ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 20 του Μάρτη

Πλατιά σύσκεψη προετοιμασίας την Παρασκευή 12 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

Η ΕΕΔΥΕ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) που κήρυξε την 20ή Μάρτη ως ημέρα αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, καθώς και αλληλεγγύης στους αγωνιζομένους λαούς έχει ήδη εξαγγείλει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου και προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας για την επιτυχία του, καλούμε όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μέρος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μάρτη 2004 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ - Κάνιγγος 27, στον 5ο όροφο).

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και πέντε χρόνια μετά τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και ενώ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα «έχουν βάλει στο στόχαστρο τον αδούλωτο λαό της Κούβας, τη ΛΔ Κορέας, τη Συρία κ.ά.». Οπως, δε, υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, «στα εγκλήματα αυτά συμμετείχε και η χώρα μας με ευθύνη της τότε κυβέρνησης και της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επίσης συμμετέχει με ελληνικά στρατεύματα στις κατοχικές δυνάμεις».

Το συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη θα λειτουργήσει ως αφορμή ώστε εργαζόμενοι, νεολαία και όλοι οι αγωνιστές της ειρήνης να δώσουν μαχητικό «παρών» για:

-- Να μπει φραγμός στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

-- Να ανατραπεί η «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

-- Να συμπαρασταθούμε στον ιρακινό λαό, στους Παλαιστίνιους, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-- Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από τις άλλες χώρες και να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.

Συγχαίρουν το ΚΚΕ εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα

ICON

Συνεχίζεται η αποστολή χαιρετιστήριων επιστολών από κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα προς την ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εκφράζουν συγχαρητήρια για την εκλογική παρουσία του.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας

Προχτές, με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικοινώνησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να εκφράσει τα συγχαρητήρια του κυπριακού κόμματος προς το ΚΚΕ για την εκλογική επιτυχία του.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

«Αγαπητοί σύντροφοι! Συγχαίρουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, όλους τους κομμουνιστές και την ηγεσία του κόμματός σας για την επιτυχία στις κοινοβουλευτικές εκλογές! Συνεχίστε τον αγώνα σας! Ευχόμαστε να δυναμώσει η φιλία και η συνεργασία μας! Αλφρεντ Ρούμπιξ - Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας».

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας

«Με μεγάλη χαρά μάθαμε τα νέα των εκλογών στην Ελλάδα. Συγχαίρουμε όλους τους συντρόφους κι ευχόμαστε να συνεχίσετε τη δράση σας προς όφελος του λαού σας! Βλαδίμηρας Τρόσενκα - Αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λιθουανίας».

Οι Κομμουνιστές της Ισπανίας

«Οι Κομμουνιστές της Ισπανίας χαιρετίζουν με ικανοποίηση το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής για το κόμμα σας.

Η αύξηση των ψήφων και του αριθμού των βουλευτών που εξασφάλισε το ΚΚΕ αποτελεί αρωγή για τη συνέχιση του αγώνα υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων Ελλάδα.

Η νέα σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου επιβάλλει στους Κομμουνιστές, αλλά και τις προοδευτικές δυνάμεις να ενδυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να επιβάλει η ΕΕ και στη χώρα σας.

Εχετε τη συντροφική μας αλληλεγγύη. Quim Boix».

Το Κόμμα Εργατών Ουγγαρίας

«Αγαπητή Συντρόφισσα Παπαρήγα, Εκ μέρους του Κόμματος Εργατών της Ουγγαρίας και προσωπικά σας στέλνω τα πιο ειλικρινά συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ. Παρακαλούμε να εκφράσετε τις καλύτερες ευχές μας σε όλους τους Ελληνες κομμουνιστές, στους φίλους και τους συμμάχους μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα σας επιτυχία καταδεικνύει ξεκάθαρα το σωστό χαρακτήρα της επαναστατικής πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ, τον συνεπή αγώνα σας εναντίον του καπιταλισμού. Εμείς, οι Ούγγροι κομμουνιστές, είμαστε βαθιά δεσμευμένοι στην ιδέα του αγώνα εναντίον του καπιταλισμού για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη βάση για την ενίσχυση των θέσεων των κομμουνιστικών κομμάτων. Θεωρούμε ότι ο συνεπής μαζικός αγώνας θα πρέπει να είναι η βάση για τη διεθνή συνεργασία των κομμάτων μας, επίσης. Σας ευχόμαστε και νέες επιτυχίες. Gyula Thurmer Πρόεδρος, Κόμμα Εργατών της Ουγγαρίας (Hungarian Workers' Party)».

Το Κόμμα Εργατών Βελγίου

«Αγαπητοί σύντροφοι, Συγχαίρουμε το Κόμμα σας, την ηγεσία και τους αγωνιστές σας, καθώς και τους συμπαθώντες σας, για το εξαίρετο αποτέλεσμά σας στις κοινοβουλευτικές εκλογές. Σε μάλλον δύσκολες περιστάσεις, μπορέσατε να αυξήσετε τον αριθμό των κοινοβουλευτικών σας εδρών από ένδεκα σε δώδεκα. Η πολιτική σας δουλιά στις μάζες, η οποία κατέστησε αυτή τη νίκη δυνατή, είναι πηγή έμπνευσης για εμάς. Με τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας, Baudouin Deckers, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Επικεφαλής Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Κόμμα Εργατών Βελγίου».

Το ΚΚ Αυστρίας

«Αγαπητοί σύντροφοι, θέλουμε να σας συγχαρούμε για την εκλογική σας επιτυχία. Με τις καλύτερες ευχές μας, Walter Baier, πρόεδρος του ΚΚ Αυστρίας, Irene Filip, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ΚΚ Αυστρίας».

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

«Σχετικά με το καλό εκλογικό αποτέλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις γενικές εκλογές σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στο Κόμμα και την Κεντρική του Επιτροπή με ευχές για μια επιτυχή αντιπροσώπευση των συμφερόντων των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο. Γκόραν Μάρκοβιτς, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης».

Συγχαρητήρια από τον Μ. Θεοδωράκη

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Στην επιστολή, συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Προς την Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα

Αγαπητή Αλέκα

Σε συγχαίρω για τον αγώνα τον καλό και τον δύσκολο που έδωσες μαζί με όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΚΚΕ, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή φωνή αντίστασης μέσα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά ο Λαός μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Πιστεύω ότι κάθε επόμενη μέρα θα γίνεται όλο και πιο πολύ μέρα της Αριστεράς από την άποψη ότι τα προβλήματα θα οξύνονται και οι αυταπάτες θα διαλύονται.

Εύχομαι η σημερινή παρουσία του ΚΚΕ στη Βουλή και στην Κοινωνία να γίνει εφαλτήριο για τη μεγάλη συσπείρωση των Λαϊκών Δυνάμεων που προσδοκούν μια Πατρίδα χωρίς εξαρτήσεις και έναν Λαό χωρίς καταναγκασμούς.

Με εκτίμηση,

Μίκης Θεοδωράκης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ