ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούνη 2004
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κρουστών συνάντηση

Οι Γιαπωνέζοι «Yamato»
Οι Γιαπωνέζοι «Yamato»
Πανδαισία κρουστών από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, στο Θέατρο Πέτρας, όπου θα πραγματοποιηθεί το «20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών». Η αυλαία θ' ανοίξει την Τρίτη (10.30 μ.μ.) με τους Γιαπωνέζους τυμπανιστές «Yamato», που θα εμφανιστούν και το βράδυ της Τετάρτης. Το σχήμα κρουστών που έρχεται από τη Nara (θεωρείται η γενέτειρα της γιαπωνέζικης κουλτούρας) θα δώσει δυο παραστάσεις, που διαπνέονται από την ιδέα ότι ο χτύπος του τύμπανου, όπως και ο χτύπος της καρδιάς, είναι ο παλμός της ζωής. Οι επιβλητικές, δεξιοτεχνικές και χορευτικές τους κινήσεις, ο αριστοτεχνικός φωτισμός, τα αυθεντικά γιαπωνέζικα κοστούμια και ο δυναμικός ήχος των κρουστών, συνθέτουν μια ξεχωριστή πρόταση. Τις δυο βραδιές θα δώσουν το «παρών» και δύο εξαιρετικά ελληνικά σχήματα κρουστών: Την Τρίτη (9.15 μ.μ.) τα «Κρόταλα» και την Τετάρτη (9.15 μ.μ.) «Τα Δάχτυλα Της Εκάτης» με τον Μιχάλη Κλαπάκη.

Την Πέμπτη (10.20 μ.μ.) οι «Punjabi» και ο Shisa Sing θα προσφέρουν ένα «ταξίδι» στην Ινδία, με ρυθμούς, τραγούδια και χορούς, με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτών. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση επί σκηνής όλων των μουσικών που θα συμμετέχουν σ' αυτό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κρουστών: Την Τρίτη (8 μ.μ.) από τον Κώστα Αναστασιάδη (ντραμς), την Τετάρτη (8 μ.μ.) από τον σπουδαίο Τούρκο δεξιοτέχνη Misirli Ahmet και την Πέμπτη (9 μ.μ.) από τον Νικόλα Τσαφταρίδη (παιδαγωγικό σεμινάριο). Στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις μουσικών οργάνων, βιβλίων και μουσικής και παιδότοπος με ειδικούς παιδαγωγούς και δασκάλους κρουστών.


Κυριακή 20/6
  • Ο Μάνος Χατζιδάκις και ο κόσμος...
    Ο Μάνος Χατζιδάκις και ο κόσμος...
    Στο πλαίσιο της «Γιορτής της Μουσικής», στην Τεχνόπολη (Γκάζι), τραγουδούν οι «Ανοιχτή Θάλασσα», Ζακ Στεφάνου, Θεοδοσία Τσάτσου, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Φάμελλος. Μουσικές του Κόσμου, στην πλατεία Ασωμάτων (Θησείο) με σχήματα από Αφρική, Ελλάδα και Βρετανία.
Δευτέρα 21/6
  • Εγκαταστάσεις, ζωγραφική, γλυπτική και βίντεο με τίτλο « Αντί-στίξη Συμ-βόλων» παρουσιάζει η Αλκηστη Μιχαηλίδου, στην έκθεση που εγκαινιάζεται (9 μ.μ.) στο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12, Κολωνός).
  • Το «Nederlands Dans Theater» παρουσιάζει σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο, χορογραφίες των Jiri Kylian και Johan Inger.
  • Επτανησιακή ποίηση και μουσική, στις 8.30 μ.μ., στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5).
Τρίτη 22/6
  • Ολοκληρώνεται το Ροκγουέιβ Φεστιβάλ στη Μαλακάσα με τους «Placebo», «Him», «Starsailor» κ.ά.
Τετάρτη 23/6
  • Σαράντα ένας μουσικοί, τραγουδιστές και τεχνικοί από διάφορες περιοχές του πλανήτη (Ιαπωνία, Κίνα, Αφρική, Αυστραλία, Ευρώπη) ξεδιπλώνουν σήμερα και αύριο την παράσταση «Ο κόσμος και ο Μάνος Χατζιδάκις».
  • «Παιδιά - περιστέρια τραγουδούν για την ειρήνη», τιτλοφορείται η μουσικοποιητική εκδήλωση, που διοργανώνει η Βαλκανική Ενωση Φιλίας, στο Ηρώδειο, με δυο έργα του Πασχάλη Τόνιου. Τραγουδούν: Μίλβα, Ελένη Βιτάλη, Κώστας Μακεδόνας, Κ. Παλιατσάρας, Μ. Σουλτάτου, Τζ. Φωτεινοπούλου, Θ. Στίγκα. Συμμετέχουν: Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, παιδικές χορωδίες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Κύπρο και την Τουρκία, Πετρολούκας Χαλκιάς, Χρήστος Κωνσταντίνου κ.ά.
Πέμπτη 24/6
  • Στο θέατρο «Παρκ» ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου «Μίκης Θεοδωράκης, μια ζωή... Ελλάδα», σε κείμενο Κάκιας Ιγερινού και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη ερμηνεύουν: Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Αλέξανδρος Χατζής, Καλλιόπη Βέττα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύα Κοταμανίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου, Σία Κοσκινά, Μιχάλης Μαρκάτης, Ελευθερία Ρήγου, Γιώργος Χαλεπλής, Νεφέλη Ορφανού κ.ά. Παραστάσεις: Καθημερινά στις 9.45 μ.μ. (εκτός Δευτέρας) και λαϊκή απογευματινή κάθε Σάββατο και Κυριακή (6.45 μ.μ.).
  • «Μίκης Θεοδωράκης, μια ζωή ...Ελλάδα» στο θέατρο «Παρκ»
    «Μίκης Θεοδωράκης, μια ζωή ...Ελλάδα» στο θέατρο «Παρκ»
    Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6, τηλ. 210 3318491-5), η έκθεση «Τσανάκ Καλέ, το κάστρο των αγγείων».
  • Στο Λυκαβηττό εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της βρετανικής ηλεκτρονικής σκηνής, «Archive».
Παρασκευή 25/6
  • Μια «διαδρομή» σε όλα τα έργα του Αριστοφάνη, που ανέβασε το Θέατρο Τέχνης, αποτελεί η παράσταση «Μισός αιώνας Αριστοφάνης», που παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν, σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο. Σύνθεση, σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Λαζάνης, Κωστής Καπελώνης, Θόδωρος Γράμψας. Σκηνογραφική επιμέλεια: Διονύσης Φωτόπουλος. Κινησιολογική επιμέλεια: Μαρία Κυνηγού. Χορογραφίες: Ζουζού Νικολούδη, Μαρία Κυνηγού, Νατάσα Ζούκα, Ελενα Βαροπούλου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Ρούλα Κουτρουμπέλη. Μουσική διδασκαλία: Φίλιππος Τσαλαχούρης. Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Τάσος Περζικιανίδης, Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αννίτα Σαντοριναίου και 33 ακόμη ηθοποιοί.
  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρίσκεται στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας, για να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του και άλλα αγαπημένα κομμάτια.
Σάββατο 26/6
  • «Ο κήπος με τις 11 γάτες», είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που παρουσιάζεται (9 μ.μ.) στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Δήμου Αιγάλεω. Διοργανώνεται από τον Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Ι. Κόκκινου «Θέατρο του παιδιού». Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 210 9212961.
  • «Μισός αιώνας Αριστοφάνης» από το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν
    «Μισός αιώνας Αριστοφάνης» από το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν
    Μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το θέατρο και τον κινηματογράφο, στο Πάρκο του Αϊ - Γιάννη, στο Τέρμα Καισαριανής, όπου στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τους Παντελή Θεοχαρίδη, Πέτρο Φιλιππίδη, Νατάσα Μανίσαλη και Γιάννη Σαμσιάρη.

Από την έκθεση στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής
Από την έκθεση στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ