ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /36
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

φΩΤ.

Την Κυριακή, 12 Δεκέμβρη, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Χαλανδρίου, θα γίνει στις 11.00 π.μ. το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Υπήρξε δραστήριο μέλος της Εθνικής Αντίστασης και πρωτοπόρος αγωνιστής.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε και 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Καντιώ, τα παιδιά του Δημήτρης και Τάνια, Στέλιος και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του και τα αδέρφια του Λαμπρινή και Νίκος.

* * *

Ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΗΦΌΡΟΣ γεννήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδας στις 8 Μάη 1925.

Πέθανε στις 27 Ιούλη 1999.

Στη μνήμη του, προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση: Η σύζυγός του Γεωργία 10.000 δρχ., ο γιος του Θόδωρος 20.000 δρχ. και οι οικογένειες Μαρούλη και Μανωλάτου από 10.000 δρχ. η κάθε μία.

* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ γεννήθηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης το 1923. Εφηβος εντάχθηκε στις γραμμές της ΕΠΟΝ. Εργάτης στην Κεραμοποιία «Αλατίνη» συλλαμβάνεται το 1947 και ακολούθησε και αυτός το δρόμο του Αϊ - Στράτη και της Μακρονήσου. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην ΕΔΑ και δούλεψε στις χημικές βιομηχανίες.

Μετά τη μεταπολίτευση, εντάσσεται στο ΚΚΕ και παρέμεινε μέλος του ως το θάνατό του. Εκλέχτηκε επανειλημμένα αντιπρόσωπος στα Συνέδρια του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Διακρινόταν για τη σεμνότητά του, αλλά και την αταλάντευτη επιμονή του στην υλοποίηση των αποφάσεων του Kόμματος ως την τελευταία μέρα του.

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΚΟΒ Πυλαίας Θεσσαλονίκης η γυναίκα του Ανοιξιά και η κόρη του Μαρία 50.000 δρχ., η αδερφή του Ελπινίκη 10.000 δρχ. και η κουνιάδα του Ελένη Τσιούλιου 10.000 δρχ.

* * *

Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στην εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου Ψαχνών, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥ.

Στη μνήμη της, ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα Βαγγέλης Κανέλλος προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ψαχνών, 5.000 δρχ.

* * *

Δύο φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών ΘΑΝΑΣΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΦΕΤΖΗ, ο αδελφός τους Γιώργος Καφετζής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Ο Μιχάλης και η Σοφία Πέτρογλου πρόσφεραν 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γκύζη, στη μνήμη των γονιών τους ΔΗΜΗΤΡΗ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, του αδελφού τους ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (κουμπάρου τους), κτηνίατρου, ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και των γιατρών ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΑΒΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΣΙΓΑΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΓΑΡΑΚΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΝΤΙΟΓΛΟΥ και των αγωνιστών ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΥΡΤΣΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΠΑΡΔΗ (Κοντόγιαννου), ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΟΥ (Ρουσσόγιαννου), ΦΩΤΗ καιΓΙΩΡΓΗ ΣΤΡΑΤΑΚΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗ (Νιόνιου), ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΙΑΤΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΕΝΙΕΡΗ.

* * *

Φωτ.

Πέθανε και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999, στις 15.30 μ.μ., από το Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, η ΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.

Στη μνήμη της, τα μέλη της ΚΟΒ Περισσού, της οποίας ήταν μέλος, προσφέρουν 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ