ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από το καλό στο καλύτερο

Νέο δείγμα θετικό για την Εθνική ομάδα και τη διατήρηση του αήττητου σερί. Η επικράτηση επί της Ελβετίας αλλά και η καλή εμφάνιση, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πιστοποίησαν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι σε καλό δρόμο. Οσοι λοιπόν προσδοκούν ικανοποιητική εμφάνιση και στα τελικά του EURO 2004, δικαιούνται να το κάνουν, στηριζόμενοι σε γεγονότα και βάσιμες ενδείξεις.

Τα θετικά σχόλια δεν προήλθαν μόνο από Ελληνες, αλλά και από αλλοδαπούς. Ο τεχνικός των Ελβετών, Γιάκομπ Κουν, π.χ. ανέφερε πως η ομάδα μας «έδειξε έμπειρη, με αυτοπεποίθηση και ίσως αποτελέσει την έκπληξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος». Από την πλευρά του ο Ρεχάγκελ, δήλωσε ικανοποιημένος από τα πρώτα 60 λεπτά αλλά... «Προβληματίστηκα με την εικόνα του τελευταίου ημιώρου, όταν και κινδυνέψαμε με ισοφάριση. Σε τέσσερις εβδομάδες θα παίξουμε με την Ολλανδία και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι».

Αιτιολογώντας το άσχημο μισάωρο ο Κατσουράνης, υποστήριξε: «Χαλαρώσαμε, αγχωθήκαμε και αυτό παραλίγο να μας στοιχίσει. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε, πηγαίνουμε καλά και γενικώς το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι πολύ καλό. Υπάρχουν παίκτες στην Εθνική που κάνουν τη διαφορά». Ο συμπαίχτης του και στην ΑΕΚ, Μιχάλης Καψής, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, σχολίασε: «Είναι ευχάριστο, το σερί των δεκαπέντε παιχνιδιών χωρίς ήττα. Θα είναι ακόμα πιο ευχάριστο να γίνει το σερί 16, 17 και ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί όμως που πρέπει να είμαστε έτοιμοι είναι στα τελικά της Πορτογαλίας. Γι' αυτό προετοιμαζόμαστε. Η φιλοσοφία του Ρεχάγκελ είναι να προσέχουμε, στην άμυνα, να μη δεχτούμε γκολ. Το έχουμε πετύχει, αυτό. Προσέχουμε τα νώτα μας και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε ένα γκολ. Ολα τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η φιλοσοφία του Ρεχάγκελ είναι θετική».

Ο Αγγελος Χαριστέας, στο SPORT FM, επισήμανε: «Ηταν ένα πείραμα για να δει ο προπονητής αν μπορούμε να παίξουμε και λίγο διαφορετικά. Εχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε οποιοδήποτε σχήμα. Τα 15 παιχνίδια, που η Εθνική μας έχει παραμείνει αήττητη, δείχνουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας». Θετικότατα σχόλια απέσπασε και το νεότευκτο «Παγκρήτιο Στάδιο», που θα φιλοξενήσει αγώνες του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Αχ, να ήταν ψέμα

Εχασε χτες το «ντέρμπι ζωής» ο Γιάννης Κυράστας

«Αντίο» Γιάννη...

Sportidea

«Αντίο» Γιάννη...
Μπορεί η χτεσινή μέρα να απαιτούσε αστεία και φάρσες, αλλά αυτή η είδηση μόνο τέτοια δεν ήταν. Μακάρι, δηλαδή, να ήταν... Αντίθετα, μέσα από την αλήθεια της, φανέρωνε τη σκληρή πραγματικότητα. Ο Γιάννης Κυράστας άφησε την τελευταία του πνοή στην «Ευρωκλινική Αθηνών», που νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα με βαριάς μορφής σηψαιμία. Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση τις τελευταίες μέρες, παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή της νοσηλείας του δόθηκε μια νότα αισιοδοξίας. Ολα αυτά, δυστυχώς, δεν επιβεβαιώθηκαν και ο Γιάννης Κυράστας δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, αφού η άνιση μάχη με το θάνατο αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη για να αντιμετωπιστεί από τον 52χρονο τεχνικό. Ο Γιάννης Κυράστας γεννήθηκε στις 25 Οκτώβρη 1952 στον Πειραιά και σαν ποδοσφαιριστής έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, αγωνιζόμενος με τον Ολυμπιακό (απ' όπου ξεκίνησε) και τον Παναθηναϊκό όπου έκλεισε την καριέρα του. Ηταν 46 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα, ενώ συμμετείχε και στο Κύπελλο Εθνών της Ιταλίας. Σαν προπονητής πέρασε από τους πάγκους του Εθνικού Ελληνορώσων, του Εθνικού Πειραιά, του Παναργειακού, του Πανηλειακού, του Πανιωνίου, του Ηρακλή, αλλά και δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο και έκλεισε την καριέρα του, το Δεκέμβρη του 2001. Για το θάνατο του Γιάννη Κυράστα, ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του ΠΣΑΤ, όπου εκφράζει την οδύνη του για το χαμό του Ελληνα προπονητή.

ΠΑΟ
«Μπηχτές» Νικοπολίδη

Εξω... απ τα δόντια αποφάσισε να μιλήσει ο Αντώνης Νικοπολίδης όσον αφορά τις σχέσεις του με τους διοικούντες του Παναθηναϊκού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην υπηρεσία «Vodafone Live» ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίος έχει παραγκωνιστεί τον τελευταίο καιρό από την ομάδα του. Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι λόγοι έχουν να κάνουν με εξωαγωνιστικά θέματα.. «Οι λόγοι που δεν παίζω στον Παναθηναϊκό δεν είναι αγωνιστικοί. Εγώ αισθάνομαι καλά. Από εκεί και πέρα το γιατί δεν παίζω στην ομάδα μου δεν είναι δικό μου θέμα. Είμαι γερός, έχω αποδείξει κατ' επανάληψη τι μπορώ να προσφέρω και φυσικά έχω μιλήσει με τον κύριο Ρεχάγκελ για τις τελευταίες εξελίξεις. Θέλω να είμαι καλά μέχρι τότε και μέσα από τη σκληρή δουλιά που κάνω - και θα συνεχίσω να κάνω - πιστεύω ότι θα τα καταφέρω». Οσον αφορά στην έκβαση της μάχης του τίτλου, έδειξε αισιόδοξος: «Από τη στιγμή που έχουμε και το ματς με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα το χάσουμε! Θέλουμε αυτόν τον τίτλο όσο τίποτε άλλο και θεωρώ ότι εμείς θα είμαστε τελικά αυτοί που θα σηκώσουν την κούπα τον ερχόμενο Μάιο».

Ολυμπιακή έκθεση

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση, με τίτλο «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μια άλλη έκθεση», φιλοξενείται από προχτές στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254). Πρόκειται για διαδραστική έκθεση που απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας. Επιδίωξή της, σύμφωνα με τους δημιουργούς, να δείξει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκφράζουν πολλαπλές πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές πτυχές της εποχής τους και έχουν πολλές διαφορετικές σημασίες για τα άτομα και τις κοινωνικές ομάδες που με κάποιο τρόπο συμμετέχουν σε αυτούς. Η έκθεση χρησιμοποιεί παραδοσιακά μέσα, αλλά και νέες τεχνολογίες. Πολυμέσα, τρισδιάστατα γραφικά, εικονική πραγματικότητα, λόγος και εικόνα, καθώς επίσης αντικείμενα και ειδικές κατασκευές.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Φωνές Σάκοτα

Μπορεί ο αγώνας κόντρα στην Τσιμπόνα να μην είχε καμιά βαθμολογική σημασία για τον Ολυμπιακό, η έκτη όμως εντός έδρας ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα δε θα μπορούσε παρά να εκνευρίσει τον Ντράγκαν Σάκοτα. Οι Κροάτες που και αυτοί ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα (70-68)... βγάζοντας έξω από τα ρούχα του τον Σέρβο τεχνικό που έκανε τη χαρακτηριστικότερη δήλωση για τους παίκτες τους. «Δεν το καταλαβαίνω. Μας πείραξε ο ήλιος και το καπουτσίνο; Εχουμε μείνει λίγοι και θα μείνουμε, αν χρειαστεί, ακόμη λιγότεροι. Είμαι πικραμένος από αυτή την απόδοση και θα τους το πω. Δε θα τους βγει σε καλό. Η νοοτροπία αυτή δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό». Οπως είναι φυσικό ενόψει και της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα ο «Σαλέ» ήθελε να δώσει μήνυμα στους παίκτες του αφού η απόδοση των τελευταίων παιχνιδιών διόλου δεν έχει ικανοποιήσει τον «ερυθρόλευκο» τεχνικό.

ΠΡΟ-ΠΟ
Προβάδισμα ο άσος

Ο άσος λογικά θα έχει την τιμητική του στο τακτικό δελτίο αυτής της εβδομάδας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΑΕΚ-ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Εύκολα ή δύσκολα η Ενωση αναμένεται να επικρατήσει στα Ανω Λιόσια. Προτείνεται: 1

2. ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αναμφίβολα τον πρώτο λόγο έχουν οι πράσινοι στην Πολίχνη. Προτείνεται:

3. ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στο ντέρμπι των ουραγών στο Ελ Πάσο όλα είναι δυνατά. Προτείνεται: 1Χ2

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση της Ριζούπολης. Προτείνεται: 1

5. ΟΦΗ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Η ισοπαλία είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα στο Ηράκλειο. Προτείνεται: Χ

6. ΠΑΟΚ-ΙΩΝΙΚΟΣ: Από τα πλέον ισχυρά στάνταρ του δελτίου. Προτείνεται: 1

7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Ανοιχτή αναμέτρηση αναμένεται να γίνει στην Καισαριανή. Προτείνεται: 12

8. ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Ενα δύσκολο ματς όπου όλα είναι πιθανά. Προτείνεται: 12Χ

9. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΝΠ: Η ομάδα της Βοιωτίας έχει το πάνω... πόδι. Προτείνεται: 1

10. ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ενα περίεργο ματς είναι αυτό που θα γίνει στα Προσφυγικά. Προτείνεται: Χ

11. ΛΕΤΣΕ-ΡΟΜΑ: Αν και σε πτώση η ομάδα της πρωτεύουσας είναι πιο κοντά στη νίκη. Προτείνεται: 2

12. ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΡΕΤΖΙΝΑ: Οι γηπεδούχοι λόγω έδρας έχουν προβάδισμα. Προτείνεται: 1

13. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΜΠΡΕΣΙΑ: Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να φύγουν έστω με ένα βαθμό. Προτείνεται: Χ1

Σ13: ΚΙΕΒΟ-ΠΑΡΜΑ: Ισοδύναμες οι δυο ομάδες. Προτείνεται: Χ

ΠΟΛΟ
Πρώτο βήμα

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Α1 πόλο ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός χτες, επικρατώντας στον πρώτο τελικό της Βουλιαγμένης με 7-6, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν συναρπαστική με τον Θοδωρή Καλακόνα να χαρίζει τελικά τη νίκη στην ομάδα του Βέσελιν Τζούχο μερικά δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Στα μέσα της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού με δύο κίτρινες κάρτες, λόγω έντονης διαμαρτυρίας προς τους διαιτητές. Τα εννιάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-2, 2-2. Ολυμπιακός: Θωμάκος 2, Θεοδωρόπουλος 2, Τρμπόγεβιτς 1, Πλατανίτης 1, Καλακόνας 1. Βουλιαγμένη: Αφρουδάκης Χ. 2, Μάζης 1, Αφρουδάκης Γ. 1, Χατζηδάκης 1, Κουτσογιάννης 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ