ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
«Παρόντες» και απ' την Αγ. Βαρβάρα

Το δικό τους «παρών» στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συστράτευση, ενόψει μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εκλογικής μάχης και συμπόρευση στους αγώνες που έρχονται, δηλώνουν αγωνιστές από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Στο κάλεσμά τους εξάρουν την «αγωνιστική δράση και προσφορά του ΚΚΕ για τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία», σημειώνοντας πως αυτή η δράση «πρέπει να είναι οδηγός για τη στάση μας απέναντι στα σημερινά προβλήματα».

Πόσο μάλλον, επισημαίνουν, «σε μια εποχή που προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε ιδανικό και κοινωνικό όραμα, που θέλουν να μας υποτάξουν σε καθετί που πλήττει τη ζωή μας». «Το ΚΚΕ - συνεχίζει το κάλεσμα - στάθηκε στο πλευρό του λαού με συνέπεια και δίχως ταλαντεύσεις. Εμεινε όρθιο να παλεύει σε δύσκολες συνθήκες, ποτέ δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα, ποτέ δε σταμάτησε να καταπιάνεται με τα καθημερινά προβλήματα».

Οπως υπογραμμίζουν «ανεξάρτητα από τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις που μπορεί να έχουμε για κάποιες πλευρές της πολιτικής του είμαστε σίγουροι ότι αν το ΚΚΕ είχε ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού όπως άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο ελληνικός λαός θα βρισκόταν σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Την επομένη των εκλογών όλα τα προβλήματα θα είναι παρόντα. Ξέρουμε ότι δε θα λυθούν ριζικά με την ψήφο μας, αλλά η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Μάρτη θα δώσει ένα γερό χτύπημα στο δικομματισμό, ελπίδα και δύναμη στο μαζικό λαϊκό κίνημα για πιο αποτελεσματικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις».

Οι υπογράφοντες το κάλεσμα απευθύνονται «σ' όλους όσοι αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και αναζητούν διέξοδο» και τους καλούν «να συστρατευτούν και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ», επισημαίνοντας πως «έχουμε και πείρα και γνώση και θέληση, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε νέα πνοή στους αγώνες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

1. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ Ευάγγελος, δημόσιος υπάλληλος

2. ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ Σεβαστή, ελεύθερη επαγγελματίας

3. ΜΠΕΡΤΑΚΗΣ Αντώνης, συνταξιούχος

4. ΓΙΑΝΝΕΤΑΚΗΣ Μανώλης, οικοδόμος

5. ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑΣ Κώστας, έμπορος λαϊκής αγοράς

6. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Βασίλης, οικοδόμος

7. ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ Θόδωρας, επαγγελματίας

8. ΚΟΛΥΒΑΣ Ηλίας, δημόσιος υπάλληλος

9. ΜΠΙΣΤΙΤΖΑΝΟΣ Γιώργος, έμπορος λαϊκής αγοράς

10. ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ Αγγελική, δημόσιος υπάλληλος

11. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Αννα, άνεργη

12. ΠΟΛΙΤΗΣ Βαγγέλης, άνεργος

13. ΛΟΥΙΖΙΔΗΣ, επαγγελματίας

14. ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ Γιώργος

15. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ Παναγιώτης, δημόσιος υπάλληλος

16. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ Δήμητρα, γυναικολόγος

17. ΚΩΣΤΟΛΙΑ Ευθυμία, δημόσιος υπάλληλος

18. ΣΚΟΡΔΟΣ Σταμάτης, συνταξιούχος ναυτεργάτης

19. ΔΟΡΓΑΜΑΤΖΟΓΛΟΥ Στέλιος, δημόσιος υπάλληλος

20. ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ Γεράσιμος, επιχειρηματίας

21. ΑΡΙΑΝΟΥΤΣΟΣ Μπάμπης, δημόσιος υπάλληλος

22. ΚΑΡΑΣ Παύλος, δημόσιος υπάλληλος

23. ΔΟΥΜΠΙΩΤΗΣ Χρήστος, δημόσιος υπάλληλος

24. ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ Φώτης, δημόσιος υπάλληλος

25. ΤΟΥΙΣΙΣΟΓΛΟΥ Μάκης, ελεύθερος επαγγελματίας

26. ΑΡΙΑΝΟΥΤΣΟΣ Αντώνης, συνταξιούχος

27. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Γιώργος, βιοτέχνης

28. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ Ανδρέας, επαγγελματίας

29. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Χριστόφορος, συνταξιούχος ΤΕΒΕ

30. ΜΟΣΧΟΣ Φίλιππας, έμπορος

31. ΜΟΣΧΟΥ Παναγιώτα, έμπορος

32. ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ Γρηγόρης, ιδιωτικός υπάλληλος

33. ΔΑΝΕΛΑΤΟΥ Ασπασία, ιδιωτικός υπάλληλος

34. ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ Σταυρούλα, οικιακά

35. ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος

36. ΜΠΕΡΓΕΛΕ Ευγενία, καθηγήτρια

Μεγάλες οι ελλείψεις στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης

Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ εξαρτάται από τον πατριωτισμό των υπαλλήλων. Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο περιφερειακό υποκατάστημα Θεσσαλονίκης του ΙΚΑ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το υποκατάστημα παραμένουν άλυτα. Η έλλειψη προσωπικού αγγίζει το 40%, αφού μόλις 281 υπάλληλοι απασχολούνται στο σύνολο των 466 οργανικών θέσεων που προβλέπονται. Στην πλειοψηφία τους κάνουν υπερωριακή απασχόληση, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους ρυθμούς εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, παρά τον τεράστιο όγκο δουλιάς. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι διεκπεραιώνουν υποθέσεις για όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξάλλου και η περίφημη μηχανοργάνωση δεν προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αλλά και οι αμοιβές των υπαλλήλων είναι χαμηλές. Εργαζόμενοι με 30 και 35 χρόνια υπηρεσίας αμείβονται με 1.200 ευρώ το μήνα. Ενώ συνάδελφοί τους με 20-25 χρόνια υπηρεσία δεν παίρνουν ούτε 1.100 ευρώ, ποσό που το ΚΚΕ προτείνει να αποτελεί τον κατώτερο βασικό μισθό ως μίνιμουμ αίτημα που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

«Αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, θα βλέπουμε ουρές και συντάξεις να βγαίνουν όταν ο συνταξιούχος θα έχει ήδη φύγει από τη ζωή», σχολίασε ο Γ. Χουρμουζιάδης. Και απαντώντας στο πάγιο αίτημα των ίδιων των εργαζομένων για προσλήψεις προσωπικού, πρόσθεσε «εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό. Επίσης πιστεύουμε πως η φροντίδα του κράτους πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξυπηρετείται ο εργαζόμενος. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται αλλαγή πολιτικής». Και κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ, προκειμένου πιο αποτελεσματικά να διεκδικήσουν λύση των προβλημάτων τους, αλλά και συνολικά την ανατροπή αυτής της πολιτικής που βάζει στο περιθώριο τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλιάς.

ΗΜΑΘΙΑ
Με το ΚΚΕ άνθρωποι του πολιτισμού

Ανθρωποι του πολιτισμού, δημιουργοί του Νομού Ημαθίας, δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ.

Οπως αναφέρουν: «Αρνούμενοι την "εργολαβία" της τέχνης, την εμπορευματοποίησή της, τη συρρίκνωση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, τις "ιδιωτικοποιήσεις" της παιδείας.

Αρνούμενοι το 0,03% του κρατικού προϋπολογισμού για τον Πολιτισμό, το "άτυχο" μέλλον σήμερα της νεολαίας, την επερχόμενη στείρωση του Λαϊκού Πολιτισμού.

Αρνούμενοι το "απεχθές" της κατευθυνόμενης δικομματικής πόλωσης, το Αβατον και το Αλαλον, κατανοώντας το "Νέο" του Παλαιού και εξυμνώντας την Ειρήνη υπερασπίζοντάς την.

Συγκλίνουμε και εντάσσουμε την ψήφο μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την αυριανή υγιή "αναγνωσιμότητά" μας, την καθαρή συνομιλία με το Λαϊκό Κίνημα, για μέλλουσα δράση στο αγαθό: "Καλή Κοινωνία", ενισχύοντας τον εκλογικό αγώνα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Νομό Ημαθίας».

Το κείμενο υπογράφουν:

ΣΚΟΥΠΕΡ Δημήτριος, Ζωγράφος (Νάουσα),

ΤΣΕΧΟΣ Ηλίας, Ποιητής (Γιαννακοχώρι),

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ Γιώργος, Ηθοποιός (Νάουσα),

ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Πυθαγόρας, Χρονογράφος (Βέροια),

ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Χρήστος, Ποιητής (Νάουσα),

ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ Νατάσα, Ποιήτρια (Αλεξάνδρεια),

ΜΠΟΣΚΟΥ Κατερίνα, Ηθοποιός (Νάουσα),

ΑΛΕΥΡΑΣ Χρήστος, Γλύπτης (Αλεξάνδρεια),

ΤΡΑΪΟΥ Ελένη, Δημοσιογράφος (Νάουσα),

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Πρόδρομος, Αρθρογράφος (Μελίκη).

Κατάθεση Τσοβόλα

Επί σαράντα λεπτά κατέθετε χτες στην πταισματοδίκη που ερευνά τα στοιχεία της μήνυσης που κατέθεσε κατά τηλεοπτικών σταθμών ο Δημήτρης Τσοβόλας. Σύμφωνα με δηλώσεις του προσκόμισε συμπληρωματικό υπόμνημα με στοιχεία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, τα οποία αποδεικνύουν ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν διαπραχθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ