ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Τολιάτης
Γιώργος Τολιάτης
Φωτ.

Αγωνιστής για την υπεράσπιση των αδύνατων και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού από τα πρώτα σπουδαστικά χρόνια του και ως το τέλος της ζωής του ο ΗΛΙΑΣ Βελ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ, έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 21 Μάη 2004.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Νώντας Βελισσαρίδης προσφέρει: Στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης 300 ευρώ, στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ 300 ευρώ, στην Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης 300 ευρώ, στην ΠΕΔΥΕ 300 ευρώ, στην ΕΕΔΥΕ 300 ευρώ.

  • Επίσης στη μνήμη του Ηλία Βελισσαρίδη πρόσφεραν στην Επιτροπή ειρήνης Νέας Σμύρνης η Μαρία Αφουξενίδη 50 ευρώ και οι κόρες Παν. Καρδαρά 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΝΙΑΔΑΚΗ, ο οποίος πέθανε πριν από 2 μήνες, ο αδελφός του Μιχάλης Κανιαδάκης από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας προσφέρει στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 700 ευρώ, μέσω ΝΕ Χανίων.

* * *

Φωτ.

Στις 3 Ιούνη 2004 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ από το χωριό Πράσινο Αρκαδίας, οπαδός του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1936. Στην Κατοχή ασπάζεται τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής Αντίστασης και αυτά τον οδήγησαν, αργότερα στις γραμμές του ΔΣΕ. Μαχητής του ΔΣΕ, ως σύνδεσμος του συγκροτήματος Μαίναλου, του ανατέθηκαν πολλές αποστολές και πήρε μέρος και σε μάχες.

Ελπίδα Τσαμπή
Ελπίδα Τσαμπή
Γνώρισε τις διώξεις με φυλακές και εξορίες, αλλά και όταν αφέθηκε ελεύθερος και δημιούργησε οικογένεια, οι διώξεις δε σταμάτησαν, ως τη μεταπολίτευση.

Αγωνιούσε για το ΚΚΕ και ενημερωνόταν από το «Ριζοσπάστη».

Εφυγε από τη ζωή με την πεποίθηση ότι το Κόμμα θα πάει καλά και στη μάχη των ευρωεκλογών.

Στη μνήμη του τα ανίψια του Μανώλης, Δήμος, Γιώργος, Βασίλης και Γιάννης Μπαρμπάκος προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τις 8 Νοέμβρη 2003, που έφυγε από τη ζωή η αδελφή μου ΕΛΠΙΔΑ Σουρμελίδη-ΤΣΑΜΠΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Κική Σουρμελίδη

* * *

Σύντροφοι από το Βερτίσκο Λαγκαδά, προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βερτίσκου, στη μνήμη των πολλών δεκάδων συγχωριανών τους, που αγωνίστηκαν στην Εθνική Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και έδωσαν και τη ζωή τους στον αγώνα.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΕΠΟΝιτών και μαθητών του Γυμνασίου Φλώρινας: ΣΙΜΟΥ ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΙΔΗ, ΚΩΣΤΑ ΓΑΖΙΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΝΟΥ και ΛΑΣΚΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 10 Γενάρη 1944 από το βουλγαρικό στρατό κατοχής, η Μαρίκα Μεγαλομάστορα προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ακριβού συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΛΙΑΤΗ, αταλάντευτου κομμουνιστή, προσφέρω 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

Ιωάννα Γλέζου-Τολιάτη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Βύρωνα.

Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος
Σωτήρης Κράνιας

* * *

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, «έσβησε» στα 84 χρόνια του στις 31 Μάη 2004. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω του.

Για μας που τον γνωρίσαμε, αλλά και για για εκείνους που θα τον γνωρίσουν από το πλούσιο συγγραφικό έργο του, θα μείνει ζωντανός-αθάνατος.

Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟΒ Μοσχάτου 30 ευρώ.

Θοδωρής Κ. Κοΐνης

* * *

Στη μνήμη της ΒΕΤΑΣ Τασούλη-ΦΙΛΙΠΠΟΥ η αδελφή της Σοφία Τασούλη-Πούλιου πρόσφερε στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ 30 ευρώ.

* * *

Μέσω της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού, πρόσφεραν για τις ευρωεκλογές: Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, ο γιος του 50 ευρώ και ο Θεολόγος Ευδοκιμίδης 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΑΘΗ Νικ. ΔΑΜΙΑΝΟΥ, ο οποίος στην Κατοχή υπέφερε τα πάνδεινα για την αντιστασιακή δράση του από τους Γερμανούς, ως κρατούμενος στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Και των αδελφών μου ΒΑΣΙΛΗ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, οι οποίοι βρίσκονταν πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για την απελευθέρωση της πατρίδας και την προοδευτική πορεία της, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Νίκος Ευστ. Δαμιανός

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ο Λύσσανδρος Ταμουρίδης πρόσφερε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας.

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «χάσαμε» τον αδελφό μου ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Καματερού για τις ευρωεκλογές.

Βασιλική Σκοπίδου - Καματερό


ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΤΖΙΟΡΤΖΙΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ - Νώντας
ΤΖΙΟΡΤΖΙΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ - Νώντας
φΩΤ.

Αύριο Κυριακή, 13 Ιούνη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία του Αγιου Ευσταθίου Νεάπολης - Περισσού γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας

ΝΩΝΤΑ ΤΖΙΟΡΤΖΙΟΥ

Η σύζυγος Νικολέττα

Τα παιδιά Κώστας - Νίκος

* * *

Αύριο Κυριακή, 13 Ιούνη, στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία του Κοιμητηρίου των Αγίων Αναργύρων Αττικής, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μου

ΑΡΝΤΟΥΛΑΣ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 50 ευρώ.

Ο σύζυγός της



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ