ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Γενάρη 2004
Σελ. /40

Αμέρικαν μπαρ(μπούτσαλα)

«Τενεκέδια»... με πτυχίο!

«Χρησιμοποιώ τη λέξη Δεξιά, διότι η ΝΔ έχει αντιλήψεις οι οποίες είναι συντηρητικές και είναι υπερβολικά συντηρητικές, μερικές φορές (...). Θα φέρω ένα παράδειγμα των τελευταίων ημερών. Ξαφνικά θα πρέπει να αναγνωριστούν τα διπλώματα όλων των κολεγίων που υπάρχουν στην Ελλάδα (...). Εχουμε τα Πανεπιστήμια, έχουμε το Σύνταγμά μας. Το αφήνω αυτό κατά μέρος. Εχουμε διπλώματα ορισμένης αξίας. Θα κάνουμε όλα τα διπλώματα σκουπιδόχαρτα (...); Τα διάφορα απίθανα κολέγια από απίθανους ανθρώπους θα βγάζουν κι αυτά διπλώματα, όπως του Πανεπιστημίου; Είναι αυτός στόχος;»...

(Κ. Σημίτης, 3/12/2003)

***

Τα θυμάστε αυτά; Πριν δυο μήνες, ήταν. Μόλις! Πριν δυο μήνες, η απόδειξη ότι η ΝΔ είναι «Δεξιά» - και μάλιστα «υπερβολικά συντηρητική Δεξιά» - ήταν η θέση της υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Το έλεγε ο ίδιος ο κ. Σημίτης. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που «ενθρόνισε» τον Γιώργο Παπανδρέου. Το έλεγε όλο το ΠΑΣΟΚ. Από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μιλούσε για «λαθρεμπόριο ελπίδας» και «επιχειρούμενη - εκ μέρους της ΝΔ - απαξίωση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εκατομμυρίων αποφοίτων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα» (Χρ. Πρωτόπαπας, 1/12/2003), μέχρι τον υπουργό Παιδείας που κατηγορούσε τη ΝΔ ότι με τη θέση της «δεν αναγνωρίζει καν την έννοια Πανεπιστήμιο» (Π. Ευθυμίου, 1/12/2003).

***

Πριν δυο μήνες... Τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται και λέει τα ίδια με τη ΝΔ! Αλλά εκείνα τα παπαγαλάκια που στα λεγόμενα της ΝΔ αναγνώριζαν τη «Δεξιά» και τη «συντηρητική Δεξιά», τώρα - που τα ίδια αυτά τα αντιδραστικά τα λέει ο Παπανδρέου - αναγνωρίζουν στα λόγια του τη «νεοτερικότητα» (!), τη «φρεσκάδα» (!!), την «ανανέωση» (!!!) και τη «δημοκρατική παράταξη»!!!!

Κάτι τέτοιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα. Τενεκέδες! Ετοιμοι να κάνουν την οποιαδήποτε κωλοτούμπα, ανά πάσα στιγμή! Ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο, ούτε αξιοπρέπεια. Τίποτα. Τενεκέδες! Με «πτυχίο».

Eurokinissi

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή Καλέντζι

1948 Συλλαμβάνονται στην Αθήνα και τον Πειραιά 1.400 δημοκρατικοί πολίτες και άλλοι 650 στο Νομό Ηλείας.

1962 Ο μητροπολίτης Αττικής Ιάκωβος εκλέγεται αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αλλά δύο μέρες αργότερα κατηγορείται δημοσίως από τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Γεωργακόπουλο και τον απόστρατο στρατηγό Μπενή - Ψάλτη για «ακατονόμαστες πράξεις» και αποφασίζεται η παραπομπή του στο Ανώτατο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, με κύριο μάρτυρα κατηγορίας τον αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Καντιώτη.

1968 Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Ο υδράργυρος κατεβαίνει στους -24 βαθμούς στο Νευροκόπι και στους -22 στη Βυτίνα. Στην περιοχή του Ναυαρίνου βυθίζεται αύτανδρο το ελληνικό φορτηγό «Εύελπις» με 16μελές πλήρωμα.

1971 Διακόπτονται μέσα σε βαθιές διαφωνίες οι μυστικές συνομιλίες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και των δυτικών εταιριών πετρελαίου που διεξάγονται στην Τεχεράνη. Οι χώρες του Περσικού Κόλπου, που ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών του «μαύρου χρυσού», απαιτούν την αύξηση των τιμών πώλησης.


Η σάρα και η μάρα...

Τώρα που διάφορα «ρετάλια» (κατά την ορολογία Πάγκαλου) επανακάμπτουν, και επειδή πολύ μας συγκίνησε η προχτεσινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για τη Δαμανάκη, θέτουμε στην κρίση σας την παρακάτω δήλωση:

«Είναι αλήθεια ότι η υποψηφιότητα της κ. Δαμανάκη δε συσπείρωσε τα ίδια τα κόμματα, τα οποία την υποστήριξαν επισήμως. Αυτό δείχνει ότι η επιλογή αυτή όπως έγινε και θα έλεγα περισσότερο η διαδικασία επιλογής, αλλά και το πρόσωπο, δεν ήταν εκείνο που θα μπορούσε να δώσει ένα αποτέλεσμα»...

Σωστά καταλάβατε. Η δήλωση έγινε (στο «Φλας», 12/10/1998) την επομένη του εκπληκτικού ποσοστού της τάξης του ...17%, που πήρε η κ. Μ. Δαμανάκη, η κοινή υποψήφια των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τη δημαρχία της Αθήνας. Ορθώς επίσης αντιληφθήκατε ότι η δήλωση είναι του κ. Γ. Παπανδρέου...

Ιδια... (μου)Σούδα

Αν δε ζητήσει ο Μίλερ από τον Παπανδρέου να στείλει Ελληνες στρατιώτες στο Ιράκ, τότε από ποιoν θα ζητήσει; Αλλωστε, ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκάθαρη θέση σ' αυτά τα θέματα. Οπως έχει διατρανώσει,

αφ' ενός

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα»!!! (Γ. Παπανδρέου, «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000),

αφ' ετέρου

«Συμπράξεις Ελλήνων και Αμερικανών είναι θετικές και για τη χώρα μας. Σας δίνω την αμερικανική λογική»!!! (Γ.Παπανδρέου, «Εξυπνο Χρήμα», 27/9/1997).

Εμάς η απορία μας είναι άλλη: Η ΝΔ τι λέει; Να τους στείλουμε ή να μη τους στείλουμε τους Ελληνες φαντάρους στο Ιράκ; Τι να του πούμε του Μίλερ; Να του πούμε «όχι» ή να του πούμε «ναι»;

Βέβαια, ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Διότι η απάντηση έχει δοθεί. Και από το ΠΑΣΟΚ. Και από τη ΝΔ. Με μια λέξη: Σούδα.

Ο ένας με κασκόλ. Ο άλλος με ανοιχτό πουκάμισο και τζιν παντελόνι. Ο ένας στα Ιντερνετ καφέ. Ο άλλος για «διάλογο» με τα νιάτα στο μπόουλινγκ. Και ο ένας και ο άλλος αποφάσισαν - λένε - να πιάσουν το σφυγμό της νεολαίας. Και τους έβαλαν οι διαφημιστές τους να «μπεμπεκίζουν». Οπως η Ντόλι. Ο κλώνος. Κάπως έτσι βλέπουν τη νεολαία. Σαν πρόβατο. «Επί σφαγή».

Κι όπως είπε και ο Κώστας Βουτσάς ...«τι Κωστίκας, τι Γιωρίκας»!

ΤΟ καραγκιοζιλίκι των τηλεοπτικών ΜΜΕ δεν έχει όριο...

***

ΕΚΤΑΚΤΗ σύνδεση με τα διόδια, «γιατί περνάει ο Παπανδρέου»...

***

ΕΚΤΑΚΤΗ σύνδεση με Καστρί, «γιατί μπαίνει στο σπίτι του ο Παπανδρέου»...

***

ΕΚΤΑΚΤΗ σύνδεση με το ...υπερπέραν, «γιατί βγήκε από σύσκεψη ο Παπανδρέου»!

***

ΚΑΙ αυτή η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό...

***

ΑΛΛΑ την επομένη των εκλογών, θα βγουν με ύφος 300 Πρετεντέρηδων και θα μιλάνε...

***

ΓΙΑ τη «δημοκρατία», για την «ελεύθερη επιλογή» του λαού και για την «ανεπηρέαστη κρίση των πολιτών»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ