ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Γρηγοριάδης Κώστας

Γιάννος - Πάνος (ΑΛΦΑ) σημειώσατε 1-2-Χ, μετά την τηλεοπτική κόντρα τους! Για την οικονομία μάλωναν...

***

Γιάννο - Πάνο: Ζήτω το Μάαστριχτ!!!

***

ΣΥΝ: Ομοίως...

***

ΗΠΑ - «Αλ Κάιντα»: Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο...

***

Η «Αλ Κάιντα» (του Μπιν) αποκεφάλισε Αμερικάνο όμηρο, ως αντίποινα για το βασανισμό Ιρακινών ταλαίπωρων!!!

***

Εμπόριο οργάνων σώματος παιδιών! Μεμονωμένο φαινόμενο θα είναι, ολίγων καθαρμάτων...

***

Από τα πολλά, όμως, που «ανθούν» στον «ελεύθερο κόσμο»...

***

ΝΔ: Ακρίβεια; Το ΠΑΣΟΚ είχε τον Κουλούρη! Εσείς, παρότι δεν έχετε τον Κουλούρη σας, θα τα κάνετε εξίσου χάλια...

***

Χάλια, για τους τηλέπαθους απασών των παρατάξεων, εννοείται...

***

Ο Μίχας (Νομάρχης Πειραιά) το έχει ρίξει στη διαφάνεια!!! Κάθαρση κάνει κι αυτός στη Νομαρχία! Μετά την ευδόκιμη θητεία του στα συνδικάτα, όπου διέπρεψε ως εργατοπατέρας, διαπρέπει και στο κυνήγι της ...διαφθοράς!!!

***

Στα συνδικάτα δεν του είχαν πέσει στην αντίληψη τα της διαφθοράς! Εκεί όλα γίνονται νόμιμα...

***

Συζήτηση στη ΝΕΤ (πρωί) για τις ροζ αγγελίες! Πάσκιζαν οι συζητούντες να βρουν τρόπους κατάργησής τους!!! Και όπως άλλοι, ψάχνουν...

***

Ψάχνουν οι γενικώς - και υποκριτικώς - ευαίσθητοι...

***

Σάκη, καλή (δηλαδή good) επιτυχία!!!!!

***

Τι τραβάμε ως τηλέπαθοι...

***

Sakis...


Γρηγοριάδης Κώστας


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιματηρή κλιμάκωση

Θέατρο αιματηρότατων συγκρούσεων, και χτες, η συνοικία Ζαϊτούν, όπου επικρατεί απόλυτη απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ισχυρότατες ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν διαρκώς μετά το διαμελισμό 6 Ισραηλινών στρατιωτών από την ανατίναξη του οχήματός τους κατά τη διάρκεια μάχης


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αμπού Γκράιμπ

Δικαιοσύνη, στη γλώσσα των Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών, είναι να παραπέμπεις στα «αμερόληπτα» αμερικανικά στρατιωτικά δικαστήρια ένα μάτσο φαντάρους και να τους στερείς την τιμή να γυαλίζει κάποια μέρα στο πέτο τους το τενεκεδένιο παράσημο της ανδρείας για τη συμμετοχή τους στην «απελευθέρωση» του Ιράκ. Και λίγες μέρες μετά το σάλο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες και οι αποκαλύψεις για τους απάνθρωπους βασανισμούς Ιρακινών κρατουμένων από τους νεοναζί - με όλη τη σημασία της λέξης - δεσμοφύλακες, να τοποθετείς νέο στρατιωτικό διευθυντή στο κολαστήριο της Αμπού Γκράιμπ έναν από τους διευθυντάδες που θήτευσαν στη βάση του Γκουαντανάμο.

Η «πολιτική αλλαγή», που υποσχόταν η «συμμαχία των προθύμων» στο Ιράκ, δεν άργησε να αποδώσει καρπούς. Χτισμένη τη δεκαετία του '60 από Αγγλους κατασκευαστές, που φαίνεται πως το 'χαν από τότε τάμα να κάνουν κάποια μέρα ανενόχλητοι τις μπίζνες τους στο Ιράκ, η φυλακή στέγαζε πολιτικούς κρατούμενους του καθεστώτος Σαντάμ και εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου. Σήμερα, στα μπουντρούμια της, στοιβάζονται και πάλι καθ' υποψίαν τρομοκράτες στα μυαλά και την ορολογία των συμμάχων. Μαζί τους, και κατάδικοι για πολιτικά αδικήματα, το 60% των οποίων, σύμφωνα με τα υπεύθυνα αμερικανικά χείλη, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποφυλακιστεί.

Ενα σύγχρονο Νταχάου στα δυτικά της Βαγδάτης, με τοίχους που φτάνουν τα 4 χιλιόμετρα στην περίμετρο και 24 πύργους παρατήρησης, για να μην ξεφεύγει ούτε κουνούπι από το βλέμμα των 3.500 περίπου φαιοπράσινων «ντόμπερμαν», που επωμίστηκαν το βάρος της φύλαξης των 5.000 κρατουμένων στο κολαστήριο. Κι αν κανείς από τους έγκλειστους δεσμώτες επιχειρήσει να φύγει από τα σύρματα, εύκολα εγκαταλείπει διά παντός το εγχείρημα, όπως μαρτυρούν και οι δώδεκα καταγεγραμμένες επίσημα εν ψυχρώ δολοφονίες κρατουμένων, που προσπάθησαν να αποδράσουν. `Η οι 21 εκτελεσμένοι Ιρακινοί, που θεωρήθηκαν ύποπτοι και μόνο μιας συντονισμένης επιχείρησης για μαζική απόδραση μόλις τον περασμένο Απρίλη.

Η προπαγάνδα των μεμονωμένων βασανιστών που δρούσαν αυτόβουλα καταρρίπτεται από τα ίδια τα ντοκουμέντα των Αμερικανών επιθεωρητών. Οι επικεφαλής τους στην ιεραρχία γνώριζαν και κόμπαζαν για τους ανελέητους εξευτελισμούς και τα βασανιστήρια, που έφταναν μέχρι και στο θάνατο των φυλακισμένων, για να αποσπάσουν πληροφορίες και να εκδικηθούν το αντικατοχικό μίσος των Ιρακινών. Αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι δα και δύσκολη δουλιά να καθοδηγήσεις μια μάζα αμόρφωτων Αμερικανών μισθοφόρων, από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, σαν κι αυτούς που αποτελούσαν και την πλειοψηφία των δεσμοφυλάκων, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Αμερικανοί επιθεωρητές.

Για κάποιον που, έστω και επιδερμικά, ακούμπησε την ιστορία και τα «κατορθώματα» του Τρίτου Ράιχ, οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι. Μόνο που στην περίπτωση του Ιράκ, τη δόξα του Χίτλερ τη διεκδικούν πολλοί. Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ασιάτες «πρόθυμοι» ηγέτες, που με την προσήλωση και την ορκισμένη πίστη τους στην «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» του Λευκού Οίκου βυσσοδομούν στο κορμί των λαών. Μαζί τους κι εκείνοι που αφού φρόντισαν με κάθε τρόπο να αλλάξει χέρια η φυλακή της Αμπού Γκράιμπ, κλαίγονται τώρα με θράσος για τα ...έκτροπα της κατοχής.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ