ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δάφνη Πολυμερίδου
Δάφνη Πολυμερίδου
Φωτ.

Ο ΘΩΜΑΣ Κωνσταντίνου ΣΑΜΑΡΑΣ, μετανάστης στο Βέλγιο, ο οποίος πέθανε στις 8 Ιούλη 2003, γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη το 1932. Εφηβος έγινε μέλος του ΚΚΕ και παρέμεινε πιστός στις γραμμές του, όπως και όλη η οικογένειά του, έως το τέλος της ζωής του.

Αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο, η σύζυγός του Ειρήνη και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Ιπποκράτη» Λάρισας.

* * *

Για τη συνέχιση της πάλης του ΚΚΕ μετά τις ευρωεκλογές, προσφέρουμε 400 ευρώ, μέσω ΚΟ Λάρισας, στη μνήμη των αγαπημένων μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΔΑΡΙΒΑ.

Γεώργιος και Αγγελική Φιλιππίδη, Αγλαΐα Σούκου, Αριστείδης Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΗΓΑΤΟΥ, αταλάντευτου μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγος και τα παιδιά του Κωνσταντίνα, Ευαγγελία, Αριστοτέλης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, της αδελφής μου και του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαρίνα Ζαφειρίου

* * *

Φωτ.

Αν και πέρασαν 4 χρόνια από τις 12 Ιούνη 2000, που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής - κομμουνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΪΟΣ, από το Αηδονοχώρι Κόνιτσας, το κενό που άφησε στην οικογένειά του και σε όσους τον γνώρισαν είναι δυσαναπλήρωτο.

Λεονταράκης Τοπαλούδης
Λεονταράκης Τοπαλούδης
Για μας, τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, δεν «έφυγε», ζει και θα ζει πάντα κοντά μας. Νιώθουμε υπερηφάνεια για όσα μας δίδαξε.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αννέτα και οι κόρες του Μάζα και Λίτσα

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΣΤΑΥΡΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΥΡΒΑΝΗ, του αγωνιστή παπά ΝΙΚΟΛΑ, του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΑΜΙΝΗ (φωτογραφία), ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Αχλαδοχώρι Σερρών ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΗΛΙΑ ΓΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΡΕΖΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΓΙΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 60 ευρώ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Νέας Ιωνίας.

Ηλίας Μπουρβάνης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου εξαδέλφου μας ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, οδοντιάτρου, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της ειρήνης και του σοσιαλισμού, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 16 Ιούνη 2003, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Μαρία και Βασιλική Ευσταθίου Δεληβοριά

* * *

Φωτ.

Η αξέχαστη ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 7 Γενάρη 2004, γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Λυκόραχη Ιωαννίνων. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας από το φθινόπωρο του 1949 στην Πολωνία, παντρεύτηκε τον επίσης αγωνιστή Χρήστο Γεωργούλα και απόχτησαν τρία παιδιά. Στην Πολωνία ήταν πρόεδρος των Ελληνίδων Πολ. Προσφύγων.

Γενοβέφα Καρύδου
Γενοβέφα Καρύδου
Επαναπατρίστηκε το 1983.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Την 1η Ιούνη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1942. Γεννήθηκε το 1923 στη Ραψάνη Λάρισας. Λοχαγός - σαμποτέρ του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, το 1943 έλαβε μέρος στην ανατίναξη, από σαμποτέρ με διοικητή τον Αντώνη Βρατσιάνο, γερμανικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Επίσης πήρε μέρος στις μάχες στην Αθήνα, το Δεκέμβρη του 1944.

Μετά την Απελευθέρωση, οι διώξεις τον ανάγκασαν να καταφύγει στο ΔΣΕ. Με το βαθμό του λοχαγού, πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι. Τραυματίστηκε επανειλημμένα.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη δούλεψε στις οικοδομές και δημιούργησε οικογένεια. Το 1954 πήγε στην Αλμυρά Ερημο με ομάδα Κομσομόλων, δούλεψε και εκεί και βραβεύτηκε.

Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του το 1977. Εργαζόταν στο Δήμο Λάρισας.

Εως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Σταυρούλα Μπατζιόλα, η κόρη του Αρετή Παπαδοπούλου και τα εγγόνια του Βασίλης και Ελισάβετ προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

* * *

Φωτ.

Στις 23 Ιούνη συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΚΑΡΥΔΟΥ. Παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, μεγάλωσε και σπούδασε οδοντογιατρός στην Τασκένδη. Εκεί παντρεύτηκε.

Γιάννης Τοπαλούδης
Γιάννης Τοπαλούδης
Το 1978 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της και εγκαταστάθηκε στην Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας.

Εμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού έως το τέλος της ζωής της.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΟΛΓΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΟΥ, το γένος Κυριακίδη, άφησε την τελευταία πνοή της στις 30 Ιούνη 2001. Οι γονείς της, πρόσφυγες από το Καρς, ζούσαν στο χωριό Μαυροπηγή Κοζάνης. Η ίδια, παντρεμένη με τον Γιάννη Γιαννουλίδη, ζούσε στο χωριό Βαλτόνερα Αμυνταίου.

Στην Κατοχή, όλη η οικογένειά της εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Ο άντρα της ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Εζησε 15 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Η Ολγα Γιαννουλίδου, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζε για τη συντήρηση της οικογένειάς της, δεν έπαψε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο λαϊκό κίνημα.

Μετά το θάνατο του άντρα της, ζούσε στην Πτολεμαΐδα και ήταν δραστήριο μέλος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη της, η κόρη της Καίτη Βαρβαρούση προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Ιούνη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΝΤΑΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, της οποίας ήταν μέλος.

Λάμπρος Πολυμερίδης
Λάμπρος Πολυμερίδης
Μαίρη Ρέντα

Η κόρη του Δέσποινα

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΛΙΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από την Οσσα Λάρισας, για την προοδευτική δράση του πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Για τη συμμετοχή του στους μεγάλους αγώνες της θεσσαλικής αγροτιάς τα τελευταία χρόνια, καταδικάστηκε από τα αγροτοδικεία.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η σύζυγός του Βασιλική 50 ευρώ και ο γιος του Αντώνης 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, Κυριακή 20 Ιούνη, στο Μηλοχώρι Κιλκίς, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του συζύγου μου ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗ, ο οποίος πέθανε στις 15 Μάη 2004. Ηταν μετανάστης στη Σουηδία από το 1965 και πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαρία Μανουσαρίδη

  • Επίσης στη μνήμη του Αναστάση Μανουσαρίδη και για το μνημόσυνό του, πρόσφεραν: Η κόρη του Ντίνα και ο γαμπρός του Ντίνος, που ζουν στη Σουηδία, και οι συμπέθεροί του Βασίλης και Κλεοπάτρα Κωνσταντούλα από την Αστρίτσα Καρδίτσας, 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Καρδίτσας.

* * *

Φωτ.5

Η ΔΑΦΝΗ Αξιώτη ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1908 στην Καρωτή Διδυμότειχου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία.

Θωμάς Μπατζιόλας
Θωμάς Μπατζιόλας
Επαναπατρίστηκε τον Ιούνη 1980. Πέθανε στις 19 Ιούνη 1987.

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Γεωργίου ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1907 στην Καρωτή. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Σκοτώθηκε το 1948.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Λάμπρου ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ γεννήθηκε και αυτός στην Καρωτή το 1939. Το 1948, σε ηλικία 9 χρόνων, μετά την επιστροφή της μητέρας του από τον Αϊ - Στράτη, όπου ήταν εξόριστη, με τη μητέρα του και τον αδελφό του, μαζί με άλλα παιδιά, πέρασαν στη Βουλγαρία. Μεγάλωσε σε παιδικούς σταθμούς, σπούδασε και εργάστηκε 24 χρόνια. Για την εργατικότητα και τη συνέπειά του, διακρίθηκε ως πρωτοπόρος εργάτης επανειλημμένα.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1980, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου πέθανε στις 30 Ιούλη 2003.

Ο ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ Δημητρίου ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ γεννήθηκε στη Μάνη Διδυμότειχου, μέλος του ΚΚΕ από το 1936, ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, σκοτώθηκε το 1948.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Δημητρίου ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1936, γεννήθηκε το 1913 στη Μάνη. Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, εξορίστηκε στην Ικαρία. Το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη στις 27 Μάη 1989.

Στη μνήμη τους, η Χρυσούλα και ο Γιώργος Πολυμερίδης προσφέρουν 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Κινημάτων του Δήμου Ζωγράφου.

Παναγιώτης Ρέντας
Παναγιώτης Ρέντας
* * *

Στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ από το χωριό Νέα Σάντα Κομοτηνής, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου: ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΕΛΑΓΙΑΣ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΤΜΕΡΙΔΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΛΕΣΤΡΑΒΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΙΛΠΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ Σπυρ.ΣΤΙΛΠΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χρήστου ΧΑΛΚΙΔΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Στιλπνόπουλος

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών, μελών και στελεχών του ΚΚΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΑΡΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΠΑΝ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥ και των Κορίνθιων ΓΙΑΝΝΗ και ΝΩΝΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου»

Χριστόφορος Θεοδωρόπουλος

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ και ΜΑΤΙΝΑΣ ΠΟΥΡΓΑΛΗ, ΓΙΩΡΓΗ ΠΟΥΡΓΑΛΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ, ΣΩΤ. ΦΟΥΡΝΑΡΟΥ, η κόρη του Σταύρου Αγγελική προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 9 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΩΤΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Θεσπρωτίας, για τις ευρωεκλογές.

Πάκης Ανθούλης
Πάκης Ανθούλης
Η σύζυγός του Μαρία Γιωτάκη

* * *

Φωτ.

Σήμερα, Κυριακή 20 Ιούνη, στο χωριό Καλλιθέα Φιλιατών γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΒΟΥ.

Η σύζυγος Ελένη

Τα παιδιά Μιχάλης, Δημήτρης, Γιάννης και Μαρία

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιάννης προσφέρει στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Νέου Ηράκλειου Αττικής, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του συντρόφου της ζωής μου ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΓΑΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος ανάλωσε τη ζωή του, με το πάθος και την αγωνιστικότητα που διακρίνει τους κομμουνιστές, στον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών του Κόμματος, προσφέρω στη μνήμη του 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού.

Ιουλία Ζαγανά


Θωμάς Σαμαράς
Θωμάς Σαμαράς

Λευτέρης Γιωτάκης
Λευτέρης Γιωτάκης

Ιωάννης Πολυμερίδης
Ιωάννης Πολυμερίδης

Γιάννης Μαλαμίνης
Γιάννης Μαλαμίνης

Ολγα Γιαννουλίδου
Ολγα Γιαννουλίδου

Χρήστος Λάιος
Χρήστος Λάιος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ