ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 2004
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Αγγελής
Δημήτρης Αγγελής
Φωτ. 2

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΤΟΣ. Επί 62 συναπτά χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Εμεινε πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του κομμουνισμού ως το τέλος της ζωής του.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Κολωνακίου θα τον θυμούνται πάντα και υπόσχονται να

ακολουθήσουν με συνέπεια την αγωνιστική προσφορά του.

  • Συμπληρώθηκαν επίσης 40 μέρες από τότε που τόσο τραγικά και αναπάντεχα έχασε τη ζωή του ο αγωνιστής της Ειρήνης και οπαδός του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑΣ Χρήστου ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 385 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου.

Μέλη της ΚΟΒ Κολωνακίου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη- ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, παιδιάτρου, μέλους της ΕΠ της ΚΟ Πειραιά και του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην Αχτίδα Υγείας, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ, 150 ευρώ.

Ο σύζυγος Τάκης Μιχαλάκος

Οι κόρες της Μαρία, Αμαλία, Γεωργία

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Παναγιώτα Νικολαΐδου

* * *

Φωτ. 4

Στις 4 Απρίλη 2004 έφυγε από τη ζωή ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΟΣ, μέλος της ΚΟΒ Δεσφίνας. Γεννήθηκε στη Δεσφίνα το 1926, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πιάστηκε αιχμάλωτος, πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και κρατήθηκε στις φυλακές της Αίγινας, από όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1953.

Σοφία Μιχαλάκου
Σοφία Μιχαλάκου
Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ΕΔΑ, με τη μεταπολίτευση, πέρασε στο ΚΚΕ και αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΟΣ, πατέρας του Χαράλαμπου, ΕΑΜίτης στην Κατοχή, κυνηγήθηκε μετά τη Βάρκιζα όπως και όλη η οικογένειά του από παρακρατικούς και κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πιάστηκε και δολοφονήθηκε στο δρόμο Δεσφίνας-Ιτιάς.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΟΣ, αδελφός του Χαράλαμπου, μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή, σκοτώθηκε σε μάχη στην περιοχή Αργοστήλια του Παρνασσού.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΓΗΣ, πεθερός του Χαράλαμπου, μέλος του ΕΑΜ Δεσφίνας, δολοφονήθηκε μαζί με τον Θεόδωρο Μίχο.

Στη μνήμη τους μέλη της ΚΟΒ Δεσφίνας και συναγωνιστές τους από το Παράρτημα Ιτιάς-Κίρρας-Δεσφίνας της ΠΕΑΕΑ, προσφέρουν, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

φΩΤ.

Στις 14 Γενάρη 2004 έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας Μάνα ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από την Αργυρούπολη Δράμας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ.

Στη μνήμη της οι κόρες της, ο γαμπρός της και τα εγγόνια της προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Τις πρώτες μέρες του Απρίλη 2004 πέθανε και κηδεύτηκε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΤΣΑΛΑ. Η ίδια, ο άντρας της και όλη η οικογένειά της στάθηκαν πάντα κοντά στο εργατικό και αριστερό κίνημα. Ο άντρας της πιάστηκε και φυλακίστηκε.

Στη μνήμη της φίλοι της Εθνικής Αντίστασης πρόσφεραν, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 40 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ,

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από το χωριό Ζέλε Αταλάντης, η Χρυσούλα και ο Γιώργος Πολυμερίδης πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ και Κοινωνικών Κινημάτων Ζωγράφου, 15 ευρώ.


Νίκος Κουμάτος
Νίκος Κουμάτος

Κώστας Φιλόπουλος
Κώστας Φιλόπουλος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ