ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Πλατιά συζήτηση με τους εργάτες

Με καθημερινές περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Στερεά - Εύβοια, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία του αγωνιστικού - ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη Φωκίδα, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (ΕΚ) και τα σωματεία της δύναμής του, καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών», στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει το Σάββατο στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Λαού της Αμφισσας.

Στον πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η διοίκηση του ΕΚ αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αμφισσας, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης, ενώ θα υπάρξει και προβολή βιντεοταινίας.

Για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 1ης Μάη προετοιμάζονται και οι ταξικές δυνάμεις της Εύβοιας. Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο «Στρογγυλό» της παραλίας της Χαλκίδας στις 10.30 το πρωί.

Κλιμάκια συνδικαλιστών και εργαζομένων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν περιοδείες στα εργοστάσια της περιοχής - έχουν ήδη γίνει στην «Ελληνική Εταιρία Μπισκότων», στη «Μηχανική», στις ΣΕΛΜΑΝ, ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ και ΝΕΟΣΕΤ, ενώ θα ακολουθήσουν στον ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ και στους εργαζόμενους στο Δήμο Χαλκίδας, την ΓΚΑΛΕΝΙΚΑ και την ΚΕΜ, όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις και ομιλίες, αλλά και στα «Ναυπηγεία Χαλκίδας», την «Ιντερκέμ», τις τράπεζες, τον ΟΑΕΔ και τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα πρωινά.

Ιδιαίτερη δουλιά κάνουν τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ και στα πολυκαταστήματα και η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, με τους συνδικαλιστές να περιοδεύουν στα γιαπιά συζητώντας με τους οικοδόμους την επικαιρότητα των μηνυμάτων της Πρωτομαγιάς και την αναγκαιότητα της έντασης της ταξικής πάλης και της αλλαγής των συσχετισμών.

Επίσης, ταξική απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο διοργανώνουν στο Αλιβέρι τα σωματεία Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας και ΒΙΟΜΕΚ, στις 9 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Και οι εργαζόμενοι της Φθιώτιδας θα τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ το Σάββατο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Μαχητικό «παρών» θα δώσουν οι εργαζόμενοι της Βοιωτίας στις δύο συγκεντρώσεις που διοργανώνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στη Λιβαδειά, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη Θήβα, στις 10 π.μ στην κεντρική πλατεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταξικό ενωτικό διήμερο

Από τον περσινή εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τον περσινή εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη
Το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ για τον ενωτικό - ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται κάθε μέρα στους χώρους δουλιάς και στις συνοικίες, με εξορμήσεις και συγκεντρώσεις που οργανώνουν σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και δεκάδες συνδικαλιστές.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου). Θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 30 Απρίλη στις 7 μ.μ. με την εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται στην κατοχή και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και θα κορυφωθούν το Σάββατο 1η Μάη με τη μεγάλη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα δράσεων των καπνεργατών, των εμποροϋπαλλήλων, των οικοδόμων και των άλλων κλαδικών συνδικάτων, εξελίσσεται και το πρόγραμμα εξορμήσεων του ΠΑΜΕ στις υπηρεσίες και τα εργοτάξια των ΟΤΑ.

Χτες κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ μετέφερε το κάλεσμα συστράτευσης με τις ταξικές δυνάμεις, στους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και στο μηχανουργείο. Στους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και ακόμη παλεύουν να κατακτήσουν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στους συναδέλφους τους συμβασιούχους που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ο Σ. Τσακμακίδης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που με πρόσχημα αυτή τη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποφάσισαν να συνεχίσουν την τακτική υποχώρησης από τις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις των εργαζομένων του κλάδου κηρύσσοντας «ολυμπιακή εκεχειρία», ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανεβάζουν «στροφές»

Με περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συσκέψεις σωματείων, γενικές συνελεύσεις εργαζομένων κι άλλες δραστηριότητες συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του ταξικού, αγωνιστικού γιορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα και χτες κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της δύναμής του περιόδευσαν σε δεκάδες εργασιακούς χώρους καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικά και μαζικά το «παρών» τους στις διήμερες εκδηλώσεις που αποφάσισε, οι οποίες κορυφώνονται με την απεργιακή συγκέντρωση, που συνδιοργανώνει με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, αυτή τη βδομάδα, ύστερα από πρόταση του Εργατικού Κέντρου, στους χώρους δουλιάς της Λάρισας πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας μιας ώρας και πολύμορφες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, ο γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς θα έχει έντονο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, με τη συναυλία αλληλεγγύης στους λαούς της Κύπρου, της Παλαιστίνης και του Ιράκ, την Παρασκευή, στις 9 μ.μ. με το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ» στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται και οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό Μαγνησίας, όπου η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Σάββατο, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 1ης Μάη προετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου διοργανώνει το Σάββατο απεργιακή συγκέντρωση. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και νωρίτερα, στις 9.30 π.μ. στην αγορά θα γίνει προσυγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.

Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει το Σάββατο και η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ η οποία θα γίνει στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη

Εξορμήσεις σε χώρους εργασίας πρωί και απόγευμα πραγματοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους σε ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό, αγωνιστικό γιορτασμό της 1η Μάη. Εχουν συνεδριάσει οι διοικήσεις όλων των σωματείων των οικοδόμων στα Γιάννενα και έχουν γίνει συσκέψεις σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία του γιορτασμού σε Αγρίνιο, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρτα. Επίσης, για την καλύτερη προετοιμασία έχουν συνεδριάσει τα σωματεία Ιματισμού Αγρινίου, Εμποροϋπαλλήλων Αγρινίου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, σήμερα συνεδριάζει των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Συγκεντρώσεις που έχουν οριστεί:

  • Γιάννενα, στις 10 π.μ., στο Δημαρχείο.
  • Αγρίνιο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Πρέβεζα, στις 9.30 π.μ., στο Φόρο.
  • Ηγουμενίτσα, στις 10 π.μ., στον Πεζόδρομο.
  • Αρτα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Λευκάδα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αγ. Μηνά.
  • Κέρκυρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο.
  • Ναύπακτος, στις 10 π.μ., στο Λιμάνι.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκδήλωση της ΚΝΕ

Εκδήλωση με θέμα «Οι νέοι με το ΠΑΜΕ ενάντια στην εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλισμό», διοργανώνει ο Εργατικός Τομέας Ηρακλείου της ΚΝΕ, σήμερα Τετάρτη 28 Απρίλη, με αφορμή το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η εκδήλωση γίνεται στην αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας στις 6 το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα περιλαμβάνει, επιπλέον, ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες, ποιήματα καθώς και εργατικό τραγούδι.

Σε ανακοίνωσή του ο Εργατικός Τομέας της ΚΝΕ καλεί τους νέους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά τόσο στην εκδήλωση όσο και στην Πρωτομαγιάτική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το Σάββατο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ