ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /40
Τηλεόραση
Παρενοχλήσεις... .

Η Ντέμι Μουρ στην ταινία του Μπάρι Λέβινσον «Αποκαλύψεις»
Η Ντέμι Μουρ στην ταινία του Μπάρι Λέβινσον «Αποκαλύψεις»
Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή κινηματογραφική βραδιά των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών. Από τις ταινίες που προβάλλονται να σημειώσουμε:

«Αποκαλύψεις». Αμερικανική ταινία σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Λέβινσον. Ο Τομ Σάντερς είναι στέλεχος μιας πολυεθνικής εταιρίας. Φιλόδοξος, θέλει ν' ανέβει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας, να κερδίσει την πολυπόθητη προαγωγή του και να τοποθετηθεί στη διοίκηση της εταιρίας. Η χαρά του όμως δε θα κρατήσει πολύ, όταν ανακαλύψει ότι το νέο του αφεντικό είναι η γυναίκα με την οποία στο παρελθόν είχε ζήσει μια θυελλώδη ερωτική σχέση πριν δέκα χρόνια. Η γυναίκα δε χάνει την ευκαιρία να κανονίσει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρώην εραστή της, προσπαθώντας ν' αναθερμάνει τη σχέση τους. Ο Τομ, όμως, είναι παντρεμένος με δυο παιδιά και δε θέλει να παίξει ένα νέο ερωτικό παιχνίδι μαζί της. Εκείνη θα τον απειλήσει ότι η αντίδρασή του στις ερωτικές της επιθυμίες, θα έχει συνέπειες στην επαγγελματική του καριέρα. Ο εκβιασμός της προϊσταμένης του, θα είναι η αιτία που ο Τομ, θα τη μηνύσει για σεξουαλική παρενόχληση. Πρωταγωνιστούν ο Μάικλ Ντάγκλας και η Ντέμι Μουρ. (ΣΤΑΡ 21.05)

«Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο». Κοινωνική δραματική αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Τοντ Σόλοντζ. Η Ντον είναι μια εντεκάχρονη άσχημη μαθήτρια, που φοιτά σ' ένα σχολείο όπου ο περίγυρος τής φέρεται εχθρικά. Η δασκάλα την τιμωρεί ακόμη και όταν δε φταίει, ενώ την ίδια αντιμετώπιση έχει και στο σπίτι της. Το οικογενειακό της περιβάλλον δεν την περιβάλλει με αγάπη και η μητέρα της δείχνει αδυναμία στη μικρότερη αδελφή της. Η Ντον μέσα σ' αυτόν τον κόσμο απεγνωσμένα ζητά κάποιον να της φερθεί ζεστά και φιλικά, κάποιον που να την αγαπήσει. Η μικρή μαθήτρια θα ζήσει ένα αδιέξοδο, γεμάτο προβλήματα, παρότι βρίσκεται σε μια ηλικία ευαίσθητη. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης επιχειρεί να θίξει προβλήματα της εφηβείας. Παίζουν οι Χίδερ Ματαράτσο, Μπρένταν Σέξτον Τζούνιορ και Ντάρια Καλίνινα. (ΕΤ-1 23.30)

Σήμερα η ραδιοφωνική «παροχή»

Τελικά σήμερα το απόγευμα στη Βουλή αναμένεται να συζητηθεί η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, για την παροχή προσωρινής άδειας σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Η τροπολογία έχει ενταχθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου για «Αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας». Ο υπουργός Τύπου με μια χειρονομία «καλής θέλησης», προς τους ιδιοκτήτες όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτη, νομιμοποιεί το άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούσαν την 1η Νοεμβρίου 1999 θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες μέχρι την έκδοση της απόφασης του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ, για την προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων αδειών λειτουργίας τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών. Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφαση οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εξακολουθούν να θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες εντός των ορίων του αντίστοιχου νομού, εφόσον υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία και μέχρι την έκδοση της απόφασης του υπουργού Τύπου με την οποία θα χορηγηθούν οι άδειες λειτουργίας.

Πρώτο ψηφιακό «σήμα»

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης της «Multichoice» με το δημόσιο. Η «Multichoice», μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης από τον υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα, είναι έτοιμη να εκπέμψει συνδρομητικό ψηφιακό πρόγραμμα. Η ψηφιακή τηλεόραση με την υπογραφή της σύμβασης θα είναι πλέον μια πραγματικότητα. Στη «Multichoice», όπως είναι γνωστό, συμμετέχουν η «Netmed» με ποσοστό 52%, ο «Τηλέτυπος» με 41% και η εταιρία «Lumiere» με 7%. Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της συμμετοχής στη «Multichoice» και του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Τα χαρτιά τους δεν έχουν ανοίξει ακόμη τουλάχιστον φανερά ο ΟΤΕ και η ΕΡΤ, για το ρόλο που θα παίξουν στη νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μία δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα με τη συμμετοχή του ΟΤΕ, της ΕΡΤ, του ιδιοκτήτη του SEVEN X Γ. Μπατατούδη και της τηλεόρασης ALPHA. O Γ. Μπατατούδης, ως γνωστόν, ήδη έχει υποβάλει αίτηση για άδεια ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης, της «Intersat», ο φάκελος της οποίας έχει σταλεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον τηλεμαραθώνιο αγάπης, ανέρχεται σε 130 εκατ. δρχ. Ο τηλεμαραθώνιος μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ τη Δευτέρα 13 του Δεκέμβρη σ' ένα πρόγραμμα που διήρκεσε περίπου εννέα ώρες. Οι προσφορές συνεχίζονται.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ