ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
Πιο κοντά ο πυρηνικός εφιάλτης

Τα πυρηνικά όπλα, όχι μόνο δεν αποκλείονται από το οπλοστάσιο του ιμπεριαλισμού, αλλά «αναβαθμίζονται» και τελειοποιούνται, ακριβώς για να χρησιμοποιηθούν...

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Στα «ψιλά», αν και δεν έπρεπε, πέρασε η έγκριση Μπους για γενναία χρηματοδότηση της έρευνας για τα πυρηνικά όπλα νέας γενιάς και τα προγράμματα πυρηνικού εξοπλισμού. Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων βρίσκεται στα άμεσα σχέδια των ιμπεριαλιστών και δεν αφορά το νεφελώδες μέλλον. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προετοιμάζεται πυρετωδώς να σκορπίσει τον πυρηνικό τρόμο στους νεοταξικούς πολέμους για την ηγεμονία της. Τα πυρηνικά όπλα, όχι μόνο δεν αποκλείονται από το οπλοστάσιο του θανάτου, αλλά «αναβαθμίζονται» και τελειοποιούνται, ακριβώς για να χρησιμοποιηθούν...

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες οι δηλώσεις Μπους για «ανάπτυξη» του δικτύου αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως σε Ασία και Ευρώπη, καθώς και η πραγματοποίηση μιας ακόμα δοκιμής για τη «μητέρα όλων των βομβών»... Είναι ολοφάνερο ότι ο ιμπεριαλισμός, παγιδευμένος από τις αξεδιάλυτες αντιθέσεις του, απειλεί να παρασύρει την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Αλλωστε, μπορεί να την καταστρέψει πολλές φορές με τα χημικά και βιολογικά όπλα που διαθέτει, αλλά αυτά δε θεωρούνται «όπλα μαζικής καταστροφής»... Διευκολύνεται σημαντικά η επίθεση των ιμπεριαλιστών από το κλίμα τρομοκρατίας, που φροντίζει να καλλιεργεί, για να κρατά ολόκληρο τον πλανήτη σε διαρκή υπερδιέγερση και συναγερμό.

Το στόχο αυτό υπηρετούν οι συνεχείς «προειδοποιήσεις» των μυστικών υπηρεσιών για επικείμενα χτυπήματα της, πάντα αόρατης, «Αλ Κάιντα»... Κατά διαστήματα σημειώνονται, βέβαια, και τρομοκρατικά χτυπήματα με αθώα θύματα, για «του λόγου το αληθές»... Αλήθεια, ακούσατε να πει λέξη για όλα αυτά ο Κ. Σημίτης χτες; Αντίθετα, έχει στρατευτεί «ψυχή τε και σώματι» στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», κυνηγώντας «πυρήνες τρομοκρατών εν υπνώσει», δηλαδή κανέναν και τους πάντες, και εφαρμόζοντας τα αμερικανικά «σχέδια ασφαλείας» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΤΡΟΜΟ-ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ

ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΥ...«Χριστουγεννιάτικο σκηνικό τρόμου στήνεται σε επτά χώρες - ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κένυα. Ο Μπιν Λάντεν και ο μουλάς Ομάρ, που ζουν, μπορεί να χρησιμοποιήσουν τους πυρήνες της Αλ Κάιντα στο εξωτερικό και να χτυπήσουν στην Ευρώπη τις γιορτές, προειδοποιεί ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Αφγανιστάν... Οι ΗΠΑ φοβούνται χτυπήματα στη Σαουδαραβία και την Κένυα, με δύο φορτηγά γεμάτα εκρηκτικά και επιχειρούν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Η Γαλλία αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού και η Βρετανία συνέλαβε 14 άτομα βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...«Αλλεπάλληλους συναγερμούς κηρύσσουν οι δυτικές και αραβικές κυβερνήσεις για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών πληγμάτων από την "Αλ Κάιντα" εν όψει των Χριστουγέννων, καθώς εντείνονται οι πληροφορίες των αμερικανικών, βρετανικών και άλλων εθνικών μυστικών υπηρεσιών ότι το διεθνές δίκτυο τρομοκρατίας ετοιμάζει επιθέσεις στις ΗΠΑ και σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής» (Ι. Παπαδημητροπούλου - «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ»:«Η ειδική επιτροπή του OHE για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Το υπό αμερικανική κυριαρχία Ιράκ μετατρέπεται σε "γόνιμο έδαφος" για τη δράση της Αλ Κάιντα, το αφγανικό όπιο "θρέφει" τους Ταλιμπάν, η εξτρεμιστική ιδεολογία των οπαδών του Λάντεν εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα και ο κίνδυνος επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα προβάλλει εφιαλτικά ρεαλιστικός» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΕ...«Η αμερικανική διπλωματία κατέβασε χθες τους τόνους στο ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντ. Ράμσφελντ αναχώρησε χθες από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας "ικανοποιημένος από το πνεύμα συνεργασίας" που συνάντησε - κυρίως σε σχέση με το αμερικανικό αίτημα περί ενίσχυσης των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κ. Πάουελ δήλωσε μία ημέρα προτού φθάσει και αυτός στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ότι "δε θα ήταν αντίθετος στην ιδέα" να αναλαμβάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό τον όρο όμως ότι το ΝΑΤΟ θα έχει προηγουμένως δώσει τη συναίνεσή του» (Μαν. Σπινθουράκης - «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρομοφοβία: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΚΑΙΝΕ» ΤΑ ΔΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ.

ΑΥΓΗ: (Γ. Δρυς): «ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ;».

ΤΑ ΝΕΑ: ΠΑΚΕΤΟ Νο1 ΜΕ 9.291 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

ΕΘΝΟΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ 9.291 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: 9.291 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΠΟΣΟΙ, ΠΩΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παγκόσμια μέρα για άτομα με ειδικές ανάγκες - ΕΥΡΩ-ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

ΒΗΜΑ: ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΙΣΑ ΕΡΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Ο κ. ΣΗΜΙΤΗΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΑΛΙΩΤΗ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΣΤΙΑ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΙ 32 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

ΧΩΡΑ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αυτό μόνο θέλουν;..«Επιμένει η Ουάσιγκτον στη συνέχιση του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", δηλαδή στη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον ενός αόρατου εχθρού, τον οποίο δεν μπορεί καν να εντοπίσει, ενώ αποδεδειγμένα αυτή η στρατηγική έχει αποτύχει και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Θέλουν οι ΗΠΑ, στον παραλογισμό αυτού του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", να σύρουν και να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ, ζητώντας από τις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως, να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις, όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και στο Ιράκ» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Ετοιμότητα υποτελών...«Με γρήγορους ρυθμούς κλείνει η Ελλάδα τις "τρύπες" της νέας ταχυκίνητης δύναμής της, αλλά και των σχηματισμών που έχει διαθέσει στο ΝΑΤΟ και στον υπό συγκρότηση "ευρωστρατό". Παρά την κάμψη των διαδικασιών προμηθειών όπλων λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου, προχώρησαν χθες και προχθές οι αξιολογήσεις για την επείγουσα αγορά 32 γιγαντιαίων γεφυρών διέλευσης κωλυμάτων για την 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία και αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων. Στο ίδιο πλαίσιο θα προχωρήσει με κανονικούς ρυθμούς η διαδικασία για την κάλυψη του κυριότερου κενού της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με την απόκτηση 150 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων. Ωστόσο, αποφάσεις για το θέμα αυτό δεν αναμένονται πριν από το καλοκαίρι...» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ»).

«Δίνονται» στις ΗΠΑ... «Σε 30 και πλέον ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα θα υποβάλλονται οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα προσωπικά δεδομένα θα μπορούν να τα αποθηκεύουν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας. Οπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά της Κοινότητας, Ολλανδός επίτροπος Φριτς Μπολκεστάιν, οι διμερείς διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο με τους Αμερικανούς, αφορούν τη διάρκεια αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων, αλλά και τον ακριβή αριθμό των ερωτήσεων προς τους ταξιδιώτες» (Ν. Μπέλλος - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ