ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Ετοιμοι για το ξεκίνημα

Δυο μέρες χωρίζουν τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του ΚΚΕ, από την έναρξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Το Σάββατο 1η του Νοέμβρη, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, οι κομμουνιστές θα ξεκινήσουν μια νέα μεγάλη προσπάθεια, συνέχεια των αγώνων που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο στόχος της υπερκάλυψης των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης, έχει θέσει σε εγρήγορση τις Κομματικές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Τα κουπόνια βρίσκονται πλέον στα χέρια μελών αλλά και φίλων του Κόμματος, που ήδη παλεύουν το στόχο της πρώτης μέρας οπότε και επιδιώκεται η κάλυψη ενός υψηλού ποσοστού του συνολικού πλάνου. Μια πρώτη μέρα, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία αυτής της μάχης.

Η συγκεκριμένη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, γίνεται ενόψει της προετοιμασίας του Κόμματος για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και αναμφίβολα αποτελεί μια κορυφαία πολιτική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία, μέσα από την οποία τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τις γυναίκες, να ενισχύσουν τους δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Τους «αιμοδότες» αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης, οι οποίοι από τα πενιχρά εισοδήματά τους, επιλέγουν να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ, γιατί ακριβώς πιστεύουν ότι οι θέσεις του, εκφράζουν τα συμφέροντά τους. Μέσα από την κίνηση αυτή, οι άνθρωποι του μόχθου, αναγνωρίζουν τη δράση του ΚΚΕ.

Βέβαια, αυτό το πλατύ άνοιγμα στο λαό, είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί από τις Κομματικές Οργανώσεις. Οι κομμουνιστές, μπορούν να φέρουν κοντά στο Κόμμα, όλους αυτούς που αποφασίζουν να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ. Μπορούν με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης να δραστηριοποιήσουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο, σε λαϊκές οργανώσεις, σε επιτροπές για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, στη διοργάνωση συσκέψεων ώστε να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι η φωνή του Κόμματος.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ με αυτοπεποίθηση θα δώσουν και αυτή τη μάχη, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την εκλογική επιτυχία του Κόμματος. Χωρίς δισταγμό, να απευθυνθούμε, ακόμα και σε όσους δε συμφωνούν σε πολλά με το ΚΚΕ, αλλά αναγνωρίζουν την ανάγκη της ενίσχυσής του. Το Σάββατο ξεκινάμε, με ορμή και στις μέρες που θα ακολουθήσουν δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη των πλάνων μας, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε χώρες της Βαλτικής

Για χώρες της Βαλτικής αναχώρησε στις 29 Οκτώβρη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Στρατή Κόρακα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος και Ελισαίο Βαγενά, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στη Λιθουανία η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει διμερείς επαφές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας και θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους των οργανώσεων των αντιφασιστών βετεράνων του πολέμου και συνδικάτων. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Γ. Βασιάλκα - βουλευτή του Σέιμ και πρόεδρο της «Λαϊκής Ενωσης για μια δίκαιη Λιθουανία» και τον Τσ. Γιουρσένας - πρώτο αντιπρόεδρο του Σέιμ (του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας). Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τις φυλακές για να συναντηθεί με τα φυλακισμένα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιθουανίας Μ. Μπουρακιάβιτσιους και Γ. Κουολιάλις. Τέλος, ο σ. Στρ. Κόρακας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους για τα λιθουανικά ΜΜΕ.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Εσθονία. Στο Τάλιν η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με το κίνημα «ΟΧΙ στην ΕΕ», το Ενιαίο Λαϊκό Κόμμα Εσθονίας, το Ρωσικό Κόμμα Εσθονίας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Εργασίας της Εσθονίας, την Ενωση Ρώσων πολιτών Εσθονίας, καθώς επίσης και με το δήμαρχο της πόλης Μάαρτου (προάστιο του Τάλιν). Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θα δώσει στο Τάλιν συνέντευξη Τύπου για τα εσθονικά ΜΜΕ.

Κατά την επιστροφή της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναμένεται να συναντηθεί στη Βαρσοβία με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας.

Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

Στην Αθήνα

Σήμερα Πέμπτη 30/10

  • Στην Εφορία του Νέου Κόσμου θα περιοδεύσει ο Πέτρος Γρατσάνης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, στις 7.30 π.μ.

Αύριο Παρασκευή 31/11

  • Στο ΙΚΑ του Νέου Κόσμου, θα περιοδεύσει ο Γιώργος Θεοδώρου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, στις 7.30 π.μ.
  • Στο Νυχτερινό Περιστερίου, θα περιοδεύσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, στέλεχος της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ.
  • Στη σχολή «Le Monde», θα περιοδεύσει ο Χρήστος Κατσιώτης, στέλεχος του ΚΚΕ, στις 10.30 π.μ.

Το Σάββατο, 1/11

  • Η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Αχαρνών του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν των 85 χρόνων του Κόμματος και της Οχτωβριανής Επανάστασης, στα γραφεία της, Αχαρνών 297, στις 7μ.μ. Θα μιλήσει ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στον Πειραιά

Πέμπτη 30 Οκτώβρη

  • Συγκέντρωση στην Π. Κοκκινιά στην πλατεία «Νεράιδας» στις 7μ.μ., με ομιλητή το Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.
  • Σύσκεψη ΕΒΕ Ξυλουργών Κοκκινιάς, στα γραφεία της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ», πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 8μ.μ., με ομιλητή το Δ. Φέτση, από το τμήμα ΕΒΕ της ΚΕ.
Στην Υπόλοιπη Ελλάδα
  • Η ΚΟΒ Παιδείας Μεσογείων - Λαυρεωτικής διοργανώνει συνεστίαση προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ, στην ταβέρνα «Μύλος», Λ. Φλέμινγκ και Κένεντι στη Ραφήνα (δίπλα στο ΙΚΑ Ραφήνας), αύριο, Παρασκευή, στις 9.30μ.μ. Τιμή πρόσκλησης 16 ευρώ κατ' άτομο.
  • Περιοδεία στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 31 Οκτώβρη, στις 10 πμ, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Χριστάνη, γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Ομιλία - συζήτηση, διοργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ το Σάββατο, 1 Νοέμβρη, στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας.
  • Η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου διοργανώνει συγκέντρωση για τις γυναίκες, στο ξενοδοχείο «Διαμαντίδης», αύριο, Παρασκευή 31/10, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ για τις γυναίκες

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η αναγκαιότητα της ριζοσπαστικής δράσης των γυναικών», σήμερα, Πέμπτη 30 του Οκτώβρη, στις 18.30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Εκδήλωση για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Δραπετσώνας του ΚΚΕ, πραγματοποιεί συγκέντρωση αφιερωμένη στα 85 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη, στις 7μ.μ., στο δημαρχείο της Δραπετσώνας (Ηρώων Πολυτεχνείου, 2οςόροφος), με θέμα: «ΚΚΕ - 85 χρόνια στην πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος. Δύναμη Αντίστασης, Συσπείρωσης και Προοπτικής».Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Θα προβληθεί ταινία από τη δράση του Κόμματος και θα τιμηθούν σύντροφοι για την προσφορά τους στο Κόμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ