ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μάρκος Δουληγέρης
Μάρκος Δουληγέρης
Φωτ.2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που σκοτώθηκε το Μάρτη του 1947 και του θείου μου ΡΗΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, προσφέρω στην ΚΟΒ Χορύγι Κιλκίς 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση

Γούλης Κωνσταντινίδης

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Ερμή), μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στη Λιβαδειά, φοίτησε στη Σιβιτανίδειο Σχολή και πήρε πτυχίο μηχανικού τορναδόρου.

Το Φλεβάρη του 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ Νέων και πέρασε στην ΕΠΟΝ. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τον ίδιο χρόνο βγήκε στο βουνό, στον ΕΛΑΣ Αττικοβοιωτίας. Στάλθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στη Ρεντίνα, αποφοίτησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού και πολέμησε τους κατακτητές έως την Απελευθέρωση.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, πιάστηκε και πέρασε στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας 17 χρόνια.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα.

Στην αξέχαστη μνήμη του, προσφέρω 35 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Η γυναίκα του Αγγελική Αγραφιώτου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τον ξαφνικό «χαμό» του άξιου παλικαριού και σεμνού αγωνιστή, του κομμουνιστή ΜΑΡΚΟΥ ΔΟΥΛΗΓΕΡΗ. Υπήρξε εργατικός, τίμιος, ευαίσθητος, πολέμιος του άδικου και της εκμετάλλευσης. Αλλά και αισιόδοξος για την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού.

Ηταν αγαπητός από φίλους και αντιπάλους και έτσι κέρδιζε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, οι οποίοι τον εξέλεγαν επί σειρά ετών στη Διοίκηση του Σωματείου του.

Μάρκο, συνεχίζουμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Φλώρινας.

Ο αδελφός του Τάκης Δουληγέρης

Γιώργος Αργυρίου
Γιώργος Αργυρίου
Η γυναίκα του Ανδριανή Δουληγέρη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΚΑΡΟΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη και επί χρόνια προέδρου του Παραρτήματος Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Βασιλική Μακαρόνα

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΜΗΛΙΩΤΗ (μπάρμπα Γιάννη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστή, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ευαγγελία Καρδαμηλιώτη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ.

Η γυναίκα του Μάχη Σαπουντζή

* * *

Η Τιτίκα Πολυμενάκου προσφέρει 100 δολάρια ΗΠΑ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού, στη μνήμη όλων των αγωνιστών από τη Βορδώνια Λακωνίας, που «έπεσαν» στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Καθώς επίσης στη μνήμη των αγωνιστών δασκάλων γονιών της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 12 χρόνια από τις 17 Δεκέμβρη 1991, που έφυγε από τη ζωή ο ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Η γυναίκα του, τα παιδιά του Γιώργος και Μαίρη, τα εγγόνια του Νίκος, Χριστιάνα και Κωνσταντίνος και όλοι όσοι τον γνώρισαν στις δύσκολες και μαρτυρικές στιγμές της ζωής του, δεν τον ξεχνούν.

Ρήγας Κωνσταντινίδης
Ρήγας Κωνσταντινίδης
Πιστός και ακλόνητος στις πεποιθήσεις του και στα ιδανικά του σοσιαλισμού, αγωνίστηκε ως μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σουλτάνα προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΣΤΡΑΤΗ (Στέλιου) ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 3 χρόνια, προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 50 ευρώ.

Οι κόρες του Βασιλική και Φωτεινή Αγαθαγγέλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, η οποία πέθανε στις 20 Νοέμβρη 2003, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης Αττικής, 50 ευρώ.

Γιάννης Πολυχρόνης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παιδιού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ για τον πολύ πρόωρο και άδικο «χαμό» του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση στο Κόμμα μας 150 ευρώ και 50 ευρώ στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Οι γονείς του Τζούλια και Απόστολος Παπαγγέλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, εκπαιδευτικού, ο οποίος για μια πενταετία κρατήθηκε στο γερμανικό στρατόπεδο Νταχάου, η γυναίκα του Στέλλα και η κόρη του Δάφνη προσφέρουν 15 ευρώ στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ, 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Νικόλαος Κωνσταντινίδης
Νικόλαος Κωνσταντινίδης
* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΝΙΚΟΥ ΜΠΛΕΤΤΑ και για τη γιορτή του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κορίνθου. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Η συντρόφισσά του Κάτια

Τα παιδιά του Θοδωρής, Μάρσα, Γιούλα

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΚΑΝΑ, δασκάλου από Χράνους Αρκαδίας, ο οποίος εκτελέστηκε στην Τρίπολη το 1944 και του αδελφού μου ΜΙΜΗ Παντ. ΒΑΛΚΑΝΑ, που εκτελέστηκε το 1949 επίσης στην Τρίπολη, καθώς επίσης στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν με συνέπεια και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» για να συνεχίσει με συνέπεια να προβάλει τις θέσεις του Κόμματός μας.

Θύμιος Παντ. Βαλκανάς

Γιάννης Καρδαμηλιώτης
Γιάννης Καρδαμηλιώτης
Στέφανος Σαπουντζής
Στέφανος Σαπουντζής
Δημήτρης Αγραφιώτης
Δημήτρης Αγραφιώτης
ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε» από τη ζωή, χτες 4.12.2003 και κηδεύεται, σήμερα Παρασκευή 5.12.03 και ώρα 2.30 μ.μ., στο χωριό του Ελληνόκαστρο Καρδίτσας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

του Βασιλείου, σε ηλικία 81 χρόνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ