ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «Praktiker»

«Εχετε υποχρέωση να σκεφθείτε σοβαρά πού θα δώσετε την ψήφο σας στις επικείμενες εκλογές. Γιατί και η ψήφος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μορφή αντίστασης στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «Praktiker» στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε χτες το πρωί επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να κάνουν το βήμα. Αποφασιστικά να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το κόμμα που στέκεται σταθερός συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων και αντιπαλεύει την πολιτική που γεννά τα προβλήματά τους. Τους κάλεσε να συστρατευτούν στην προσπάθεια οικοδόμησης του Μετώπου που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία.

Στο κατάστημα Θεσσαλονίκης της πολυεθνικής εταιρίας, εργάζονται 162 εργαζόμενοι. Συνολικά στα 7 καταστήματα της εταιρίας στην Ελλάδα απασχολούνται 1.100 εργαζόμενοι. Από την πλάτη τους η πολυεθνική βγάζει μεγάλα κέρδη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως από τα ελληνικά καταστήματα βγαίνει το 60% των κερδών της πολυεθνικής που λειτουργεί συνολικά στην Ευρώπη 326 καταστήματα.

Στη διάρκεια της συζήτησης με τους εργαζόμενους, ο βουλευτής του ΚΚΕ προειδοποίησε πως η εργατική τάξη μόνο κακές μέρες μπορεί να περιμένει από τις αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στόχο έχουν να χτυπήσουν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Τους κάλεσε να πουν όχι στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που με τη συμμετοχή τους στους «κοινωνικούς διαλόγους» ουσιαστικά βάζουν στον προκρούστη τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης, οι ΚΟ του ΚΚΕ εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Για τις επόμενες μέρες, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται:

Στην Κοζάνη
  • Εκδήλωση - συζήτηση για την εκλογική μάχη, την καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού, οργανώνει η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή 23 Νοέμβρη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην Εύβοια
  • Σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ την Πέμπτη, 27/11, στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Παπαδημητρίου» στη Χαλκίδα, για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και τη συμμαχία στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Στην Αθήνα

Τη Δευτέρα, 24/11:

  • Στο «Olympic cetering» στις 11 το πρωί, θα περιοδεύσει ο Χρήστος Κατσώτης, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στην Καλλιθέα, στο καφέ «Παρίς» (Δαβάκη 36), στις 6.30 μ.μ.
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Φωκίδας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ, Κοτοπούλη και Βερανζέρου. Καλούνται μέλη και φίλοι του Κόμματος από τη Φωκίδα να συμμετάσχουν.

Την Τρίτη, 25/11:

  • Η Επιτροπή Ποντίων για την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ καλεί τους Ποντίους από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στο Μενίδι, σε κτίριο στην οδό Παύλου Μελά 29, στον πρώτο όροφο. Θα μιλήσει ο Χρήστος Καράτζαλος, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στον «Ευαγγελισμό» θα περιοδεύσει στις 9 το πρωί ο Στέλιος Λάμπρου, μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ.
  • Στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στις 12 το μεσημέρι θα περιοδεύσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα, 1/12:

  • Η Κομματική Επιτροπή Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση, στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), στις 7 μ.μ., με θέμα τις βουλευτικές εκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Στα Τρίκαλα
  • Αύριο Κυριακή, 23/11, στις 6.30 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση στο Ρίζωμα, θα μιλήσει ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στις 7 μ.μ. στο Μικρό Κεφαλόβρυσο η Βάσω Μπακάση, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή, 28/11, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Πύλης Μέγαρον», θα γίνει η συνεστίαση που διοργανώνει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ προς τιμήν των 85χρονων του Κόμματος.
Στην Αχαΐα
  • Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης περιοδεύει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στην Αχαΐα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει για σήμερα περιοδείες στα χωριά της Αιγιάλειας Δάφνες, Μαυρίκι και Κουνινά και για αύριο στη Δυτική Αχαΐα σε Απιδεώνα, Καγκάδι και Πέττα.
Στη Χαλκιδική
  • Συνεστίαση πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο 22 Νοέμβρη, στην ταβέρνα «Αγιονέρι» στον Πολύγυρο, η Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
Στη Γερμανία
  • Η Αχτιδική Επιτροπή Βυρτεμβέργης της ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», αύριο Κυριακή, 23/11, στις 11 το πρωί, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen.
  • Η Αχτιδική Επιτροπή Ρηνανίας - Βεστφαλίας της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις το Σάββατο, 29/11: Στις 7 μ.μ. στην Alte Weberei στο Γκούτερσλο. Στις 7 μ.μ. στο εστιατόριο «ΣΑΛΟΝΙΚΗ» Kolner str στο Ντίσελντορφ, σύσκεψη φίλων και οπαδών.
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Ο Κ. Καραμανλής απαντώντας στη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ για τη νέα τετραετία κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη ότι «διχάζει τους Ελληνες». Πού αποσκοπεί αυτή η τοποθέτηση;

Η ΝΔ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ότι η πολιτική της δεν είναι διχαστική, θα λύσει τα προβλήματα όλων των Ελλήνων, ότι γι' αυτήν δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, μέσα στους «πολίτες» με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι διχάζει με το δίλημμα «Δεξιά - προοδευτικές δυνάμεις», άρα δεν ενδιαφέρεται για όλους. Η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής δε διστάζουν μάλιστα να προπαγανδίζουν ότι την «Αριστερά» και τους αριστερούς δεν τους αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους!

Βεβαίως μπροστά στις εκλογές και τα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας μιλούν για την «Αριστερά» προσπαθώντας να υφαρπάξουν ψήφους από τα λαϊκά στρώματα. Και τα δύο, οξύνουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, άρα θέτουν στο λαό το κάλπικο δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», εκβιάζοντας τις λαϊκές συνειδήσεις, για να εξασφαλίσουν την κυβερνητική εξουσία. Οταν και τα δύο έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί την πλουτoκρατία και οι όποιες ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους στον τρόπο διαχείρισης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ της ΝΔ να εμφανιστεί ως κόμμα που η πολιτική του αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους Ελληνες, έχει και έναν ακόμη σκοπό. Να συγκαλύψει το γεγονός ότι οι διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία είναι υπαρκτές, άρα και τα διαφορετικά συμφέροντα, άρα και οι διαφορετικές πολιτικές. Δεν είναι το ίδιο ο εργάτης με τ' αφεντικό. Ούτε ο μεγαλοεπιχειρηματίας με τον ΕΒΕ ή το φτωχό αγρότη. Και η πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τ' αφεντικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επομένως η προπαγάνδα της ΝΔ ότι δε διχάζει αλλά ενώνει τους Ελληνες, επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό στην πολιτική που υπηρετεί τ' αφεντικά, ψηφίζοντας βεβαίως ΝΔ.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ παράδειγμα που έφερε στην Πολύχνη για τη μεταφορά ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία που απασχολούν 30.000 εργαζόμενους είναι χαρακτηριστικό για το πώς θα αντιμετωπίσει, το πρόβλημα της ανεργίας. Με το να δημιουργήσει συνθήκες εργασιακές και μισθολογικές ακόμη χειρότερες και από τις σημερινές, προκειμένου οι επιχειρηματίες να βγάζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, ξεζουμίζοντας ως το μεδούλι τους εργάτες. Τέτοιες είναι οι συνθήκες στη Βουλγαρία. Απέκρυψε όμως ότι και με δικούς της νόμους την περίοδο 1991-'93,που ήταν στην κυβέρνηση,έφευγαν με κρατική επιδότηση επιχειρήσεις για τα Βαλκάνια. Ποιο υπηρετεί μια τέτοια πολιτική, όλους τους Εληνες ή τ' αφεντικά;

Αλλά και η πολιτική της ΝΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, το λιγότερο κράτος, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, αφού -όπως λένε- οι νόμοι της αγοράς και ο ανταγωνισμός θα λύσουν τέτοια ζητήματα, η πολιτική υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ, ποιον υπηρετεί; Τα λαϊκά στρώματα ή τους επιχειρηματίες;

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ της ΝΔ, ότι είναι κόμμα όλων των Ελλήνων, προσπαθεί να φράξει από το λαό το δικό του δρόμο της εναντίωσης στην πολιτική και την εξουσία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της ως μονόδρομο για τη λύση των προβλημάτων του. Δε στρέφεται τόσο ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να αποδυναμώσει πολιτικά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ