ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 1-1
Στόχος επετεύχθη

Στόχος επετεύχθη. Η Εθνική δεν έχασε από την Ισπανία και πλέον απέχει περίπου ...90 λεπτά από το όνειρο. Το τελικό 1 - 1 (67' Χαριστέας - 28' Μοριέντες) δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την απόδοση των δύο ομάδων, αφού οι Ιβηρες ήταν ανώτεροι από τους «γαλανόλευκους», αλλά αυτό πλέον μικρή σημασία έχει. Ο ένας βαθμός είναι άκρως πολύτιμος, γιατί κρατάει στα πόδια των διεθνών την υπόθεση πρόκριση. Και σε τέτοιες στιγμές, η ουσία μετράει.

Οι παίχτες του Ρεχάγκελ μπήκαν στο γήπεδο εμφανώς επηρεασμένοι από την κρισιμότητα του αγώνα. Αγχωμένοι και με ...βαρίδια στα πόδια. Χωρίς κυκλοφορία, «καθαρό» μυαλό, σωστό πρέσινγκ. Εδειχναν κουρασμένοι, επιχειρούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ με γιόμες, και όσο περνούσε η ώρα «κλείνονταν». Ολα αυτά επέτρεψαν στους Ισπανούς να πιέζουν όλο και περισσότερο. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, έπαιξαν οι «γρήγορες» κίτρινες, που δεν επέτρεπαν δυναμικό παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, οι Ιβηρες δεν έκαναν πολλές φάσεις και αν δε γινόταν το λάθος του Καψή, μάλλον θα πήγαιναν στ' αποδυτήρια με το μηδέν. Πάντως, μετά το γκολ, οι διεθνείς ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι και μάλιστα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην επίθεση.

Περίπου η ίδια εικόνα υπήρχε και στην επανάληψη. Τα άκρα (Σεϊταρίδης, Φύσσας) δε λειτούργησαν καθόλου, η μεσαία γραμμή δεν επιτελούσε βασικές της υποχρεώσεις (ούτε για επιθέσεις, ούτε για άμυνα, ούτε για να κρατηθεί η μπάλα) και ο Νικοπολίδης δεν απέφυγε τα επικίνδυνα λάθη. Η κούραση δυσχέραινε πιο πολύ τις προσπάθειες και, φυσικά, το 0 - 1 βοήθαγε τους Ιβηρες και «εμπόδιζε» τους Ελληνες. Οι Ισπανοί, με άψογη κυκλοφορία, πρέσινγκ και αλληλοκάλυψη, δημιουργούσαν σοβαρή πίεση. Ομως το γκολ του Χαριστέα, ύστερα από έξοχη πάσα του Τσιάρτα, έδωσε νέα πνοή. Μπορεί η Εθνική να οπισθοχώρησε επικίνδυνα, με δυσκολία και αποσπασματικά να πέρναγε τη σέντρα, αλλά «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και με υπερπροσπάθεια, ψυχή και τύχη, οι διεθνείς πήραν αυτό που ήθελαν.

Ο Χαριστέας «παγώνει» τους Ισπανούς

Sportidea

Ο Χαριστέας «παγώνει» τους Ισπανούς
Οπως ανέφερε και ο «χρυσός» σκόρερ Αγγ. Χαριστέας: «Το ότι γυρίσαμε το παιχνίδι, δείχνει πως έχουμε αποκτήσει εμπειρία, είμαστε δεμένη ομάδα και έχουμε χαρακτήρα». Ετσι πλέον στον αγώνα με τη Ρωσία έχουν την ευκαιρία, παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα, να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους, στην επόμενη φάση.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (86' Βενετίδης), Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης (53' Τσιάρτας), Γιαννακόπουλος (49' Νικολαΐδης), Χαριστέας, Βρύζας.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Πουγιόλ, Ραούλ Μπράβο, Μαρτσένα, Ελγέρα, Μπαράχα, Αλμπέλδα, Βιθέντε, Ετσεμπερία (46' Χοακίν), Μοριέντες (65' Βαλερόν), Ραούλ (80' Τόρες).

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Μακεδονικού έγινε πράξη και η επίτευξη της συμφωνίας με τον πρώην, πλέον, τεχνικό του Περιστερίου Αργύρη Πεδουλάκη δεν άργησε να έρθει. Χτες το πρωί η ΚΑΕ Μακεδονικός ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του «Αρτσι» για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Ελληνας τεχνικός θα βρει εκεί το «πνευματικό του παιδί», τον Μανώλη Παπαμακάριο, που είχε αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική κίνηση της ομάδας της Κοζάνης.

  • Το μεγάλο «μπαμ» στη μεταγραφική αγορά του ελληνικού μπάσκετ πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Απόλλωνας της Πάτρας αφού οι «μελανόλευκοι» απέκτησαν για τρία χρόνια τον Παναγιώτη Λιαδέλη. Ο έμπειρος γκαρντ - έχει αγωνιστεί σε Αρη, ΠΑΟΚ, Μακεδονικό, Ολυμπιακό, αλλά και Βαλένθια - θα βοηθήσει τον Απόλλωνα να φτάσει πιο ψηλά, σε σχέση με τη φετινή χρονιά
  • Και επίσημα πλέον η επιστροφή του Μίλαν Μίνιτς στον Ολυμπιακό είναι γεγονός. Ο 50χρονος κόουτς συμφώνησε οριστικά χτες (κάτι που ήταν αναμενόμενο) και υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο, με δικαίωμα εκ μέρους του Ολυμπιακού για ανανέωση ενός ακόμη χρόνου. Ο Μίνιτς επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια και αφού πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ, ως συνεργάτης του Ιβκοβιτς, ενώ χρημάτισε ακόμη πρώτος προπονητής του Αρη και της γερμανικής Κολωνίας, με την οποία, φέτος, κατέκτησε το γερμανικό Κύπελλο
  • Τέλος καλό όλα καλά για το σίριαλ της ανανέωσης της συνεργασίας του Χρήστου Δημητρακόπουλου με τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής βολεϊμπολίστας λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Ισπανία (όπου ταξιδεύει με την Εθνική ανδρών) αποδέχτηκε τη νέα βελτιωμένη πρόταση των «ερυθρολεύκων» και αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του που θα υπογραφεί τη Δευτέρα.
ΑΓΓΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Για νέα αρχή

Την αδικαιολόγητη ήττα από τη Γαλλία στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Αγγλία κόντρα στην Ελβετία, σήμερα στο Κοΐμπρα (19.00, ΕΤ1), στον πρώτο αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική. Σκοπός των Αγγλων είναι να μαζέψουν τα ...κομμάτια τους που σκόρπισε η ήττα από τους «Τρικολόρ» και φυσικά να πάρουν τους πρώτους βαθμούς τους στη διοργάνωση. Αλλωστε, μπορεί Ελβετία και Κροατία να μην αποτελούν και φόβητρα στον όμιλο, όμως ενδεχόμενη νέα αποτυχία το σίγουρο είναι ότι θα βάλει σε περιπέτειες την ομάδα του Σβεν-Γκόραν Ερικσον. Αυτό που προσπάθησε να κάνει πάντως ο Σουηδός τεχνικός είναι να δείξει στους παίκτες του ότι υπάρχει και συνέχεια μετά την αποτυχία της Κυριακής. «Πρέπει να ξεχάσουμε τα τελευταία τρία λεπτά και να παίξουμε όπως παίξαμε όλο το υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης με τη Γαλλία. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο κόντρα στην Ελβετία, αλλά κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι, εντάξει, χάσαμε το παιχνίδι, αλλά είμαστε η Αγγλία και θα συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις», ανέφερε σχετικά ο Σβεν-Γκόραν Ερικσον. Ο Σουηδός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με την Ελβετία τον Τζον Τέρι, που αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Σολ Κάμπελ στο κέντρο της άμυνας, ενώ λογικά δε θα προλάβει την αναμέτρηση ο Πολ Σκόουλς, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.

Οι Ελβετοί από την πλευρά τους με προίκα τον 1 βαθμό από τον πρώτο αγώνα θέλουν να προσπαθήσουν για το παραπάνω. Ο τεχνικός, Γιάκομπ Κουν, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιόχαν Βόγκελ, τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη ενώ θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμα τα πρώτα 15 λεπτά.

ΓΑΛΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Να κλείσει ... θέση

Να σφραγίσει ουσιαστικά το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση θέλει σήμερα η Γαλλία, που αγωνίζεται στο Λέιρα κόντρα στην Κροατία (21.45, ΕΤ1). Οι «Τρικολόρ» μετά τη νίκη επί της Αγγλίας απέκτησαν άλλον αέρα και είναι πλέον το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Απλά πρέπει να επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους, παίρνοντας τη νίκη, κάτι που επισήμανε και στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ζακ Σαντινί. «Με μια νίκη την Πέμπτη, προκρινόμαστε. Αυτό λένε οι αριθμοί. Από τη στιγμή που η Κροατία και η Ελβετία ήρθαν ισόπαλες, μόνο μία από τις δύο μπορεί να φτάσει τους επτά βαθμούς. Με έξι βαθμούς προκρινόμαστε», τόνισε ο Γάλλος ομοσπονδιακός. Οι Κροάτες, από την πλευρά τους, που έχουν αρκετούς παίκτες στο όριο καρτών, ακόμη και με την ισοπαλία θα είναι ικανοποιημένοι. Γι' αυτό και ο Οτο Μπάριτς έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το καθοριστικό ματς με τους Αγγλους, μη δίνοντας μεγάλη σημασία στον αγώνα με τη Γαλλία. Αλλωστε, το πνεύμα που κυριαρχεί στην κροατική ομάδα είναι ότι κόντρα στα «Λιοντάρια» θα παίξουν τη δεύτερη θέση.

ΑΕΚ
Τρίτωσαν οι προσφυγές

Τρίτωσαν οι προσφυγές από παίκτες της ΑΕΚ. Οπως ήταν αναμενόμενο - αφού το είχε προαναγγείλει ο ίδιος - ο Μιχάλης Κασάπης πήρε χθες σειρά. Προσέφυγε στην ΕΕΟΔΕΠ και διεκδικεί περίπου 1 εκατ. 300 χιλ. ευρώ και, φυσικά, την ελευθερία του. Τα περίπου 350 χιλ. από αυτά αφορούν δεδουλευμένα και άλλα περίπου 950.000 αντιστοιχούν σε δόσεις του συμβολαίου του για τα επόμενα δύο χρόνια. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε στις 29 Ιούνη και συμπίπτει με την εκδίκαση της υπόθεσης του Βασίλη Τσιάρτα. Μετά και την προσφυγή του αριστερού οπισθοφύλακα, η κατάσταση για την ΠΑΕ ΑΕΚ, τους νυν και εν δυνάμει ιδιοκτήτες, δυσκολεύει πολύ. Αν, μάλιστα, αναλογιστεί κάποιος ότι έπονται και άλλες, τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο.

ΡΩΣΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 - 2

Στο βραδινό παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής μας η Πορτογαλία νίκησε τη Ρωσία με 2-0 με γκολ που σημείωσαν ο Μανίς στο 7΄ και ο Ρούι Κόστα στο 89΄. Στο 44΄ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας των Ρώσων Οβτσίνικοφ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ