ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Μάη 2004
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισοπέδωσαν τα πάντα, και επιμένουν

Συλλήψεις και τραυματισμοί στις σκληρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και Ισραηλινούς φιλειρηνιστές στα όρια της Λωρίδας της Γάζας

Μπροστά στο γκρεμισμένο σπίτι τους...

Associated Press

Μπροστά στο γκρεμισμένο σπίτι τους...
ΡΑΦΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Ισοπεδωμένα σπίτια, κατεστραμμένα νοικοκυριά, ξεχερσωμένες καλλιέργειες, σκαμμένους δρόμους και διαλυμένα υδροδοτικά, αποχετευτικά και ηλεκτροδοτικά δίκτυα, άφησαν πίσω τους τα ισραηλινά στρατεύματα, υποχωρώντας στα όρια των συνοικιών Ταλ Σουλτάν και Μπραζίλ. Ο ισραηλινός στρατός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την περιοχή, παρά τα σχετικά διεθνή ευχολόγια. Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί φιλειρηνιστές συγκρούονταν με τον ισραηλινό στρατό στην είσοδο της Λωρίδας της Γάζας.

Σεληνιακό τοπίο άφησαν πίσω τους οι ισραηλινοί εκσκαφείς και τα τανκς που υποχώρησαν, χθες, από το κέντρο των δύο ισοπεδωμένων, πλέον, συνοικιών του καταυλισμού της Ράφα. Ισραηλινά ελικόπτερα εκτόξευσαν, και χθες πυραύλους, σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές δηλώσεις Ισραηλινών επιτελών ότι η «επιχείρηση Ουράνιο Τόξο» θα συνεχιστεί.

Ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν στην περιοχή, μήπως βρουν κάτω από τα ερείπια μερικά από τα υπάρχοντά τους. Οι περισσότεροι απέφυγαν να πλησιάσουν, φοβούμενοι νέο κύμα ισραηλινών επιδρομών. Χθες, επιτράπηκε για πρώτη φορά και σε φορτηγά του ΟΗΕ να προσεγγίσουν την περιοχή, μεταφέροντας τρόφιμα και νερό για 25.000 ανθρώπους. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στις δύο συνοικίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 9 Παλαιστίνιοι, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό των θυμάτων της επιχείρησης, που άρχισε την Τρίτη, στους 44 νεκρούς.

Ενδεικτικό, ίσως, της κατάστασης που επικρατεί στη Ράφα, είναι ότι από τη μήνι των ισραηλινών εισβολών δε γλίτωσε ούτε ιδιωτικός ζωολογικός κήπος, ο οποίος φιλοξενούσε, περίπου, 80 ζώα. Αρκετά από αυτά κείτονταν, χθες, νεκρά ανάμεσα στα ερείπια, ενώ τα περισσότερα αγνοούνταν.

Ισραηλίτες φιλειρηνιστές δέχονται την ειδική μεταχείριση από την αστυνομία

Associated Press

Ισραηλίτες φιλειρηνιστές δέχονται την ειδική μεταχείριση από την αστυνομία
Παρ' όλα αυτά, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε την αίτηση ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων να στείλουν ιατρικές αποστολές στη Ράφα με ιατρικό και ανθρωπιστικό υλικό. Εκρινε ότι, όπως λέει ο ισραηλινός στρατός, είναι επαρκές το γεγονός ότι επιτρέπεται η πρόσβαση στα παλαιστινιακά ασθενοφόρα.

Δικαιολογίες και διαβήματα από το Τελ Αβίβ!

Στην ανάγκη «κάλυψης» ορισμένων ανδρών του ισραηλινού στρατού απέδωσε την εξαπόλυση πυραυλικής επίθεσης κατά πλήθους διαδηλωτών, στη Ράφα, την Τετάρτη, ο διοικητής της μονάδας που έχει αναλάβει τις επιχειρήσεις. Ο Σμούελ Ζακάι έδωσε, χθες, συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία υποστήριξε ότι ανάμεσα στο πλήθος υπήρχαν ένοπλοι. «Εάν δεν επεμβαίναμε, άνδρες μας, που επιχειρούσαν μυστικά στην περιοχή, υπήρχε κίνδυνος να αποκοπούν και να εγκλωβιστούν», κατέληξε, αρνούμενος να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το μακελειό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, το ισραηλινό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρέσβη της Ιρλανδίας, ως προεδρεύοντα της ΕΕ, προκειμένου να παραπονεθεί έντονα για την ανακοίνωση της Ενωσης, σχετικά με τη σφαγή στη Ράφα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ισραηλινός στρατός «έδειξε ανεύθυνη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή» και ότι «δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά καταδικαστέο το γεγονός να σκοτώνονται μικρά παιδιά». Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ζήτησαν από την ΕΕ να ανακαλέσει, υπογραμμίζοντας ότι «αφήνεται το απαράδεκτο υπονοούμενο ότι ο ισραηλινός στρατός εσκεμμένα έπληξε παιδιά».

Διαδηλώσεις

Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού ήρθαν, και χθες, Ισραηλινοί φιλειρηνιστές διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό και να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας από το πέρασμα Κισουφίμ. Ανάμεσά τους και πολλοί έφεδροι, που έχουν αρνηθεί να υπηρετήσουν στα κατεχόμενα εδάφη, αλλά και πιλότοι που έχουν αρνηθεί να επιχειρήσουν σε κατοικημένες παλαιστινιακές περιοχής. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές, ενώ έγιναν και αρκετές συλλήψεις.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και τις δύο προηγούμενες νύχτες, οπότε φιλειρηνιστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Αμυνας, στο Τελ Αβίβ, ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Ράφα και συνολικά της κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέες αποκαλύψεις, νέες μάχες

Από το κολαστήριο του Αμπού Γκράιμπ

Associated Press

Από το κολαστήριο του Αμπού Γκράιμπ
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια Ιρακινών κρατουμένων στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ ήρθαν χτες στο φως της δημοσιότητας μέσα από τις σελίδες της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ», προκαλώντας ανατριχίλα ακόμη και στους πλέον ψύχραιμους παρατηρητές. Την ίδια στιγμή, στο Ιράκ, οι μάχες συνεχίζονταν ανάμεσα σε κατοχικά στρατεύματα και σε οπαδούς του Μουκτάντα Σαντρ ενώ αναμένονται, μέσα στις επόμενες ημέρες, οι εξαγγελίες του Προέδρου Μπους για την επικείμενη μεταβίβαση της εξουσίας στις 30 Ιούνη.

Το εύρος του εξευτελισμού αλλά και της χρησιμοποίησης σεξουαλικών βασανιστηρίων που υπέστησαν άνδρες κρατούμενοι στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ από γυναίκες στρατιώτες αποκαλύπτει χτεσινό δημοσίευμα της «Ουάσινγκτον Ποστ», που φέρνει στο φως νέες μαρτυρίες. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί κρατούμενοι υποχρεώθηκαν να πιουν αλκοόλ ή να φάνε χοιρινό, αν και είναι μουσουλμάνοι, να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε γυναίκες στρατιώτες ή να φάνε και να αλειφτούν με περιττώματα.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τα βασανιστήρια όχι μόνο δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά ότι, μάλιστα, οι οργανωτές τους ήταν ειδικά εκπαιδευμένοι και είχαν «κάνει πρακτική» και σε Αμερικανούς κρατουμένους. Το Πεντάγωνο μπροστά στις νέες αυτές αποκαλύψεις δεν έχει ακόμη κάνει κανένα σχόλιο. Χτες, πάντως, απελευθερώθηκαν από την Αμπού Γκράιμπ άλλοι 472 Ιρακινοί κρατούμενοι.

Νέες μάχες

Στο μεταξύ, στο Ιράκ, οι μάχες συνεχίζονται. Στην Καρμπάλα, σκληρές συγκρούσεις σημειώθηκαν χτες ανάμεσα σε αμερικανικά στρατεύματα και σε υποστηρικτές του Μουκτάντα Σαντρ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις κατοχικές ανακοινώσεις, να σκοτωθούν 18 Ιρακινοί και να τραυματιστούν 10. Το απόγευμα, αναφέρθηκε ότι στις μάχες συμμετείχαν και μαχητικά αεροσκάφη, όπως και τανκς.

Ανάλογες σκληρές συγκρούσεις σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και στη Νατζάφ χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Το πρωί, στην ίδια πόλη, απάχθηκε, για λίγες ώρες, από υποστηρικτές του Σαντρ ο ανταποκριτής του ισπανικού κρατικού ραδιοφώνου, ο οποίος, λίγες ώρες αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος και σώος. Στην Κούφα, ο σιίτης ηγέτης κάλεσε τους οπαδούς του να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της κατοχής, ακόμη και αν ο ίδιος σκοτωθεί ή συλληφθεί.

Παράλληλα, ο Σαντρ κάλεσε την ανώτατη θρησκευτική αρχή των σιιτών, τη Μαρτζάιγα, να πάρει συγκεκριμένη θέση απέναντι στην κατοχή. Οι κατοχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομή κατά των γραφείων του Σαντρ, στο Κιρκούκ, όπου συνέλαβαν 11 άτομα, ενώ αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του στην Κούφα. Τέλος, στη Βαγδάτη, 1 Αμερικανός στρατιώτης και 2 Ιρακινοί άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση, ενώ στην Μπαακούμπα άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά θέσης των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώνοντας 4 Ιρακινούς.

Ενώ οι μάχες συνεχίζονταν, χτες τα ισπανικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από το Ιράκ. Από την πλευρά της, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποστέλλει 6 ελικόπτερα «Απάτσι» στο Ιράκ καθώς και 100 επιπλέον άνδρες, προκειμένου, όπως είπε, να «ενισχυθεί η ασφάλεια των 1.300 Ολλανδών στρατιωτών που βρίσκονται ήδη στη χώρα».

ΠΟΔΝ
Σταματήστε τη Σφαγή!

Την καταδίκη της τρομοκρατικής κυβέρνησης του Ισραήλ για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, αλλά και τη συμπαράστασή της εκφράζει το Συντονιστικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) στην παρακάτω επείγουσα έκκλησή της και καλεί τα μέλη και τις φιλικά προσκείμενες οργανώσεις να αποστείλουν στις παρακάτω διευθύνσεις την καταγγελία τους.

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) καταδικάζει σθεναρά την τρομοκρατική κυβέρνηση του Ισραήλ για τη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού και καλεί τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και όλη τη διεθνή κοινότητα να επέμβουν και να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, ώστε να σταματήσει άμεσα την κατεδάφιση δεκάδων παλαιστινιακών σπιτιών στη Ράφα και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η τρομοκρατική κυβέρνηση του Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Παλαιστίνη, σκοτώνοντας αθώους Παλαιστίνιους, κατεδαφίζοντας σπίτια, επιβάλλοντας απαγορεύσεις κυκλοφορίας, αποκλεισμούς, που έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτεταμένη φτώχεια και ελλείψεις αναγκαίων αγαθών και φαρμάκων. Εχει οδηγήσει στη μαζική ανεργία και τη δυστυχία.

Η ΠΟΔΝ επανειλημμένα εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό για τη δίκαιη υπόθεσή του για ανεξάρτητο κράτος στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ. Η ΠΟΔΝ πιστεύει πως η ειρήνη και η ηρεμία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποχώρηση των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων από όλα τα μέρη των κατεχόμενων εδαφών, που κατέλαβαν το 1967.

Επομένως, η ΠΟΔΝ καλεί τα μέλη της, τις φιλικά προσκείμενες και όλες τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να στείλουν επείγουσα διαμαρτυρία στην κυβέρνηση του Ισραήλ, με αντίγραφα στις σχετικές διεθνείς οργανώσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης στις παρακάτω διευθύνσεις:

www.embassyworld.com/embassy/israel1.htmpm-eng@pmo.gov.il

sar@mod.gov.il" target="_blank">pm-eng@pmo.gov.il

sar@mod.gov.il

sar@mofa.gov.il" target="_blank">target="_blank">pm-eng@pmo.gov.il

sar@mod.gov.il

sar@mofa.gov.il

dover@pmo.gov.il" target="_blank">target="_blank">target="_blank">pm-eng@pmo.gov.il

sar@mod.gov.il

sar@mofa.gov.il

dover@pmo.gov.il

unsco@palnet.com" target="_blank">target="_blank">target="_blank">target="_blank">pm-eng@pmo.gov.il

sar@mod.gov.il

sar@mofa.gov.il

dover@pmo.gov.il

unsco@palnet.com

president@whitehouse.gov»" target="_blank">target="_blank">target="_blank">target="_blank">target="_blank">target="_blank">pm-eng@pmo.gov.il

sar@mod.gov.il

sar@mofa.gov.il

dover@pmo.gov.il

unsco@palnet.com

president@whitehouse.gov».

Ενοχη η σιωπή της ΕΕ

Επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ.Κόρακα, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ και τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου

Με επιστολή του που απηύθυνε τόσο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ρομάνο Πρόντι, όσο και στον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Μπράιαν Κόουεν, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική δράση του Σαρόν κατά του παλαιστινιακού λαού και ζητάει από τους προέδρους, η ΕΕ να διακόψει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και να σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις και τον εξοπλισμό του, όσο η κυβέρνηση του Σαρόν συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του τονίζει τα εξής:

«Αυτές τις μέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και οργή να κλιμακώνονται οι βάρβαρες, δολοφονικές επιθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ εντός παλαιστινιακών εδαφών. Εξαιτίας των επιδρομών αυτών έχουμε αμέτρητους νεκρούς και τραυματίες, τεράστιες καταστροφές, με αποτέλεσμα να είναι χιλιάδες οι άστεγοι. Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο εγκληματική πολιτική εναντίον ενός μαρτυρικού λαού, που το μόνο του έγκλημα είναι η επιθυμία του να έχει πατρίδα ανεξάρτητη.

Η κυβέρνηση Σαρόν έχει κάνει νομίζω φανερό ότι στόχος της δεν είναι, όπως ισχυρίζεται, η ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά η πλήρης υποταγή, αν όχι η εξόντωση ενός λαού και σε κάθε περίπτωση αρνείται ουσιαστικά τη δημιουργία του πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Αυτή η πολιτική βρίσκει τη συμπαράσταση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπους και την ένοχη σιωπή της ΕΕ, που συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη διοίκηση Σαρόν (πρόγραμμα MEDA) κτλ. και να επιτρέπει τον εξοπλισμό της από τις πολεμικές βιομηχανίες της ΕΕ.

Απευθύνομαι σε σας, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όχι μόνο των κομμουνιστών, αλλά και όλου του φιλειρηνικού λαού της Ελλάδας, για να σας καλέσω να αντιδράσετε επιτέλους μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεται εναντίον ενός ολόκληρου λαού και της ανθρωπότητας.

Σας καλούμε να καταδικάσετε απερίφραστα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Σαρόν και να προχωρήσετε στη διακοπή των σχέσεων της ΕΕ με το Ισραήλ, που, όπως δείχνουν και οι πολύμορφες εκδηλώσεις στη χώρα αυτή, η πολιτική της βρίσκεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ισραηλινού λαού. Είναι καιρός, επιτέλους, να σταματήσει η ΕΕ τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό του Σαρόν, όσο θα συνεχίζει αυτή την πολιτική. Περιμένουμε την αντίδρασή σας».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση καταδίκης και αλληλεγγύης

Συγκέντρωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οι φιλειρηνικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο. Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και της Παλαιστινιακής Παροικίας, με τα συνθήματά τους καταδίκασαν τη βάρβαρη επιθετικότητα του ισραηλινού στρατού σε βάρος του λαού της Ράφα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αθώων παιδιών και γυναικών που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση. «Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό», έγραφε ένα μεγάλο πανό της ΕΔΥΕΘ, ενώ κυριαρχούσε το σύνθημα «Μπους -Σαρόν φονιάδες των λαών».

Δεκάδες από τους συμμετέχοντες κρατούσαν αναμμένα κεριά και σημαίες της Παλαιστίνης. Αυτοκινητοπομπή που είχε ξεκινήσει από την Καμάρα, όπου πραγματοποιούνταν αντιπολεμική εκδήλωση από Παλαιστίνιους φοιτητές, έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης. Σε ψήφισμα που υπογράφουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης και η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδος και το οποίο διαβάστηκε στη συγκέντρωση, τονίζεται: «Αυτή η κυβέρνηση του Σαρόν, σφαγέα της Σάμπρα και Σατίλα - που έχει τη στήριξη του Μπους - της αμερικανικής κυβέρνησης αυξάνει την ένταση σε όλη την περιοχή, προκαλώντας εκδίκηση και επικράτηση ακραίων στοιχείων. Η παγκόσμια σιωπή και ειδικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενθαρρύνουν τα σχέδια του Σαρόν».

Στη συγκέντρωση προσήλθαν στη συνέχεια και άλλοι φορείς, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και επιδρομής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραταχθεί μπροστά στη στοά όπου βρίσκεται το προξενείο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οι κομμουνιστές μπλόκαραν το βήμα της Βουλής!

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στις 20 Μάη οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας από το πρωί μπλόκαραν το βήμα του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, απαιτώντας να εξεταστεί το ζήτημα της αποχώρησης του ουκρανικού στρατιωτικού σώματος από το Ιράκ. Οι κομμουνιστές πήραν την απόφαση να μπλοκάρουν τις εργασίες της συνεδρίασης έως ότου το Κοινοβούλιο εγκρίνει την ανάκληση του στρατιωτικού σώματος από το Ιράκ.

Στις παραμονές, την Τετάρτη 19 Μάη η πλειοψηφία των βουλευτών της Ουκρανίας αρνήθηκε να εγκρίνει ένα από τα πέντε σχέδια αποφάσεων που διαδοχικά πρότεινε το ΚΚ για την ανάκληση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Να σημειωθεί πως το ουκρανικό στρατιωτικό σώμα, με δύναμη 1.600 ανδρών, βρίσκεται στο Ιράκ από το Σεπτέμβρη του 2003. Στις υποχρεώσεις των Ουκρανών στρατιωτικών είναι η φρούρηση δημόσιων και στρατηγικών κτιρίων, καθώς και τμήματος των ιρανο-ιρακινών συνόρων, έκτασης 120 χιλιομέτρων, όπως και η περιπολία δρόμων σε πόλεις του Ιράκ. Σ' αυτούς τους 9 μήνες της παραμονής τους στο Ιράκ 6 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ