ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, αδελφό και θείο

ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

Αντιστασιακό - ετών 85

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2003 και ώρα 5.30 μ.μ., από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Χαλανδρίου.

Η σύζυγος: Γιαννούλα.

Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Σε νέο κτίριο το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Στο οικόπεδο του Δικαστικού Μεγάρου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα στεγαστεί το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο Αθηνών και το Δικαστήριο Ανηλίκων, που από το 1986 μέχρι σήμερα λειτουργούν σε ένα παμπάλαιο κτίριο στην Ομόνοια.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από σύσκεψη παρουσία των προϊσταμένων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, του Πταισματοδικείου Αθηνών και του Δικαστηρίου Ανηλίκων, εκπροσώπων των δικαστικών υπαλλήλων και με τη συμμετοχή του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Δ. Κυριτσάκη.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ενστολη διαμαρτυρία στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Ενστολη πανελλαδική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 6.30 μ.μ. κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, όπως αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, των Αξιωματικών και των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής.

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών έφτασαν σε αυτή την απόφαση ύστερα από την άκαρπη, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Φλωρίδη. Ο τελευταίος, τους ανακοίνωσε σειρά οικονομικών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, επιπλέον επίδομα 60 ευρώ και την επέκταση της μάχιμης πενταετίας για το προσωπικό που έχει καταταγεί μέχρι και το 1992. Οσο για το φλέγον ζήτημα, του χαρακτηρισμού του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, ο Γ. Φλωρίδης τόνισε πως υπάρχουν πολλά νομικά, κυρίως, προβλήματα και η προώθηση του θέματος δεν είναι εφικτή.

Ετσι τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, με ανακοίνωσή τους, τονίζουν πως ο υπουργός, προκειμένου να μειώσει τις δυσμενείς επιπτώσεις του επικίνδυνου του επαγγέλματός μας, προτίθεται να επεκτείνει τις διατάξεις του ΝΔ 142/74 και να χορηγήσει το επίδομα. Γι' αυτό, λοιπόν, αποφάσισαν την κινητοποίηση, αφού όπως τονίζουν το βασικό αίτημά τους δε γίνεται αποδεκτό. Με την επέκταση που σχεδιάζεται εξαιρείται το 1/3 του προσωπικού, δεν υπολογίζεται το επίδομα σε βασικό μισθό για να αναπροσαρμόζεται κατά περίπτωση, αλλά και δε διασφαλίζεται το προσωπικό που χάνει τη ζωή του.

Ληστεία σημειώθηκε χθες σε βάρος του υποκαταστήματος της Τράπεζας EUROBANK, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Κοδριγκτώνος στον Αγιο Παντελεήμονα. Στις 9 το πρωί, ένας άγνωστος, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσε από δύο ταμεία το ποσόν των 8.000 ευρώ περίπου. Ο δράστης διέφυγε πεζός.

Κηδεύτηκε η Ελευθερία Ηλιού

Κηδεύτηκε χτες από το ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α` Νεκροταφείο η Ελευθερία Ηλιού, χήρα του Ηλία Ηλιού, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της προδικτατορικής ΕΔΑ, που πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 95 χρόνων. Γεννήθηκε το 1909 στη Λήμνο και σε ηλικία 21 χρόνων παντρεύτηκε τον Ηλία Ηλιού, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- To Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ και οι συγγενείς των θυμάτων διοργανώνουν την Κυριακή 7.9.2003 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην Τρύπη Λακωνίας, εκδήλωση - μνημόσυνο για να τιμήσουν τους 55 Τρυπιώτες αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, το κράτος και το παρακράτος, την περίοδο 1940 - '49.

-- H Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει την Κυριακή 7 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, στα στενά του Μουχαρέμ Χάνι Εδεσσας, παλλαϊκή εκδήλωση προς τιμήν των νικηφόρων μαχών του ΕΛΑΣ και των ηρωικών του νεκρών εναντίον των φασιστικών δυνάμεων κατοχής.

Τον Αύγουστο του 1944, ο ΕΛΑΣ έδωσε εδώ τις τελευταίες και πιο αποφασιστικές μάχες, στις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί Γερμανο-Ιταλοί στρατιώτες και αξιωματικοί, τραυματίστηκαν εκατοντάδες και πιάστηκαν 273 αιχμάλωτοι. Στις μάχες αυτές έπεσαν ηρωικά και 18 αντάρτες του ΕΛΑΣ.

H ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ δρομολογεί πούλμαν για την εκδήλωση, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 5.9.03 και ώρα 6.30 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-5817.384 και 210-3220.183.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ