ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
Στη σκιά της «τρομοκρατικής απειλής»

Χάρη στην «τρομοκρατία» οι ΗΠΑ καταφέρνουν να διασφαλίζουν τη «συστράτευση» των συμμάχων τους, καθώς οι πάντες τρέχουν να δηλώσουν υποταγή και να ζητήσουν «προστασία» από τους επίδοξους ηγεμόνες...

Ο «ανώτερος πολιτισμός» των κατακτητών -Μισθοφόροι παίζουν μπάσκετ στα ανάκτορα στη Βαγδάτη... (Από τα «Νέα»)
Ο «ανώτερος πολιτισμός» των κατακτητών -Μισθοφόροι παίζουν μπάσκετ στα ανάκτορα στη Βαγδάτη... (Από τα «Νέα»)
Το «φρέσκο» παραμύθι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήρθε αμέσως μετά το δεύτερο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη και είδε το «φως της δημοσιότητας» σχεδόν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εξόφθαλμος στόχος του να προλάβει τις απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από το μακελειό στη γειτονική χώρα, ποια συμφέροντα ωφελούνται... Τι λέει, λοιπόν, το νεόκοπο παραμύθι, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του FBI; Η «Αλ Κάιντα» είναι μια ...μεγάλη ανώνυμη εταιρία, που δανείζει το όνομά της με τη μέθοδο του «φραντσάιζ»(!) σε μικρούς πυρήνες ακραίων ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται, λένε, για «αόρατο εχθρό», που εκπαιδεύτηκε όμως από τη CIA στα στρατόπεδα εκπαίδευσης της «Αλ Κάιντα» στο Αφγανιστάν. Εχει διασκορπιστεί σε περίπου 50 περίπου χώρες, άρα είναι μια «πλανητική απειλή» και κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής... Για όποιον αμφιβάλλει φτάνει η «ανάληψη ευθύνης» με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω της οποίας κατονομάζονται και οι επόμενοι στόχοι... Τα πράγματα είναι φανερά. Στη σκιά της, συντηρούμενης με αίμα εκατοντάδων αθώων ανθρώπων, «τρομοκρατικής απειλής», οι ΗΠΑ καταφέρνουν να διασφαλίζουν τη «συστράτευση» των συμμάχων τους, καθώς οι πάντες τρέχουν να δηλώσουν υποταγή και να ζητήσουν «προστασία» από τους επίδοξους ηγεμόνες...

Στη σκιά της τρομοκρατίας πραγματοποιούνται, ανενόχλητα, ο «εκσυγχρονισμός» της πολεμικής μηχανής, οι δοκιμές για τη μητέρα όλων των βομβών, το τσάκισμα του αντιπολεμικού κινήματος στις ΗΠΑ και όχι μόνον... Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας «δικαιολογεί» τη βάρβαρη κατοχή του Ιράκ και τη σφαγή του λαού του, τα σχέδια για «αναμόρφωση» της Μ. Ανατολής... Η κυβέρνηση Σημίτη δε χρειάζεται καν το πρόσχημα της «τρομοκρατίας» για να τα δώσει όλα στους Αμερικανούς. Της προσφέρει όμως άλλοθι για την υποτέλεια και τα τρομοκρατικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών αγώνων...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

«ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ»! «Από 20.000 ως 70.000 υπολογίζουν οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες τους μαχητές του τζιχάντ που έχει εκπαιδεύσει η Αλ Κάιντα και έχει διασκορπίσει σε όλον τον κόσμο. Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ και της Ευρώπης ελάχιστα γνωρίζουν για τη δομή του τεράστιου αυτού τρομοκρατικού δικτύου, ενώ θεωρούν ότι τα χτυπήματα θα κλιμακωθούν τόσο σε ένταση όσο και σε αριθμό. Καθώς η σκιά της τρομοκρατίας έχει απλωθεί πάνω και από την Αθήνα, οι πιέσεις για αναθεώρηση των σχεδίων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εντείνονται» (ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ...«Πολυεθνική δύναμη "άμεσης επέμβασης", με τη συμμετοχή ακόμη και στρατιωτικών, δημιουργείται για την αντιμετώπιση 11 ακραίων τρομοκρατικών σεναρίων εν όψει του 2004. Η κυβέρνηση συζητεί ήδη με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το περιεχόμενο συμφωνιών συνεργασίας και συνδρομής για την περίπτωση που γίνουν πραγματικότητα συγκεκριμένα εφιαλτικά σενάρια δράσης τρομοκρατών. Τα ακραία σενάρια που συζητούνται αφορούν βιοχημικές απειλές, δράση φανατικών ισλαμιστών, ακόμη και Τσετσένων ανταρτών» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: «Ενώ οι ειδήσεις από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλα μέτωπα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας κυριαρχούν στην ειδησεογραφία και τα πρωτοσέλιδα, εδώ στις ΗΠΑ συντελείται πρόοδος σε ένα άλλο σημαντικό μέτωπο: το κρίσιμης σημασίας έργο για το στρατιωτικό μετασχηματισμό. Σήμερα, ο πρόεδρος Μπους θα υπογράψει νόμο που είναι ορόσημο κατά το ότι θα βοηθήσει το υπουργείο Αμύνης να ξεφύγει από τη βιομηχανική εποχή και να μπει στην εποχή της πληροφορίας... Από τη στιγμή που αυτό θα αποκτήσει ισχύ νόμου θα μας δώσει τη δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας των δυνάμεών μας να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα» (Ντ. Ράμσφελντ - υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ - ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΝΕΟΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ: «Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί όλες οι αντιπολεμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, με το FBI να έχει πάρει εντολή να καταγράφει με λεπτομέρεια τη δομή τους και όλες τις δραστηριότητές τους, θυμίζοντας την εποχή του περιβόητου Εντγκαρ Χούβερ και τις αντίστοιχες μεθόδους που χρησιμοποιούσε εναντίον του αντιπολεμικού κινήματος της δεκαετίας του '60 και εναντίον του ηγέτη των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το FBI παραδέχτηκε ότι συλλέγει πληροφορίες για αναρχικούς και άλλα "εξτρεμιστικά στοιχεία"» (Θαν. Τσίτσας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Στα σκαριά Πολυεθνική Αμεση Δράση για το 2004 - ΣΧΕΔΙΑ SOS ΓΙΑ 11 ΑΚΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.

ΕΘΝΟΣ: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΤΟ ΣΔΟΕ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΟ: ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ 250.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.

ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - ΛΥΣΗ ΜΕ 60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

ΧΩΡΑ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - Οι 19 απαντήσεις για τη νομιμοποίηση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΑΝΑΣΑ για 50.000 ιδιοκτήτες και 300.000 αυθαίρετα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: (Από τον Γ. Παπανδρέου) - ΠΡΟΒΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΕΣΤΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- Η πρόωρη κινητοποίησις του ΠΑΣΟΚ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΙΔΟΥ Η «ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ!

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑ - Ποιες δαπάνες μειώνουν το φόρο.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εγγύηση Σημίτη...«Με επικείμενους τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κατ' ανάγκην θα παρελάσουν από κοινού και συμβιώσουν αθλητές και εκπρόσωποι των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων(!), η σωφροσύνη του κ. Σημίτη, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, μοιάζει με ευεργετική εγγύηση» (Στ. Ψυχάρης - «ΒΗΜΑ»).

Πάλι τα πετρέλαια...«Εννοείται ότι οι κυβερνήσεις της Μόσχας και της Ουάσιγκτον παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Τιφλίδα λόγω των στρατηγικών τους συμφερόντων στον Καύκασο. Οι Ρώσοι θέλουν τα πετρέλαια της Κασπίας να μεταφέρονται στη Δύση με πετρελαιαγωγούς που θα περνούν από το δικό τους έδαφος. Οι Αμερικανοί, για να αποφύγουν αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, κατασκευάζουν έναν αγωγό που θα οδηγεί από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Γεωργίας στην Τουρκία. Ο Σεβαρντνάντζε στήριξε τα αμερικανικά σχέδια, κάτι που φυσικά δεν του συγχώρησε ποτέ η Μόσχα. Και φαίνεται ότι η ρωσική αυτή δυσφορία συνέβαλε τώρα στην πτώση του» («ΝΤΟΪΤΣΕ-ΒΕΛΛΕ» - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Κατευθυνόμενα «κινήματα»: «Το Kmara (σ.σ. "γεωργιανό φοιτητικό κίνημα") διαδραμάτισε έναν όχι αμελητέο ρόλο στην κρίση που οδήγησε στην παραίτηση του Σεβαρντνάντζε. "Kmara" σημαίνει "αρκετά" και το σύμβολό του, το ασπρόμαυρο σκίτσο μιας κλεισμένης γροθιάς, είναι ακριβές αντίγραφο εκείνου της σερβικής οργάνωσης Otpor που συνέβαλε τον Οκτώβριο του 2000 στην ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Εχει την υποστήριξη του ιδρύματος του Αμερικανού χρηματιστή Τζορτζ Σόρος, όπως συνέβαινε και με την Otpor.. H επαφή Βελιγραδίου - Τιφλίδας έγινε την άνοιξη. Δύο στελέχη της Otpor έφτασαν στη Γεωργία για να μυήσουν τους φοιτητές στον αγώνα για τη δημοκρατία» («ΛΕ ΜΟΝΤ» - «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ