θήβας.
  • Το Σάββατο 2/8 στη Δόμβραινα.
  • Την Κυριακή 3/8 στο Κυριάκι.
Στην Εύβοια

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω συγκεντρώσεις και περιοδείες για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

- Αύριο Δευτέρα, 28/7, στις 12 το μεσημέρι, περιοδεία στην επιχείρηση λευκού κρέατος «Κελαϊδίτης ΑΕ».

- Την Τρίτη, 29/7, στις 7.30μ.μ. περιοδείες σε Βασιλικό και Λάμψακο.

- Την Τρίτη 29/7, στις 8.30μ.μ., στην Αγία Αννα, θα μιλήσει ο Λευτέρης Χατζηπαυλίδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τετάρτη, 30/7, στις 8.30μ.μ. σε συγκέντρωση στις Κεχριές θα μιλήσει ο Στάθης Λιαγκάκης μέλος του Γραφείου της ΝΕ.

- Την Τετάρτη, 30/7, περιοδείες στους Ωρεούς Βόρειας Εύβοιας και στο εργοστάσιο ΚΕΜ στη Χαλκίδα.

- Την Πέμπτη, 31/7, περιοδεία στα Πολιτικά.

Στη Φωκίδα

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω συγκεντρώσεις:

- Αύριο Δευτέρα, 28/7, στις 8.30μ.μ. στη Γραβιά.

- Την Τετάρτη, 30/7, στις 8.30μ.μ., στη Λιλαία.

- Την Πέμπτη, 31/7, στις 8μ.μ. στην Αγία Ευθυμία και στις 9μ.μ. στη Βουνιχώρα.

- Την Παρασκευή, 1/8, στις 8.30μ.μ. στο Λιδορίκι.

ΙΚΑΡΙΑ
Εκδηλώσεις για την Κούβα

Εκδηλώσεις ενημέρωσης - αλληλεγγύης στην Κούβα οργανώνουν ο Σύλλογος Νεολαίας Ικαρίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών Ικαρίας και με ομιλητή τον γενικό γραμματέα του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Κωνσταντίνο Τουμασάτο, στις 29/7 στο Δήμο Ραχών, στις 30/7 στο Δήμο Ευδήλου και στις 31/7 στο Δήμο Αγ. Κηρύκου. Ωρα έναρξης των εκδηλώσεων 9 μ.μ.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού και αδελφό

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΕΩΡ. ΜΩΡΑΪΤΟΠΟΥΛΟ

συνταξιούχο δικηγόρο, ετών 83, κηδεύουμε την Τρίτη, 29/7/2003 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β` Κοιμητηρίου Αθηνών.

Τα παιδιά του: Γεώργιος Μωραϊτόπουλος, Ελένη και Παύλος Χατζημιχάλης

Τα εγγόνια: Αθανάσιος, Μαριλένα, Κωνσταντίνος

Τα αδέλφια του: Μαρία, Ελένη, Φίλιος

Οι λοιποί συγγενείς



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ