ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
Σελ. /48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέτρος Κορωνιός
Πέτρος Κορωνιός
Φωτ. 8

Ο ΗΛΙΑΣ Λ. ΛΥΤΡΑΣ από το Σερνικάκι Φωκίδας, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1948. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ηλία ΛΥΤΡΑΣ επίσης μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Ιούνη του 1949, Ο ΝΤΙΝΟΣ Ελευθερίου ΛΥΤΡΑΣ, από την Ιτέα, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Ιούλη του 1949. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Γεωργίου ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τον Οκτώβρη του 1947. Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Γεωργίου ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε το 1948 και εκτελέστηκε στο Γουδί. Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κωνσταντίνου ΚΑΛΥΒΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ανδρέα ΑΓΑΠΗΤΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1949. Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ πέθανε από βασανιστήρια και πείνα το 1942 στον Αϊ - Στράτη.

Στη μνήμη τους η Βαγγελιώ Λύτρα από το Σερνικάκι Φωκίδας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» - πλ. Βάθη, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και καλεί τους συγγενείς και φίλους των νεκρών αγωνιστών να τιμήσουν τη μνήμη τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ για να βγει πιο ισχυρό στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη 2004.

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΑΝΤΕΣΗ, που σκότωσαν οι γερμανοτσολιάδες στις 4-6-1944, στο Καταρράχι Πύργου Ηλείας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου.

ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
Βάσω Γεωργούλη

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπητού και αξέχαστου φίλου και συντρόφου, αταλάντευτου κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο ΚΜΕ 150 ευρώ και άλλα 250 ευρώ στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Για τον ίδιο σκοπό προσφέρω άλλα 100 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΦΙΛΗ, λαϊκού αγωνιστή και κομμουνιστή.

Γιώργος Μπακοβασίλης

* * *

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, συγγραφέας και σεμνός αγωνιστής, υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή, σπουδαίου δάσκαλου καλοπροαίρετου. Ελυνε όποια απορία είχες στα προβλήματα της ιδεολογίας. Τα βιβλία του είναι τόσο κατανοητά, αναλυτικά και αληθινά.

Θα τον θυμόμαστε πάντα. Το έργο του θα μείνει αθάνατο.

Στη μνήμη του προσφέρω 170 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βριλισσίων.

Μιχάλης Κουλούρης

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, συγγραφέα, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 20 ευρώ στη ΝΕ Κορινθίας. Και στην Πετρούλα, που την αγαπώ, συμπαραστέκομαι, έστω και από μακριά.

Η φίλη τους Κάτια Μπλέττα

* * *

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΦΙΛΗ, παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Ρεθύμνου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Μανουσάκης, Κώστας Σαβάτης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΙΠΗΡΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Πέτρος Στίγκας
Πέτρος Στίγκας
Η γυναίκα του Γεωργία

Τα παιδιά του Κώστας και Θέμης

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος θείος μας ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, υπήρξε άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του, ακούραστα και χωρίς αναπαμό, στην υπόθεση της εργατικής τάξης, της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Η ζωή, η δράση και η στάση του, θα μας οδηγούν στη ζωή μας παντοτινά.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για τις ευρωεκλογές.

Σπύρος - Μαρία - Νίκος

* * *

«Εγώ παιδί του εργαζόμενου ελληνικού λαού ορκίζομαι και δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως αγωνιστής του λαού. Δε θα παραδώσω το όπλο πριν ο λαός μου γίνει νοικοκύρης στον τόπο του», έλεγε ο Αρης Βελουχιώτης.

Στη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, με τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Γιάννης Μαλαμάς

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα ο αγαπημένος μας ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 50 ευρώ για το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και ευχόμαστε επιτυχία στις ευρωεκλογές.

Η σύζυγος Κούλα Κορωνιού

Τα παιδιά Κατερίνα, Γιώργος

* **

Ο κουνιάδος μου ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΡΔΑΣ, ο οποίος πέθανε στις 28 Μάη 2004, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και για πολλά χρόνια οπαδός του ΚΚΕ, με όλες τις συνέπειες γι' αυτή τη θέση του.

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Γιώργος Τσούδας

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιούνη 1984, είχε την εκτίμηση και την αγάπη της γειτονιάς των Παλαιών Σφαγείων. Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά του Μαρξισμού-Λενινισμού. Λίγο πριν πεθάνει είπε στη γυναίκα του και στα τρία παιδιά του: Το μόνο κόμμα που αγωνίζεται και λέει την αλήθεια στο λαό, είναι το ΚΚΕ. Πάντα να είστε δίπλα του.

Εργάτες, αγρότες κρατήστε σφιχτά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να τιμήσετε τα χιλιάδες παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* **

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του συντρόφου μας ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΚΑΚΑΝΤΕΡΗ, συνεπή αγωνιστή ως το τέλος της ζωής του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα 60 ευρώ.

Οι ΚΟΒ Δάφνης

* * *

Ο αντιστασιακός Κώστας Πεντεδέκας πρόσφερε 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

* * *

Η Στέλλα Παντιώρα προσφέρει για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 120 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Γκύζη.

ΛΥΤΡΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
* * *

Ο αντιστασιακός Μπάμπης Μπαρούμης προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.


ΚΑΛΥΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΛΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ του Ιωάννη
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ του Ιωάννη

Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος

Σπύρος Παφίλης
Σπύρος Παφίλης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ