ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Μάρτη 2004
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Στη Ριζούπολη τα σπουδαία

Το ματς Ολυμπιακού -ΑΕΚ «κλέβει» την παράσταση

Sportidea

Το ματς Ολυμπιακού -ΑΕΚ «κλέβει» την παράσταση
Στα γήπεδα της Ριζούπολης και της Ν. Σμύρνης επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 23ης αγωνιστικής στην Α΄ εθνική, αφού εκεί αγωνίζονται οι «μονομάχοι» του τίτλου. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο (θεωρητικά) ντέρμπι του προγράμματος, ενώ ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» που σαφώς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και περιμένουν με ανεβασμένη ψυχολογία την ΑΕΚ. Ο Προτάσοφ είδε με ικανοποίηση ότι μπορεί να υπολογίζει τους Καρεμπέ, Καφέ ακόμα και τον Πατσατζόγλου και μοναδικό πρόβλημά του παραμένει ο Βενετίδης. Χωρίς άγχος, ισχυρίζονται ότι, θα παραταχθούν οι «κιτρινόμαυροι» με σκοπό το καλύτερο, από το οποίο δεν εξαιρούν και το διπλό. Ο Ντουμιτρέσκου, που χτες εξέπληξε τους πάντες δίνοντας ρεπό στους παίχτες, θα διαπιστώσει σήμερα αν θα τεθούν στη διάθεσή του οι Μόρας, Καψής. Πάντως για τον δεύτερο οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες.

Η χαρά του Σουμ ότι έχει «γλυκό πονοκέφαλο» λόγω της έλλειψης απουσιών, μετριάστηκε χτες. Η ΦΙΦΑ ενημέρωσε ότι ο Μόρις δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί, μέχρι η αρμόδια επιτροπή να αποφανθεί για τιμωρία του ή όχι. Κατηγορείται, μαζί με άλλους συμπαίχτες του, για επίθεση στο διαιτητή της αναμέτρησης Ν. Αφρική - Ζάμπια. Πάντως στη δύσκολη έδρα οι τριφυλλοφόροι θα επιδιώξουν ν' ανατρέψουν την κακή παράδοση, με τη βοήθεια των Παπαδόπουλου, Μικάελσεν, Σανμαρτεάν. Αντίθετα οι «κυανέρυθροι» αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Ο Μπουμπένκο δεν υπολογίζει τους τραυματισμένους Πίνο, Τζουλιάνο και τους τιμωρημένους Κλίμεκ, Λαγωνικάκη.

Την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη για τους «ασπρόμαυρους» να είναι μονόδρομος, ώστε να κρατήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Αιγάλεω υποδέχεται τον Πανηλειακό που παλεύει για τη σωτηρία του, ενώ η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, η Χαλκηδόνα, φιλοξενεί τον Ηρακλή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής: Το Σάββατο στις 17.00 ΟΦΗ - Ακράτητος (ΝΕΤ) και στις 19:00 Αιγάλεω - Πανηλειακός (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Στις 15:00 Ξάνθη - Προοδευτική, στις 16:45 Καλλιθέα - ΠΑΟΚ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), στις 17:00 Χαλκηδόνα - Ηρακλής (NET), και στις 19:00 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (NET), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (TV Magic), Αρης - Ιωνικός (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

  • Για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις συναντήσεις: Λεβαδειακός - Κασσάνδρα (Σάββατο), Πανσερραϊκός - Απόλλων Αθηνών, Πατραϊκός - Καλαμαριά, Εθνικός Αστέρας - Ατρόμητος Αθηνών, Κέρκυρα - Γιάννινα, Καλαμάτα - Εργοτέλης. Δε διεξάγονται τα παιχνίδια Ποσειδώνα Νέων Πόρων - Φωστήρα, Νίκης Βόλου - Παναχαϊκής. Ολες οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 15:00.
  • Στη Γ΄ Εθνική για την 28η αγωνιστική θα συναντηθούν αύριο στις 15.00: Ποντιακός Νέας Σάντας - Αγιος Δημήτριος, Ατσαλένιος - Λάρισα, Λύκοι - Ηλυσιακός, Δόξα Δράμας - Θρασύβουλος, Μαρκό - Ρόδος, Βύζας Μεγάρων - Βέροια και στις 17.00 Θύελλα Πατρών - Καστοριά, Χαλκίδα - Κιλκισιακός.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μάχες σε ουρά και κορυφή

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Σπόρτιγκ και του Ηρακλή με την ΑΕΚ στο «Ιβανώφειο» ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Το Σάββατο Μαρούσι - Πανιώνιος, Ηλυσιακός - Ολυμπιακός, Μακεδονικός - Περιστέρι.

Με νωπές ακόμα τις δάφνες από την πρόκριση στο φάιναλ φορ της FIBA Europe League, το Μαρούσι υποδέχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον Πανιώνιο, ο οποίος στις τελευταίες αγωνιστικές έχει ανακάμψει πλήρως και διεκδικεί με αξιώσεις την όγδοη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Στους άλλους αγώνες του Σαββάτου, ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον Ολυμπιακό με στόχο τη νίκη που θα φέρει το συγκρότημα των Ιλισίων πιο κοντά στη σωτηρία, ωστόσο οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Ακόμη, το Περιστέρι ταξιδεύει στην Κοζάνη με κομμένα φτερά, καθώς τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν το σύλλογο των δυτικών προαστίων. Ετσι, ο ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα Μακεδονικός δείχνει να είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ειδικά αν οι παίκτες του Παναγιώτη Ζωντού εκμεταλλεύτηκαν επαρκώς τις ημέρες της διακοπής.

Την Κυριακή, το ενδιαφέρον στρέφεται στα Πατήσια και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και του Ηρακλή με την ΑΕΚ θα κρίνουν πολλά όσον αφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος και την είσοδο στην τετράδα.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει τη βαριά ήττα από τη Σιένα και να επιστρέψει στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πολλές φορές τη φετινή σεζόν ότι δεν... αστειεύεται. Οι Θεσσαλονικείς πάντως εμφανίζονται σημαντικά πιο αδύναμοι εκτός έδρας και, ειδικά στην Αθήνα, αντιμετωπίζουν συνήθως πολλά προβλήματα.

Στο «Ιβανώφειο», ο νεανικός και πλήρως... ελληνικός Ηρακλής του Λευτέρη Κακιούση περιμένει την ΑΕΚ του Φώτη Κατσικάρη για ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη. Ο τεχνικός της ΑΕΚ προβληματίζεται τόσο από τη δύναμη της έδρας του «Γηραιού» όσο και από τους τραυματισμούς των Αμερικανών Τζένκινς και Λόλις, οι οποίοι μάλλον θα καταφέρουν τελικά να αγωνιστούν, αν και όχι απολύτως έτοιμοι.

Στην Πάτρα, ο τοπικός Απόλλων θα κυνηγήσει τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην παραμονή στην Α1 απέναντι στον Αρη, επιδιώκοντας παράλληλα να πάρει ρεβάνς για τη συντριβή από τους Θεσσαλονικείς στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Λαμία.

Στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ τέλος, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας θα παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την... επιβίωση στο πρωτάθλημα της Α1 κόντρα στο Ηράκλειο που «καίγεται» για τη νίκη για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΣΗΜΕΡΑ

16:30 Μακεδονικός - Περιστέρι, 19:00 Μαρούσι - Πανιώνιος, 19:00 Ηλυσιακός - Ολυμπιακός

ΑΥΡΙΟ

17:00 Απόλλων Πατρών - Αρης, 17:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, 17:00 Ιωνικός ΝΦ - Ηράκλειο, 19:00 Ηρακλής - ΑΕΚ.

«Μύλος» στο κύπελλο

Οσοι πιστέψατε ότι το φάιναλ φορ του Κυπέλλου τελείωσε με νικητή και τροπαιούχο τον Αρη πλανάσθε. Διότι η αθλητική δικαστίνα φρόντισε εκ των υστέρων να βάλει φωτιά στη διοργάνωση, κάνοντας δεκτή την ένσταση, που υπέβαλε ο Απόλλων Π. κατά του κύρους του ημιτελικού, και αποφασίζοντας το μηδενισμό του Αρη στο συγκεκριμένο αγώνα και την επανάληψη του τελικού, με αντιπάλους όμως τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Π.! Η κ. Σταματελοπούλου -Χαραλαμπίδου μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, παρακάμπτοντας τους ισχυρισμούς του Αρη περί ακυρότητας της ένστασης και απλώς εφάρμοσε την προκήρυξη του Κυπέλλου, που έχει καταρτιστεί από την ΕΟΚ και όπου αναφέρεται ρητώς ότι οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν 12 παίκτες, οι δύο εκ των οποίων θα πρέπει να είναι κάτω των 19 ετών. Από εκεί και πέρα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Απόλλωνα περί μη ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ, για να μην ισχύει αυτή η διάταξη μετά την πρώτη φάση του Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αυτή η συμφωνία, όμως δε συμπεριελήφθη ποτέ στην προκήρυξη του Κυπέλλου, δεν έχει περιβληθεί γραπτό τύπο κι επομένως δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει και άρα να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο από τη δικαστίνα.

Κατόπιν αυτής της απόφασης και το μηδενισμό του Αρη, ο τελικός πρέπει να επαναληφθεί με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Π. Η επιτροπή Κυπέλλου της ΕΟΚ, μάλιστα, αποτελούμενη από τους κ. Βιντζηλαίο, Κερεστετζή και Σιμωνίδη θα πρέπει να συνεδριάσει, για να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του.

Οπως είπε ο Γιάννης Δαμιανίδης «δεν περιμέναμε αυτή την απόφαση, αλλά θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ κι εκεί έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα δικαιωθούμε. Αλλωστε, δε θα είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο θα ανατρέψει πρωτόδικη απόφαση».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Λονδρέζικο ντέρμπι

Αποφεύχθηκε στα προημιτελικά, και αποκλείεται πλέον μέχρι και τον τελικό, η «τιτανομαχία» μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν. Η κληρωτίδα στάθηκε ...καλή με τις δύο - θεωρητικά τουλάχιστον - καλύτερες ομάδες που απέμειναν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Ρεάλ θα βρει απέναντί της τη Μονακό του Ακη Ζήκου στα προημιτελικά και η κάτοχος του τροπαίου, Μίλαν, τη Λα Κορούνια, που πέταξε εκτός τη Γιουβέντους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Τσέλσι και της Αρσεναλ, καθώς και η διπλή κόντρα της Πόρτο με τη Λιόν, που συμπληρώνουν τα οκτώ ζευγάρια της προημιτελικής φάσης η κλήρωση της οποίας (και των ημιτελικών) έγινε χτες στη Νιόν της Ελβετίας.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: 1. Πόρτο - Λιόν 2. Ρεάλ Μαδρίτης -Μονακό 3. Τσέλσι - Αρσεναλ 4. Μίλαν - Λα Κορούνια

***Προημιτελική φάση: 23 - 24 Μαρτίου / 6-7 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: 1. Νικητής -2 - Νικητής 3 2. Νικητής 1 - Νικητής 4

***Ημιτελική φάση: 20 - 21 Απριλίου / 4-5 Μάη

ΤΕΛΙΚΟΣ: Νικητής 1 - Νικητής 2

***Τελικός: 26 Μάη / «Αουφ Σάλκε Αρένα» - Γκελζενκίρχεν (Γερμανία)

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Νίκη του ελληνικού αθλητισμού και της ελληνικής γυμναστικής μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επιτρέψει στον Δημοσθένη Ταμπάκο να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την Παρασκευή δόθηκε το «πράσινο φως» στον παγκόσμιο πρωταθλητή των κρίκων και ασημένιο Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ για συμμετοχή με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι μόνο ο Βλάσης Μάρας από την ελληνική γυμναστική έχει κερδίσει απευθείας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μετά την απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ που είχε τον χαρακτήρα πρόκρισης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ