ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο»

Διοργανώνεται από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Από παλιότερο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην ψήφιση του «τρομονόμου»
Από παλιότερο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην ψήφιση του «τρομονόμου»
Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να μην περάσουν τα νέα τρομονομοθετήματα - που τούτη τη φορά φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ - και να καταργηθεί ο ήδη υπάρχων «τρομονόμος» (Ν. 2928/2001) καλεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Στην προσκλητήρια ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, δυο μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές, και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των Συνόδων Κορυφής του Δεκέμβρη 2001 και 25 Μάρτη 2004 στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή του ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης».

Με αίτημα την απόσυρση του «ευρωτρομονόμου» και του ευρωεντάλματος σύλληψης και παράδοσης, αλλά και την κατάργηση του «τρομονόμου» που πρώτη ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ(Ν. 2928/2001), η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική επιλογή και να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει, σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια.

Καλούν σε συμμετοχή

- Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο τρομονομοσχέδιο, που θα γίνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια, απευθύνει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

- Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί το λαό, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ομόνοια.

- Η «ασφάλεια των πολιτών» είναι το πρόσχημα για νέα κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε όσους αγωνίζονται κατά της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων, σημειώνει η Γραμματεία της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης (ΠΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης, κάθε άνθρωπο που αντιτίθεται στον ιμπεριαλισμό, να συμμετάσχει στο αποψινό συλλαλητήριο.

- Κάμερες και τρομονόμοι, αντάμα με την οριοθέτηση της τρομοκρατίας, στέλνουν στο απόσπασμα τις δημοκρατικές - λαϊκές ελευθερίες και τα ατομικά μας δικαιώματα, γεγονός που βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη και τη δράση και του γυναικείου κινήματος, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλώντας σε συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων.

Στο πόδι η Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη το συλλαλητήριο ενάντια στον τρομονόμο

Δυναμική απάντηση στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο τρομονόμο και το ευρωένταλμα σύλληψης, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης, με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 24 Ιούνη στις 7:30 μ.μ. στο χώρο πίσω από το Αγαλμα Βενιζέλου. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, ενώ τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει με αποφάσεις τους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμά τους, το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση τονίζουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι δυνάμεις του δικομματισμού στην παραπέρα εδραίωση του σκηνικού της αστυνομοκρατίας, στην ασύδοτη δραστηριότητα ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών και του ΝΑΤΟ, καθώς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομολαγνίας που έντεχνα προωθείται και ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων. Παράλληλα, τονίζουν την αναγκαιότητα «τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, οι επιστημονικές ενώσεις να τεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην περάσει από τη Βουλή το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο, για να καταργηθούν οι τρομονόμοι και η ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης».

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δε θα περάσει!

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις, πικετοφορίες κι άλλες εκδηλώσεις καταδίκης του νέου τρομονόμου πραγματοποιούνται και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής.

Πικετοφορία Θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στα Τρίκαλα, την οποία διοργανώνει το ΠΑΜΕ κι άλλοι φορείς. Οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές θα δώσουν το «παρών» τους στην κινητοποίηση, ξεκινώντας από την πλατεία Ρήγα Φεραίου και θα διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.

Αύριο, επίσης, τη σκυτάλη των αγωνιστικών εκδηλώσεων παίρνουν η Λάρισα και η Καρδίτσα. Στη Λάρισα η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες» διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, τις συνδικαλιστικές, επιστημονικές κι άλλες μαζικές οργανώσεις, τον κάθε άνθρωπο που αγωνιά για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους, «να δυναμώσουμε την κοινή πάλη και την αλληλεγγύη μας, να αχρηστέψουμε στην πράξη τους αντιδραστικούς νόμους που προωθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας». Την ίδια ώρα πικετοφορία θα πραγματοποιηθεί και στους δρόμους της Καρδίτσας, η διοργάνωση της οποίας αποφασίστηκε σε χτεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Πικετοφορία την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο, διοργανώνει και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ